Švédsko – Pobr. Slonoviny 1:2 (kon.) | Slovensko – Uganda sk 1:3 (kon.) | Egypt – Tunisko 1:0 (kon.)
koniec
Slovensko
1:3 (0:2)
Uganda
Nedeľa 08.01.2017, 16:30 • Abú Zabí, SAE • Medzinárodný prípravný zápas • Priateľský zápas
Predzápasové kurzy
     
    85
    Ján Kozák uskutočnil šiestu zmenu v zostave. Filipa Oršulu vystriedal Pavol Šafranko. Oršula bol v prvom polčase aktívny, no v druhom dejstve sa z hry vytratil.
     
    82
    Uganďania urobili ďalšiu zmenu vo svojej zostave. Luwagga Kizito odišiel z ihriska a nahradil ho Walusimbi.
    77. Geoffrey Massa (UGA) - 1:3
     
    77
    Uganda práve strelila gól! Vo chvíľach, keď sa zdalo, že Slovensko zabojuje aspoň o remízu, prišla vydarená štandardka súpera. Center z ľavého krídla smeroval presne na hlavu kapitána GEOFREYHO MASSU, ktorý prekonal Jakubecha.
     
    70
    Trojité striedanie na našej strany. Ján Kozák poslal na ihrisko Tomáša Huka, Miroslava Káčera a Dávida Gubu. Dole išli Tomáš Malec, Roman Gergel a Martin Bukata.
     
    62
    Uganda urobila tri zmeny. Na ihrisko prišli Sentamu, Iguma a Aucho. Naopak na lavičku išli Miya, Wadada a ešte jeden futbalista, ktorého nám réžia neukázala.
    57. Denis Vavro (SVK) - 1:2
     
    57
    Slovensko dalo gól! Po rohovom kope vyšiel vysoko z brány Odongkara, ktorý navyše loptu vyboxoval len na nohu DENISA VAVRA a ten z prvej namieril presne do odkrytej siete.
     
    46
    Uganďania avizovali na svojej oficiálnej webovej stránke pred zápasom dva rozličné tímy na dnešný duel, no nemenili celú jedenástku. Podľa oficiálnych pravidiel FIFA by to ani nebolo možné. Zatiaľ urobili dve zmeny. Trávnik pravdepodobne opustili Mawanda s Mawejjem a na ich miesto prišli Jjuuko s Massom.
     
    46
    Cez prestávku došlo k zmenám. Na slovenskej strane by mal byť novými hráčmi Šulek a Jakubech, ktorí nahradili Kotulu a Šullu.
     
    35
    Muhammad Shaban (Uganda) išiel do ostrého sklzu proti Hlohovskému a zaslúžene uvidel žltú kartu.
     
    29
    Luwagga Kizito predviedol neskutočnú akciu, z vlastnej polovice ihriska prešiel cez trojicu či štvoricu Slovákov a vytvoril brejk pre svoj tím. Nádejný protiútok však zakončil Miya nepresnou strelou.
     
    27
    Konečne sa dostal k slovu aj náš tím. Tomáš Malec spracoval loptu na hranici šestnástky a z voleja ju napálil do náručia Odongkaru.
    15. Farouk Miya (UGA) - 0:2
     
    15
    Uganda práve strelila gól! Rýchlosť a bojovnosť zatiaľ prevyšujú slovenskú taktickú hru. Afričania sa opäť radujú. Pred bránu dostal prihrávku FAROUK MIYA a zblízka nedal Šullovi šancu.
     
    12
    Hassan Mawanda (Uganda) stiahol prenikajúceho Hlohovského a hlavný rozhodca mu dal žltú kartu.
    5. Moses Oloya (UGA) - 0:1
     
    5
    Uganda práve strelila gól! Africký tím sa raduje z presného zásahu. MOSES OLOYA ukázal výbornú techniku, na hranici pokutového územia si urobil priestor a zakončil presne k žrdi.
     
    Futbalisti oboch tímov sú na trávniku, ale zatiaľ hlavný rozhodca otáľa s úvodným hvizdom. Hráči si preto vypýtali lopty a aspoň si prihrávajú.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 57. Vavro – 5. Oloya, 15. Miya, 77. Massa

    Karty:   12. Mawanda (UGA), 35. Shaban (UGA)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 6:8. Střely mimo: 2:5. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 4:11.
    Slovensko: Šulla (46. Jakubech) – Kotula (46. Šulek), Vavro, Králik, Holúbek – Bukata (70. Huk), Gergel (70. Káčer), Škvarka, Oršula (85. Šafranko), Hlohovský – Malec (70. Guba)
    Náhradníci: Dúbravka, Jakubech – Šulek, Krivák, Kružliak, Čonka, Mišák, Guba, Káčer, Huk, Paur, Šafranko.

    Uganda: Odongkara – Wadada (62. Aucho), Ochaya, Awanyi, Mawanda (46. Jjuuko), G. Kizito, Mawejje (46. Massa), Oloya, L. Kizito (82. Walusimbi), Miya (62. Sentamu), Shaban.
    Náhradníci: Onyango – Iguma, Batambuze, Jjuuko, Isinde, Azira, Sentamu, Aucho, Massa, Sserunkuma, Walusimbi.