Michalovce – Prešov 0:1 (kon.) | Ružomberok – Trnava 0:2 (kon.) | Trenčín – Podbrezová 1:1 (kon.)
Žilina – Senica 7:1 (kon.)
koniec
AS Trenčín
1:1 (1:0)
FK Železiarne Podbrezová
Sobota 12.08.2017, 19:00 • Mestský štadión Trenčín • Niké liga • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    V zápase 4.kola Fortuna ligy sa v Trenčíne stretnú dva trojbodové tímy. Oba sa počas týždňa dobre naladili víťazstvom v Slovnaft cupe, teraz ich čaká tvrdý boj o ligové body.

    Trenčania po vypadnutí z Európskej ligy začali domácu súťaž víťazstvom v Senici 2:1, no ďaľšie dva duely im nevyšli. Doma nezískali ani bod proti DACu (1:2) a rovnakým rozdielom prehrali v Trnave. Tam navyše inkasovali červené karty dvaja obrancovia – Šulek a Klooster. Tréner Martin Ševela tak bude mať plnú hlavu starostí, koho pri zranení Lawrencea postaviť do obrannej formácie. V pohárovom stretnutí v Chlebniciach (5:0) dostal príležitosť na kraji obrany Kvocera. Trenčiansky kouč vyčítal v minulých kolách slabý prínos Ubbinkovi aj Beridzemu, gruzínsky krídelník si ho aspoň sčasti udobril v druhom polčase trnavského súboja. Pred zápasom s Podbrezovou teda bude trenčianska základná jedenástka riadnym otáznikom.

    Zostava AS Trenčín z minulotýždňového zápasu v Trnave: Chovan – R.Klooster, Kleščík, Šulek, Skovajsa – El Mahdioui, Zubairu (46.Ubbink), Paur – Kvocera (71.Mance), Janga, Gong (46.Beridze)

    Podbrezová zatiaľ prehrala s rovnakými súpermi ako AS. V prvom kole v Dunajskej Strede 0:1, potom doma s Trnavou (1:2). Pred týždňom na domácej pôde dokázali Podbrezovčania získať prvé víťazstvo 1:0 s Michalovcami, keď víťazný gól zaznamenal Djordjevič. Prvýkrát nastúpil v základnej zostave Andrej Rendla, ktorý mužstvu chýbal dlhý čas pre zranenie a v prvých dvoch kolách naskakoval len ako striedajúci hráč. V týždni v zápase Slovnaft cupu zvíťazil tím trénera Praženicu v Krásne nad Kysucou 2:0.

    Zostava Podbrezovej z minulotýždňového zápasu proti Michalovciam: Kuciak – Turňa, Kostelný, Krivák, Djordjevič – Kupčík, Migala – Bernardina (46.Válovčan), Kuzma (62.Leško), Viazanko – Rendla (86.Bilič)

    Na jar vo vzájomnom súboji vyhrali Trenčania doma 2:0 (Góly: Paur a Janga), čo im výrazne priblížilo účasť v Európskej lige. Predtým sa dvakrát tešili futbalisti zo stredného Slovenska, na jeseň 2016 doma po výhre 2:1( Góly: Bernardina, Kuzma – Janga), predtým v lete dokázala Podbrezová vyhrať aj na Sihoti 1:0 (Gól: Viazanko).
     
    Úvodné zostavy:

    AS Trenčín: Chovan – Kleščík (C), Skovajsa, Šalata, Keston – El Mahdioui – Zubairu, Paur – Gong, Janga, Beridze.
    Náhradníci: Šemrinec – Ubbink, van Haaren, Čataković, Halgoš, Kvocera, Mance.

    FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Turňa, Krivák, Kostelný (C), Djordjevič – Migaľa, Kupčík – Viazanko, Kuzma, Válovčan – Bernadina.
    Náhradníci: Lukáč – Mikuš, Leško, Bilič, Kopičár, Káčerík, Rendla.

    Rozhodca: Somoláni – Slyško, Súkenníková.
     
    Ako zložili svoje základné zostavy obaja tréneri? Trenčiansky kouč Martin Ševela mal problémy najmä v defenzíve. Premiéru na stopérskom poste zažije mladý trenčiansky obranca Tomáš Šalata, vzhľadom k trestom Šuleka a Kloostera dostáva šancu v obrane aj Julien Keston. Kapitán Peter Kleščík nastúpi na netradičnom poste pravého obrancu. Ubbink začína zápas len na lavičke, od začiatku nastúpi v strede Abdul Musa Zubairu.
     
    Hosťujúci tréner Karol Praženica uprednostnil na hrote útoku Endyho Opoku Bernardinu pred Rendlom, v zálohe nastúpi od začiatku Martin Válovčan.
     
    Oba tímy už na ploche, domáci celí v bielom, hostia obliekli tmavočervené dresy, kapitáni Kleščík a Kostelný absolvovali úvodné žrebovanie, minca priala domácim, tí si vybrali stranu, zahrávať tak bude Podbrezová.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Beridze sa šikovne uvoľnil pri čiare, následne však Zubaira hostia zdvojili a rodiaci sa brejk ukončili.
     
    2
    Prvý roh pre AS, loptu hostia s námahou dostávali mimno šestnástku, kde sa do nej oprel Beridze, ale trafil len brániaceho hráča.
     
    2
    Po dlhom aute od Kestona sa Kleščík snažil nájsť spoluhráčov pred bránou, ale bližšie k lopte mali hráči Podbrezovej.
     
    3
    Trenčania sú aktívni, po Paurovej akcii si loptu na hranici vápna spracoval Gong, lenže strela mu nesadla podľa predstáv a lopta prešla povedľa ľavej žrde.
     
    4
    Bernardina sa snažil spracovať nákop od spoluhráča, lenže bol faulovaný, priamy kop pre hostí z väčšej vzdialenosti.
     
    5
    Kuzma chcel nacentrovať do pokutového územia, ale nepresný center Trenčania odvrátili.
     
    6
    Beridzeho center z ľavej strany našiel na zadnej žrdi Gonga, ten vo výskoku trafil loptu hlavou, ale bola zblokovaná na roh.
     
    7
    Trenčania zahrali roh na krátko, Skovajsa sa oprel do lopty za šestnástkou, Kuciak pre istotu skákal k žrdi, ale loptu nakoniec chytať nemusel.
     
    8
    Turňa s Kuzmom sa pokúšali prekvapiť trenčiansku obranu z autového vhadzovania, ale Kamilovi Kuzmovi lopta ušla z nohy.
     
    9
    Dordevič rezolútne odkopával loptu od vlastnej šestnástky, ale trafil rovno do hlavy atakujúceho Gonga, ten potrebuje ošetrenie na ploche.
     
    11
    Kupčík sa pokúsil o prienikovú prihrávku do priestoru pre Viazanka, ale ten po prvých tempách pochopil, že loptu nedobehne.
     
    12
    Ďaľší faul na Bernardinu a priamy kop pre hostí z pravej strany.
     
    12
    Kuzmov center bol tentoraz kvalitný, lenže rozhodca odpískal útočiacim hráčom faul.
     
    13
    Gong unikol dvojici hráčov na pravom krídle, Djordjevič po tvrdom zákroku videl prvú žltú kartu zápasu.
     
    14
    Skovajsa zatočil priamy kop smerom na bránu, ale nik z Trenčanov sa nedostal k lopte, aby ju tečoval.
     
    15
    Gong bol otrasený už po strele do hlavy, po zákroku Dordeviča bude musieť definitívne striedať. Chystá sa Kvocera.
     
    16
    Keston si nabehol na Zubairovu prihrávku do pokutového územia, ale obranca ho dokázal odzbrojiť skôr, ako zacentroval, nasledovať bude tretí roh AS.
     
    17
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Hilary Gong, prichádza Milan Kvocera.
     
    17
    Roh Skovajsu síce našiel trenčianskeho hráča v klbku pred bránkou, ale hlavička nebola presná.
     
    19
    Janga sa rozbehol s loptou po pravom krídle, potom chcel prihrať po zemi Beridzemu, ale dobre zahral obranca Krivák a pri lopte bol skôr.
     
    20
    Skovajsa skúsil strelecký pokus z veľkej diaľky, lopta bola zblokovaná a spadla na hranicu šestnástky, prvý bol pri jej Paur a prudko vystrelil na bránu, gólman Kuciak predviedol úspešný zákrok. Aj tak by ale gól neplatil, lebo asistentka rozhodcu signalizovala postavenie mimo hry.
     
    22
    Paur posunul napravo Kvocerovi, ten hľadal pred bránkou Jangu, útočníkovi AS odpískal rozhodca útočný faul.
     
    23
    Viazanko sa vyhol ofsajdu a šprintoval za nakopnutou loptou, brankár Chovan dobre čítal hru, vyštartoval proti lopte a odkopol ju.
     
    24
    Válovčan sa snažil preháčkovať do vápna po ľavej strane, Kleščík ho skúsene odzbrojil.
     
    25
    Turňa po daľšom z trenčianskych centrov nepustil k hlavičke Beridzeho.
     
    26
    Migaľa tvrdo dohral Paura zozadu, je druhým hráčom, ktorý vidí kartu.
     
    28
    Ďaľšia akcia hostí na únik, po nákope z hĺbky poľa vyšprintoval na loptu Válovčan, Chovan vybehol ďaleko zo šestnástky a pred hráčom Podbrezovej odkopával k spoluhráčovi.
     
    30
    Hrotový útočník AS Janga to má veľmi ťažké. Pri postupných akciách je v obkolesení väčšiny protihráčov, dlhé lopty smerujú väčšinou mimo neho.
     
    31
    Turňa posunul dopredu Kuzmovi, tomu vkĺzačkou pokazil akciu Mahdioui.
     
    32
    Hostia skúsili ohroziť bránu po autovom vhadzovaní Turňu, ale Viazanko v šestnástke strieľal nepresne.
     
    34
    Sledujeme úsek hry, ktorý je plný chýb a nepresností.
     
    35
    Kvocera sa snažil zabojovať na pravej strane proti Dordevičovi, ale dopustil sa podľa asistentky Súkenníkovej útočného faulu.
     
    36
    Trenčania sú podstatne aktívnejší dopredu ako súper, ale proti dobre postavenej obrane sa len ťažko presadzujú. Navyše ich hra je stereotypná, všetko hrajú cez krídla. Hostia čakajú na brejky, ich hru rozhodne ťažko označiť ako ľúbivú.
     
    38
    Zubairu sa snažil presadiť okolo obrancu a vniknúť do pokutového územia, vybojoval roh.
     
    39
    Trenčín dal gól!
    Tri rohy – jedenástka, zvyklo sa hovoriť. V tomto prípade platí inovované: päť rohov – gól. Trenčania v krátkom slede zahrávali až päťkrát od rohovej zástavky, po prvých štyroch brankár Kuciak zasahovať nemusel, pri piatom od LUKÁŠA SKOVAJSU mal loptu na čiare chytiť, ale prepadla mu do brány. Zrejme ho pomýlil trenčiansky hráč, ktorý sa pred ním snažil loptu trafiť.
     
    42
    Hostia hrozia väčšinou len po nákopoch a šprintoch hráčov za obranu, Viazanko mal teraz snahu, ale Chovan už má tieto akcie Podbrezovej prečítané.
     
    43
    Keston centroval z ľavej strany, ale Janga nebol dobre v šestnástke zorientovaný.
     
    45
    Na Turňov center z pravej strany Chovan vybehol, loptu však mal na dlhú ruku, takže ju vo vzduchu len jemne posunul na hranicu šestnástky, na jeho šťastie Migaľa netrafil priestor brány.
     
    45
    Nadstavovať sa bude jedna minúta.
     
    45+1
    Po viacerých nevydarených pokusoch to mohlo hosťom vyjsť. Viazanko bol pri lopte za obranou prvý, Chovan vybehol len na hranicu šestnástky, oblúčik hosťujúceho hráča skončil ale nad brvnom.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Domáci začali druhý polčas aktívne, hostia museli už trikrát odkopávať loptu.
     
    47
    Kvocera chcel prejsť s loptou pomedzi dvoch hráčov, naložil si ale priveľké sústo.
     
    48
    Paur posunul po zemi na hranicu vápna Jangovi, ten si posunul dopredu, prvú ranu mieril do stredu, Kuciak vyrazil pred seba, dorážka do poloprázdnej brány bola typicky "Jangovská" – preletela nad brvno.
     
    49
    Drvivý tlak AS, hostia teraz mali čo robiť, aby upratali loptu v šestnástke pred Paurom a Beridzem.
     
    50
    Skovajsov roh Kuciak vytlačil k Mahdiouimu, ten vrátil do ohňa, odkiaľ sa lopta odrazila na hranicu šestnástky k voľnému Kvocerovi, strela mu však nesadla a lopta skončila vedľa pravej žrde.
     
    52
    Hostia sa pustili dopredu s vyšším počtom hráčov, po aute sa Kupčík dopustil útočného faulu.
     
    54
    Válovčan ťahal protiútok hostí popri ľavej čiare, pristúpil k nemu Šalata a akciu hosťujúceho hráča zbrzdil.
     
    56
    Príliš veľa nepresností vidíme v dnešnom zápase. Nebude patriť medzi tie, na ktoré sa bude dlho spomínať.
     
    57
    Štyria na štyroch mierili hráči Podbrezovej, Kuzmove riešenie situácie bolo doslova katastrofálne, loptu poslal do zeme nikoho.
     
    58
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Endy Opoku Bernadina, prichádza Matúš Mikuš.
     
    58
    Keston nezachytil prienik protihráča a tesne vedľa šestnástky fauloval. Štandardka pre Podbrezovú.
     
    59
    Kuzma zahral priamy kop, poslal oblúčik na prvú žrď, kde bol dobre postavený Skovajsa a loptu odhlavičkoval.
     
    61
    Trenčania v rýchlom protiútoku, Beridze poslal na kraj rozbehnutému Kestonovi, ten však prihrávku nezvládol a prihral len smerom k brankárovi.
     
    63
    Kleščík podporil útok z kraja šestnástky oblúčikom posadil loptu na hlavu Jangovi, ten tesne za päťkou hlavičkoval mimo bránu.
     
    64
    Kleščíkov center z pravej strany preletel až na druhú stranu, kde si do vápna nabehol po loptu Beridze, strieľal slabšou lavačkou a minul bránu.
     
    65
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Jakub Paur, prichádza Ricky van Haaren.
     
    66
    Dordevič mal dostatok času na ľavej strane, počkal si na ideálny čas, oblúčikom ponad obrancov poslal loptu na nabehnutého Mikuša a striedajúci hráč Podbrezovej mohol byť hrdinom. Loptu hlavou usmernil smerom k bráne, nakoniec preletela len pár centimetrov od pravej žrde.
     
    67
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Kamil Kuzma, prichádza Dávid Leško.
     
    68
    Hostia hrajú podstatne útočnejšie a v obrane AS je čoraz viac problémov. Teraz faul a nebezpečná štandardka pre hostí z 17 metrov.
     
    69
    Podbrezová dala gól!
    DÁVID LEŠKO z priameho kopu pravačkou zatočil loptu ponad múr, zdalo sa, že brankár Chovan by ju mal mať, ale vyboxoval ju rukami len za seba do siete.
     
    71
    Hostí gól samozrejme povzbudil, naopak Trenčania stratili pôdu pod nohami a teraz sa hlavne bránia.
     
    73
    A hostia mohli viesť! Zaútočili do rozhodenej obrany AS, naľavo mieril sám do vápna Válovčan, mohol aj strieľať, keďže brankár domácich sa presúval a nebol ideálne postavený, ale rozhodol sa predložiť Mikušovi pred odkrytú bránu, prihrávka však bola nepresná.
     
    74
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Rangelo Janga, prichádza Antonio Mance.
     
    77
    Van Haaren poslal do behu Kvocerovi, ten odcentroval z pravej strany na prvú žrď, Mance sa dostal k lopte, ale nebol ideálne na hlavičku pripravený.
     
    78
    Mahdioui spoza šestnástky skúsil vystreliť, stečovaná lopta znamená roh.
     
    79
    Van Haaren zatočil roh na prvú žrď, kde sa dostal k hlavičke vysoký obranca Šalata, ale lopta z jeho hlavy oblúčikom dopadla len na hornú sieť.
     
    80
    Kleščíkov center našiel osamoteného Manceho za päťkou, hlavička chorvátskeho útočníka netrafila priestor brány.
     
    82
    Trenčania zvýšili útočnú aktivitu, chcú strhnúť víťazstvo na svoju stranu, hostia po vyrovnaní nevyužili moment kedy dominovali na trávniku a stiahli sa dozadu.
     
    84
    Dlhšie sa nehrá, na zemi ležia dvaja hráči, domáci Keston, aj hosťujúci Migaľa museli byť ošetrovaní.
     
    86
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Lukáš Migaľa, prichádza Karol Bilič.
     
    86
    Migaľa vystriedaný, Keston bude pokračovať, uvidíme, koľko po dlhej pauze nadstaví rozhodca.
     
    88
    Van Haaren nacentroval z priameho kopu loptu do vápna, rozhodca odpískal útočný faul Trenčanov.
     
    89
    Na ihrisku viac nervozity, hostia už sa snažia aj podržať čas, domáci sú nervózni, nejde im ani rozohrávka.
     
    90
    Nadstavovať sa budú štyri minúty.
     
    90+1
    Kuciak na tretí pokus dostal kartu za zdržovanie pri rozohrávke.
     
    90+2
    Hostia dostali možnosť priameho kopu z väčšej vzdialenosti, lopta z Leškovej kopačky letela len do rúk brankára.
     
    90+3
    Snahy domáceho tímu už sú pomerne zúfalé, loptu oba tímy najmä naháňajú.
     
    90+4
    Hostia už nemyslia na víťazstvo, loptu vpredu radšej držia na kraji.
     
    90+4
    Posledná akcia zápasu Trenčanom vcelku vyšla, ale na finálny center si Keston netrúfol, prihral Zubairovi, ale jeho oblúčik nebol presný.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Nevideli sme pekný zápas, hostia počas väčšiny zápasu bránili, domáci síce mali chuť hrať, ale hra im nešla podľa predstáv. Vďaka aktívnejšej pasáži v druhom dejstve sa podarilo Podbrezovej vyrovnať,ale nepokračovala v útočnom prejave, takže vezie z Trenčína len bod. AS mal síce viac z hry aj viac šancí, ale ani tentoraz to nebolo za plný počet bodov, svedomie si môže spytovať najmä Janga, ktorý spálil tutovku. Ale v zostave AS nepodal takmer nik taký výkon, ktorý by sa dal označiť ako špičkový. (20:53:57)

    Marián Vychovalý


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Železiarne Podbrezová. Viac informácií tu.

    Góly: 39. Skovajsa – 69. Leško

    Karty:   13. Djordjevič (POD), 26. Migaľa (POD), 90+1. Kuciak (POD)


    AS Trenčín: Chovan – Kleščík (C), Skovajsa, Šalata, Keston – El Mahdioui – Zubairu, Paur (65. van Haaren) – Gong (17. Kvocera), Janga (74. Mance), Beridze.
    Náhradníci: Šemrinec – Ubbink, van Haaren, Čataković, Halgoš, Kvocera, Mance.

    FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Turňa, Krivák, Kostelný (C), Djordjevič – Migaľa (86. Bilič), Kupčík – Viazanko, Kuzma (67. Leško), Válovčan – Bernadina (58. Mikuš).
    Náhradníci: Lukáč – Mikuš, Leško, Bilič, Kopičár, Káčerík, Rendla.

    Rozhodca: Somoláni – Slyško, Súkenníková