Burnley – Manchester City 1:2 (kon.) | Hull City – West Bromwich 1:1 (kon.) | Leicester – Middlesbrough 2:2 (kon.)
Liverpool – Sunderland 2:0 (kon.) | Swansea – Crystal Palace 5:4 (kon.) | Chelsea – Tottenham 2:1 (kon.)
koniec
Hull City AFC
1:1 (0:1)
West Bromwich Albion
Sobota 26.11.2016, 16:00 • KC Stadium • Anglická Premier League • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Dnešný duel možno zaradiť do kategórie „priemerných“. Zápas bol pomerne vyrovnaný a oba celky sa dnes snažili držať loptu na svojich kopačkách, čo najdlhšie. Odo mňa to je z tohto stretnutia všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Zápasom vás sprevádzal Róbert Gašpárek. (17:57:43)
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 4:2.
    Střely mimo: 3:6.
    Rohy: 2:6.
    Ofsajdy: 1:0.
    Fauly: 7:10.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Do obrovskej príležitosti sa dostal Rondón, ale jeho hlavičkový pokus po centry jeho spoluhráča smeroval tesne vedľa ľavej tyčky.
     
    90+3
    Striedanie v tíme Hull City AFC: z ihriska odchádza Josh Tymon, prichádza Andrew Robertson.
     
    90+2
    Záver stretnutia sa dohráva na polovici Hull City. Domáce publikum sa búri. Chceli by túto situáciu sledovať na opačnej strane.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca sa rozhodol nadstaviť ešte štyri minútky navyše.
     
    90
    Gólman sa o túto strelu ani nemusel zaujímať. Adama Diomande obetoval presnosť na úkor sily a svoj pokus poslal absolútne mimo. Lopta skončila naľavo od bránky.
     
    89
    Davies to neurobil v zadných radoch najlepšie. Mal dostatok času na odkopnutie lopty z vlastného vápna, ale on sa rozhodol loptu podržať, čo jeho tímu spôsobilo menšie problémy, s ktorými si ale defenzíva Hull City poradila.
     
    88
    Striedanie v tíme Hull City AFC: z ihriska odchádza Markus Henriksen, prichádza David Meyler.
     
    87
    Rohový kop mohol byť zahraný aj lepšie. Sledovali sme prízemný center ku bližšej žrdi, kde sa lopty zmocnil brániaci hráč, ktorý zakladá rýchly protiútok.
    86. Nacer Chadli (WBA)
     
    86
    Chadli to z voľného kopu skúsil priamo. Jeho tvrdá strela smerovala do ľavej šibenice, ale v bráne stál pozorný Marshall, ktorý reflexivným zákrokom vyráža loptu na rohový kop.
     
    85
    Rondón v snahe preniknúť do šestnástky súpera bol faulovaný. Všimol si to hlavný arbiter, ktorý nariadil zaujímavý voľný kop v prospech West Bromu.
     
    84
    McClean poslal nadýchaný center do hĺbky veľkého vápna, na ktorý si nabiehal striedajúci Hal Robson-Kanu, ale jeho hlavičkový pokus smeroval tesne mimo brány.
     
    83
    Striedanie v tíme West Bromwich Albion: z ihriska odchádza Matt Phillips, prichádza Hal Robson-Kanu.
     
    82
    Robert Snodgrass si všimol nabiehajúceho Mbokaniho, ktorému sa rozhodol poslať prihrávku. Na poslednú chvíľu do dráhy prihrávky vložil nohu Evans, ktorý svojim zákrokom zastavil rodiacu sa katastrofu.
     
    81
    Rondón sa v snahe získať loptu v šestnástke súpera dopustil útočného faulu. Hlavný arbiter stál dostatočne blízko, aby si toho všimol a včas reagoval.
     
    80
    Pri lopte sú opäť domáci hráči, ktorí kontrolujú priebeh hry na vlastnej polovici ihriska, kde premýšľajú nad založením ďaľšej útočnej snahy.
     
    79
    Striedanie v tíme West Bromwich Albion: z ihriska odchádza James Morrison, prichádza Nacer Chadli.
     
    78
    Elmohamady dnes nepredvádza dobré centre, čo preukázal aj teraz. Jeho centrovaný pokus z pravého krídla smeroval úplne mimo postavenia jeho spoluhráčov.
     
    77
    Matt Phillips vo vápne súpera dokázal oklamať brániaceho hráča stojaceho pred ním, ale jeho následná prízemná strela skončila len na kopačke McAuleya.
     
    76
    Robert Snodgrass zahrával ďaľší voľný kop, po ktorom sa ku hlavičke dostal len brániaci hráč, ale ten loptu nezmyseľne namieril na vlastnú bránu a tak musel Ben Foster zasahovať.
     
    75
    Elmohamady bol kliesnený obrancom hostí, ale napriek tomu sa snažil odcentrovať. Jeho pokus mu napokon nevyšiel, pretože brániaci hráč dokázal včas zakročiť.
     
    73
    Žltú kartu dostáva Adama Diomandé (Hull City AFC).
    72. Michael Dawson (HLL) - 1:1
     
    72
    Hull City dalo gól!
    Centrovaná lopta po voľnom kope spôsobila v šestnástke hostí poriadny zmätok, kde sa najlepšie zoorientoval MICHAEL DAWSON, ktorý stál v správnom čase na správnom mieste a odrazenú loptu posunul až do siete. Stav zápasu je vyrovnaný 1:1! Asistenciu si pripisuje Mbokani.
     
    71
    Po nedovolenom zákroku majú možnosť domáci ohroziť súpera po následnom voľnom kope z väčšej vzdialenosti.
     
    70
    Robert Snodgrass si zbiehal do šestnástky súpera na dlhý kros svojho kolegu. K lopte sa však nedostal, pretože bol pri nej ako prvý Ben Foster.
     
    69
    Domáci kombinujú na vlastnej polovici ihriska a majú veľký problém dostať sa na tú opačnú. To všetko vďaka hosťujúcej ofenzíve, ktorá im to neumožňuje svojim aktívnym napádaním.
     
    68
    Žltú kartu dostáva Jonny Evans (West Bromwich Albion).
     
    67
    McClean bol v súboji s Henriksenom faulovaný, čo si hlavný arbiter všimol a okamžite odpískal útočný faul.
     
    66
    Mbokani stál presne na tom mieste, kde smerovala odrazená lopta. Príliš nepremýšlaľ a okamžite zakončil. Jeho tvrdý projektil dokázal zblokovať brániaci hráč stojaci pred ním.
     
    65
    Rondón sa snažil preniknúť individuálnym spôsobom, bol však atakovaný hneď dvojicou brániacich hráčov, vďaka čomu sa nedostal ku zakončeniu.
     
    64
    Striedanie v tíme West Bromwich Albion: z ihriska odchádza Darren Fletcher, prichádza James McClean.
     
    63
    Matt Phillips dokázal odcentrovať z hranice veľkého vápna s cieľom nájsť lepšie postaveného spoluhráča. Loptu však poslal len na kopačku brániaceho hráča.
     
    62
    Parádnu strelu zo štandardky zo sľubnej vzdialenosti vyslal Robert Snodgrass. Loptu smerujúcu do ľavého dolného rohu zablokoval pekným zásahom Foster!
    61. Robert Snodgrass (HLL)
     
    61
    Žltú kartu dostáva Gareth McAuley (West Bromwich Albion).
     
    60
    Chris Brunt s rohovým kopom, ktorý ale našiel iba hlavy brániacich hráčov súpera.
     
    60
    Lopta je už mimo nebezpečia. Dawson (West Brom) skúšal preľstiť súpera, ale nepochodil. Lopta je mimo hry a asistent rozhodcu už signalizuje rohový kop. Túto výhodu získava West Brom.
     
    59
    Robert Snodgrass poslal center z rohovej zástavky do hĺbky šestnástky, kde našiel hlavu brániaceho hráča, ktorý loptu upratal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    58
    Domáci si dokázali vybojovať rohový kop.
     
    57
    Matt Phillips tiesnený brániacim hráčom dokázal naslepo odcentrovať. Očividne si nevšimol, že sa v tom čase nenachádzal nikto z jeho spoluhráčov v pokutovom území súpera.
     
    55
    Domáci majú priebeh hry pevne pod kontrolou a v posledných minutách si dokážu vytvárať menší tlak na svojho súpera.
     
    54
    Naozaj nádherná kombinácia domáceho celku skončila strelou Livermoreho. Veľká škoda, že jeho strelecký pokus z prvej smeroval len do stredu brány. Tejto akcií chýbalo len presné zakončenie.
    53. Jake Livermore (HLL)
     
    53
    Elmohamady teraz troška nezmyseľne posielal loptu medzi dvoch brániacich hráčov, pre ktorých bola hračka tento pokus zachytiť.
     
    52
    Pri lopte sú hostia, ktorí si medzi sebou prihrávajú na vlastnej polovici ihriska. Svojimi krátkymi prihrávkami sa snažia rozhodiť defenzívu súpera.
     
    51
    Robert Snodgrass poslal poriadne tvrdú strelu k ľavej žrdi. Tento strelecký pokus bol z väčšej vzdialenosti a tak Forster dokázal na tento pokus reagovať.
     
    50
    Mbokani si zbiehal na dlhý kros svojho spoluhráča, ale loptu už nestihol dobehnúť. Foster vyutekal zo svojej obvyklej pozícii, aby bol pri lopte skôr. To sa mu aj podarilo a loptu už drží vo svojom náručí.
     
    49
    Rondón svojou prihrávkou hľadal niekoho na hranici veľkého vápna, ale jeho prihrávka naslepo bola veľmi nepresná a smerovala len do priestoru nikoho.
     
    48
    Robert Snodgrass načechral do šestnástky nebezpečný center z rohového kopu, ale nikto zo spoluhráčov nedokázal predskočiť obranu súper.
     
    47
    Evans dokázal zblokovať center jedného z domácich hráčov, vďaka čomu bude Hull City zahrávať rohový kop z pravej strany.
     
    46
    Striedanie v tíme Hull City AFC: z ihriska odchádza Ryan Mason, prichádza Adama Diomandé.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Sledovali sme len veľmi slabý prvý polčas, čo sa týka atraktivity. Oba celky majú na to, aby nám toho v druhom dejstve ukázali viac. Taktika oboch tímov je očividná. Držať loptu na svojich kopačkách tak dlho, ako to len pôjde.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+3
    Fletcher si nabiehal na hranicu veľkého vápna súpera na odrazenú loptu, ktorú sa snažil umiestniť do siete strelou z voleja, ale loptu nedokázal ideálne trafiť.
     
    45+2
    Hostia si vďaka svojej veľkej aktivite dokázali vybojovať možnosť outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    45+1
    Budeme sledovať ešte tri minútky nadstaveného času.
     
    45
    Žltú kartu dostáva Sam Clucas (Hull City AFC).
     
    45
    Matt Phillips opäť poslal parádny center z rohovej zástavky, ktorý smeroval na hranicu malého vápna. Tam si nabehol nikým nestrážený Dawson (West Brom), ale jeho hlavičkový pokus smeroval len mimo brány.
     
    44
    Hostia budú zahrávať rohový kop.
     
    43
    Loptu má pod kontrolou hosťujúca defenzíva, ktorá kombinuje na vlastnej polovici ihriska.
     
    42
    Vyzerá to tak, že Fletcher nemá žiadne vážnejšie zdravotné problémy a v hre bude pokračovať aj naďalej.
     
    41
    Fletcher po súboji ostáva ležať na trávniku a potrebuje opateru lekárnikov. Uvidíme, či bude v hre aj naďalej pokračovať alebo bude radšej voliť možnosť striedania.
     
    40
    Elmohamady odcentroval z pravého krídla, ale jeho pokus dokázal zachytiť pozorný McAuley, ktorý tak svojim zákrokom zabránil hocikomu zakončiť.
     
    39
    Snodgrass sa hnevá na svojho spoluhráča, ktorý mu neprihral v čase, keď sa po ľavom krídle rútil dopredu úplne osamotený.
     
    38
    Snodgrass sa snažil presadiť individuálnym spôsobom, ale brániaci hráč sa nenechal oklamať a loptu mu dokázal zobrať priamo z kopačky.
     
    37
    Pri lopte sú domáci hráči, ktorí sa na vlastnej polovici ihriska snažia upokojiť napätý priebeh hry.
     
    36
    K lopte sa dostal aj Foster, ktorý hral na istotu a poslal loptu až na polovicu súpera.
    34. Gareth McAuley (WBA) - 0:1
     
    34
    West Bromwich Albion dal gól!
    Matt Phillips sa postavil ku rohovej zástavke a doručil center do šestnástky súpera, kde sa ku hlavičke dostal GARETH MCAULEY, ktorý z hranice malého vápna prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Stav zápasu je 0:1!
     
    33
    Hostia budú po zblokovanom centry zahrávať rohový kop.
     
    32
    Mbokani skúsil doručiť center s cieľom nájsť spoluhráča. Defenzíva súpera vďaka dobrej práci odvrátila nebezpečie.
     
    31
    Snodgrass peknou prihrávkou našiel v pokutovom území súpera jedného zo svojich spoluhráčov. Ten si však loptu nespracoval ideálne a v konečnom dôsledku o ňu prišiel.
     
    30
    Hostia po nedovolenom zákroku Michaela Dawsona zahrávali voľný kop zo strednej vzdialenosti. K lopte sa postavil Fletcher, ale jeho center ku vzdialenejšej žrdi dokázal zachytiť Mbokani.
     
    29
    Žltú kartu dostáva Michael Dawson (Hull City AFC).
     
    27
    Rondón skúsil odcentrovať z ľavého krídla, ale jeho pokus bol veľmi zlý. Lopta skončila úplne mimo vápna, úplne mimo branky. Nasleduje odkop od branky v prospech domáceho celku.
     
    26
    Domáci hráči kombinujú v strede ihriska, kde sa snažia nájsť medzeru v defenzíve West Bromu, ktorú by využili na založenie rýchleho útoku.
     
    25
    Livermore sa postavil na hranicu vlastného vápna, kde dokázal zastaviť útok súpera. Pri lopte sú hostia, ktorí zakladajú rýchly protiútok.
     
    24
    Morrison skúsil svoje strelecké šťastie z väčšej vzdialenosti, ale jeho tvrdý projektil skončil vedľa pravej tyčky.
     
    23
    Pri lopte sú hostia, ktorí sa na dlhší čas usadili na polovici súpera, kde si snažia vytvoriť tlak. Defenzíva Hull City zatiaľ funguje na výbornú a svojmu súperovi dnes dáva len minimum priestoru na hracej ploche.
     
    21
    Mbokani si zbiehal na dlhú prihrávku svojho spoluhráča, ale k lopte sa dostal Forster, ktorý už loptu drží vo svojom náručí.
     
    20
    Dawson svojim centrom hľadal niekoho so svojich spoluhráčov u vzdialenejšej žrdi, ale jediný tam bol obranca Hull City, ktorý loptu upratal do bezpečia.
     
    19
    Chris Brunt a Dawson v snahe rozhodiť súperovu defenzívu. Sériou krátkych prihrávok získali určitý priestor na útok, ale jeden z obrancov ešte stihol zakročiť a vystavil tak ich kombinácii červenú.
     
    18
    Sledovali sme dlhý kros Dawsona, ktorý vpredu hľadal nabiehajúceho Rondóna. Ten sa však k lopte nedostal, pretože ako prvý bol pri nej brániaci hráč.
     
    17
    Mbokani si teraz nerozumel so svojim spoluhráčom v pokutovom území súpera. Mbokani vyslal veľmi nepresnú prihrávku, ktorú poľahky zachytil brániaci hráč.
     
    16
    K lopte sa dostal Foster, ktorý nenechal nič na náhodu a loptu poslal, čo najďalej od vlastného vápna.
     
    15
    Pri lopte sú domáci hráči, ktorí na vlastnej polovici ihriska vyčkávajú na ten správny okamih na založenie útoku.
     
    14
    Sledujeme skvelú hru domácej defenzívy, ktorá svojho súpera vytlačila z vlastnej polovice ihriska.
     
    13
    Livermore si nedokázal v strede pola dostatočne spracovať ťažkú prihrávku Daviesa a tak o loptu prišiel.
     
    12
    Pri lopte sú domáci futbalisti, ktorí si medzi sebou na vlastnej polovici ihriska vymieňajú série krátkych prihrávok.
     
    11
    Skvelá obranná činnosť v podaní Dawsona, ktorý s veľkým kľudom zastavil rodiacu sa akciu súpera svojím včasným zákrokom.
     
    10
    Žiadny z útočiacich hráčov v pokutovom území sa nedostal k pasu do priestoru. Elmohamady bude musieť nabudúce o niečo viac a lepšie zamieriť.
     
    9
    Morrison sa nechal na polovici súpera obrať o loptu, čo sa snaží využiť brániaci hráč, ktorý už zakladá rýchly protiútok.
     
    8
    Fletcher sa snažil z prvej loptu preposlať lepšie postavenému spoluhráčovi, ale lopta mu mierne skočila a skončila až za postrannou čiarou.
     
    7
    Vyzerá to tak, že Claudio Yacob bude v hre aj naďalej pokračovať. Zdá sa, že na trávniku sa pohybuje bez problémov.
     
    6
    Podľa výrazu tváre je Claudio Yacob zrejme zranený. Arbiter zastavuje hru a lekársky tím už beží na pomoc. Uvidíme, či bude ešte schopný pokračovať.
     
    5
    Centrovaná lopta po rohovom kope našla len dobre postaveného brániaceho hráča, ktorý loptu poslal až za postrannú čiaru.
     
    4
    Morisson si nabiehal na prihrávku Dawsona do pokutového územia súpera, ale sklamal ho prvý dotyk s loptou. Nič to nemení na veci, že budú domáci zahrávať rohový kop.
     
    3
    Morrison skúsil loptu odcentrovať z pravého krídla, ale jeho pokus bol veľmi nepresný a lopta putovala až za čiaru. Domáci majú odkop od bránky.
     
    2
    Mbokani si to zle načasoval a v čase prihrávky sa nachádzal v postavení mimo hry.
     
    1
    Hostia mali výhodu úvodného výkopu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Hull City AFC: Marshall – Elmohamady, M. Dawson (C), Davies, Tymon – Snodgrass, Livermore, R. Mason, Clucas – Henriksen – Mbokani.
    Náhradníci: Jakupović – Robertson, Maguire, Meyler, Huddlestone, Diomandé, Bowen.

    West Bromwich Albion: Foster – C. Dawson, McAuley, J. Evans, Nyom – D. Fletcher (C), Yacob – Brunt, J. Morrison, Phillips – Rondón.
    Náhradníci: Palmer – J. Olsson, Robson-Kanu, C. Gardner, McClean, Galloway, Chadli.

    Rozhodca: Tierney – Hussin, Bryan.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes máme na programe 13. kolo Premier League, kde Hull City AFC privíta na vlastnom trávniku West Bromwich Albion. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    HULL CITY AFC: Futbalisti Hull City momentálne figurujú na nepeknej 18. priečke so ziskom 10 bodov. To sa im podarilo po troch víťazstvách, jednej remízy a po ôsmych prehrách. Na svojom konte majú len 10 vsietených gólov, čo z nich robí tím s najhoršou ofenzívou v lige. Takisto majú 27 inkasovaných, čo z nich naopak robí tím s najhoršou defenzívou v lige. Posledný zápas odohrali na trávniku Sunderlandu, odkiaľ po skončení stretnutia cestovali domov smutný po prehre v pomere 3:0. V 34. minúte vsietil úvodný gól Defoe. V 62. minúte pridal ešte jeden kúsok Anichebe, ktorý zároveň skóroval aj v 84. minúte.

    WEST BROMWICH ALBION: Hráči West Bromu sa pohybujú na 9. priečke so ziskom 16 bodov. Na svojom konte majú zhodne štyri víťazstvá, štyri remízy a štyri prehry. Svojim súperom dovedna nastrieľali 16 gólov a aj 15 inkasovali. Posledný zápas odohrali pred zrakmi vlastných fanúšikov, ktorí sledovali vysoké víťazstvo svojich miláčikov v zápase proti Burnley. Už vo 4. minúte otváral stav stretnutia Phillips. Ďaľší gól pridával v 16. minúte Morrison, v 37. minúte Fletcher a Rondon stanovil výsledok na konečných 4:0.

    Z pozície komentátora sa na vás teší Róbert Gašpárek.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Róbert Gašpárek

    Góly: 72. M. Dawson – 34. McAuley

    Karty:   29. M. Dawson (HLL), 45. Clucas (HLL), 73. Diomandé (HLL) – 61. McAuley (WBA), 68. J. Evans (WBA)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 3:6. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 7:10.
    Hull City AFC: Marshall – Elmohamady, M. Dawson, Davies (C), Tymon (90+3. Robertson) – Snodgrass, Livermore, R. Mason (46. Diomandé), Clucas – Henriksen (88. Meyler) – Mbokani.
    Náhradníci: Jakupović – Robertson, Maguire, Meyler, Huddlestone, Diomandé, Bowen.

    West Bromwich Albion: Foster – C. Dawson, McAuley, J. Evans, Nyom – D. Fletcher (C) (64. McClean), Yacob – Brunt, J. Morrison (79. Chadli), Phillips (83. Robson-Kanu) – Rondón.
    Náhradníci: Palmer – J. Olsson, Robson-Kanu, C. Gardner, McClean, Galloway, Chadli.

    Rozhodca: Tierney – Hussin, Bryan