Sainte Geneviève – Caen 0:3 (kon.) | Lorient – Nice 2:1 (kon.) | Toulouse – Marseille 1:2 (po pr.)
Clermont Foot – Bordeaux 0:1 (kon.) | Lens – Metz 2:0 (kon.) | Granvillaise – Angers 1:2 (kon.)
Biarritz – Rennes 0:6 (kon.) | Croix – Saint-Étienne 1:4 (kon.) | Lyon – Montpellier 5:0 (kon.)
koniec
Olympique Lyon
5:0 (3:0)
HSC Montpellier
cz Nedeľa 08.01.2017, 21:00 • Parc Olympique Lyonnais • Francúzsky pohár
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Hezký večer přeji všem fanouškům kvalitní kopané. O tomto víkendu probíhá francouzský pohár a my budeme sledovat utkání mezi týmy Olympique Lyon a Montpellier HSC.
     
    Půjde tedy o souboj dvou celků, které hrají nejvyšší ligovou soutěž ve Francii, a sice Ligue 1.
     
    Olympique Lyon

    Do třetího kola vstupuje domácí Olympique Lyon a hned vyzve svého soupeře z nejvyšší soutěže. Lyonu v lize patří čtvrté místo a má tak zatím nakročeno minimálně ke kvalifikaci o Evropskou ligu. V posledním odehraném duelu se fotbalistům domácích dařilo, když doma porazili tři dny před Štědrým dnem 2:0 Angers. Zopakují dobrý výkon z ligového duelu i dnes ve Francouzském poháru?
     
    Montpellier HSC

    Také Montpellier vstupuje do Francouzského poháru zápasem na hřišti Lyonu. Montpellier je v tabulce Ligue 1 jedenáctý na baráž o udržení v Ligue 1 tak má náskok pouhých tří bodů. Naposledy se utkal v Nantes na jeho hřišti a prohrál těsně 0:1. Spraví si chuť alespoň ve Francouzském poháru? To nám napoví až samotný zápas.
     
    Vzájemná utkání

    Loni v září se oba celky utkaly v lize a tehdy domácí Lyon zvítězil suverénně 5:1. Hosté tak mají svému soupeři co vracet, podaří se jim prohru odčinit?
     
    Jak si oba týmy povedou v dnešním duelu, se dozvíme v pozdějších večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a fotbalovou zábavu.
     
    Úvodní sestavy:

    Olympique Lyon: Lopes – Rafael, Mapou, Diakhaby, Morel – Cornet, Gonalons, Tousart, Valbuena – Fekir, Lacazette
    Náhradníci: Darder, Ferri, Gorgelin, Jallet, Mammana, Mateta, Rybus

    Montpellier HSC: Pionnier – Saint-Ruf, Hilton, Remy, Roussillon – Marveaux, Skhiri – Camara, Sanson, Lasne – Mounie
    Náhradníci: Deplagne, Jourdren, Llovet, Sessegnon

    Rozhodčí: Letexier – Annonier, Danizan.
     
    Hráči obou celků jsou už na travnaté ploše a utkání tak za malou chvilku začne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Diakhaby se dostal k míči a hned z vlastní poloviny rozehrál na svého spoluhráče, který už s ním míří do prvního útoku dnešního utkání.
     
    2
    Lacazette se napřáhl k mohutné střele za velkým vápnem a po jeho prudké střele pak skončil míč na pozorném brankáři Pionnierovi.
     
    3
    Domácí fotbalisté založili další útočnou akci, podél levé postranní čáry si nabíhal Valbuena, který pak přihrával na roh velkého vápna Lacazettemu, ale druhý jmenovaný jeho přihrávku minul.
     
    4
    Lyon právě vstřelil branku!
    Domácí fotbalisté otevírají účet pohárového utkání. Po zahrání volného přímého kopu se k míči dostal ALEXANDRE LACAZETTE, který svou levačkou prostřelil Pionniera v brance Montpellieru – 1:0. Svou útočnou aktivitu tak Lyon zúročil opravdu velmi brzy.
    4. Alexandre LACAZETTE - 1:0
     
    5
    Hosté se snažili o rychlý kontr, ale nakonec se ke střele před Lopesem nedostali. Na opačnou stranu tak míří znovu nebezpeční hráči domácího celku.
     
    7
    Opět aktivní Lacazette, nyní dostal přesnou přihrávku do prostoru velkého vápna, kde znovu vyzkoušel svou levačku. Tentokráte ale balón mezi tři tyče neposlal.
     
    9
    Lyon právě vstřelil branku!
    A další branka v síti hostů. Centrovaný míč letěl do pokutového území a MOUCTAR DIAKHABY pak přesně umístěnou hlavičkou poslal míč k pravé tyči Pionnierovy branky – 2:0. Hned na začátku utkání tak mají hosté rozhodně co dohánět.
    9. Mouctar DIAKHABY - 2:0
     
    11
    Hráči Lyonu jsou stále při chuti a opět zahrozili před hostující bránou. Jenže tentokráte si obrana Montpellieru dokázala poradit a poslala míč do bezpečí.
     
    13
    Po špatné rozehrávce hostů před velkým vápnem domácího týmu se opět Lyonští dostali do útoku. Před brankou pak střílel Lacazette, ale jeho střela skončila jen vedle branky hostů.
     
    14
    Remy hledal svou přihrávkou Mouniea, ale druhý jmenovaný míč dobře nezpracoval a toho opět využili hráči Lyonu k dalšímu útočnému výpadu.
     
    15
    Lacazetteho vyslal do samostatného úniku Diakhaby, ale proti prvně jmenovanému včas zakročil Pionnier, jenž tak má míč ve své moci a za malou chvilku ho odkopne od vlastní branky.
     
    16
    Tousart vyslal na Pionniera prudkou střelu, kterou brankář Montpellieru odkopl do bezpečí. Bylo to ale za zadní čáru, a tak domácí budou zahrávat rohový kop.
     
    18
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Sanson, přichází Deplagne.
     
    19
    Deplagne se ihned zapojil do hry, po centrovaném míči před pokutové území si povyskočil a svou hlavou pak poslal balón jen těsně vedle branky Lyonu.
     
    21
    Valbuena bez přípravy vystřelil těsně před hostující brankou, ale jeden z obránců Montpellieru srazil míč mimo ohrožení vlastního gólmana.
     
    22
    Hosté zahrávali volný přímý kop, ale Skhiri poslal míč jen do dobře připravené zdi z domácích hráčů. Kontaktní branky se tak zatím Montpellier nedočkal.
     
    24
    Hilton se nyní zlobí sám na sebe, v dobré střelecké pozici na domácí branku nakonec vůbec nevystřelil. Jeho zpracování míče nebylo vůbec dobré a připravil se tak o velmi slibnou šanci.
     
    24
    Žlutou kartu dostává Marveaux (Montpellier HSC).
     
    25
    Nyní jsou u míče už zase domácí hráči a míří tak do dalšího útoku. Hosté se tak musí mít znovu na pozoru, útoky Lyonu jsou mnohdy opravdu velmi nebezpečné.
     
    27
    Marveaux střílel z hranice velkého vápna a brankář Lopes tak musel vytasit přesný zákrok, když svými rukavicemi vyrazil míč do bezpečí.
     
    29
    Fekir volil zpětnou přihrávku na Valbuenu, ten ale následnou střelu po zemi poslal pouze vedle levé tyče Pinnierovy brány.
     
    30
    Série nepřesností na obou stranách nyní poznamenala tato pasáž hry. U míče už jsou ale znovu domácí fotbalisté, kteří míří před hostující bránu.
     
    31
    Lopes musel opět zasahovat, Saint-Ruf vyslal na domácí branku vzdušnou střelu, která skončila znovu na jeho rukavicích.
     
    32
    Obrovská šance Lyonu. Lacazette už posílal míč k pravé tyči hostující branky, ale jeden z obránců hostů dokázal doslova v hodině dvanácté odkopnout míč do zámezí!
    32. Velká šance Lacazetteho brankou neskončila.
     
    34
    Na druhé straně se dobrou střelou prezentoval Lasne, ale branku domácích neohrozil. Aktivní Lyon se tak vydává opět na opačnou stranu.
     
    37
    Mounie se napřáhl ke střele z rohu velkého vápna, jenže Lopes byl znovu na svém místě. Podržel tak nejen dvoubrankové vedení svého celku, ale také prozatímní nulu na svém kontě.
     
    39
    Rafael svou střelu, která mířila po zemi na branku Montpellieru, nakonec poslal hodně vedle Pionnierovy branky a hosté tak budou moci projít do další útočné akce.
     
    41
    Domácí mají stále velkou herní převahu, o tom hovoří i statistika držení míče, která je v tuto chvíli v poměru 67% – 33%.
     
    42
    Lyon právě vstřelil branku!
    Domácí dávají ještě před koncem prvního poločasu svou třetí přesnou trefu. NABIL FEKIR byl vysunut mezi dva obránce Montpellieru a poté dokázal přehodit Pionniera, který tak byl proti jeho střele bezmocný – 3:0.
    42. Nabil FEKIR - 3:0
     
    43
    Hosté jsou proti rozjetému domácímu celku absolutně bezradní. Znovu se dostal ke střele Nabil Fekir, ale proti jeho ráně zasáhl efektním zákrokem Pionnier.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastaví první poločas o dvě minuty.
     
    45+1
    Žlutou kartu dostává Lasne (Montpellier HSC).
     
    45+2
    Hosté se nadechli k útočné akci, ale jejich střela nebyla přesná. Vypadá to, že domácí své tříbrankové vedení v prvním poločasu už nepustí.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas tohoto utkání je za námi. V něm zatím jasně dominují domácí fotbalisté, kteří vedou zaslouženě 3:0. Prakticky po celou dobu první půle měli míč na svých kopačkách a neustále se tlačili před Pionnierovu branku. Nebýt brankáře hostů, asi by byl náskok Lyonu o něco vyšší. Uvidíme, co nám nabídne další průběh hry. Druhý poločas začne ve 22:05.
     
    Držení míče: 69% – 31%
    Střely na branku: 8 – 0
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Domácí se hned vydali do akce a před brankou hostů pak vystřelil Lacazette, který je dnes opravdu hodně aktivní. Ale Pionnier srazil míč do bezpečí.
     
    48
    Skhiri tak dlouho otálel se střelou na domácí branku, až ho o míč obrala obrana Lyonu.
     
    49
    Rafael dorážel z úhlu střelu svého spoluhráče, ale míč poslal pouze do boční sítě branky Montpellieru. Navíc i kdyby se mezi tři tyče trefil, branka by neplatila. Byl totiž v ofsajdové pasti.
     
    51
    Míč se snášel do pokutového území domácích, ale nikdo z hostů tam nebyl připraven, aby svou střelou ohrozil domácího brankáře Lopese. Ten tak bude v klidu míč odkopávat od své branky.
     
    53
    Lopes po krátké chvíli znovu musel být v pohotovosti, když na něho letěla střela z kopačky Lasneho. Ale míč skončil nad jeho brankou, a tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    54
    Nyní je vidět aktivita na straně Montpellieru, který se snaží vsítit první gól zápasu. Jenže znovu byli hosté velmi nepřesní a svou vlastní chybou se připravili o balón.
     
    55
    Diakhaby se napřáhl ke střele z hranice velkého vápna, po jeho prudké ráně ale skončil míč pouze nad břevnem Pionnierovy branky.
     
    57
    Z výskoku musel likvidovat střelu Camary Lopes, který poté okamžitě míč rozehrál mezi své spoluhráče, kteří už míří na polovinu svého soupeře.
     
    59
    Další šance hostů. Hilton se pokusil o efektní nůžky, ale míč neměl takovou razanci, aby příliš Lopese ohrozil. Ten ale stejně raději chytil balón do rukavic a poté ho odkopl pryč od své branky.
     
    61
    Mounieho střelu musel Lopes vytěsnit konečky svých rukavic nad břevno vlastní branky. Hosté tak opět vystrčili růžky, ale ke gólovému efektu to zatím nevedlo.
    61. Střelu Mounieho vyrazil Lopes nad branku.
     
    63
    Na druhé straně neprošla Morelova střela do branky hostů. Pionnier tak bude míč odkopávat od své branky.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Hilton (Montpellier HSC).
     
    66
    Lacazette v roli nahrávače poslal míč na Fekira, ten ale trefil jen obránce hostů, který tak balón posílá na opačnou stranu.
     
    67
    A znovu agilní Lacazette. Nyní poslal vysoký míč nad branku hostů, kde ho ale odhlavičkoval pryč z vápna Remy. Byla to ovšem další dobrá šance domácích ke skórování.
     
    69
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Valbuena, přichází Darder.
     
    69
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Tousart, přichází Ferri.
     
    71
    Lyon právě vstřelil branku!
    Domácí hráči přidávají už čtvrtý gól v pohárovém utkání. Fekir vysunul mezi dva obránce MAXWELLA CORNETA, který obešel i brankáře hostů a pak z úhlu trefil odkrytou branku Montpellieru, se kterým to už vypadá opravdu hodně špatně.
    71. Maxwel CORNET - 4:0
     
    73
    Lacazette byl znovu ve velké šanci, ale svou vzdušnou střelu poslal pouze vedle hostující branky. Montpellier tak má nyní se svým soupeřem hodně velké problémy.
     
    75
    Lyon právě vstřelil branku!
    Tak to už je opravdová exhibice v podání Lyonu. Do pokutového území vyslal centr Fekir, který našel přesnou hlavičku MAXWELA CORNETA, jenž se v krátkém sledu po sobě trefuje podruhé – 5:0.
    75. Maxwel CORNET - 5:0
     
    76
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Cornet, přichází Mateta.
     
    76
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Sessegnon, přichází Skhiri.
     
    78
    Domácí jsou znovu při chuti, na Pionniera mířila další střela z kopačky Lacazetteho, ale tentokráte si domácí brankář dokázal poradit.
     
    80
    Proti Fekirovi vytasil parádní zákrok Pionnier, který tak zachránil svůj tým od šesté přesné trefy.
     
    82
    A další šance v podání domácích. Znovu u toho byl hodně aktivní Lacazette, který ale svou střelu poslal pouze vysoko nad.
     
    83
    Darder vyslal přízemní střelu na Pionniera, ten opět kryje svými rukavicemi jeho projektil a odkopává míč na polovinu Lyonu.
     
    84
    Zápas se pomalu začíná už jen dohrávat. Domácí se už nikam neženou a hosté už dávno vědí, že tento zápas ztratili. Lyon má pohodový pětibrankový náskok a jen zázrak by ho o výhru mohl připravit.
     
    86
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Mounie, přichází Llovet.
     
    87
    Rafael se dostal ke střele z hranice velkého vápna, ta skončila na pozorné hostující obraně. Hosté tak budou míč odkopávat od své branky směrem dopředu.
     
    89
    Ještě to zkoušeli hosté z volného přímého kopu, ale branku domácích neohrozili.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    90+1
    Hosté zahrávali rohový kop a to byla poslední možnost, jak se dostat alespoň k čestné brance. Nicméně se tak nestalo a dnešní pohárové klání je u samotného konce.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Lyon deklasoval Montpellier poměrem 5:0 a postupuje tak ve Francouzském poháru dále.
     
    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 16:2. Střely mimo: 2:7. Rohy: 8:5.
     
    To je pro tuto chvíli ode mne vše. Přeji hezký zbytek nedělního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit na shledanou. (22:52:57)

    Vendula Zdražilová

    Góly: 4. Lacazette, 9. Diakhaby, 42. Fekir, 71. Cornet, 75. Cornet

    Karty:   24. Marveaux (MON), 45+1. Lasne (MON), 65. Hilton (MON)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 16:2. Střely mimo: 2:7. Rohy: 8:5.
    Olympique Lyon: Lopes – Rafael, Mapou, Diakhaby, Morel – Cornet (76. Mateta), Gonalons, Tousart (69. Ferri), Valbuena (69. Darder) – Fekir, Lacazette
    Náhradníci: Darder, Ferri, Gorgelin, Jallet, Mammana, Mateta, Rybus

    HSC Montpellier: Pionnier – Saint-Ruf, Hilton, Remy, Roussillon – Marveaux, Sessegnon (76. Skhiri) – Camara, Sanson (18. Deplagne), Lasne – Mounie (86. Llovet)
    Náhradníci: Deplagne, Jourdren, Llovet, Skhiri

    Rozhodca: Letexier – Annonier, Danizan