Ried – Salzburg 0:2 (kon.) | Rapid Viedeň – Admira Wacker Mödling 4:0 (kon.) | Rheindorf Altach – St. Pölten 3:1 (kon.)
Mattersburg – Wolfsberger 3:1 (kon.)
koniec
SV BauWelt Koch Mattersburg
3:1 (2:1)
RZ Pellets Wolfsberger AC
cz Sobota 13.08.2016, 18:30 • Pappelstadion, Mattersburg (kapacita: 15.100 diváků) • Rakúska Bundesliga • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Patrick Bürger nepřidává druhou gólovou pojistku. Po špatném odkopu Topcagiće šli tři hráči sami na branku Koflera, ovšem útočník domácích na poslední chvíli rychlý kontr zpomalil a Rnić mu skluzem na riziko lehce vypíchl míč. Ačkoliv se Bürger k němu ještě dostal, nedokázal zblízka prostrčit kulatý nesmysl mezi nohy gólmana.
     
    85
    Trošku zbytečně zajel Alois Höller na své polovině hřiště do Borise Hüttenbrennera a vidí jasnou žlutou kartu.
     
    83
    Ne obrovská, ale obrovské šance hostí. Hüttenbrenner poslal míč uličkou na Offenbachera, jehož střelu z první s obtížemi vyrazil Kuster a poté gólman domácích hokejově vyrazil i dorážku stejného hráče. K míči se následně dostal Philipp Prosenik, ale ani on si zblízka na Markuse Kustera nepřišel a poté již má gólman domácích míč v bezpečí.
     
    80
    Velká šance domácích. Do otevřené obrany podnikli kontr Farkas, jenž podél vápna nahrál Thomasi Bürgerovi, jenž z první zakončil přesně do míst, kde byl gólman Kofler.
     
    78
    Mihret Topcagić se může držet za hlavu, neboť k němu propadl nakopávaný míč, ovšem útočník hostí při snaze trefit jej z první minul balon.
     
    77
    A Bürger se hned uvedl nedovoleným zákrokem, když při hlavičkovém souboji fauloval loktem Daniela Dreschera. Nebylo to však úmyslné, ale žlutá karta přichází jasně.
     
    76
    Poslední střídání i na straně domácího celku. Velmi dobře hrající Markus Pink střídá Patricka Bürgera, který byl do dnešního zápasu zatím jediným úspěšným střelcem Mattersburgu.
     
    73
    Přichází poslední substituce hostí. Dnes poměrně neviditelný Philip Hellquist přepouští místo v útoku pro Mihreta Topcagiće.
     
    68
    Slibná šance hostí. Po rohovém kopu Offenbachera se k míči dostal Jacobo, který vypálil ze středu poblíž velkého vápna, ale těsně minul levou tyčku.
     
    66
    Dnes výborně hrající Alexander Ibser přepouští místo ve hře Mario Grgićovi. Oba týmy tak už střídali dvakrát.
     
    61
    První střídání také v domácí jedenáctce. Za Thorstena Röchera nastupuje na plac Patrick Farkas.
    59. Pink netrefuje z dálky volnou branku
     
    59
    Příležitost i na druhé straně. Vypadalo to, že Rnić vůbec neví, že po míči vystartoval Perlak. Kofler musel hodně ven z branky, prakticky až na polovinu své části hřiště, a upálil před dotírajícím hráčem míč jen pro Pinka, který z velké dálky zkusil zakončit do volné branky, ale netrefil kulatý nesmysl ideálně.
    58. Hezkou střelu Offenbachera vytahuje Kuster
     
    58
    Krásná akce hostí. Rohový kop si našel kousek za vápnem Offenbacher, jenž poté vystřelil do pravého horního rohu a Kuster krásně vytáhl míč. Další roh pro hosty.
    56. Michael PERLAK - 3:1
     
    56
    Mattersburg právě vstřelil branku!
    MICHAEL PERLAK se dnes podruhé staví k pokutovému kopu a podruhé se nemýlí. I když tedy hodně se štěstím. Jeho střela doprostřed branky prošla kolem nohou padajícího a do levé strany skákajícího Koflera.
     
    56
    Alexander Kofler navíc dostává žlutou kartu.
    56. Naprosto zbytečný penaltový zákrok Koflera po malé domů Standfesta
     
    56
    Tak tohle si hosté rozhodně za rámeček nedají. Joachim Standfest zahrál naprosto zbytečnou malou domů na gólmana Alexandera Koflera, kterého napadal Torsten Röcher. Již do tohoto hráče málem zajel gólman hostí, ovšem míč jen přistrčil k Alexanderovi Ibserovi a tady už je to jasná penalta za kosu jako od zemědělce.
     
    54
    Daniel Drescher zcela zbytečně na pravé straně fauloval soupeře a je z toho slibný přímý volný kop pro domácí. Obránce hostí, kterému dnešní zápas vůbec nevychází, navíc dostává žlutou kartu.
     
    46
    Hned dvojí střídání si připravil nespokojený kouč hostí Heimo Pfeifenberger do druhého poločasu. Thomas Zündel zůstal v kabině a nahradil jej Jacobo Maria Ynclan Pajares. Druhý jde dolů Dario Baldauf, jehož nahrazuje Philipp Prosenik.
    33. Markus PINK - 2:1
     
    33
    Mattersburg právě vstřelil branku!
    Aktivita hostí přináší zasloužené ovoce. Pink přebral míč na půlící čáře a hned vyslal na levou stranu do útoku Perlaka. Ten si počkal, až mu MARKUS PINK naběhne, což se také stalo, když jej Drescher ani Standfest prakticky nezaregistrovali – a pokud hráli ofsajd systém, tak hodně špatně. Útočník hostí poté tváří v tvář poslal míč mezi nohy Koflera. Asistence: Michael Perlak.
    31. Střela Ibsera a pohotový zákrok Koflera
     
    31
    No tak tohle byla další hezká akce, kterou předvedli domácí. Perlak přiťukl míč do vápna na Ibsera, jenž neměl moc času na střelu, tak zkusil z první bez míření propálit Koflera, jenž s obtížemi vyráží míč na levou stranu hřiště.
    26. Gerald NUTZ - 1:1
     
    26
    Wolfsberger právě vstřelili branku!
    Vyrovnání hostí přichází prakticky z ničeho. Drescher poslal dlouhý míč k pravé hranici vápna na Thomase Zündela. Ten jej zpracoval, udělal si kličku blíže k vápnu, čímž oklamal beka Maksimenka a poté přihrál na penaltový puntík pro GERALDA NUTZE, jenž s troškou štěstí udržel míč, čímž si připravil pozici pro střelu a trefil se přesně k pravé tyči. Asistence: Thomas Zündel.
    24. Hezký přímý volný kop v podání Jana a dobrý zákrok Koflera
     
    24
    K němu se postavil Jano. Mířil do pravého horního rohu, ale Kofler míč výborně vytáhl na rohový kop.
    22. Pohledná kombinace domácích a zakončující Ibser
     
    22
    Krásná akce hostí. Maksimenko nádherně nahrál z první na Ibsera, ještě předtím dostal Maksimenko hezkou přihrávku z první od Höllera. Právě Ibser si počkal a z první zleva nacetroval do vápna, kde hlavičkoval Pink jen těsně vedle pravé tyče. Míč se ale zatočil k rohovému praporku a je stále ve hře.
    2. Michael PERLAK - 1:0
     
    2
    Mattersburg právě vstřelil branku!
    K pokutovému kopu se postavil MICHAEL PERLAK a střelou po zemi k pravé tyči nedává Alexanderu Koflerovi šanci, ačkoliv gólman hostí vystihl směr.
    1. Penaltový zákrok Dreschera na Ibsera
     
    1
    Domácí hráči táhli první útok. Alexander Ibser přebral míč u levé lajny a namířil si to s ním do pokutového území. Standfest jej nezastavil, Daniel Drescher již ano, ale jen zkosením za cenu penalty.

    Tomáš Lysý

    Góly: 2. Perlak (pen.), 33. Pink, 56. Perlak (pen.) – 26. Nutz

    Karty:   77. Bürger (MTT), 85. Höller (MTT) – 54. Drescher (WAC), 56. Kofler (WAC)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 10:7. Střely mimo: 3:4. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 15:14.
    SV BauWelt Koch Mattersburg: Kuster – Höller, Malić, Rath, Maksimenko – Jano, Sprangler – Ibser (66. Grgić), Perlak, Röcher (61. Farkas) – Pink (76. Bürger). Trenér: Ivica Vastić
    Náhradníci: Böcskör – Seidl, Grgić, Farkas, Ertlthaler, Mahrer, Bürger

    RZ Pellets Wolfsberger AC: Kofler – Standfest, Rnić, Drescher, Baldauf (46. Prosenik) – Zündel (46. Jacobo), Hüttenbrenner, Offenbacher, Klem – Hellquist (73. Topcagić), Nutz. Trenér: Heimo Pfeifenberger
    Náhradníci: Dobnik – Topcagić, Jacobo, Prosenik, Tschernegg, Wernitznig, Sollbauer

    Rozhodca: Lechner – Gruger, Nemetz – Ciochirca