Bilbao – Alavés 0:0 (kon.) | Real Betis – Leganés 2:0 (kon.) | Vigo – Malaga 3:1 (kon.)
Villarreal – Barcelona 1:1 (kon.)
koniec
Athletic Club Bilbao
0:0 (0:0)
Deportivo Alavés
Nedeľa 08.01.2017, 12:00Španielska LaLiga • 17. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Domáci tím určite nebude spokojný, pretože takmer celý priebeh zápasu bol lepším tímom, ale nevyužil svoj šance. Hostia mali iba dve, ale za to veľké. Camarasa trafil žrď, Deyverson tiež neuspel, no s bodom bude Alavés na rozdiel do súpera určite spokojný. (13:54:45)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva Daniel Torres (Deportivo Alavés).
     
    90+2
    Defenzíva Alavésu drží ako hluchý dvere a za žiadnu cenu nechce domáci tím pustiť do čo i len náznaku nejakej príležitosti. Všetko zachytáva ešte pred šestnástkou.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Víctor Camarasa, prichádza Daniel Torres.
    89. Deyverson (DAL)
     
    89
    Žltú kartu dostáva Deyverson (Deportivo Alavés).
     
    88
    Domáci to určite budú skúšať až do poslednej sekundy, pretože tri body proste chcú pre seba. Ak ale obrana hostí vydrží, bude môcť by na seba právom hrdá. Rovnako, možno trochu menej, ako tomu bolo pri víťazstve na Nou Campe. Tam však raz inkasovala.
     
    86
    Raúl García vystrelil spoza šestnástky v snahe niečo s výsledkom urobiť, pretože domácim sa prípadný bod určite máliť, no priestor troch žrdí netrafil.
     
    83
    Roh hostí nič nepriniesol, nakoľko hlavička z prednej žrdi nebola presná a tak môže od svojej svätyne odkopávať Iraizoz.
     
    80
    Ostáva odohrať už len desať minút riadnej hracej doby plus nadstavený čas a my sme gól stále nevideli. Šance na jeho vsietenie boli z jednej i druhej strany, no všetci traja brankári zatiaľ držia čisté konto. Minimálne jeden z nich už gól určite nedostane.
     
    77
    Center Balenziagu zľava pre brankára hostí nijak nebezpečný nebol. Ortolá si pre loptu bez problémov prišiel a stiahol ju zo vzduchu.
     
    75
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Ibai Gómez, prichádza Edgar Méndez.
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Gaizka Toquero, prichádza Aleksandar Katai.
    71. Aritz Aduriz (ATB)
     
    71
    Williams našiel v šestnástke spoluhráča Aduriza, ktorý v nej po kontakte s protihráčom spadol, ale penalta sa nepíska.
     
    69
    Ďalšie dva ofsajdy odmávané/odpískané pre koho iného, než Deyversona. Previnil sa nimi v priebehu dvoch minúť. Každopádne, v posledných desiatkach sekúnd ho bolo vidieť.
     
    67
    Deyverson však moje slová o zlom dni mohol vyvrátiť, ale po zaváhaní Laporteho v dobrej možnosti neuspel. Iraizoz ukázal svoje skúsenosti.
     
    66
    Beňat sa dostal k veľmi zaujímavej strele a trafil medzi tri žrde Ortolovej brány, ktorý dokázal zachovať pokoj a nepríjemnú situáciu vyriešil.
     
    64
    Stopérska dvojica hostí videla žlté karty veľmi rýchlo za sebou a oba zákroky sa dajú považovať za zbytočné. Prvý fauloval na krídle, druhý v hlavičkovom súboji.
     
    64
    Žltú kartu dostáva Zouhair Feddal (Deportivo Alavés).
     
    62
    Žltú kartu dostáva Víctor Laguardia (Deportivo Alavés).
     
    61
    K zakončeniu sa dostal novic San José, avšak hlavička robustného záložníka či obrancu prešla ponad brvno.
     
    60
    Zrazený strela Raúla Garcíiu skončila mimo priestoru troch žrdí, ale španielsky záložník tým pádom vybojoval aspoň rohový kop.
     
    58
    Už tretí ofsajd Deyversona v dnešnom stretnutí. Najlepší strelec Alavésu dnes naozaj nemá svoj deň.
     
    57
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Mikel Rico, prichádza Mikel San José.
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Markel Susaeta, prichádza Iñaki Williams.
     
    57
    Susaeta sa po kontakte s protihráčom na hranici veľkého vápna porúčal k zemi dosť ochotne, takže hlavný arbiter situáciu nechal plynúť bez hvizdu.
    57. Markel Susaeta (ATB)
     
    55
    Etxeita vybojoval pre svoje farby rohový kop. Ten ale podľa predstáv domácich nedopadol, pretože zadáci Alávesu loptu poslali do bezpečia.
     
    53
    Deyversonova ofenzívna aktivita sa nikam nedostala, nakoľko sa Brazílčan posunul medzi niekoľko súperov a nie len, že o loptu prišiel, ale ešte aj fauloval.
     
    51
    Deyverson so svojim pokusom neuspel, ale vybojoval aspoň rohový kop, ktorý sa však hosťom nevydaril.
     
    49
    Laporte fauloval aktívneho Camarasu a tým pádom získal Alavés zaujímavý priamy kop, avšak center z neho sa stal korisťou pripraveného Elustonda.
     
    47
    Athletic začalo znova aktívne a snahy o ofenzívne výpady sa len tak valia. Susaeta na krídle dokázal odcentrovať, ale našiel iba pozorného Laguardiu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom polčase boli domáci určite lepším tímom, ale najväčšiu šancu mali paradoxne hostia, pretože Camarasa sa rútil sám na brankára, trafil žrď. Pred druhou 45-minútovkou je teda všetko otvorené.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Nakoniec ešte jeden pokus prišiel, ale ani Ortolá na druhej strane nemal problém.
     
    45+3
    Llorente ešte z diaľky preveril Iraizoza, ktorý si pripísal rutinný zákrok a tým by sme prvý polčas mohli ukončiť.
     
    45+1
    Žltú kartu dostáva Mikel Rico (Athletic Club Bilbao).
    Žltú kartu dostáva Aritz Aduriz (Athletic Club Bilbao).
     
    45
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    43
    Aktivita Bilbaa je naďalej značná, ale obrana hostí pozorná a z toho plynú samé náznaky niečoho, čomu zatiaľ vo väčšine prípadov chýba aj predfinálna fáza.
     
    41
    Deyversonovi dnes duel podľa jeho predstáv asi nevychádza. Aj teraz ho zastavil ofsajd, jeho druhý v stretnutí.
     
    40
    Vstupujeme do záverečnej päťminútovky prvého dejstva, ktorú začal Susaeta pokusom o center, no Kiko Femenía loptu dostal do bezpečia.
     
    37
    Muniain si v strede poľa pomohol faulom, ktorý zastavil pokus domácich o presing. Na zemi sa ocitol dnes často viditeľný Laguardia.
    36. Víctor Camarasa (DAL)
     
    36
    Camarasa si povedal, že čerstvého brankára súpera okamžite preverí, ale to sa mu nepodarilo, pretože v samostatnom nájazde opečiatkoval strelou okolo neho žrď.
     
    35
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Kepa Arrizabalaga, prichádza Gorka Iraizoz.
     
    34
    Mladý brankár Arrizabalaga tento duel nedochytá, pretože sa zranil. Nebolo to v žiadnom súboji, takže k tomu muselo prísť nezavinene. Každopádne, bude musieť striedať.
     
    31
    Ostrý stret v strede poľa končí našťastie bez vážnejších následkov, ale Feddal dostal poriadny kopanec. Obranca hostí bude v poriadku.
     
    29
    Po dlhšom čase kontra aj na strane hostí. Kiko s Ibaiom po pravej strane zahrozili, Laporte to všetko nakoniec prestrihol odvrátením do bezpečia.
     
    28
    Bilbao naďalej útočí a snaží sa hľadať priestory, kadiaľ by sa dalo prejsť až k bráne Alavésu. Centrami to ale asi nepôjde, nakoľko Laguardia zas odvrátil.
     
    27
    Muniainov center našiel iba stopérov súpera, takže lopta veľa nebezpečenstva narobiť nestihla. Následne sa však do nej oprel spoza šestnástky Beňat Etxebarria a to už ortola prácu mal.
     
    25
    Šikovný Muniain sa predral až k šestnástke súpera, tesne spred jej hranice vypálil, lenže celú akciu pokazil nepresnou ranou.
     
    24
    Ibai Goméz sa v krídelnom priestore uvoľnil a odcentroval, brankár Kepa Arrizabalaga so zákrokom problém nemal, loptu stiahol zo vzduchu.
     
    22
    Kiko Feménia centrom v šestnástke našiel Deyversona, ale ten sa už nedokázal presadiť k zakončeniu a tak mu obrancovia Bilbaa loptu zobrali.
     
    20
    Deyverson dostal center od Llorenteho, ale po jeho spracovaní vyletela nahor zástavka postranného a tak sa píska ofsajd.
     
    19
    Hostia ale loptu ešte udržali a následne aj zakončili, lenže obranca Laguardia nenamieril z pomerne dobrej pozície presne.
     
    19
    Bývalý hráč Bilbaa Ibai Goméz, dnes v drese Alavésu, zahral rohový kop, ale loptu posadil priamo na hlavu Laporteho a ten ju dostal do bezpečia.
     
    18
    Aktívny Aduriz bol stopnutý ešte pred tým, ako by niečo spáchal, zastavila ho ofsajdová pozícia.
    15. Aymeric Laporte (ATB)
     
    15
    Laporte sa dostal v šestnástke do veľmi dobrej príležitosti, lenže jeho hlavička po centri Beňata skončila mimo priestoru troch žrdí brány Ortolu.
     
    14
    Marcos Llorente prerušil prienik Aduriza pred vlastnou šestnástkou a posunul loptu smerom dopredu, lenže opäť sa pri nej hostia dlho nezdržali.
     
    12
    Akciu domácich prerušil síce odkopom stopér Laguardia, avšak Bilbao sa stále drží na lopte a Elustondo ju nákopom opäť vracia na polovicu súpera.
     
    10
    Domáci prevzali iniciatívu a sú to oni, kto momentálne diktuje tempo hry. Pomaly sa dostávajú do role favorita, v akej sa ocitli už pred stretnutím.
    8. Raúl García (ATB)
     
    8
    Aduriz znova v akcii. Tentoraz sa po jeho snahe a centri dostal k zakončeniu Raúl García, no gólman hostí si s jeho pokusom poradil.
     
    6
    Aduriz sa ocitol v roli centrujúceho hráča, ktorý sa snažil vyzvať jedného zo spoluhráčov na zakončenie, avšak táto snaha strelu na Ortolu nepriniesla.
     
    5
    Alavés sa v posledných sekundách pohyboval s loptou pri postrannej čiare, kde získal aj niekoľko autov a pomaly sa posúval vpred, ale nič zaujímavé nakoniec nevymyslel.
     
    3
    Zápas sa rozbieha veľmi pomaly. Ani jeden tím nechce spraviť chybu a tak celky vychádzajú zo zabezpečenej obrany.
     
    1
    Výkop stretnutia obstarali hráči hostí. V Baskicku je celkom zima, ale počasie na futbal je hlavne preto, že ihrisko je veľmi dobre pripravené.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Athletic Club Bilbao: Arrizabalaga – Etxeita, G. Elustondo, Laporte, Balenziaga – M. Rico, Etxebarria – Susaeta (C), Raúl García, Muniain – Aduriz.
    Náhradníci: Iraizoz – Bóveda, San José, Iturraspe, I. Williams, Sabin, Saborit.

    Deportivo Alavés: Ortolá – Femenía, Laguardia, Feddal, Carnero García – García (C), M. Llorente – Toquero, Camarasa, I. Gómez – Deyverson.
    Náhradníci: Pacheco – Pantić, Santos, D. Torres, Méndez, Vigaray, Katai..
     
    Athletic Club Bilbao

    Baskický klub je na skvelej vlne, v strede týždňa totiž v Copa del Rey porazila Barcelonu. Domáce Bilbao išlo do vedenia 2:0 v prvom polčase. V tom druhom hostia znížili a navyše hrali presilovku o dvoch hráčov, no "Blaugranas" vyrovnať nedokázali. Athletic čaká štvrtý domáci duel v rade, všetky tri doposiaľ vyhralo. Okrem FCB aj so Santanderom, tiež v CdR a pred Vianocami ešte so Celtou Vigo. Vo vzájomných dueloch s Alavésom má lepšiu bilanciu, ale posledné tri duely nevyhral. V tabuľke La Lige klubu aktuálne patrí siedma priečka, na šieste Atlético Madrid stráca dva body. Najlepším strelcom nie je nik iný, ako Aritz Aduriz so šiestimi presnými zásahmi.

    Deportivo Alavés

    Nováčik sa drží na slušnom dvanástom mieste a patrí do skupiny štyroch tímov, ktoré pred 17.kolom majú/mali 21 bodov. To všetko napriek tomu, že horšiu ofenzívu má len Legánes a posledné dva celky tabuľky (Granada, Osasuna). Deportivo dalo len 15 gólov, päť z toho najlepší strelec Deyverson. Klub ale ťahá výbornú sériu deviatich duelov v rade bez porážky. Naposledy prehral ešte 20.11.2016 doma s Espanyolom. Odvtedy prišli štyri výhry a tri remízy, či už v lige, alebo pohári. Vrátane prekvapivého trojbodového zisku na El Madrigal proti Villarrealu.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:00.

    Matej Kubove

    Góly:

    Karty:   45+1. M. Rico (ATB), 45+1. Aduriz (ATB) – 62. Laguardia (DAL), 64. Feddal (DAL), 89. Deyverson (DAL), 90+3. D. Torres (DAL)


    Athletic Club Bilbao: Arrizabalaga (35. Iraizoz) – Etxeita, G. Elustondo, Laporte, Balenziaga – M. Rico (57. San José), Etxebarria – Susaeta (C) (57. I. Williams), Raúl García, Muniain – Aduriz.
    Náhradníci: Iraizoz – Bóveda, San José, Iturraspe, I. Williams, Sabin, Saborit.

    Deportivo Alavés: Ortolá – Femenía, Laguardia, Feddal, Carnero García – García (C), M. Llorente – Toquero (75. Katai), Camarasa (90. D. Torres), I. Gómez (75. Méndez) – Deyverson.
    Náhradníci: Pacheco – Pantić, Santos, D. Torres, Méndez, Vigaray, Katai.