Bayern – Wolfsburg 5:0 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Dortmund 1:1 (kon.) | Hamburger – Augsburg 1:0 (kon.)
Ingolstadt – Lipsko 1:0 (kon.) | Freiburg – Darmstadt 1:0 (kon.) | Hertha – Brémy 0:1 (kon.)
koniec
Hamburger SV
1:0 (0:0)
FC Augsburg
cz Sobota 10.12.2016, 15:30 • Imtech Arena, Hamburg • Nemecká Bundesliga • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji Vám za pozornost a u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou! (17:39:14)
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 2:4. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 17:20.
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 2:4. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 17:20.
     
    Je dobojováno, Hamburk si v dnešním utkání s Augsburgem připsal druhou výhru v sezoně, druhou výhru v řadě a dokázal se tak konečně dostat ze sestupových pozic. V prvním poločase byli domácí o chloupek aktivnějším celkem, ovšem ani jednu vážnější šanci si vytvořit nedokázali. Ve čtyřiačtyřicáté minutě jejich plán na dnešní úspěch doznal velké trhliny, po úderu loktem do soupeřova obličeje byl vyloučen Holtby. Očekávaný tlak hostí se však nekonal, kombinace Schusterových svěřenců vázla, v šestašedesáté minutě se poměr sil na hřišti navíc vyrovnal, když druhou žlutou a posléze tedy červenou kartu viděl Kohr. Tento moment hamburské hráče ohromně nakopl, rozhodující moment utkání se udál tři minuty nato, když se prosadil Filip Kostić!
    Radost domácích, kteří vyhráli podruhé za sebou.

     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Po Sakajově faulu měli hosté k dispozici ještě jeden přímý kop, do šestnáctky se přesunul i brankář Hitz a byl to právě on, kdo se nakonec dostal k hlavičce, ta ale nemohla Matheniu překvapit.
     
    90+3
    Christian Mathenia byl po vzájemné střetu s Hintereggerem lehce otřesený, situace si vyžádala drobný zásah domácích zdravotníků. Vše je ale v pořádku, domácí Hamburk od druhé výhry v sezoně dělí už jen pár okamžiků.
     
    90+2
    Martin Hinteregger se díky své síle v hlavičkových soubojích přesunul na hrot útoku, chvíli nato do šestnáctky Hamburku přilétl dlouhý balon, rakouský stoper se k němu však dostal až poté, co jej měl v moci Mathenia, jeho počínání je tak označeno za nedovolené.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se sudí rozhodli nastavit tři minuty!
     
    90
    Zajímavá situace před brankou Hamburku! Baierův centrovaný balon nikterak prudký nebyl, nikdo jej netečoval, gólman Mathenia jej však podcenil a byl hodně překvapen, když se ocitl blízko jeho levé tyče, nakonec ale dokázal zareagovat.
     
    89
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Nicolai Müller, přichází Emir Spahić.
     
    88
    Tentokráte vše proběhlo podle pravidel, na branku se hnal Gotoku Sakaj, v závěru sóloakce mu ale už scházely síly, čehož využil teprve v průběhu zápasu příchozí Kačar, jenž stačil pár metrů před šestnáctkou Augsburgu čistě zasáhnout.
     
    87
    Podobná situace byla k vidění i na druhé straně. Bobby Wood se balonu netradičně ujal v prostoru pravého křídla, mezi obránci si poté všiml rozběhnutého Müllera, jenž se mohl řítit sám na branku, hostující obrana ale potencionální hrozbu zneškodnila.
     
    86
    Po faulu na stopera Hintereggera zahrávali hostující fotbalisté přímý kop z hloubi obranné poloviny. Janker nijak dlouho neotálel a dlouhatánským nákopem zkusil najít sbíhajícího si Usamiho, ten si ale o pořádný kus nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    85
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Filip Kostić, přichází Albin Ekdal.
     
    84
    Sakaj si vybral slabší okamžik, když ve středu hřiště míč nechal za sebou. Těžit z toho mohl před pár okamžiky příchozí Ku, který celou akci ještě roztáhl na Usamiho. Ten ještě přihrával do míst, kam si sbíhal Či Tong-won, korejský útočník ale nešťastně podklouzl.
     
    83
    Pěkná akce v podání Hamburku! Vše se znovu narodilo na pravé straně, kde se uvolnil Nicolai Müller, jenž se ještě rozhodl pro přihrávku na neobsazeného Bobbyho Wooda. Ten si balon přehodil na levačku a tvrdě vypálil, uprostřed branky číhající Hitz ale stačil zasáhnout.
     
    82
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Konstantinos Stafylidis, přichází Ja-Čeol Ku.
     
    81
    Kombinace Augsburgu však poněkud vázne, potvrdil to i Baierův pas na za obranu si nabíhajícího Či Tong-wona, jenž byl až příliš dlouhý a razantní. Míč tak v poklidu doskákal až k Matheniovi, který opět nikam nespěchá.
     
    80
    Hosté se s blížícím se koncem zápasu konečně začínají osmělovat. Usami přenesl hru k volnému Schmidovi, jenž se nakonec dostal až do pozice, z níž mohl ohrozit domácí pokladnici, jeho ránu ale úspěšně zablokoval Djourou.
     
    79
    Jeho exekuce se ujal Daniel Baier, rozhodně ale nemohl být spokojen. Balon totiž poslal přesně do míst, kam si vyběhl brankář Mathenia, který jej ukryl ve své náruči a s jeho rozehrávkou rozhodně nehodlá nikam spěchat.
     
    78
    Tentokráte byl k vidění nedovolený zákrok v podání hamburských fotbalistů. Stafylidis okamžitě hru přenesl k zapomenutému Usamimu, jehož pokus o centr byl však Diekmeierem ztečován na rohový kop.
     
    76
    Kačar zcela jasně stáhl k zemi Sakaje, sudí proto musel nařídit další standardní situaci pro Hamburk. Domácí ji rozehráli velmi svižně, Müller posléze centroval pro nabíhajícího si Wooda, ten se ale k hlavičce neprobojoval.
     
    75
    Baier se po souboji se Santosem poroučel k zemi. Domácí zadák měl za to, že jeho protějšek celé věci hodně přidal, proto se mu vydal pořádně vyčinit, byl však odstrčen Stafylidisem, který od sudího vidí žlutou kartu.
     
    74
    Podle očekávání to na sebe znovu vzal Matthias Ostrzolek, jeho střílený centr ale k nikomu ze spoluhráčů nedoputoval. Po nepovedeném odkopnutí v podání Jankera se ještě o zatápění obraně soupeře snažil Wood, sám proti přesile ale nic nevykoumal.
     
    73
    A nakonec vyústil v další přímý kop. Sakaj byl ve snaze o předvedení kličky po vzoru legendárního Zinedina Zidana jasně faulován Kačarem. Jak domácí s touto situací dokáží naložit?
     
    72
    Matthias Ostrzolek balon svou levačkou poslal někam na hranici malého vápna, kde se vysoko do vzduchu vyšplhali Müller a Hinteregger, ani jeden z nich ale kulatý nesmysl nezasáhl. Tlak domácích ale pokračuje.
     
    71
    Na hostech je vidět velká frustrace, vzhledem k tomu, jak se pro ně zápas vyvíjel, se však jedná o poměrně pochopitelnou věc. Verhaegh nyní fauloval Kostiće, obrana Augsburgu se tak bude muset bránit dalšímu přímému kopu.
     
    70
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Halil Altintop, přichází Gojko Kačar.
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Philipp Max, přichází Takaši Usami.
    69. Filip KOSTIĆ - 1:0
     
    69
    Hamburg právě vstřelil branku!
    Po Kohrově vyloučení byla na domácích fotbalistech vidět obrovská motivace a nyní přišlo to, co asi přijít mělo – Hamburk se ujímá vedení! Nicolai Müller se odhodlal k parádnímu průniku, nakonec vypálil a přízemní ranou orazítkoval tyč, načež se odražený balon dostal k nehlídanému FILIPU KOSTIĆOVI, jenž jej s ledovým klidem uklidil za Hitzova záda!
     
    68
    Začíná se probouzet domácí publikum, které bylo po poslání svých oblíbenců do deseti hodně zamrzlé. Na fotbalistech Hamburku je vidět odhodlání, po Woodově nahrávce to z uctivé vzdálenosti zkusil Sakaj, branku ale vysoko přestřelil.
     
    67
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Michael Gregoritsch, přichází Bobby Wood.
    66. Červená karta po 2. žluté
     
    66
    Domácí fanoušci mají konečně důvod k radosti. Dominik Kohr totiž po netaktickém faulu poslal k zemi Sakaje, dostal žlutou kartu a protože to byla už jeho druhá, tak stejně jako Holtby předčasně zamířil pod sprchy.
     
    65
    Až nyní, po dvaceti odehraných minutách z druhého poločasu, sledujeme obrázek hry, který po Holtbyho vyloučení asi každý očekával. Hosté se s míčem drží na obranné polovině svého soupeře, zatím ale pouze kombinují.
     
    64
    Douglas Santos si na levé straně povedeně a pohledně narazil s kolegou Kostićem, prvnímu jmenovanému ale o chvíli později nevyšla klička do středu, hru výtečně přečetl hostující kapitán Paul Verhaegh.
     
    63
    Jonathan Schmid dostal povolení v podobě pískotu od hlavního sudího, balon se rozhodl poslat na vzdálenější tyč, kde Diekmeier lehce zazmatkoval a ve snaze odkopnout míč trefil Junga, nakonec ale domácí vše dokázali vyřešit.
     
    62
    Po zbytečné domácí ztrátě se vpřed hnal Philipp Max, daleko se ale nedostal, tvrdým skluzem jej totiž zastavil faulující Djourou, jenž za své počínání dostává žlutý kartónek.
    61. Altintop byl v ofsajdu
     
    61
    Stafylidis dostal na levé straně až příliš mnoho volného prostoru, kterého využil k nepříjemně skákavému centru do šestnáctky. Míč nakonec doputoval až k Maxovi, ten ale vystřelit nedokázal, místo toho ale míč ještě sklepl Altintopovi, ten ale zakončoval z ofsajdu.
     
    60
    Nápor Hamburku ale ještě zdaleka neskončil. Do pokutového území Augsburgu přilétly další dva centrované balony, snahu domácích nakonec zastavil až hlavní sudí, který v jednom ze soubojů ve vápně viděl faul obránce Djouroua.
     
    58
    Exekuce přímého kopu z nějakých osmadvaceti se ujal mladý útočník Gregoritsch. Jeho rána rozhodně nepostrádala razanci, balon ale zacílil přesně doprostřed branky, gólman Hitz jej proto dokázal vyrazit mimo šestnáctku.
     
    57
    Naopak Hamburští se nebojí podnikat dravé útočné výpady. Jeden takový právě táhl obránce Diekmeier, byl ale faulován ve skluzu hrajícím Kohrem. Sudí neváhal ani vteřinu, žlutá karta je naprosto oprávněná.
     
    56
    Hosté zatím početní převahy nedokáží jakkoliv efektivněji využít, směrem vpřed je to od nich, zkrátka a dobře trápení. Nyní to pouze potvrdil stoper Hinteregger, jehož dlouhý pas nikoho z kolegů neoslovil.
     
    55
    Následně Halil Altintop navíc fauloval po pravé straně se o únik snažícího Kostiće, domácí tedy zahrávali volný přímý kop, Ostrzolkův centr se ale mezi ty povedené nedal počítat.
     
    54
    I přesto, že je jich na hrací ploše o jednoho méně, zatím domácí hrají velmi nebojácně. Dennis Diekmeier se po svižné kličce proti Maxovi dostal k centru, na letící balon se snažil doskočit Gregoritsch, ve vzduchu byl ale přetlačen Jankerem.
     
    53
    Tohle musí být gól! Santos v pokutovém území podcenil souboj se Schmidem, jenž špičkou kopačky dokázal balon předložit před brankou naprosto osamocenému Altintopovi, ten ale naprosto zbytečně zazmatkoval a v jasné tutovce přestřelil.
     
    52
    Domácí se ještě pár okamžiků udrželi u balonu. Nakonec Santos dlouhým nákopem vyzval k náběhu sprintujícího Gregoritsche, jenž dělal vše, co mu síly stačily, brankář Hitz ale rychle zareagoval a byl u míče jako první.
     
    51
    Rodící se hamburskou protiakci za cenu faulu zastavil Kohr, domácí tak měli k dispozici přímý kop ze středu hřiště. Sakaj okamžitě nalezl sbíhajícího si Müllera, jenž chtěl ve vápně ještě nahrát Diekmeierovi, ten ale jeho nabídku přeběhl.
     
    50
    Ošetřování za postranní čarou netrvalo příliš dlouho, Filip Kostić už znovu běhá po trávníku. Hosté se mezitím prokombinovali až do šestnáctky, po Altintopově sklepnutí pálil Baier, trefil ale pouze ve skluzu blokujícího Junga.
     
    49
    Stále se nehraje, na trávník jsou totiž přivolání domácí zdravotníci, kteří se momentálně věnují ne úplně v pořádku vypadajícímu srbskému záložníkovi. Nechme se překvapit, zda bude Kostić schopen utkání dokončit.
     
    48
    Hra se přerušuje. Po souboji s Hintereggerem totiž na trávníku zůstává ležet Filip Kostić, který podle opakovaného záběru inkasoval nepříjemný zásah do pravého kotníku.
     
    47
    Mathenia si pro Baierův dlouhatánský nákop vyběhl až mimo vlastní šestnáctku a vyboxoval balon do zámezí. Hosté se snažili o bleskové rozehrání autového vhazování, Schmid si ale neporozuměl s Altintopem.
     
    46
    Žlutou kartu dostává Jonathan Schmid (FC Augsburg).
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas utkání mezi Hamburkem a Ausgsburgem je za námi, skóre je zatím nerozhodné 0:0. Musíme si přiznat, že nikterak atraktivní střetnutí nesledujeme, na obou celcích je znát, že se jim v poslední době příliš nedaří, jakákoliv kombinace poněkud vázne. Mírně aktivnějším týmem přeci jen byli domácí, ani jednu vážnější šanci si ale nedokázali vypracovat. Ve čtyřiačtyřicáté minutě navíc Lewis Holtby za úder loktem do obličeje protihráče Kohra inkasoval červenou kartu, ve druhé půli tak budeme sledovat nátlakovou hru v podání hostí.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Vzápětí ale domácí zadák Djourou míč odklidil na rohový kop. Nakonec Augsburg zahrával rohy hned dva, s tím prvním si obrana Hamburku dokázala v klidu poradit, poté ale Jung balon odvrátil jen na kraj šestnáctky, odkud pálil osamocený Baier, Mathenia ale zasahovat nemusel.
     
    45+1
    A hosté se svou početní převahu snaží využít ještě před odchodem do šaten! Po levém křídle se protáhl Max, na jehož přízemní centr si k zadní tyči sbíhal Altintop, ani ve skluzu ale na míč nedokázal dosáhnout.
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu se budou nastavovat dvě minuty.
    44. Červená karta
     
    44
    Tak pozor, toto by mohl být klíčový moment utkání! Dominik Kohr vzájemný souboj s Holtbym trochu zbytečně dohrál, když svého protivníka zalehl. Reakce domácího záložníka však nebyla absolutně vhodná, sudí mu za úder loktem do obličeje udělil červenou kartu!
     
    43
    Altintop se prosmýkl okolo Holtbyho, balon mu ale utekl. Djourou však ve snaze odkopnout míč trefil pouze nedaleko stojícího Baiera, který se rychle zorientoval a pokusil se o střelecký pokus, ten mu ale nevyšel.
     
    42
    Chvilkový nápor Hamburku však ještě nekončil. Míč se opět ocitl u kopaček Nicolaie Müllera, jenž přihrávkou do druhé vlny oslovil Filipa Kostiće, ten však ideální střelecký moment doslova prospal, poté mu do jeho pokusu stihl padnout Baier.
     
    41
    Nicolai Müller je v posledních okamžicích velmi aktivním hráčem, nyní pro Hamburk dokázal po individuálním průniku vybojovat další roh. Ostrzolek hledal na zadní tyč si sbíhajícího Junga, balonu ale dodal až příliš velkou razanci.
     
    40
    Po rozehrání přímého kopu se balon odrazil ke stoperu Hintereggerovi, ten však potvrdil, že žádným obávaným střelcem není a pouze nechal vyniknout brankáře Matheniu. Téměř okamžitě s protiakcí přispěchal neúnavný Kostić, po jehož centru se k hlavičce dral Müller, na letící míč ale o kousek nedosáhl.
     
    39
    Na hrací ploše se začíná poněkud přiostřovat. Po levém kraji se snažil utéci Philipp Max, byl ale dostižen rychlejším Müllerem, ten jej však místo čistého odstavení nekompromisně poslal k zemi. Sudí tento faul opravdu nemohl přehlédnout, k udělení karty ale nesáhl.
     
    38
    Řecký obránce Augsburgu o sobě dal znovu vědět, když se pokusil s balonem přilepeným o kopaček nacpat mezi dvojici bránících hráčů soupeře, příliš si jej ale ukopl, posléze se navíc prezentoval zcela jasným faulem, za který klidně mohla přijít karta.
     
    37
    Na druhé straně vyslal kroucený centr do šestnáctky Schmid, ve vzduchu si ale opět nejlépe ze všech vedl spolehlivě hrající stoper Jung. Odražený balon se však dostal přesně do míst, kde číhal Stafylidis, tomu ale rána absolutně nevyšla.
     
    36
    O chvíli později to Hamburští zkusili podél druhého kraje hrací plochy. Matthias Ostrzolek si všiml nehlídaného Nicolaie Müllera, jenž se po šikovném manévru v souboji s Jankerem dostal ke střele, ta však byla chabá a pro Hitze snadno lapitelná.
     
    35
    Parádní sólo teď divákům předvedl Filip Kostić. Srbský rychlík si balon píchl mezi dvěma bránícími hráči soupeře, ve snaze nechat za sebou i Verhaegha však kulatý nesmysl poslal do zámezí. Následně jej nakvašeně zakopl, načež mu sudí udělil poslední varování před udělením žlutého kartónku.
     
    34
    Nyní už pas tureckého veterána přeci jen našel adresáta. Stal se jím Daniel Baier, jenž ještě chytrým obloučkem hodlal celou akci vylepšit pasem na rozběhnutého Či Tong-Wona, toho ale v souboji rameno na rameno předčil Djourou.
     
    33
    Domácí ale zabrali do defenzivy a znovu získali míč do svého držení. Sakajův nákop ale úspěch neslavil, Altintop však kulatý nesmysl znovu pouze odkopl do bezpečné vzdálenosti od vlastní svatyně.
     
    32
    Ne, ani jednomu z celků se směrem dopředu zatím nedaří, špatná forma je na obou znát až příliš. Douglas Santos dostal od obrany soupeře spoustu času na rozjetí další akce Hamburku, naprosto osamocen ale místo individuálního průniku poslal nepřesnou nahrávku na Kostiće.
     
    31
    Teď si museli hostující fanoušci pořádně oddechnout. Zdánlivě nenápadný nákop od Sakaje totiž pohodově doskákal až k Hitzovi, ten však ve snaze jej poslal dopředu trefil napadajícího Gregoritsche, od něhož se, naštěstí pro hosty, odrazil do zámezí.
     
    30
    Snad poprvé v tomto mači se hostům podařilo na delší chvilky usadit na útočné polovině. Snaha fotbalistů Augsburgu vyústila v centr rozběhnutého Altintopa, brankář Mathenia se ale strachovat nemusel, balon v naprostém klidu odklidil Jung.
     
    28
    Další hlušší pasáž utkání se dlouhým nákopem na nabíhajícího si Gregoritsche pokusil ukončit kapitán Sakaj, domácí útočník byl však ve vzdušném souboji lehce přistrčen, k balonu se tedy dostat nemohl.
     
    27
    Sakaj s Holtbym si ve středu hřiště tak dlouho dávali přednosti, až se mezi ně dostal Baier, jeho samostatná akce se ale jako povedená označit nedala. Diekmeier na to konto s odpovědí vyslal Müllera, ani jeho centr ale za moc nestál.
     
    26
    Balon ale nakonec dolétl na rohový kop pro domácí celek. Matthias Ostrzolek tedy míč znovu poslal do šestnáctky, tentokráte se ale nejednalo o až tak povedenou nabídku, nikdo z jeho kolegů se s letícím balonem nepotkal.
     
    25
    Dlouho nebylo jasné, kdo se postará o rozehrávku volného přímého kopu Hamburku. Holtby nakonec odběhl, vše tak zůstalo na Ostrzolkovi, jehož jakýsi střílený centr se nebezpečně kroutil do branky, na hranici malého vápna jej do bezpečí odklidil Kohr.
     
    24
    Do otevřené obrany Augsburgu se po pravé straně přiřítil Müller, těsně vedle pokutového území byl jasně faulován Hintereggerem, který je za své počínání hlavním sudím odměněn žlutou kartou.
     
    23
    Po kombinaci ve středu hřiště se Sakaj vrhl dopředu, do šestnáctky ale nebyl vpuštěn aktivně napadajícím Hintereggerem. Proto se rozhodl pro zpětnou nahrávku na Ostrzolka, jeho rána však zamířila přesně doprostřed branky, kde číhal připravený Hitz.
     
    22
    Centr srbského fotbalisty byl odvrácen hostujícími beky, odraženého míč se však ujal Holtby, jenž zachoval chladnou hlavu a, ač tísněn, dokázal jej posunout k volnému Müllerovi. Ten našel na hranici malého vápna vyčkávajícího Gregoritsche, jeho hlavičku ale zastavil Hitz.
     
    21
    Fanoušci atraktivního fotbalu v posledních minutách trochu trpí, na hrací ploše totiž není k vidění téměř nic, tedy pokud nepočítáme hromadu nepřesností na obou stranách. Nyní se však dopředu tlačí Kostić, vzejde z toho něco zajímavého?
     
    20
    Po souboji Verhaegha s Kostićem se domácí fanoušci dožadovali odpískání nedovoleného zákroku, sudí byl ale jiného názoru. Fotbalisté Hamburku alespoň měli k dispozici autové vhazování, dlouhý balon si ale v šestnáctce pohlídal Marwin Hitz.
     
    19
    Sakaj ale nyní nechal balon za sebou, nabídl tak dobře vypadající možnost pro osamoceného Kohra. Ten ale místo rychlého postupu vpřed volil roztažení hry na Max, jehož centrovaný balon okamžitě do bezpečí odvrátil stoper Djourou.
     
    18
    Domácí se rozhodli pro postupnou kombinaci, jejich snažení ale ztroskotalo hned na svém začátku, když Ostrzolek místo k Holtbymu balon poslal do země nikoho. Momentálně se kulatý nesmysl bez jakéhokoliv náznaku šance přesouvá z jedné strany hřiště na druhou.
     
    17
    Augsburg se ještě pár okamžiků nacházel na obranné polovině svého oponenta, jeho snažení ale ukončil útočný faul, jehož se dopustil Či Tong-won. Faulovaný Douglas Santos se k postavení na nohy dvakrát neměl, zásah zdravotníků však nebude nutný.
     
    16
    Po Gregoritschově faulu ve středovém kruhu hosté bleskově rozehráli volný přímý kop. Altintop roztáhl hru doprava na neobsazeného Schmida, ten byl však krátce nato dostoupen dvěma protihráči, mezi nimiž balon do šestnáctky procpat nezvládl.
     
    15
    Stafylidis ve snaze odkopnout balon pouze namazal volnému Diekmeierovi, jenž se rozhodl vydat na ofenzivní výlet. Na jeho konci si hodlal narazit se sbíhajícím si Müllerem, ten mu ale přihrávku vrátil nepřesně na paty.
     
    14
    Obléhání hamburské svatyně ještě pár okamžiků trvalo, vše ale utnul nepovedený pas v podání zkušeného Turka Altintopa. Na to konto se kupředu vydal rychlonohý Filip Kostić, pár metrů od pokutového území jej však díky dobrému skluzu odzbrojil Verhaegh.
     
    13
    Po několikaminutové odmlce se vpřed pokusili vydat i hosté. Na levé straně se šikovně uvolnil Philipp Max, který posléze vymyslel povedenou uličku na nabíhajícího si Či Tong-wona, toho ale k balonu nepustil pozorně hrající stoper Djourou.
     
    12
    Sakaj ve vzduchu předčil nic netušícího Kohra, následně balon jen tak nazdařbůh nakopl dopředu. Obránce Janker ale zcela zbytečně zaváhal a pustil domácí do zajímavě se rodící šance, ta byla ale hlavním sudím ukončena po Müllerově ofenzivním faulu.
     
    11
    Dalšího zaváhání v rozehrávce hostí využil Kostić, jenž nakonec na svou osobu vybojoval faul od napadajícího Kohra. Hamburk tak zahrával další standardní situaci, Ostrzolkův centr na přední tyč si ale hosté pohlídali.
     
    10
    Fotbalisté Augsburgu chvíli kombinovali na vlastní polovině hrací plochy, míč se nakonec dostal až k brankáři Hitzovi, který se ovšem dostal pod tlak napadajícího Kostiće, a proto balon odkopl pouze do zámezí.
     
    9
    Hra se přerušuje, po hlavičkovém souboji se totiž k zemi skácel jeden z hostujících borců. Vypadá to na Jonathan Schmida, který ve vzduchu inkasoval nepříjemný úder od Santose, vše by ale mělo být v pořádku.
     
    8
    Středopolař Augsburgu navíc míč odkopl tak šikovně, že i zároveň odstartoval protiakci hostí. Ta ale neměla dlouhého trvání, Altintop nechal balon za sebou, načež se s odpovědí mohl přihnat Holtby. Německý šikula ještě nahrál lépe postavenému Gregoritschovi, po jehož ráně ale Hitz zasahovat nemusel.
     
    7
    Ten domácí rozehráli na krátko. Holtby si na kraji hrací plochy pěkně narazil s Ostrzolkem a poté odcentroval na vzdálenější tyč, kde se k hlavičce dral stoper Jung, ve vzduchu byl ale předčen pozorným Baierem.
     
    6
    Tentokráte se k míči postavil Matthias Ostrzolek. Jeho rozehrávka přímého kopu se kvůli nepokojům v šestnáctce trochu natahovala, nakonec hlavičkoval Djourou, jeden z hostujících beků ale dokázal kulatý nesmysl odklidit na roh.
     
    5
    Na druhé straně si pro faul došel unikající Nicolai Müller. Rozehrávky volného přímého kopu se ujal Kostić, po jehož centu Hitz balon vyboxoval jen zas šestnáctku, kde následně Max poslal k zemi Holtbyho. Domácí tak čeká další standardní situace.
     
    4
    Tohle už bylo v podání Schusterovy družiny o poznání povedenější! Znovu vše začal Stafylidis, jenž si na levém kraji hrací plochy narazil s Maxem a poté balon poslal do šestnáctky, kde se přes Junga k zakončení procpal Altintop, trefil ale pouze připraveného Matheniu.
     
    3
    Po levé straně se pokusil uvolnit Stafylidis, nakonec byl ale odzbrojen dobře bránícím Diekmeierem. Hosté dostali k dispozici alespoň autové vhazování, obrana Hamburku si ale i tuto situaci dokázala pohlídat.
     
    2
    První akce zápasu byla tažena hostujícím kapitán Verhaeghem, který si nakonec došel pro faul, a vybojoval tak pro Augsburg volný přímý kop. Ten ale sám nerozehrál vůbec dobře, následný protiútok Hamburku se vyvíjel zajímavě, ale ztroskotal na Gregoritschově špatném zpracování.
     
    1
    Daniel Sieber právě foukl do píšťalky, dnešní utkání mezi Hamburkem a Augsburgem tak může být zahájeno! Los přisoudil rozehrávku hostující fotbalistům, kteří nastupují v černo-zelených dresech, naopak domácí budou hrát v bílém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou celků už jsou připraveni v útrobách Imtech Areny, sudí Daniel Sieber, který bude mít dnešní klání na povel, je za pár okamžiků přivede na travnatou plochu. Dokáží hamburští fotbalisté navázat na výhru z minulého kola, nebo se budou radovat v tabulce lépe postavení hráči Augsburgu?
     
    Úvodní sestavy:

    Hamburger SV: Mathenia – Diekmeier, Djourou, G. Jung, Santos – Sakaj (C), Ostrzolek – N. Müller, Holtby, Kostić – Gregoritsch.
    Náhradníci: Mickel – Spahić, Wood, Lasogga, Hunt, Waldschmidt, Ekdal.

    FC Augsburg: Hitz – Verhaegh (C), Janker, Hinteregger, Stafylidis – Kohr, Baier – Schmid, Altintop, Max – Či Tong-won.
    Náhradníci: Luthe – Morávek, Ku, Kačar, Teigl, Günther-Schmidt, Usami.

    Rozhodčí: Daniel Siebert – Lasse Koslowski, Jan Seidel.
    V Imtech Areně před pár okamžiky započalo předzápasové rozcvičení obou mužstev.

     
    Vzájemné zápasy v minulé sezoně

    19.12. 2015 – Hamburger SV:FC Augsburg 0:1

    Branky: 76. Morávek

    Hamburger SV:Adler – Sakaj, Djourou (C), Spahić, Ostrzolek – G. Jung (81. Olić), Holtby – N. Müller, Hunt (71. Gregoritsch), Iličević – Lasogga (71. Schipplock).

    FC Augsburg: Hitz – Verhaegh (C), Hong Čong-ho, Klavan, Max – Feulner, Baier – Esswein (85. Janker), Či Tong-won, Caiuby (70. Morávek) – Bobadilla (90. Matavž).

    -------------------------------------------------------------------------

    14.5. 2016 – FC Augsburg:Hamburger SV 1:3

    Branky: 11. Finnbogason – 36. Gregoritsch, 62. N. Müller (Gregoritsch), 74. Gregoritsch

    FC Augsburg: Hitz (87. Manninger) – Opare, Hong Čong-ho, Janker, Max – Kohr (76. Či Tong-won), Baier – Morávek (63. Bobadilla), Altintop, Caiuby – Finnbogason.

    Hamburger SV: Mickel – Sakaj, Djourou (C), Reis (86. Diekmeier), Ostrzolek – Kačar, Holtby – N. Müller, Gregoritsch, Bahoui (79. Schipplock) – Lasogga (64. Altintas).
     
    FC Augsburg

    Po pátém místě z jara 2015 byla loňská sezona pro Augsburg v určitém ohledu průlomová, bavorský celek si totiž poprvé zahrál evropské poháry. Z poměrně nabité skupiny L v rámci Evropské ligy dokázal navíc postoupit mezi dvaatřicet nejlepších, kde ale podlehl pozdějšímu finalistovi z Liverpoolu. V lize se Fuggerstädter hodně zapotili, nakonec obsadili dvanáctou příčku, jejich náskok na šestnáctý Frankfurt, který musel o setrvání v Bundeslize bojovat v baráži, čítal pouhé dva body. Momentálně se svěřenci kouče Schustera drží tam, kde loni skončili, tedy na dvanácté pozici. Na svém kontě mají čtrnáct bodů, jejich dnešní soupeř je za nimi o sedm bodů, naopak vršek tabulky se jim už začíná vzdalovat.

    Hlavní problém hry Augsburgu se skrývá v ofenzivě. Parta okolo kapitána Verhaegha se, zkrátka a dobře, na góly hodně nadře, jedenáct vsítěných branek za třináct duelů budiž jasným důkazem. Hned po Hoffenheimu, který má na svém kontě už sedm remíz, jsou Bavoři druhým celkem, jehož zápasy nejčastěji končí nerozhodným výsledkem, po bodu získal Augsburg už pětkrát. Momentálně Fuggerstädter remizovali třikrát v řadě. Nejprve se po bezbrankovém průběhu utkání před vlastními fanoušky rozešli smírně s berlínskou Herthou, nerozhodně 0:0 skončilo i jejich o týden později hrané klání v Kolíně. Minulou neděli Schusterova družina přivítala Frankfurt, který do vedení v jedenácté minutě poslal Hrgota, ještě před koncem první půle ale vyrovnání zařídil Či Tong-won.
     
    Hamburger SV

    Od šestinásobného německého mistra to v posledních letech není ono. Po dvou šestnáctých místech a následné úspěšně zvládnuté baráži Hamburk loni skončil desátý, jejich náskok na sestupové pozice ovšem zas až tak velký nebyl. Letos se svěřencům trenéra Gisdola zatím vůbec nedaří, po třinácti odehraných kolech mají fotbalisté HSV na svém kontě pouhopouhých sedm bodů. Tento počin jim zajišťuje předposlední sedmnáctou příčku, ztráta na o pár míst lépe postavené celky však není nijak markantní. Partě okolo kapitána Sakaie se nedaří téměř nic, hned v sedmi mačích totiž Hamburští vyšli gólově naprázdno, kromě nejslabší ofenzivy se mohou „pyšnit“ i nejčastěji inkasující defenzivou.

    Špatné časy naznačoval už vstup do právě probíhající sezony, v úvodních šesti kolech získal tým z druhého největšího německého města jen bod za remízu 1:1 proti Ingolstadtu. Ve zbývajících sedmi duelech Die Rothosen posbírali jen šest bodů, na premiérové vítězství teto sezony navíc čekali až do minulého víkendu. Momentálně je Hamburk už od dvacátého prosince neporažen, nejprve se podařilo urvat cennou remízu na hřišti letos velmi solidně hrajícího Hoffenheimu, další nerozhodný výsledek uhráli Der Dino doma proti Brémám. Jak již bylo zmíněno, první plný bodový zisk získala Gisdolova družina minulou neděli v Darmstadtu, kde díky trefám Gregoritsche a Ostrzolka vyhrála 2:0.
     
    Příjemné sobotní odpoledne přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům! Jedna z nejkvalitnějších soutěží světa, německá Bundesliga, má dnes na programu hned šest utkání v rámci čtrnáctého kola. V tomto online přenosu se společně zaměříme na souboj dvou celků ze spodku tabulky, Hamburger SV přivítá FC Augsburg! Začínáme v 15:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Vojtěch Tůma

    Góly: 69. Kostić

    Karty:   62. Djourou (HAM) – 24. Hinteregger (AUG), 46. Schmid (AUG), 57. Kohr (AUG), 75. Stafylidis (AUG)   66. Kohr (AUG)   44. Holtby (HAM)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 2:4. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 17:20.
    Hamburger SV: Mathenia – Diekmeier, Djourou, G. Jung, Santos – Sakaj (C), Ostrzolek – N. Müller (89. Spahić), Holtby, Kostić (85. Ekdal) – Gregoritsch (67. Wood).
    Náhradníci: Mickel – Spahić, Wood, Lasogga, Hunt, Waldschmidt, Ekdal.

    FC Augsburg: Hitz – Verhaegh (C), Janker, Hinteregger, Stafylidis (82. Ku Ča-čchol) – Kohr, Baier – Schmid, Altintop (70. Kačar), Max (70. Usami) – Či Tong-won.
    Náhradníci: Luthe – Morávek, Ku Ča-čchol, Kačar, Teigl, Günther-Schmidt, Usami.

    Rozhodca: Daniel Siebert – Lasse Koslowski, Jan Seidel

    Diváci: 45 793