Nemecko – Rusko 3:6 (kon.) | Bielorusko – Kanada 0:6 (kon.) | USA – Švédsko 4:3 (kon.)
Fínsko – Česko 3:4 (0:1 po s.n.)
koniec
Nemecko
3:6 (0:3, 0:2, 3:1)
Rusko
Pondelok 08.05.2017, 16:15 • LANXESS Arena • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Ruská hokejová reprezentácia položila základ svojho dnešného víťazstva už v prvej tretine, keď sa presadil dvakrát Vadim Šipačov a jeden gól pridal Sergej Plotnikov. V druhej časti namierili presne Nikita Gusev s Nikitom Kučerov a bolo rozhodnuté. Nemci síce v záverečnom dejstve znížili po góloch Brooksa Maceka a Philipa Gogullu, no potom šiestykrát inkasovali z hokejky Nikitu Kučerova. V posledných sekundách už len skorigoval stav Frederik Tiffels. (18:28:27)
     
    Najlepší hráči zápasu: Christian Ehrhoff (Nemecko) – Nikita Kučerov (Rusko).
     
    Strely na bránu: 29 – 35.
     
    Koniec zápasu.
    59:09 Frederik TIFFELS - 3:6

     
    59:09
    Nemecko dalo gól! Rusi v závere útočili, ale zabudli na obranu. Domáci hokejisti sa ocitli v brejku dvoch proti jednému, no FREDERIK TIFFELS zobral zodpovednosť na seba a strelou medzi betóny znížil. Asistencie: Marcus Kink, Dennis Seidenberg.
     
    58:03
    Nikita Kučerov sa tlačil do koncovky z pravej strany, no bol atakovaný a jeho cesta za hetrikom neskončila úspešne.
     
    57:30
    Rusi si vytvorili tlak v útočnom pásme. Z ľavého krídla zakončoval švihom Ivan Telegin, ale trafil iba pri bráne stojaceho Alexandra Barabanova.

    Dnes sme sa na štadión dopravili lanovkou! ????

    Príspevok, ktorý zdieľa @onlajny,


     
    56:40
    Záverečné minúty sa už iba dohrávajú, oba tímy sa snažia potešiť svojich fanúšikov nejakými peknými akciami.
     
    55:27
    Frank Hördler premrhal ideálny moment na streľbu, prihral medzi kruhy Felixovi Schützovi, no jeho pokus vyletel na ochrannú sieť.
     
    54:34
    Vladimir Tkačov sa pretláčal cez trojicu nemeckých obrancov, chvíľu to vyzeralo tak, že uspeje, ale napokon sa mu to nepodarilo.
     
    53:30
    Nikita Kučerov našiel medzi kruhmi voľného Nikitu Guseva, no jeho strelecký pokus Nemci zblokovali.
     
    52:37
    Dominik Kahun výborne tečoval nahodený puk Justina Kruegera. Andrej Vasilevskij by nemal nárok, no nemeckému útočníkovi chýbala presnosť.
    51:40 Nikita KUČEROV - 2:6

     
    51:40
    Rusko dalo gól! Je definitívne rozhodnuté. Krásnu ruskú akciu potiahol Artemij Panarin, ktorý obkrúžil bránu, prihral pred Greissa voľnému NIKITOVI KUČEROVOVI a hviezda Tampy Bay skórovala. Na prvýkrát trafila žŕdku, no dorážka už skončila v sieti. Asistencia: Artemij Panarin.
     
    50:45
    Felix Schütz sa dostal k nebezpečnej dorážke z tesnej blízkosti, no nemieril presne a poslal puk mimo brány.
     
    50:24
    Yasin Ehliz vystrelil z ľavého krídla, ale našiel iba lapačku pohotového ruského brankára Andreja Vasilevského.

    Tomáš Lengyel

    Góly a asistencie: 46. Macek (Müller, D. Seidenberg), 49. Gogulla (Ehrhoff, Kahun), 60. Tiffels (Kink, D. Seidenberg) – 2. Šipačov (Dadonov, Panarin), 18. Šipačov (N. Gusev, Panarin), 19. S. Plotnikov (Provorov, Antipin), 32. N. Gusev (Panarin, Belov), 36. Kučerov, 52. Kučerov (Panarin)


    Nemecko: Greiss (Aus den Birken) – D. Seidenberg (A), Müller, Ehrhoff (C), Abeltshauser, Reul, Hördler, Krueger – Rieder, Macek, Kahun – Reimer, Ehliz, Tiffels – Hager, Schütz, Gogulla – Plachta, Y. Seidenberg, Fauser – Kink (A).
    Rusko: Vasilevskij (Sorokin) – Gavrikov, Kiselevič, Antipin, Belov (A), Provorov, Mironov, Zub – Telegin, Andronov, Barabanov – Dadonov, Panarin, Šipačov (A) – Kučerov, Namestnikov, N. Gusev – Mozjakin (C), S. Plotnikov, Tkačov.

    Rozhodca: Gouin (CAN), Salonen (FIN) – Suchánek (CZE), Vanoosten (CAN)