Dijon – Marseille 1:2 (kon.) | Bordeaux – Monaco 0:4 (kon.) | Nancy – Angers 2:0 (kon.)
Lille – Montpellier 2:1 (kon.) | Toulouse – Lorient 3:2 (kon.)
koniec
AS Nancy-Lorraine
2:0 (1:0)
Angers SCO
cz Sobota 10.12.2016, 20:00 • Stade Marcel Picot, Tomblaine • Ligue 1 Uber Eats • 17. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Všem příznivcům dobrého fotbalu přeji hezký večer. Vítejte u sledování textového přenosu z duelu sedmnáctého kola francouzské Ligue 1, v němž AS Nancy-Lorraine přivítá Angers SCO. Tak si to nenechte ujít, začínáme v tradičních 20 hodin!
     
    AS NANCY-LORRAINE

    Nováček z Nancy se zatím poměrně úspěšně vyhýbá sestupovému pásmu, svěřencům Pabla Correy momentálně patří šestnáctá příčka tabulky s dvoubodovým náskokem na sestupové pásmo. Les Chardons v poslední době podávají dost nevyrovnané výkony: jednou zazáří, podruhé vydrží. V minulém domácím utkání Nancy rozdrtilo Méty vysoko 4:0, o týden později ovšem prohrálo 0:3 na hřiště Marseille.
     
    ANGERS SCO

    Angers v minulé sezóně jakožto nováček Ligue 1 pořádně zatápěli předním klubům tabulky včetně ambiciózního PSG, na jaře jim ale došel dech a Angers se propadlo až do šedého průměru. V nastoleném trendu pokračují les scoïstes i v probíhajícím ročníku, v tuto chvíli jsou totiž jedenáctí a už čtyři ligová kola čekají na vítězství. V minulém kole Angers doma pouze remizovalo s posledním Lorientem, spraví si hosté chuť na Stade Marcel Picot?
     
    Úvodní sestavy:

    AS Nancy-Lorraine: Černik – Cuffaut, Diagne, Lenglet, Badila – Aït Bennasser, Guidileye, Marchetti – Dia, Dalé, Puyo.
    Náhradníci: Menay – Robic, Mandanne, N'Guessan, Cétout, Cabaco, Hadji.

    Angers SCO: Petrić – Andreu, I. Traoré, Thomas, P. Martinez – N'Doye, Santamaría, Mangani – Pepe, Diédhiou, Toko Ekambi.
    Náhradníci: Michel – Pavlović, Sunu, Capelle, Saihi, Tait, Dore.

    Rozhodčí: Desiage – Lamouche, Lang.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Thomas Mangani neměl komu přihrát, a tak to zkusil z uctivé vzdálenosti, jeho propagační pokus ale postrádal přesnost a Sjarhej Černik mohl zůstat v klidu.
     
    3
    Umělý trávník na stadionu v Nancy je v některých oblastech mírně pokryt sněhem, tak se nechme překvapit, jaký vliv to bude mít na kvalitu námi sledovaného utkání.
     
    4
    Karl Toko Ekambi se vydal kupředu po levém křídle, narazil ale na pozorného Cuffauta, a domácí se tak opět ubránili.
     
    5
    V úvodu je hra plná nepřesností, až nyní se Les Chardons dostali k souvislé kombinaci na polovině soupeře.
     
    6
    Ani ta ale k ničemu nevedla a na druhou stranu se okamžitě poté vydal Famara Diédhiou, který dokonce vystřelil, ale jeho pokus byl domácí defenzívou sražen do zámezí.
     
    7
    Z následného rohového kopu sice angerští fotbalisté nic nebezpečného nevytěžili, exekuci standardní situace si ale budou moci zopakovat.
     
    9
    Poprvé bylo horko před Denisem Petrićem, gólman Angers ale po trmě-vrmě na hranici pokutového území nakonec zasahovat nemusel.
     
    10
    Deset minut hry je za námi a v úvodu sledujeme velmi vyrovnané utkání, oba týmy se soustředí především na pevnou defenzívu.
     
    11
    Youssef Aït Bennasser si všiml, že Denis Petrić si povážlivě vyběhl ze své svatyně, a tak prakticky z půle hřiště vypálil, jeho ambiciózní pokus ale postrádal přesnost.
    Pohled na trávník těsně před výkopem.
     
    13
    Ismaël Traoré z hloubi vlastní poloviny zakládá další akci Angers, hosté jsou přeci jen o něco aktivnějším týmem.
     
    14
    Na výlet na soupeřovu polovinu se vydal Pablo Martinez, hostující zadák ale o míč záhy přišel a domácí už zakládají protiútok.
     
    15
    Clément Lenglet dostal hodně nepovedenou zadovkou do problémů vlastního brankáře, Černik ale vyběhl včas a dotírajícího Famaru Diédhioua ke střele nepustil!
     
    16
    Centr Marchettiho z levé strany defenzíva SCO dokázala zblokovat, fotbalisté Nancy-Lorraine tak budou mít k dispozici alespoň vhazování.
     
    17
    Issiar Dia se na pravém křídle blýskl parádním zpracováním dalekonosného nákopu, poté ale domácímu útočníkovi balon sjel z kopačky.
     
    18
    Právě Dia si nyní šikovně obhodil dva hráče Angers, jenže to nakonec nebylo nic platné, poněvadž zkušený forvard si poté míč příliš předkopl a balon skončil v zámezí.
     
    20
    Pablo Martinez těsně před Diou pro jistotu uklidil míč do autu, hráči v červenobílých dresech tak budou mít k dispozici další vhazování.
     
    21
    Domácí poměrně rychle přebrali iniciativu, hráči ve zlatých dresech se prakticky jen brání. Jejich ojedinělou akci teď ale zakládá Karl Toko Ekambi.
     
    22
    Angerského útočníka zmátla vrstva sněhu, na níž míč nečekaně zabrzdil a kupředu míří opět svěřenci Pabla Correy.
     
    23
    Ačkoliv není Stade Marcel Picot zcela vyprodané, na tribunách panuje skvělá atmosféra. Hra se nyní znovu trochu uklidnila.
     
    25
    Les Chardons naprosto zbytečně přišli o balon ve středu hřiště, následný Martinezův nákop ale skončil jen u Modoua Diagneho.
     
    26
    Polovina úvodní pětačtyřicetiminutovky je minulostí a na první gólovou šanci stále čekáme, Issiaru Diovi nyní opět utekl míč do zámezí.
     
    28
    Dia je hodně aktivní, nyní se domácí útočník s desítkou na dresu opět zjevil na hranici pokutového území, jeho přihrávka ale do předbrankového prostoru neprošla.
     
    29
    Nancy právě vstřelilo branku!
    Nyní už to ale Diovi vyšlo a Nancy po necelé půlhodině hry vede! Diallo Guidileye našel parádní kolmicí rozběhnutého ISSIARA DIU, který tváří v tvář Petrićovi nezaváhal!
    29. Issiar DIA - 1:0
     
    30
    Thomas Mangani se skácel k zemi po souboji s Diagnem, hra je tak opět přerušena a angerský středopolař se nechává ošetřovat.
     
    31
    Zdá se, že Mangani bude v pořádku, už je totiž na nohou a sudí Desiage už se chystá nechat ve hře pokračovat.
     
    33
    Youssef Aït Bennasser se skácel kzemi po vzdušném souboji s Toko Ekambim, hra je tak opět přerušena a domácí budou mít spoustu času na rozehrávku.
     
    34
    Issiar Dia dnes svými výkony táhne Nancy, autor úvodního gólu ze souboje s Martinezem vytěžil další rohový kop pro domácí.
     
    35
    Z této standardky sice zprvu žádné nebezpečí pro Petriće nepramenilo, poté ale tvrdě vypálil Issiar Dia a jeho přízemní rána zpoza hranice šestnáctky proletěla těsně vedle!
     
    36
    Nicolas Pepe to vzal na sebe, středem hřiště si proklestil cestu až před hranici pokutového území a vystřelil, hostující forvard ale neměl seřízená mířidla.
     
    38
    Po úvodním gólu se hra trochu otevřela, především hosté hrají více ofenzivně, ale ovoce to zatím nenese.
     
    39
    Nicolas Pepe to přehnal s důrazem a poblíž rohového praporku povalil k zemi Badilu, který tak bude mít spoustu času na rozehrávku.
     
    40
    Napadající Issiar Dia se málem dostal k odraženému míči v pokutovém území, Denis Petrić ovšem vyběhl včas a veškeré nebezpečí zažehnal.
     
    41
    Ofsajd a v něm Issiar Dia, který ale beztak nedokázal dostat centr z kopačky Youssefa Aït Bennassera pod kontrolu, a tak se ani neprotestuje.
    Dnes je na stadionu v Nancy i Mikuláš.
     
    43
    Centr Tobiase Badily za nic nestál a míč se dokutálel do zámezí, Denis Petrić už si ho chystá k dalšímu odkopu.
     
    44
    Diův centr z pravé strany nikoho v červeném dresu nenašel, hra tak plyne vesele dál a fotbalisté Angers zakládají další protiakci.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Sudí Desiage se rozhodl nenastavovat, první půle je tak minulostí. Sledovali jsme v ní vyrovnaný fotbal s minimem šancí, o něco aktivnějším týmem ale byli domácí, kteří díky trefě Issiara Diy zaslouženě vedou 1:0. Co nabídne druhá půle? To začneme zjišťovat ve 21:00.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ofsajd a v něm Issiar Dia, hra je znovu přerušena a hráči ve zlatočerných dresech budou mít spoustu času na rozehrávku.
     
    48
    Ve druhé půli je hra plná nepřesností na obou stranách, nicméně fotbalisté Nancy se především brání a nikam se neženou.
     
    49
    Cheikh N'Doye si nedokázal zpracovat dalekonosný nákop, balon mu utekl do zámezí a běloruský gólman Sjarhej Černik už si ho chystá k rozehrávce.
     
    51
    Po změně stran se na umělém trávníku v Nancy nic zajímavého neděje, vše důležité se odehrává ve středu hřiště a ani jeden tým není schopen kloudně rozehrát.
     
    52
    Aktivně napadající hráči v červených dresech vytlačili hosty až k Petrićovi, který svým odkopem jen odevzdal balon fotbalistům Les Chardons.
     
    53
    Youssef Aït Bennasser nakopl míč do pokutového území soupeře, kde se ale nejrychleji zorientoval hostující brankář Denis Petrić a ukryl míč ve své náruči.
     
    54
    Loic Puyo upadl v šestnáctce po souboji s jedním z angerských obránců, o penaltový zákrok se ale v žádném případě nejednalo.
     
    56
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Thomas Mangani, přichází Pierrick Capelle.
     
    57
    Svěřenci Pabla Correy si v poklidu vyměňují míč na polovině hřiště a nikam se neženou, hostům už zbývá na vyrovnání jen něco málo přes půlhodinu.
     
    58
    Loic Puyo se vydal na útočný výlet a Ismaël Traoré jej nedovoleně povalil k zemi, domácí tak budou mít k dispozici přímý kop ze zhruba třicetimetrové vzdálenosti od branky soupeře.
     
    59
    Jeho exekuci si vzal do své gesce Joeffrey Cuffaut, který ale s míčem nic kloudného nevykouzlil a jen ho odevzdal do Petrićovy náruče.
     
    60
    Držení míče:
    AS Nancy-Lorraine: 56%
    Angers SCO: 44%
     
    62
    Sjarhej Černik nakopl míč hluboko na útočnou polovinu a Baptiste Santamaría balon poté dopravil do autu, domácí tak budou mít k dispozici další vhazování.
     
    63
    Nancy právě vstřelilo branku!
    Po hodině hry domácí zvyšují své vedení a už jsou velmi blízko k vítězství! Maruce Junior Dalé se prokousal do pokutového území a vystřelil, načež Denis Petrić míč vyrazil jen před sebe a LOIC PUYO poté dorazil balon do sítě!
    63. Loic PUYO - 2:0
     
    64
    Hosté se okamžitě po rozehrávce ve středovém kruhu vydali kupředu a Pablo Martinez vybojoval rohový kop pro Angers.
     
    65
    Sjarhej Černik ale mohl i tentokrát zůstat v klidu, Cheikhovi N'Doyemu byl navíc odpískán útočný faul.
     
    66
    Domácí i nadále pokračují v pobytu na útočné polovině, Angerským se čas na zdramatizování zápasu začíná krátit.
     
    68
    Cheikh N'Doye zavezl míč na útočnou polovinu, záhy ale o něj hosté přišli a Diallo Guidileye poté balon rázně odkopl až k Petrićovi.
     
    69
    Nepovedený centr Baptista Santamaríi proletěl pokutovým územím bez povšimnutí, následovat bude pouze odkop od domácí svatyně.
     
    71
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Karl Toko Ekambi, přichází Gilles Sunu.
     
    72
    Střídající Sunu prchl po levém křídle a z velké vzdálenosti od Černikovy svatyně vypálil, jeho pokus ale postrádal přesnost i razanci.
     
    73
    Les Chardons hosty k ničemu nepouštějí, Sjarhej Černik dnes ještě prakticky nemusel vytáhnout jediný zákrok. Hosté se směrem dopředu hodně trápí...
     
    75
    Střídání v týmu AS Nancy-Lorraine: ze hřiště odchází Issiar Dia, přichází Youssouf Hadji.
     
    76
    Čtvrthodinku před koncem si domácí už jen hlídají svůj dvougólový náskok, hra je hodně rozkouskovaná a hosté mají stále velké problémy s přechodem na útočnou polovinu.
     
    77
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Famara Diédhiou, přichází Férébory Dore.
     
    78
    Vincent Marchetti za zbytečně ostrý skluz vyfasoval žlutou kartu, fotbalisté Angers tak budou mít možnost zahrozit ze standardní situace.
     
    79
    Ani to jim sice nevyšlo, domácí ale poté odvrátili balon jen k Pablu Martinezovi, který poté přenechal míč Santamaríovi, s jehož přízemní střelou si však Sjarhej Černik bez problémů poradil.
     
    80
    Po trmě-vrmě v pokutovém území Nancy se míč odkutálel do zámezí, Černik už si ho pomalu chystá k dalšímu odkopu.
     
    81
    Les Chardons mohli definitivně rozhodnout, ale Maruce Junior Dalé z dobré pozice vypálil nad břevno angerské svatyně!
     
    82
    Baptiste Santamaría si navedl míč na osu hřiště po vzoru Arjena Robbena a tvrdě vypálil, jeho projektil ale Černik reflexivně srazil do zámezí!
     
    83
    Z následného rohového kopu už další nebezpečí pro Nancy-Lorraine nepramenilo, Les Chardons bez potíží odkopli míč až ke středovému kruhu.
     
    85
    Tlak hostů začíná gradovat, hráči v červených dresech ale stále odolávají a fotbalistům Angers se čas začíná rychle krátit.
     
    86
    Cheikh N'Doye se dostal k odraženému míči ve středu pole, poté ale o něj rychle přišel a svěřenci Pabla Correy už zakládají další protiútok.
     
    87
    Střídání v týmu AS Nancy-Lorraine: ze hřiště odchází Vincent Marchetti, přichází Serge N'Guessan.
     
    88
    Denis Petrić vyběhl včas a odkopl míč do bezpečí těsně před dotírajícím Juniorem Dalém, domácí už jsou opravdu velmi blízko tříbodovému zisku.
     
    90
    Joeffrey Cuffaut to u postranní čáry pořádně schytal od Pepeho, který za svůj nevybíravý šlapák dostal žluté napomenutí.
     
    90+1
    Nad rámec druhé půle nastavil sudí Desiage hned čtyři minuty!
     
    90+2
    Kotel příznivců Les Chardons už slaví zisk důležitých tří bodů, které Nancy vynesou do klidnějších vod spodní poloviny tabulky.
     
    90+3
    Střídání v týmu AS Nancy-Lorraine: ze hřiště odchází Loic Puyo, přichází Antony Robic.
     
    90+4
    V poslední minutě nastavení sledujeme kombinaci domácích fotbalistů ve středu hřiště, hráči Angers už jakoukoliv snahu o zvrácení nepříznivého stavu vzdali.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! AS Nancy-Lorraine v sedmnáctém kole Ligue 1 poráží Angers přesvědčivě 2:0 a na svého dnešního soka se bodově dotáhlo. Domácí na umělém trávníku podali koncentrovaný výkon korunovaný trefami Diy a Puya, zatímco fotbalisté Angers nebyli vůbec nebezpeční a dnes si body nezasloužili.
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 5:9. Rohy: 2:12. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 6:8.
     
    To je z mé strany vše, přeji hezký zbytek soboty! (21:52:11)

    Vojtěch Balon

    Góly: 29. Dia (Guidileye), 63. Puyo

    Karty:   78. Marchetti (NAN) – 90. Pepe (AGR)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 5:9. Rohy: 2:12. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 6:8.
    AS Nancy-Lorraine: Černik – Cuffaut, Diagne, Lenglet, Badila – Aït Bennasser, Guidileye, Marchetti (87. N'Guessan) – Dia (75. Hadji), Dalé, Puyo (90+3. Robic).
    Náhradníci: Menay – Robic, Mandanne, N'Guessan, Cétout, Cabaco, Hadji.

    Angers SCO: Petrić – Andreu, I. Traoré, Thomas, P. Martinez – N'Doye, Santamaría, Mangani (56. Capelle) – Pepe, Diédhiou (77. Dore), Toko Ekambi (71. Sunu).
    Náhradníci: Michel – Pavlović, Sunu, Capelle, Saihi, Tait, Dore.

    Rozhodca: Desiage – Lamouche, Lang