Mönchengladbach – Ingolstadt 2:0 (kon.) | Mainz – Leverkusen 2:3 (kon.) | Hamburger – Bayern 0:1 (kon.)
Augsburg – Darmstadt 1:0 (kon.) | Frankfurt – Hertha 3:3 (kon.) | Brémy – Wolfsburg 2:1 (kon.)
koniec
1. FSV Mainz 05
2:3 (2:1)
Bayer Leverkusen
Sobota 24.09.2016, 15:30 • Coface Arena, Mainz • Nemecká Bundesliga • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes máme na programe 5. kolo Nemeckej Bundesligy, kde 1. FSV Mainz 05 privíta na svojom trávniku Bayer Leverkusen. Poďme si stručne predstaviť oba celky.

    1. FSV MAINZ 05: Tento klub sa po 4. kole nachádza na peknej siedmej priečke so ziskom 7 bodov. To sa im podarilo po dvoch víťazstvách, jednej remízy a po jednej porážke. Svojim súperom nastrieľali až 10 gólov, čo z nich robí zatiaľ tretí najlepší tím, čo sa týka ofenzívy a samozrejme aj ôsmym gólom nedokázali zabrániť. Posledný zápas odohrali na štadióne tímu Werder Bremen, odkiaľ si dokázali odniesť plný bodový zisk po vydretom víťazstve 1:2. V 12. minúte išli do vedenia domáci, vďaka presnému zásahu Hajrovića. Domáci, však úplne nezvládli záver zápasu, kde Malli v prvom rade vyrovnal v 87. minúte a následne v nastavenom čase De Blasis dostal svoj tím do vedenia.

    Bayer Leverkusen: V aktuálnej sezóne sa Leverkusen nachádza na 12. priečke so ziskom štyroch bodov. Na svojom konte majú jedno víťazstvo, jednu remízu a dve porážky. Svoju aktuálnu formu si posledne overili na vlastnom trávniku, kde vyzvali Augsburg, ale z tohto zápasu si odniesli iba jeden bod po bezgólovom stretnutí. V 72. minúte mohol Aranguiz (Leverkusen) dostať svoj tím do vedenia, ale nedokázal poslať loptu do siete z bieleho bodu.

    Z pozície komentátora sa na vás teší Róbert Gašpárek.
     
    Úvodné zostavy:

    1. FSV Mainz 05: Lössl – Donati, Bell (C), Balogun, Bussmann – Brosinski, Frei – Öztunali, Malli, De Blasis – Córdoba.
    Náhradníci: Huth – Clemens, Hack, Halimi, Holtmann, Muto, Serdar.

    Bayer Leverkusen: Leno – Henrichs, Toprak (C), Dragović, Wendell – Brandt, Aránguiz, Kampl, Mehmedi – Pohjanpalo, J. Hernández.
    Náhradníci: R. Özcan – Baumgartlinger, D. da Costa, Kießling, R. Kruse, Tah, Volland.

    Rozhodca: Gunter Perl.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hostia mali možnosť úvodného výkopu a ihneď po rozohrávke sa snažili usadiť na polovici súpera, to sa im nepodarilo. Pri lopte sú domáci.
     
    2
    Pri lopte sú hostia, ktorý si na vlastnej polovici vymieňajú série krátkych prihrávok a snažia a nájsť medzeru v defenzíve súpera, ktorú by využili na rýchly útok.
     
    3
    Vyzeralo to na nádejnú šancu pre Chicharita, ale jeho radosť prekazil postranný rozhodca, ktorý si všimol, že Chicharito sa v čase prihrávky nachádzal v postavení mimo hry.
     
    4
    Hostia budú mať po zblokovanej prihrávke možnosť ohroziť súpera po rohovom kope.
     
    5
    Lopta po rohovom kope našla toho správneho adresáta, ale jeho zakončenie smerovalo iba mimo brány. Nasleduje odkop od brány Mainzu.
     
    6
    Domáci rozbiehali útok po ľavej strane ihriska. Keď sa dostali z loptou do pokutového územia súpera, tak Malli prihrával loptu na lepšie postaveného Córdobu, ktorý sa však v čase prihrávky nachádzal v postavení mimo hry.
     
    7
    Pri lopte bol Toprak, ktorý sa rozhodol založiť rýchly útok a zvolil na to dlhý pas až do šestnástky súpera, kde však našiel iba pripraveného gólmana, ktorý si loptu zo vzduchu stiahol.
     
    8
    Pri lopte sú hostia, ktorý si prihrávajú na vlastnej polovici a snažia sa nájsť recept na defenzívu súpera.
     
    9
    Balogun sa po súboji drží za rozkrok. Hra je prerušená. Uvidíme, či v hre bude pokračovať alebo bude radšej striedať.
     
    10
    Striedanie v tíme 1. FSV Mainz 05: z ihriska odchádza Leon Balogun, prichádza Alexander Hack.
     
    11
    Córdoba sa dostal ku odrazenej lopte, ktorú ihneď posielal medzi tri žrde. Jeho tvrdý projektil dokázal Leno zachytiť. Hodtia zakladali rýchly protiútok, ktorý skončil nedovolným zákrokom jedného z hráčov domácich. Hlavný arbiter nariadil voľný kop, ktorý sa rozohraje zo sľubnej pozície.
     
    11
    Žltú kartu dostáva Daniel Brosinski (1. FSV Mainz 05).
     
    12
    Wendell bol exekútorom voľného kopu. Všetkú zodpovednosť zobral na seba, ale jeho strelecký pokus smeroval len do stredu brány, kde bol pripravený Lossl, ktorý jeho pokus zlikvidoval.
     
    13
    Pri lopte sú opäť hostia, ktorý sa nachádzajú na vlasnej polovici ihriska, kde premýšľajú nad založením ďaľšej útočnej snahy.
     
    14
    Brosicky zakladal útok po pravej strane ihriska, ale neskôr narazil na Wendella, ktorý jeho výlet rýchlo ukončil a tak zabránil hocikomu zakončiť.
     
    15
    De Blasis si to po ľavej strane ihriska namieril smerom ku bráne súpera. S loptou dokázal preniknúť až do pokutového územia, kde sa rozhodol zakončiť. Jeho strelecký pokus nemal potrebnú razanciu, aby vážnejšie ohrozil stav dnešného zápasu.
     
    16
    Domáci hráči majú možnosť ohroziť súpera po voľnom kope, ktorý sa rozohraje zo strednej vzdialenosti.
     
    17
    Voľný kop neznamenal vážnejšie ohrozenie. Defenzíva hostí si s týmto nebezpečenstvom hľadko poradila.
     
    18
    Zástavka je hore. Jhon Córdoba mal dosť priestoru na nabehnutie si za obranu, ale časovo to neodhadol dobre.
     
    19
    Hack sa po súboji ocitá na trávniku a Mehmedi si tak na svoje konto pripisuje útočný faul, vďaka ktorému jeho tím stratil loptu.
     
    20
    Hlavný arbiter bol nútený fúknuť do píšťaľky po tom, ako sa Mehmedi ocitol po súboji na trávniku. Pri lopte budú, tak hostia.
     
    21
    Žltú kartu dostáva Aleksandar Dragović (Bayer Leverkusen).
     
    22
    Lopta sa po sérii prihrávok dostala až ku gólmanovi hostí, ktorý hral na istotu a poslal loptu, čo najďalej od vlastného vápna.
     
    23
    Mainz s odpískaným postavením mimo hry.
     
    24
    Henrichs skúsil šťastie strelou z väčšej vzdialenosti, ale jeho tvrdý projektil skončil tesne vedľa domácej bránky. Nasleduje odkop od brány.
     
    25
    Hostia si to teraz veľmi skomplikovali v zadných radoch a Leno bol nútený poslať loptu za postrannú čiaru. Pri lopte budú po outovom vhadzovaní domáci.
     
    26
    Córdoba bol v súboji príliš aktívny a dopustil sa útočného faulu, ktorý si všimol postranný rozhodca.
     
    27
    Mehmedi sa dostal k centru z pravej strany ihriska, ale jeho pokus dokázal zachytiť brániaci hráč. Lopta sa nachádza mimo nebezpečenstva.
     
    28
    Córdoba sa s loptou dostal do pokutového územia súpera, kde príliš nepremýšľal a poslal tvrdú strelu na bránu. Jeho strelecký pokus skončil mimo ľavej tyčky. Veľká škoda, že si nevšimol úplne voľného spoluhráča pred bránou.
     
    29
    Frei sa dostal ku odrazenej lopte a okamžite ju pálil medzi tri žrde. Svojim pokusom trafil iba hlavu brániaceho hráča, ktorý loptu posiela na rohový kop.
     
    30
    Center po rohovom kope nebol väčším ohrozením pre hostí. Defenzíva si s ním hravo poradila.
     
    31
    Mainz dal gól!
    YUNUS MALLI si pekne nabehol do priestoru, kde dostal milimetrovú prihrávku od svojho spoluhráča a už nemal najmenší problém poslať loptu do odkrytej bránky. Asistencia: Oztunali.
    31. Yunus Malli (MAI) - 1:0
     
    32
    Bayer Leverkusen dal gól!
    JAVIER HERNÁNDEZ si spracoval dlhý pas a následne umiestnil loptu do ľavej strany brány. Domáci sa tak dlho z vedenia netešili. Stav stretnutia je 1:1! Asistenciu si pripisuje Aranguiz.
    32. Javier Hernández (LEV) - 1:1
     
    34
    Pri lopte je domáci gólman, ktorý sa bude snažiť založiť úspešnú akciu svojho tímu.
     
    35
    Mainz dal gól!
    Malli zahrával rohový kop. Na jeho presný center si šikovne zbehol STEFAN BELL, ktorý možno aj troška zo šťastím prekonáva bezmocného gólmana. Stav stretnutia je 2:1!
    35. Stefan Bell (MAI) - 2:1
     
    37
    Držanie lopty je 59% v prospech hostí a 41% v neprospech domácich.
     
    38
    Hostia si vymieňali krátke prihrávky na hranici šestnástky súpera, ale ku zakončeniu sa nakoniec nedostal nikto z nich. V tomto prípade defenzíva domácich zapracovala na jednotku.
     
    39
    Hostia sa na dlhší čas usadili na polovici súpera, kde si vytvárajú menší tlak. Nechajme sa prekvapiť, či to dokážu využiť vo svoj prospech.
     
    40
    De Blasis si zbehol k voľnej lopte, ale v tom čase nemal komu prihrať, tak skúsil poslať loptu medzi tri žrde. Jeho strelecký pokus skončil nad brvnom Lenovej bránky. Nasleduje odkop od bránky hostí.
     
    41
    Skvelá práca Baloguna, ktorý zachytil prihrávku do šestnástky a tak skazil rozbiehajúci sa útok súpera.
     
    42
    Žltú kartu dostáva Stefan Bell (1. FSV Mainz 05). Hostia budú zahrávať voľný kop zo zaujímavej pozície na skórovanie.
     
    43
    Voľnný kop nebol zahraný zrovna ideálne. Nakoniec bol z toho len veľmi nepresný center, ktorý smeroval presne na hlavu brániaceho hráča, ktorý loptu poslal až za postrannú čiaru.
     
    44
    Hostia zakladali ďaľší rýchly útok, ktorý im nevyšiel podľa predstáv. Dlhá prihrávka skončila až za čiarou. Nasleduje odkop od bránky domácich.
     
    45
    Brandt si v súboji pomáhal nedovolene. Hlavný arbiter stál dostatočne blízko, aby si to všimol a včas odpískal.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca ukazuje, že sa bude hrať ešte jednu minútku navyše.
     
    45+1
    Žltú kartu dostáva Charles Aránguiz (Bayer Leverkusen).
     
    45+2
    V závere prvého polčasu budú domái zahrávať ešte jeden rohový kop.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Sledovali sme pre oko diváka celkom atraktívne stretnutie, kde nám oba celky ponúkli hneď niekoľko zaujímavých situácii. Cieľ oboch tímov je jasný, držať loptu na svojich kopačkách, tak dlho, ako to len ide. My sa vám opäť hlásime po prestávke, ktorá bude trvať približne 15 minút.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Aleksandar Dragović, prichádza Jonathan Tah.
     
    47
    Domáci rozbiehali ďaľšiu akciu po pravej strane ihriska, kde ale Córdoba neprihral voľnému spoluhráčovi a tak stratil loptu. Pri lopte sú momentálne hostia.
     
    48
    Ohroziť súpera sa teraz snažili aj hostia, ale center ehmediho skončil na kopačke brániaceho hráča, ktorý loptu upratal do bezpečia.
     
    49
    Mehmedi si nabehol do voľného priestoru v šestnástke súpera, kde dostal prihrávku presne na kopačku, ale loptu z prvej netrafil ideálne a tak z toho nebolo väčšie ohrozenie.
     
    50
    Chicharito (Bayer Leverkusen) si to teraz zle načasoval a bol pristihnutý v postavení mimo hry. Do budúcna si na to musí dať väčší pozor.
     
    51
    Hlavný arbiter si všimol, že jeden z domácich hráčov si spracoval prihrávku rukou. Tentoraz sa žltiť nebude, napriek tomu budú pri lopte hostia.
     
    52
    Córdoba po hlavičkovom súboji spadol na trávnik a dožadoval sa faulu. Hlavný arbiter v tomto prípade mlčí a necháva hru pokračovať bez prerušenia.
     
    53
    Córdoba zakladal útok po ľavej strane ihriska, ale celá akcia skončila po jeho nepresnej prihrávke do stredu pola, ktorú zachytil brániaci hráč, ktorý zakladá rýchly protiútok.
     
    54
    Toprak hral na istotu a po zisku lopty vo vlastnom vápne ju ihneď poslal za čiaru. Nasleduje rohový kop v prospech domácich.
     
    55
    Na loptu po rohovom kope si najvyššie vyskočil brániaci hráč, ktorý loptu poslal za hranicu vlastného vápna.
     
    56
    Wendell poslal z ľavej strany ihriska prudký, prízemný center, ktorý skončil na kopačke dommáceho obrancu, ktorý loptu poslal, čo najďalej od vlastného vápna.
     
    57
    Skvelá práca Baloguna v zadných radoch. Vyhral veľmi dôležitý súboj so svojim protihráčom. vďaka čomu mu nedovolil zakončiť.
     
    58
    Pri lopte sú domáci, ktorý si prihrávajú na vlastnej polovici ihriska, kde sa snažia vymyslieť priebeh ďaľšej úspešnej akcie.
     
    59
    Mehmedi rozbiehal rýchly útok, ktorý ale stroskotal už v strede ihriska po skvelej práci Bussmanna.
     
    60
    V šestnástke domácich teraz panoval totálny zmätok, ktorý vyriešil hvizd hlavného arbitra, ktorý ukázal, že sa Wendell dopustil útočného faulu.
     
    61
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Joel Pohjanpalo, prichádza Kevin Volland.
     
    62
    Držanie lopty je 61% v prospech hostí a 39% v neprospech domácich, napriek tomu sú to práve domáci, ktorý zatiaľ vedú nad svojim dnešným súperom. Nechajme sa prekvapiť, či sa hosťujúcim hráčom podarí minimálne vyrovnať.
     
    63
    Malli sa snažil rýchlo vysunúť nabiehajúceho spoluhráča, čo sa mu po skvelej práci Kampla nepodarilo. Ten dokázal tento úmysel prečítať a zabrániť, tak nebezpečenstvu.
     
    63
    Domáci majú výhodu rohového kopu.
     
    64
    Lopta po rohovom kope dopadla na hlavu brániaceho hráča, ktorý ju dokázal vytesniť za hranicu šestnástky.
     
    64
    Po nedovolenom zákroku budú domáci zahrávať voľný kop zo zaujímavej pozície.
     
    65
    Na center po voľnom kope si nabiehal Malli, ktorý sa nakoniec ku zakončeniu nedostal. Ako prvý bol pri lopte brániaci hráč, ktorý loptu poslal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    65
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Admir Mehmedi, prichádza Stefan Kießling.
     
    66
    Stefan Kießling sa ihneď po vstupe na hraciu plochu dopustil útočného faulu, čo si Gunter Perl všimol a ihneď fúkol do píšťaľky.
     
    66
    Bayer Leverkusen dal gól! Lopta sa odrazila presne na kopačku voľného JAVIERA HERNÁNDEZA, ktorý triafal loptu z voleja. V poslednom momente mu do dráhy strely vložil nohu brániaci hráč, ktorý loptu tečoval až za chrbát vlastného gólmana. Gól je pripísaný Javierovi Hernándezovi.
    66. Javier Hernández (LEV) - 2:2
     
    69
    Pri lopte sú domáci, ktorý si prihrávajú na vlastnej polovici ihriska a snažia sa nájsť medzeru v defenzíve súpera, ktorú by využili k rýchlemu útoku.
     
    70
    Volland spadol po súboji v pokutovom území, kde sa neskôr dožadoval pokutového kopu. Hlavný arbiter jasne ukázal, že sa v hre bude pokračovať bez prerušenia.
     
    71
    Lopta sa po sérii prihrávok dostala až na kopačku domáceho gólmana, ktorý hral na istotu a odkopol loptu, čo najďalej od vlastného vápna.
     
    72
    Córdoba si to opäť zle načasoval a v čase prihrávky sa nachádzal v postavení mimo hry.
     
    73
    Chicharito poslal do šestnástky súpera prudký center, do ktorého sa oprel Kiessling, ale jeho zakončenie nesmerovalo medzi tri žrde.
     
    74
    Domáci budú mať výhodu s názvom "rohový kop".
     
    75
    Center po rohovom kope bol príliš nízky a trafil vo vápne hostí hneď prvého brániaceho hráča, ktorý upratal loptu do bezpečia.
     
    76
    Striedanie v tíme 1. FSV Mainz 05: z ihriska odchádza Pablo De Blasis, prichádza Gerrit Holtmann.
     
    77
    Henrichs sa z pravej strany ihriska dostal k centru. Lopta letela na hranicu šestnástky, kde si ju prevzal Volland, ktorý s ňou nenaložil zrovna ideálne a nakoniec o loptu prišiel.
     
    78
    Toprak sa dopustil nedovoleného zákroku a ponúkol domácim možnosť skórovať po voľnom kope, ktorý sa rozohraje zo strednej vzdialenosti.
     
    79
    Center po voľnom kope nedokázal zachytiť nikto z domácich a tak z toho nebolo skoro žiadne ohrozenie pre Leverkusen.
     
    80
    Brosinski si teraz príliš nerozumel so svojim spoluhráčom v zakladaní útočnej akcie a tak úplne nezmyselne poslal loptu za čiaru. Nasleduje odkop od brány Leverkusenu.
     
    81
    Presnosť prihrávok domácich je iba 58% a presnosť prihrávok na strane Leverkusenu je 75%.
     
    82
    Hostia zahrávali po nedovolenom zákroku voľný kop zo strednej vzdialenosti, ktorý dopadol na hlavu brániaceho hráča, ktorý loptu poslal do bezpečia.
     
    82
    Striedanie v tíme 1. FSV Mainz 05: z ihriska odchádza Levin Öztunali, prichádza Suat Serdar.
     
    83
    Volland poslal do pokutového územia súpera prízemný center, ktorý stihol zachytiť Kiessling, ale jeho akrobatické zakončenie nebolo úspešné.
     
    84
    Hostia budú po nedovolenom zákroku zahrávať voľný kop, ktorý pripomína ten rohový.
     
    85
    Ale lopta po voľnom kope skončila až za bránou súpera. Toto bolo veľmi zle zahrané. Nasleduje odkop od brány domácich.
     
    86
    Volland skúsil šťastie strelou z väčšej vzdialenosti, ale jeho tvrdý projektil bol tečovaný a následne aj zachytený. Pri lopte sú domáci, ktorý majú výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    87
    Hostia sa na dlhší čas usadili na polovici súpera, kde si v závere stretnutia vytvárajú menší tlak. Nechajme sa prekvapiť, či to dokážu využiť vo svoj prospech.
     
    88
    Opakovaný záznam ukázal, že jeden z domácich hráčov zahral vo vlastnom pokutovom území rukou, čo si hlavný arbiter nevšimol a nechal hru pokračovať bez prerušenia. V tomto prípade sa mal zahrávať pokutový kop v prospech Leverkusenu.
     
    89
    Kiessling sa dostal s loptou do pokutového územia súpera, kde sa svojom centrom snažil nájsť niekoho so svojich spoluhráčov. Našiel iba hlavu brániaceho hráča, ktorý poslal loptu do bezpečnej vzdialenosti.
     
    90
    Domáci budú zahrávať voľný kop zo strednej vzdialenosti po nedovolenom zákroku Topraka.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca nastavuje ešte dve minútky navyše.
     
    90+1
    Center po voľnom kope nebol z kategórie úspešných. Najvyššie si v pokutovom území vyskočil obranca hostí, ktorý loptu poslal za hranicu šestnástky.
     
    90+2
    Bayer Leverkusen dal gól!
    JAVIER HERNÁNDEZ si dokázal pekne nabehnúť na dlhý pas, ktorý mu posielal Tah a presnou hlavičkou umiestnil loptu k pravej žrdi bezocného gólmana a tak zaznamenáva v dnešnom zápasy hetrik.
    90+2. Javier Hernández (LEV) - 2:3
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 5:6.
    Střely mimo: 3:8.
    Rohy: 6:1.
    Ofsajdy: 5:2.
    Fauly: 12:14.
     
    Sledovali sme naozaj atraktívne futbalové stretnutie, kde hostia jasne dominovali nad dnešným súperom. Domáci dnes stavili na pevnú defenzívu a následné rýchle kontry a naopak hostia nám dnes ukázali pekný kombinačný futbal. Odo mňa to je všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Zápasom vás sprevádzal Róbert Gašpárek. (17:23:18)

    Róbert Gašpárek

    Góly: 31. Malli, 35. Bell – 32. J. Hernández, 66. J. Hernández, 90+2. J. Hernández

    Karty:   11. Brosinski (MAI), 42. Bell (MAI) – 21. Dragović (LEV), 45+1. Aránguiz (LEV)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 3:8. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 12:14.
    1. FSV Mainz 05: Lössl – Donati, Bell (C), Balogun (10. Hack), Bussmann – Brosinski, Frei – Öztunali (82. Serdar), Malli, De Blasis (76. Holtmann) – Córdoba.
    Náhradníci: Huth – Clemens, Hack, Halimi, Holtmann, Muto, Serdar.

    Bayer Leverkusen: Leno – Henrichs, Toprak (C), Dragović (46. Tah), Wendell – Brandt, Aránguiz, Kampl, Mehmedi (65. Kießling) – Pohjanpalo (61. Volland), J. Hernández.
    Náhradníci: R. Özcan – Baumgartlinger, D. da Costa, Kießling, R. Kruse, Tah, Volland.

    Rozhodca: Gunter Perl