Watford – Everton 3:2 (kon.) | Arsenal – Stoke City 3:1 (kon.) | Burnley – Bournemouth 3:2 (kon.)
Hull City – Crystal Palace 3:3 (kon.) | Swansea – Sunderland 3:0 (kon.) | Leicester – Manchester City 4:2 (kon.)
koniec
Arsenal FC
3:1 (1:1)
Stoke City FC
Sobota 10.12.2016, 16:00 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Od Arsenalu to síce nebol taký dominantný výkon, aký sme očakávali, no napriek tomu si Kanonieri pripisujú do tabuľky Premier League ďalšie dôležité tri body. O ich víťazstve v druhom polčase rozhodli svojimi presnými zásahmi Mesut Özil a striedajúci Alex Iwobi. Stoke City sa však za svoj dnešný výkon rozhodne hanbiť nemusí, minimálne v prvom polčase bolo favorizovaným domácim vyrovnaným súperom. Odo mňa je to pre dnešok všetko, prajem vám pekný zvyšok víkendu! (17:56:00)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    No a napokon z toho bola šanca pre domácich! Héctor Bellerín ďalším presným centrom našiel hlavu Oliviera Girouda, avšak ten v záklone namieril loptu len tesne vedľa ľavej žrde brány hostí!
     
    90+3
    Lee Grant našiel svojim dlhým výkopom len Petra Čecha, a tak gólman Arsenalu môže založiť pravdepodobne poslednú útočnú akciu tohto duelu.
     
    90+2
    Olivier Giroud v nezvyčajnej pozícii dlhou loptou z hĺbky poľa hľadal Alexa Iwobiho. Jeho centru však chýbala presnosť.
     
    90+1
    Arsenal sa už nikam neponáhľa. V tejto chvíli mu pomohla aj nepresnosť v rozohrávke súpera, keď Marko Arnautović nedostal loptu cez Héctora Bellerína.
     
    90
    Nadstavovať sa budú ešte tri minúty.
     
    90
    Stoke City z tejto štandardnej situácie nič nevyťažili. Naopak, do protiútoku sa vydali domáci a Eric Pieters sa musel mať na pozore proti Theovi Walcottovi.
     
    90
    Arnautovićov center nebol vôbec márny, no defenzíva Arsenalu si veľmi dobre postrážila Petra Croucha, pred ktorým loptu na rohový kop odvrátil Gabriel Paulista.
     
    89
    V tejto chvíli však musel Granit Xhaka zastaviť Marka Arnautovića nedovoleným zákrokom a Rakušan bude môcť centrovať do pokutového územia z približne 30 metrov.
     
    88
    Vyzerá to tak, že zápas sa už len dohráva. Hráčom Stoke City síce sympatická snaha stále nechýba, no po odchode Charlieho Adama a Xherdana Shaqiriho im tak trochu v ofenzíve chýba prekvapivá myšlienka.
     
    87
    Posledné striedanie dnešného stretnutia. Z ihriska odchádza Xherdan Shaqiri a na jeho miesto prichádza Julien Ngoy.
     
    86
    Alex Iwobi od svojho príchodu na hraciu plochu predvádza skvelý výkon. Tentokrát našiel na pravej strane Thea Walcotta, ktorého strelecký pokus k vzdialenejšej žrdi bol nepresný.
     
    85
    Hostia boli na súperovej polovici trpezliví, až sa k centru odhodlal Glen Johnson. Na jeho nepresnú prihrávku však nedočiahol ani taký dlháň, akým je Peter Crouch.
     
    84
    Alex Iwobi sa pokúsil prekvapiť Leeho Granta, trafil však len dobre postaveného Marca Muniesu a po dlhšom čase môžu ísť dopredu aj futbalisti Stoke City.
     
    83
    Dominancia Arsenalu naberá na sile. Domáci už takmer dve minúty nepožičali svojmu súperovi loptu ani na moment.
    82. Theo Walcott (ARS)
     
    82
    Héctor Bellerín opäť mimoriadne šikovne našiel až v pokutovom území Thea Walcotta, ktorého pokus o obstrel musel riešiť Lee Grant!

    Jakub Kocourek

    Góly: 42. Walcott, 49. Özil, 75. Iwobi – 29. Adam (pen.)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 6:5. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 9:5.
    Arsenal FC: Čech – Gabriel, Mustafi (25. Bellerín), Koscielny (C), Monreal – Coquelin, Xhaka – Walcott, Özil, Oxlade-Chamberlain (69. Iwobi) – Alexis Sánchez (77. Giroud).
    Náhradníci: Ospina – Gibbs, Bellerín, Elneny, Iwobi, Giroud, Lucas.

    Stoke City FC: Grant – Johnson, Muniesa, Martins Indi, Pieters – Allen, Imbula Wanga – Shaqiri (87. Ngoy), Adam (C) (82. Sobhi), Arnautović – Diouf (72. Crouch).
    Náhradníci: Given – Sobhi, Whelan, Crouch, Ngoy, Bony, Krkić.

    Rozhodca: Lee Mason