Watford – Liverpool 3:3 (kon.) | Chelsea – Burnley 2:3 (kon.) | Crystal Palace – Huddersfield Town 0:3 (kon.)
Everton – Stoke City 1:0 (kon.) | Southampton – Swansea 0:0 (kon.) | West Bromwich – Bournemouth 1:0 (kon.)
Brighton – Manchester City 0:2 (kon.)
koniec
Southampton FC
0:0 (0:0)
Swansea City
Sobota 12.08.2017, 16:00 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Zaznel záverečný hvizd hlavného arbitra, ktorý ukončuje dněsné stretnutie. V ňom sme mali možnosť sledovať jasnú dominanciu domáceho tímu, ktorý však svoju prevahu nedokázal zúžitkovať. Domáci futbalisti nám dnes ukazovali krásny kombinačný futbal plný šancí na skórovanie a naopak hostia nám dnes neukázali nič smerom dopredu, ale dokázali ubetónovať cenný bodík do tabuľky. Odo mňa to je z tohto zápasu všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemny zvyšok dňa. Zápasom Vás sprevádzal Róbert Gašpárek. (17:55:13)
     
    Pozápasové štatistiky:
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 2:0.
    Střely mimo: 14:2.
    Rohy: 13:0.
    Ofsajdy: 0:1.
    Fauly: 10:12.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Domáci sa dostali do ďalšieho rýchleho útoku, ktorý sa snažil využiť Austin. Ten dostal presnú prihrávku smerujúcu do šestnástky súpera, odkiaľ zakončil. Jeho tvrdý pokus skončil len v bočnej sieti. To bola šanca!
    90+2. Maja Jošida (SOT)
     
    90+2
    Southampton mohol otvoriť stav stretnutia po ponúknutej príležitosti v podobe voľného kopu. Bolo z toho priame ohrozenie Yoshidu. Lopta minula ľavú žrď len o pár centimetrov.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca nadstavil v dnešnom stretnutí ešte tri minútky navyše.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Jay Fulton (Swansea City) za útočný faul.
     
    90
    Fernández teraz nepekným spôsobom poslal na trávnik Redmonda, za ktorý by si jednoznačne zaslúžil žltú kartu. Tú však Mike Jones nevytiahol. Pri lopte sú momentálne hostia, ktorí rozbiehajú rýchly protiútok.
     
    89
    Centrovaný pokus po voľnom kope síce prepadol v šestnástke súpera, ale len na kopačku brániaceho hráča, ktorý loptu odkopol do bezpečnej vzdialenosti.
     
    88
    Swansea bude mať možnosť dostať sa do vedenia. Mike Jones im ponúkol voľný kop z väčšej diaľky.
     
    87
    Soares zbytočne nešpekuloval a poslal nečakanú bombu smerom k bránke. Jeho tvrdý projektil z väčšej vzdialenosti si našiel cestu len vedľa pravej tyčky.
     
    85
    Mawson zahral vo vlastnom pokutovom území rukou, čo uniklo pozornosti hlavného arbitra, ktorý nechal hru pokračovať bez prerušenia. Z opakovaného záznamu je viac ako jasné, že sa mal zahrávať pokutový kop v prospech Southamptonu.
     
    84
    Hosťujúci hráči sa po veľmi dlhom čase dostali bližšie k šestnástke súpera, ale vo dvojici toho veľmi nedokázali. Defenzíva Southamptonu si s nimi hravo poradila a loptu získala na svoju stranu.
     
    83
    Zlatá príležitosť! Po zaujímavej kombinácii domácich borcov sa do zakončenia dostal Dušan Tadić, ktorého nadýchaný strelecký pokus z hranice veľkého vápna tesne minul brvno bránky Swansea.
     
    82
    Dušan Tadić skúsil nájsť niekoho zo svojich spoluhráčov v pokutovom území, ale našiel len dobre postavenú hlavu Fernándeza.
     
    81
    Striedanie v tíme Swansea City: z ihriska odchádza Tammy Abraham, prichádza Kyle Bartley.
     
    80
    Austin robil čo mohol, aby dokázal loptu zachytit skôr ako sa dostane do zámedzia. To sa mu však nepodarilo a tak bude nasledovať odkop od bránky Swansea. Čoskoro sa dozvieme meno ďalšieho striedajúceho hráča.
    79. Maja Jošida (SOT)
     
    79
    Maya Yoshida si nabehol na prihrávku a prudkou hlavičkou ju poslal smerom na bránku. Dobrá strela míňa o kúsok cieľ a putuje nad brvno do zámedzia.
     
    78
    Sofiane Boufal poslal do veľkého vápna prudký center, ktorého sa ale zmocnil len obranca súpera.
     
    77
    Domáci dobývali súperovú šestnástku, ale do úspešného zakončenia sa nedostali. Carroll dokázal vystihnúť rozohrávku, čím zabránil domácim dostať sa do väčšej príležitosti. Budeme sledovať rohový kop na strane Southamptonu.
     
    76
    Soares poslal center na vzdialenejsiu žrď, ktorý zachytil Mawson. Ten hral na istotu a loptu odhlavičkoval za vlastnú bránku. Nasledovať bude rohový kop v prospech Southamptonu.
     
    75
    Hostia majú veľký problém so založením nejakej útočnej snahy. Už dlhší čas sa nedostali z vlastnej polovice ihriska. V posledných minútach jasne dominuje domáci celok.
     
    74
    Striedanie v tíme Swansea City: z ihriska odchádza Leon Britton, prichádza Jay Fulton.
     
    73
    Hlásateľ oznámil, že na dnešné stretnutie sa prišlo pozrieť 31 447 platiacich divákov.
     
    72
    Nathan Redmond pristupil k realizácii rohového kopu, ale lopta doplávala len na kopačku obrancu súpera.
     
    71
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza James Ward-Prowse, prichádza Sofiane Boufal.
     
    71
    Davis stál v priestore, kde smerovala odrazená lopta. Oprel sa do nej z prvej, ale jeho tvrdé zakončenie z voleja dokázal jeden z brániacich hráčov upratať na rohový kop.
     
    70
    James Ward-Prowse pristúpil k realizácii rohového kopu a loptu poslal do šestnástky. Jeho pokus ale našiel iba hlavy hráčov súpera, ktorí nebezpečie odvrátili. Arbiter fúkol do píšťalky a Southampton získava kop od rohovej zástavky.
     
    69
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Manolo Gabbiadini, prichádza Charlie Austin.
     
    69
    Gabbiadini si zbehol do voľného priestoru v pokutovom území, kde inkasoval presnú prihrávku. Do lopty sa rozhodol oprieť z prvej, ale jeho zakončenie nemalo potrebnú razanciu.
     
    68
    Davis dlhým krosom hľadal nabiehajúceho Redmonda v šestnástke súpera. Loptu však nedokázal v súboji zachytiť. Napriek tomu sa domáci opäť dokázali usadiť na polovici súpera.
     
    67
    Olsson stál v správnom čase na správnom mieste. Odrazenú loptu vo vlastnej šestnástke zachytil ako prvý a poslal loptu do bezpečnej vzdialenosti.
     
    66
    Držanie lopty je momentálne 61% v prospech domáceho celku a 39% v neprospech toho hosťujúceho.
     
    65
    Domáci kapitán teraz perfektne zapracoval v strede ihriska, kde svojim aktívnim napádaním získal loptu na svoju stranu.
     
    64
    Lopta sa nachádza na polovici Southamptonu, kde si ju medzi sebou vymieňa ich súpera.
     
    63
    Gabbiadini poslal prízemný center, na ktorý si nabiehala hneď dvojica spoluhráčov, ale ani jeden z nich nedokázal presne zakončiť.
     
    62
    Po ďalšom podarenom centri sa do hlavičkového zakončenia dostal Redmond, ale jeho pokus nemal dostatočnú razanciu, aby to znamenalo väčšie ohrozenie.
     
    61
    Soares poslal naozaj nepríjemný center do hĺbky šestnástky, kde sa najlepšie zoorientoval Carroll, ktorý letiacu loptu odhlavičkoval do bezpečia.
     
    60
    Ayew postupoval smerom dopredu po ľavej strane ihriska. Snažil sa prejsť spomedzi dvojicu brániacich hráčov, čo mu napokon nevyšlo a o loptu prišiel.
     
    58
    Vyzeralo to tak, že sa Southampton dostane do zaujímavej šance po rýchlom protiútoku, ale napokon z toho nebude nič. Jeden z domácich hráčov sa dopustil útočného faulu.
     
    57
    Dušan Tadić sa efektnou otočkou zbavil dotierajúceho brániaceho hráča a následne loptu posunul na ľavú stranu, kde sa nachádzal jeho spoluhráč. Následný centrovaný pokus bol zblokovaný.
     
    56
    Zástavka letí do nebies! Routledge sa v čase prihrávky nachádzal v postavení mimo hry.
     
    55
    Dušan Tadić sa krásnym individuálnym spôsobom dostal až do pokutového územia súpera, kde prudkou prihrávkou hľadal lepšie postaveného spoluhráča. K nemu sa však lopta nedostala po dobrom čítaní hry Fernándeza.
     
    54
    Pri lopte sú futbalisti Swansea, ktorí kombinujú na vlastnej polovici ihriska. Priebeh hry sa nám troška upokojil.
     
    53
    Sledujeme zatiaľ veľmi atraktívny druhý polčas, v ktorom sa striedajú príležitosti na oboch stranách. Dúfajme, že to tak bude aj naďalej pokračovať a čoskoro sa dočkáme úvodného gólu.
    52. Manolo Gabbiadini (SOT)
     
    52
    Gabbiadini sa po presnej prihrávke ocitol spoločne s loptou v šestnástke súpera. Tam sa rozhodol zakončiť strelou k ľavej žrdi. Jeho strelecký pokus smeroval tesne vedľa.
     
    51
    Lopta sa nachádza na polovici Southamptonu, ale sú to práve domáci futbalisti, kto ju má pevne pod kontrolou.
     
    50
    Fernández si splnil svoje obranné povinnosti a dlhý odkopom zmaril Swansea všetky šance na skórovanie.
     
    49
    Centrovaná lopta po rohovom kope neznemanela pre defenzívú Swansea väčšiu hrozbu. Lopta sa už nachádza mimo ohrozenia.
     
    48
    Pri lopte už domáci futbalisti, ktorí sa po rýchlej kombinácii dostali až k šestnástke súpera. Tam Dušan Tadić vyslal strelu, ktorá však bola zblokovaná. Následne sa k dorážke dostal Redmond, ktorého strelecký pokus bol už vážnejší. Lopta len veľmi tesne minulaľavú žrď bránky. Vyzerá to tak, že strela bola jemne tečovaná a tak Southampton bude zahrávať rohový kop.
     
    47
    Do obrovskej príležitosti sa dostal Abraham, ktorý si šikovne vytvoril priestor na zakončenie. Jeho tvrdý pokus zblokoval posledný brániaci hráč. Abraham sa po tejto udalosti dostal aj k dorážke, ktorá však mierila mimo bránky.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Máme tu koniec prvého polčasu, ktorý môžeme označiť ako priemerný. Nebolo to žiadne gala predstavenie, ale zasa ani žiadna nuda. Oba celky nám ponúkli zopár zaujímavých situácii. Dá sa povedať, že Southampton má herne troška navrch. Domáci futbalisti sa snažia hrať kombinačným štýlom a naopak hostia sa viac sústredia na pevnú defenzívu a udrieť sa snažia po rýchlych kontrách. My sa Vám opäť hlásime približne o 15 minút.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Redmond sa po nedovolenom zákroku ocitol tvárou k trávniku. Nervy si na uzde neudržal Routledge, ktorý súpera potiahol za dres.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca sa rozhodol v prvom dejstve nadstaviť ešte jednu minútku navyše.
     
    44
    Abraham sa individuálnym spôsobom rútil dopredu. Zbytočne nešpekuloval a zakončil spoze brániacich hráčov. Tí napokon strelecký pokus zblokovali a získali loptu na svoje kopačky.
     
    43
    Abraham si vyskočil najvyššie ako to išlo, ale ani to nestačilo k tomu, aby centrovanú loptu upratal do siete. Budeme sledovať odkop od bránky Southamptonu.
     
    42
    V hre sa po krátkom prerušení pokračuje ďalej. Olsson je v poriadku a už behá po ihrisku s ostatnými. Pri lopte sú hosťujúci futbalisti, ktorí kombinujú na polovici súpera.
    41. Martin Olsson (SWN)
     
    41
    Jeden z hráčov Swansea nezvládol vlastnú rýchlosť a preletel až za reklamný panel medzi novinárov. Vyzerá to tak, že Olsson bude v poriadku a v hre bude aj naďalej pokračovať bez nejakého zdravotného obmedzenia.
     
    40
    Precízny pas vo vnútri veľkého vápna si spracoval Maya Yoshida sa pohotovo vystrelil. Chýbala tomu presnosť, nakoľko pokus skončil centimetre od pravej žrde.
     
    39
    Domáci sa opäť veľmi hlboko usadili na polovici súpera, kde si hľadajú voľný priestor. Defenzíva Swansea im ho veľa neponúka.
     
    38
    James Ward-Prowse zakrútil rohový kop, ale nedokázal nájsť spoluhráčov. Jeden z obrancov loptu odvrátil.
     
    37
    James Ward-Prowse poslal do šestnástky nebezpečný center z rohu, ale lopta končí napokon mimo. Southampton s rohovým kopom.
     
    36
    Dušan Tadić sa svojími šikovnými nohami snažil oklamať defenzívu súpera na hranici ich vlastného vápna. Zakončit sa mu nepodarilo, no napriek tomu bude Southampton zahrávať rohový kop.
     
    35
    Máme čas na malé štatistické okienko. Domáci celok má v dnešnom stretnutí držanie lopty 53% a na strane hostí to činí 47%. Dovedna sme mali možnosť vidieť 10 streleckých pokusov a z toho 9 na strane Southamptonu.
     
    34
    Po nedovolenom zákroku mali hostia možnosť skórovať po voľnom kope z väčšej vzdialenosti. Ku realizácii sa postavil Carroll, ktorého center skončil na hlave domáceho obrancu.
     
    33
    Žltú kartu dostáva Oriol Romeu (Southampton FC).
     
    32
    Nathan Redmond sám dokázal vytlačiť aktívnym napádaním defenzívu súpera až ku vlastnému gólmanovi, ktorý po nútený odkopnúť loptu až na polovicu súpera.
     
    31
    Obrana upratala loptu do bezpečia po rohovom kope, ktorý poslal do ohňa Nathan Redmond.
     
    30
    Skvelo si teraz svoje obranné povinnosti splnil Olsson, pretože svojim zákrokom nedovolil súperovi pokračovať v akcií. Čo im ale ponúkol je rohový kop.
     
    29
    Abraham si to teraz zle načasoval, pretože sa v čase prihrávky nachádzal v ofsajdovej pasci súpera.
     
    28
    Vyzeralo to tak, že Fernández sa dopustil nedovoleneho zákroku na hranici vlastného pokutového územia. Domáce publikum si hlasno pýtalo pokutový kop, ktorý im však hlavný arbiter neponúkol.
     
    27
    Hostia sa formou krátkych prihrávok chceli dostať z vlastnej polovice ihriska. To sa im však nepodarilo po skvelom napádaní domácich útočníkov.
     
    26
    Davis prihral vedľa stojacemu Redmondovi, ktorý okamžite centroval. Jeho centrovaný pokus zastavil hneď prvý brániaci hráč.
     
    24
    Pri lopte sú po dlhšom čase hostia, ktorí si snažia vytvoriť nejakú príležitosť. Zatiaľ sa im to veľmi nedarí, čo dokazuje aj zbytočná stráta lopty, po ktorej sa domáci dostali do rýchleho protiútoku.
     
    23
    Abraham nemal teraz komu príliš prihrať a tak sa rozhodol postupovať individuálnym spôsobom. Napádala ho hneď pätica brániacich hráčov, ktorá nemala najmenší problém ho od lopty odstaviť.
     
    22
    K lopte sa na hranici veľkého vápna dostal Redmond, ktorý okamžite posielal loptu medzi tri žrde. Jeho delovka skončila tesne vedľa ľavej žrdi.
     
    21
    Centrovaná lopta po rohovom kope smerovala na bližšiu žrd, kde stál pripravený obranca Swansea, ktorý loptu upratal do bezpečia.
    20. James Ward-Prowse (SOT)
     
    20
    Domáci celok v ďalšej skvelej príležitosti. Milimetrovú prihrávku do voľného priestoru spracoval Redmond, ktorý krásnou prihrávkou našiel úplne voľného spoluhráča a ten približne z jedenástich metrov zakončil. Jeho strelecký pokus dokázal tečovať jeden z brániacich hráčov na rohový kop.
     
    18
    Domáci sa dlhší čas nachádzali na polovici súpera, čo využili na vytvorenie skvelej príležitosti. Na centrovanú loptu si do pokutového územia zbehol Gabbiadini, ktoré zakončenie z voleja smerovalo nad brvno.
     
    17
    Pri lopte sú domáci futbalisti, ktorí si v strede ihriska medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok s cieľom vytvoriť medzery v defenzíve súpera.
     
    16
    Žltú kartu dostáva Nathan Redmond (Southampton FC). To si vyslúžil za úplne zbytočný faul gólmana.
     
    16
    Prudký center po voľnom kope si našiel miesto na hranici veľkého vápna, kde loptu zachytil jeden z brániacich hráčov. Pri lopte sú hostia.
     
    15
    Podobnú situáciu budeme sledovať aj na opačnej strane. Vyzerá to tak, že si Fer spracoval loptu rukou. Hlavný arbiter nariadil voľný kop v prospech domáceho tímu.
     
    14
    Dlhý centrovaný pokus po voľnom kope smeroval do hĺbky šestnástky Southamptonu, ale tam sa najllepšie zoorientoval brániaci hráč, ktorý poslal loptu za hranicu vlastného vápna.
     
    13
    Po nedovolenom zákroku jedného z domácich hráčov budú futbalisti Swansea zahrávať voľný kop z väčšej vzdialenosti.
     
    12
    Britton robil čo mohol, aby dobehol loptu ešte na polovici súpera. Zdalo sa, že sa mu to podarilo a dokázal odcentrovať, ale postranný rozhodca videl, že lopta už prešla za bránkovú čiaru. Budeme sledovať odkop od hosťujúcej svätyne.
     
    11
    Zatiaľ najväčšiu šancu zápasu spálil Abraham, ktorý si zbehol na hranicu malého vápna, kde sa snažil reagovať na center Ayewa. Jeho hlavičkový pokus smeroval tesne mimo bránky.
     
    10
    Ayew bol v súboji až príliš aktívny, čo neuniklo pozornosti Jonesa, ktorý okamžite hvizdom do píšťaľky prerušil hru. Ayew si na svoje konto pripíše útočný faul.
     
    9
    Gabbiadini sa po súboji v súperovej šestnástke ocitol na trávniku. Domáce publikum si pýtalo pokutový kop, ale hlavný arbiter mlčí a necháva hru pokračovať bez prerušenia.
     
    8
    Romeu skúsil prekvapiť gólmana strelou z väčšej vzdialenosti. Jeho tvrdý projektil smeroval vedľa ľavej tyčky.
     
    6
    Mawson z pravej strany posielal dlhý kros do priestorov, kde si nabiehal Abraham. Ten sa však nedokázal dostať do zakončenia. Lopta smerovala za brankovú čiaru a mi budeme sledovať odkop od bránky domácich.
     
    5
    Pri lopte sa nachádzajú hostia, ktorí sa snažia usadiť na polovici súpera a vytvoriť si tlak. To sa im však nedarí po skvelej obrannej činnosti Southamptonu.
    4. Dušan Tadić (SOT)
     
    4
    Presnú asistenciu zúžitkoval Dusan Tadić na okamžitú strelu. Jeho pokus ale len preletel povedľa ľavej tyčky.
     
    3
    Futbalisti Swansea sa dostali na polovicu súpera, kde sme mali možnosť vidieť centrovanú loptu do šestnástky domácich. Svoj priestor si Fabiański postrážil a loptu zo vzduchu stiahol.
     
    2
    Southampton po odvrátenom centri zahrával rohový kop. Na centrovanú loptu po rohovom kope si najvyššie vyskočil Gabbiadini, ktorého hlavičkové zakončenie smerovalo mimo bránky. Nasledovať bude dlhý odkop.
     
    2
    Southampton si dokázal vybojovať outové vhadzovanie na polovici súpera.
     
    1
    Hostia mali výhodu úvodného výkopu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Southampton FC: Forster – Soares, Stephens, Jošida, Bertrand – S. Davis (C), Romeu – Ward-Prowse, Tadić, Redmond – Gabbiadini.
    Náhradníci: Taylor – Bednarek, Lemina, McQueen, Boufal, Ch. Austin, S. Long.

    Swansea City: Fabiański – Naughton, F. Fernández, Mawson, M. Olsson – T. Carroll, Fer, Britton (C), Routledge – T. Abraham, J. Ayew.
    Náhradníci: Nordfeldt – Rangel, Bartley, Fulton, Mesa, McBurnie, L. Narsingh.

    Rozhodca: M. Jones – M. Scholes, D. Eaton.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes sa zameriame na 1. kolo Premier league, kde Southampton FC privíta na svojom trávniku Swansea City. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    SOUTHAMPTON FC: Futbalisti tohto celku počas svojej prípravy absolvovali presne päť generálok, kde dokázali dvakrát zvíťaziť, dvakrát remízovať a raz prehrať. Najkrajší výsledok sa udial v poslednom stretnutí, kedy na vlastnom trávniku privítali španielskú Sevillu. V 25. minúte poslal domácich do vedenia Stephens a v 81. minúte ešte Gabbiadini stanovil výsledok na konečných 2:0 z pohľadu Southamptonu.

    SWANSEA CITY: Hráči Swansea City odohrali počas svojej prípravy šesť zápasov s ľahšími súpermi. Prehrali len raz a to na ihrisku Barnetu. Najvyšsie víťazstvo si prípísali v zápase so Sampdoriou, kde deklasovali svojho súpera výsledkom 4:0. Fanúšikovia tímu Swansea sa po poslednom prestupovom období môžu tešiť aj na týchto hráčov: Erwin Mulder (Heerenveen), Roque Mesa (UD Las Palmas), Tammy Abraham (Chelsea).

    Z pozície komentátora sa Vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Róbert Gašpárek

    Góly:

    Karty:   16. Redmond (SOT), 33. Romeu (SOT) – 90. Fulton (SWN)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 2:0. Střely mimo: 14:2. Rohy: 13:0. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 10:12.
    Southampton FC: Forster – Soares, Stephens, Jošida, Bertrand – S. Davis (C), Romeu – Ward-Prowse (71. Boufal), Tadić, Redmond – Gabbiadini (69. Ch. Austin).
    Náhradníci: Taylor – Bednarek, Lemina, McQueen, Boufal, Ch. Austin, S. Long.

    Swansea City: Fabiański – Naughton, F. Fernández, Mawson, M. Olsson – T. Carroll, Fer, Britton (C) (74. Fulton), Routledge – T. Abraham (81. Bartley), J. Ayew.
    Náhradníci: Nordfeldt – Rangel, Bartley, Fulton, Mesa, McBurnie, L. Narsingh.

    Rozhodca: M. Jones – M. Scholes, D. Eaton

    Diváci: 31 477