Podbrezová – Prešov 1:1 (kon.) | Dunajská Streda – Zlaté Moravce 1:0 (kon.) | Myjava – Slovan Bratislava 1:1 (kon.)
Ružomberok – Senica 2:1 (kon.)
koniec
FK Železiarne Podbrezová
1:1 (1:0)
FC Tatran Prešov
Sobota 10.12.2016, 14:00 • Zelpo Arena, Podbrezová • Niké liga • 19. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.
     
    Už iba raz vymrzneme a jesenná časť slovenskej Fortuna ligy sa končí. Stretnutie na Horehroní bolo práve kvôli zime presunuté zo 17:00 o tri hodiny skôr a preto sa dá očakávať, že určite príde aj väčší počet divákov. Priemer v Podbrezovej počas tejto sezóny dosahoval takmer dvetisíc, čo je určite na naše pomery veľmi slušná cifra.

    V prvom tohtosezónnom vzájomnom zápase sa na východe zrodilo víťazstvo hostí 2:0, ktoré zariadil Bernadina s Podiom.

    Domáci "Železiari" zakončia tento kalendárny rok ako vicemajster a len deklarujú skvelé výsledky počas celej doterajšej časti ročníka. Prekvapenie tak môže pokračovať aj na jar, má na to reálne predpoklady. Zverenci Mareka Fabuľu začali svoju cestu domácou remízou s Trnavou, ktorá odštartovala skvelú jazdu desiatich duelov bez prehry. Prvá prehra prišla v Žiline až v jedenástom kole. Z ďalších siedmych duelov prišla len dve porážky, tá posledná, prekvapivá, v Moravciach. Až jedenásť víťazstiev a iba desať inkasovaných gólov ale hovorí za všetko. V Podbrezovej funguje skvelá partia, ktorá ide postupne s pokorou do každého zápasu a zatiaľ to vychádza. Inak tomu nebude ani v dueli Prešovom. Síce posledný, ale nebezpečný tím môže narobiť problémy. Tomu sa "Fabuľovci" budú chcieť určite vyhnúť a rozlúčiť sa pred domácimi fanúšikmi s tromi bodmi. Aktuálne ich má tento klub na konte 37, čo je päť viac, ako tretí Slovan a o desať menej, než vlastní líder zo Žiliny. Podbrezová má hneď štyroch najlepších strelcov, čo len svedčí o tímovej sile. Štyri góly zaznamenali Pavol Šafranko, Endy Bernadina, Pablo Podio a Michal Breznaník.

    Tatran Prešov príde so snahou odlepiť sa od dna a nezimovať na poslednej priečke, ale bude to nesmierne náročné. Tento tím strelil rovnako gólov, ako jeho dnešný súper inkasoval, teda len desať. Až polovicu zaznamenal Nigérijčan Olasunkanmi Ashiru Musefiu. Prešov navyše vyhral iba dve stretnutia, čo je najmenej z celej ligy. Triumfoval v šiestom a dvanástom kole nad Zlatými Moravcami a Ružomberkom. Podľa tejto matematiky mal vyhrať aj pred týždňom v Myjave, remizoval 1:1.
     
    Úvodné zostavy:

    ŽP Šport Podbrezová: Kuciak – Turňa, Krivák, Kostelný (C), Djordjevič – Podio, Vajda – Viazanko, Kuzma, Breznaník – Šafranko.
    Náhradníci: Lukáč – Lipčák, Migaľa, Magda, Bernadina, Kochan, Kupčík.

    1. FC Tatran Prešov: Talian – Petko, Jacko (C), Dzurík, Bartek – Kubus, Micherda, Katona, Streňo – Špyrka – Rolinc.
    Náhradníci: Penksa – Dupkala, Grešák, Tubonemi, Olansunjanmi, Keresteš, Haladej.

    Rozhodca: Chmura – Brendza, Vorel – Dohál.
     
    Pred zápasom dostal cenu Martin Kuciak, ktorý bol ako prvý brankár vyhlásený najlepším hráčom Fortuna ligy v danom mesiaci. Uspel v októbri.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáci sú pri lopte, ale zatiaľ sa im cez defenzívu Prešova nedarí posielať lopty za obranu.
     
    2
    Viazanko si na krídle neporadil s dvojicou protihráčov a následný nákop do stredu poľa zastavil faulom Kostelný.
     
    4
    Špyrka sa dostal k strede zvnútra šestnástky, ale jeho pokus bol z uhlu a bránu Kuciaka o niekoľko čísel minul.
     
    5
    Turňovi sa sprava odcentrovať nepodarilo, ale domáci ostávajú v ofenzíve. Dlhý aut však pristál v rukaviciach Taliana a všetko ukončil.
     
    6
    Krivák síce zastavil center do šestnástky, no lopta sa odrazila k protihráčovi, ktorý spadol. Penalta sa po kontakte oboch hráčov nepíska.
     
    8
    Vajda peknou loptou vysunul na krídlo Viazanka, lenže tomu sa nepodarilo loptu odcentrovať do šestnástky pred Taliana.
     
    9
    Podio sa v strede poľa veľmi pekne takmer vyhol dvom hráčom, no druhý ho fauloval. Domáci otáčajú hru doprava.
     
    10
    Po zrazenom centri do šestnástky sa takmer k strele z výbornej pozície dostal Šafranko, ale hostia v poslednej chvíli loptu odvrátili. Avšak, priamo k Djordevičovi, ktorého pumelica skončila zákrokom Taliana. Následná strela Podia končí vedľa.
     
    12
    Djordjevič vymýšľal center tesne nad zemou do šestnástky súpera, ktorý mu síce nevyšiel, ale zakrátko sa dostal k ďalšiemu a ten už Breznaníka našiel. Záložník však nepresne prihrával pred bránu.
     
    13
    Breznaník sa dostal k skvelému pasu na rohu malého vápna, odkiaľ z prvej prestrelil Taliana, lenže lopta nezamierila za čiaru. Hostia ju nakoniec včas odkopli.
     
    15
    Djordjevič naviezol loptu pred šestnástku, kde ju Šafranko narazil Breznaníkovi a jeho zakončenie Talianovi vypadlo. Dorážajúci Srb ale z veľmi dobrej pozície bránu prestrelil a navyše bol v ofsajde.
     
    16
    Výborný pas Turňu po zemi prišiel na krídlo až k Viazankovi, lenže toho sklzom zastavil Dzurík. Podbrezová pokračuje s loptou v strede poľa.
     
    18
    Kostelný sa zavesil do vzduchu, ale fauloval pri tom protihráča a keďže to bolo tesne pred vlastnou šestnástkou, nasleduje priamy kop.
     
    19
    Ten po signály neprešiel, pretože práve Kostelný sa výborne postavil do strely a následne si ju Kubus sám odkopol za čiaru.
     
    20
    Turňa nevidel, či za nám číhajú protihráči a tak center zľava odvrátil iba na rohový kop pre Prešov.
     
    21
    Centrovaný pas si však dvojica Kuciak-Kostelný postrážila a jeden z nich dostal loptu do autu. Následný pas späť skončil v náručí brankára Podbrezovej.
     
    22
    Dzurík nepríjemne vystrelil z hranice šestnástky a lopta po zákroku Kuciakovi vypadla, čo sa snažil využiť Rolinc, lenže kopol do samotného brankára, ktorý potrebuje ošetrenie.
     
    24
    Kuciak bude v poriadku a pomaly sa chystá rozohrávať. Hra pokračuje ďalej od brány Podbrezovej.
     
    25
    Po zákroku na Djordjeviča sa v strede poľa nepíska. Hra plynula ďalej. Kuciak len zakopol do autu, no domáci sa k lopte veľmi rýchlo dostali.
     
    26
    Kuzma vymyslel geniálnu prihrávku z prvej pomedzi stopérov na Viazanka, ktorý sa ocitol pred Talianom, lenže lopta sa mu zaplietla pod nohami a nedokázal zakončiť.
     
    27
    Podio rozohral štandardku z osi ihriska naľavo, kde bol Breznaník, ale jeho tečovaný center do malého vápna nedokázal nik z domácich zakončiť.
     
    28
    Žltú kartu dostáva Jakub Rolinc (1. FC Tatran Prešov).
     
    30
    Rýchly prechod Streňa až do šestnástky po krídle sa síce skončil centrom, ale záložník získal pre svoj tím iba roh, ktorý skončil v náruči Kuciaka.
     
    32
    Kombinácia domácich pred šestnástkou úspechom neskončila, keďže prihrávka do strany na voľného Breznaníka našla iba Petka. Neujal sa ani následný pas späť.
     
    33
    Breznaník našiel centrom malého, no nepokrytého Viazanka, ktorý sa dostal k hlavičke a od zemi sa lopta veľmi nepríjemne odrazila k žrdi, kde skvele zasiahol Talian.
     
    35
    Djordjevičov center zľava Šafranka nenašiel, pretože ho dobre pokryla trojica hráčov a na Viazanka bola lopta privysoká.
     
    36
    Kuzma jedným skvelým dotykom poslal loptu mimo dosah Jacka, ktorý ju mal na odkop ako na podnose, čím takmer poslal do nájazdu Viazanka, lenže ten nebol dosť rýchly.
     
    37
    Breznaníkov oblúčik do malého vápna Šafranka minul, Viazanko loptu na hracej ploche nestihol a tak jeho center do bočnej siete bol zbytočný.
     
    38
    Breznaník pred šestnástkou prešiel cez troch hráčov, otvoril sa mi priestor a tak vystrelil, avšak jeho dobrý skákavý pokus skončil tesne vedľa brány.
     
    38
    Defenzíva Podbrezovej sa zbytočne zahnala do problém po zlej rozohrávke, ale všetko skončilo pre nich dobre, keďže rana Rolinca našla iba pripraveného Kuciaka.
     
    39
    Kuzma vymyslel ďalšiu parádnu kolmicu do šestnástky, no Viazanko jeho úmysel najskôr nepochopil a preto stratil čas. Loptu následne nestihol.
     
    40
    Šafranko sa plánoval prebiť do šestnástky cez štyroch hráčov a navyše na veľmi malom priestore. Nakoniec ho zastavil tretí futbalista v zelenom.
     
    41
    Breznaník veľmi pekne napriahol z nejakých 25 metrov a mieril pod brvno, ale do stredu, kde Talian bol. Na dvakrát loptu dokázal zachytiť.
     
    43
    Šafrankov prechod bol síce zastavený, ale následný center našiel na hranici pokutového územia Breznaníka. Záložník bol v ofsajde.
     
    44
    Centrovaná lopta po zemi do šestnástky Podbrezovej našla prekvapivo Katonu, ktorý z výbornej pozície aj vypálil a nebyť jedného z domácich, ktorého lopta trafila, asi by to bol gól.
     
    45
    Podbrezová dala gól!

    MICHAL BREZNANÍK zmenil nohu a dočkal sa. Jeho strela pravačkou z hranice šestnástky po zlom odvrátení centru zapadla po zemi presne k žrdi.
     
    45+1
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Hneď na úvod sa hostia dostali k rohovému kopu, lenže Kostelný center okamžite odvrátil a dopredu idú domáci.
     
    48
    Kuzma poslal loptu vzduchom do šestnástky súpera, ale Viazanko na ňu nedočiahol, keďže Talian bol tentoraz rýchlejší.
     
    50
    Krídelná akcia dvojice Turňa-Viazanko sa takmer nepodarila, no napokon je z toho aspoň rohový kop.
     
    51
    Domáci to skúsili cez signál. Podio nakoniec centroval z hranice šestnástky. Poslal dobrý pas padajúci k žrdi, ale nik z hráčov v okolí loptu netrafil.
     
    53
    Kubus si dobre prebral loptu pred pokutovým územím, ale Podiov sklz a skvelá práca stopérov ho spoločne s Rolincom do ničoho nepustili.
     
    54
    Šafranko si hlavou posunul loptu cez stopéra Jacka, ktorý okamžite vytiahol faul.
     
    55
    Viazankova akcia sa na krídle takmer nepodarila, lenže lopta sa k nemu nakoniec odrazila a vybojoval roh.
     
    56
    Podio poslal loptu za šestnástku, odkiaľ pálil práve Viazanko, lenže jeho pokus si miesto medzi tri žrde nenašiel.
     
    57
    Po faule Micherdu centroval do šestnástky Prešova Podio, lenže hľadal Kostelného, ktorý bol v ofsajde.
     
    58
    Podio vyskúšal aj strelu, avšak jeho pokus spoza šestnástky priestor troch žrdí netrafil.
     
    60
    Podbrezová zaútočila, ale prihrávka Podia na krídlo nebola úplne najlepšia. Napriek tomu získali domáci roh, no nič nevymysleli.
     
    62
    Prešov vybojoval priamy kop, center z ktorého skončil v rukaviciach Kuciaka. Podbrezová mala problém s rozohrávkou a tak lopta opäť pre hostí.
     
    64
    Prešov dal gól!

    Hostia šokujú Horehronie a vyrovnávajú. Strela z hranice šestnástky Kuciakovi vypadla, aj keď predviedol skvelý zákrok a LUKÁŠ KUBUS ju v sklze upratal do siete.
     
    65
    Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Kamil Kuzma, prichádza Matej Kochan.
     
    66
    Dnešné stretnutie sleduje 1006 divákov.
     
    67
    Turňov center na Šafranko odvrátil Jacko a zamedzil tak hroziacemu nebezpečenstvu. Bude to roh, ale domácim sa ho v skrumáži nepodarilo zakončiť.
     
    69
    Domáci držia súpera v okolí jeho šestnástky, lenže loptu nie a nie dostať do nejakej nebezpečnej situácie pred bránou Taliana.
     
    70
    Strieľaná prihrávka Podia do šestnástky našla Kostelného, ktorý loptu zrazil do protismeru Taliana a kotúľala sa do siete. V poslednej chvíli na bránkovej čiare zakročil jeden z obrancov, asi Jacko.
     
    73
    Žltú kartu dostáva Lukáš Micherda (1. FC Tatran Prešov).
     
    74
    Djordjevič sa z krídla síce dokázal dostať k centru, ale jeho pokus nenašiel žiadneho zo spoluhráčov, iba Taliana.
     
    76
    Domácim veľmi dlho trvalo, kým zo stredu poľa dostali loptu dopredu a keď sa o to Podio pokúsil, nedokázal prihrať presne Djordevičovi.
     
    79
    Turňa poslal z prvej fantastickú loptu na hlavu Šafranka, ktorý sa na hranici päťky dostal k hlavičke a veľmi málo chýbalo, aby skóroval, ale Talian znova predviedol výborný zákrok.
     
    80
    Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Michal Breznaník, prichádza Endy Opoku Bernadina.
     
    80
    Žltú kartu dostáva Miroslav Petko (1. FC Tatran Prešov).
     
    81
    Šafranko opäť vo výbornej pozícii, tento raz ešte bližšie brány, no to bol asi problém, keďže ju po centri Podia prestrelil.
     
    84
    Žltú kartu dostáva Lukáš Kubus (1. FC Tatran Prešov).
     
    84
    Ján Krivák bol faulovaný Kubusom, keď chcel vyviesť loptu a keďže ho hosťujúci záložník držal, ohnal sa rukou, aby sa vymanil, no trafil tvár súpera.
     
    86
    Bernadina spadol pred šestnástkou súpera po evidentnom faule, ale hlavný arbitr nepíska. Prešov nakopol dopredu a Kuciak odvracia do autu.
     
    87
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Erik Streňo, prichádza Martin Dupkala.
     
    88
    Turňovi sa center síce nepodaril, ale Talian boxoval v skrumáži tiel. Za odrazenou loptou sa ešte dral Bernadina, no nepochodil.
     
    89
    Kuciak chytil center z priameho kopu veľmi rýchlo a okamžite založil akciu svojho tímu, ale Turňa od polovice našiel iba Taliana.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90+1
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Lukáš Kubus, prichádza Matej Grešák.
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Miroslav Viazanko (ŽP Šport Podbrezová).
     
    90+3
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Jozef Špyrka, prichádza Dávid Keresteš.
     
    90+4
    Žltú kartu dostáva Dávid Keresteš (1. FC Tatran Prešov).
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Podbrezová sa s jesennou časťou pred domácimi fanúšikmi rozlúčila iba remízou, pretože hostia z Prešova využili z minima maximum. Napriek tomu "Železiari" zimujú na druhej pozícii, čo je skvelá vizitka. (17:22:12)

    Matej Kubove


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Železiarne Podbrezová. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Tatran Prešov. Viac informácií tu.

    Góly: 45. Breznaník – 64. Kubus

    Karty:   90+2. Viazanko (POD) – 28. Rolinc (PRE), 73. Micherda (PRE), 80. Petko (PRE), 84. Kubus (PRE), 90+4. Keresteš (PRE)   84. Krivák (POD)


    FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Turňa, Krivák, Kostelný (C), Djordjevič – Podio, Vajda – Viazanko, Kuzma (65. Kochan), Breznaník (80. Bernadina) – Šafranko.
    Náhradníci: Lukáč – Lipčák, Migaľa, Magda, Bernadina, Kochan, Kupčík.

    FC Tatran Prešov: Talian – Petko, Jacko (C), Dzurík, Bartek – Kubus (90+1. Grešák), Micherda, Katona, Streňo (87. Dupkala) – Špyrka (90+3. Keresteš) – Rolinc.
    Náhradníci: Penksa – Dupkala, Grešák, Tubonemi, Olansunjanmi, Keresteš, Haladej.

    Rozhodca: Chmura – Brendza, Vorel – Dohál