Slovenský prehľad na LOH Rio 2016 - 1. deň (kon.) | Slovenský prehľad na LOH Rio 2016 - 2. deň (kon.)
koniec udalosti
Slovenský prehľad na LOH Rio 2016 - 2. deň

Nedeľa 07.08.2016, 13:00Olympijské hry
     
    SUMÁR

    Druhý súťažný deň na OH v Riu nepriniesol slovenskému športu veľa radosti. Najviac sa darilo dvojici našich vodných slalomárov. Kanoista Matej Beňuš obsadil v rozjazdách šieste miesto a kajakár Jakub Grigar bol dokonca štvrtý.

    Dvojica trapistov absolvovala prvý deň kvalifikácie, no zajtra sa bude musieť zlepšiť, ak chce preniknúť medailových bojov. Erik Varga stráca na poslednú postupovú šiestu priečku dva výstrely, Marián Kovačócy má manko štyroch presných rán.

    S olympijskými súťažami sa rozlúčili poslední dvaja slovenskí reprezentanti v stolnom tenise. Druhé kolo dvojhry bolo konečnou pre Barboru Balážovú, ktorá z mečbalu prehrala duel proti Švédke Fen Liovej, aj pre Yanga Wanga, ktorý podľahol Nigérijčanovi Arunovi Quadrimu.

    V plaveckom bazéne účinkovala dnes Katarína Listopadová. Slovenka skončila v disciplíne 100 metrov znak na 22. pozícii, čo jej nestačilo na semifinále a bolo to pre ňu zároveň posledné vystúpenie v Riu.

    Premiéru pod piatimi kruhmi zažila športová gymnastka Barbora Mokošová. Vo viacboji však neprenikla do finálovej 24-ky. V súčte štyroch disciplín nazbierala 52,799 bodu.

    Ako poslední z našich zasiahli do hry dvaja tenisti. Andrej Martin s Igorom Zelenayom mali vo štvorhre nastúpiť proti nemeckému páru Kohlschreiber/Struff, no ten sa na poslednú chvíľu odhlásil z turnaja. Slováci napokon dostali za súperov Portugalčanov Eliasa so Sousom a museli dlho čakať na svoje stretnutie. Možno aj to ovplyvnilo ich výkon, pretože prehrali hladko 4:6 a 2:6 a vypadli hneď v prvom kole. (02:25:57)
     
    02:22
    Súťaže v Riu stále pokračujú, no Slováci už majú svoje povinnosti za sebou. Preto sa s vami dnes lúčime a prajeme dobrú noc. Zajtra budeme opäť monitorovať všetkých našich športovcov v Brazílii.
     
    02:20
    Stopka pre slovenský deblový pár prišla hneď v prvom kole. Andrej Martin s Igorom Zelenayom prehrali s portugalskou dvojicou Gastao Elias/Joao Sousa 4:6, 2:6.
     
    02:00
    Slovenskí tenisti neotvorili dobre ani druhý set, keď rovnako ako v prvom dejstve rýchlo stratili servis. Momentálne prehrávajú 1:2 a na podaní sú hráči Portugalska.
     
    01:45
    Portugalská dvojica získala prvý set pre seba pomerom 6:4 vďaka jedinému brejku, ktorý dosiahla hneď v úvode duelu. Odvtedy Slovákov nepustila ani k jednému brejkbalu.
     
    01:35
    Igor Zelenay s Andrejom Martinom hneď v prvej hre prišli o svoj servis a stále márne dobiehajú manko jedného brejku. Na podaní sú teraz Portugalci, ktorí vedú 4:3.
     
    01:30
    Svoju púť olympijským turnajom začala svetová jednotka Novak Djokovič. Srb nastúpil proti veľmi nepríjemnému súperovi Juanovi Martinovi Del Potrovi a už úvodný duel preverí jeho možnosti.
     
    01:15
    Senzácia sa udiala v ženskej štvorhre. Obhajkyne zlatých medailí z Londýna, sestry Williamsové, vypadli hneď v prvom kole. Vyradili ich Česky Lucie Šafářová s Barborou Strýcovou.
     
    01:10
    Andrej Martin s Igorom Zelenayom už bojujú na kurte č. 7 proti portugalskej dvojici Gastao Elias/Joao Sousa. Na podaní začínajú naši tenisti, o priebehu zápasu vás budeme informovať.
     
    Napriek pokročilej hodine je náš komentátor pripravený a čoskoro vás prevedie zápasom prvého kola štvorhry. On-line prenos nájdete na našom webe.
     
    00:50
    Zápas medzi Nemkou Siegemundovou a Bulharkou Pironkovovou sa pred malou chvíľou skončil víťazstvom prvej menovanej. Pár minút po jednej v noci nášho času by preto mali vkročiť na kurt č.7 Andrej Martin a Igor Zelenay.
     
    23:45
    Naši reprezentanti v tenisovej dvojhre už spoznali svojich súperov v druhom kole. Andrej Martin nastúpi proti Nemcovi Philippovi Kohlschreiberovi, Anna Karolína Schmiedlová si zmiera sily s Ruskou Jekaterinou Makarovovou.
     
    23:40
    Stále čakáme na posledných dvoch slovenských športovcov v programe druhého súťažného dňa. Andrej Martin s Igorom Zelenayom odohrajú prvé kolo štvorhry. Predstavia sa na kurte č. 7 po skončení duelu ženskej dvojhry medzi Siegemundovou a Pironkovovou.
     
    22:10
    Podľa najnovšieho rozpisu sa začne duel štvorhry najskôr o 1:00 nášho času. Tento termín by mal byť dodržaný, pretože na kurte č.7 sa už končí jeden zápas mužskej dvojhry a po ňom príde na rad súboj žien medzi Nemkou Siegemundovou a Bulharkou Pironkovovou.
     
    21:45
    Takmer všetci slovenskí športovci už dnes splnili svoj denný program. Čakáme akurát na zápas tenisovej štvorhry, v ktorej sa predstavia Igor Zelenay s Andrej Martinom proti portugalskej dvojici Gastao Elias/Joao Sousa. Dovtedy si dáme prestávku a včas vás budeme informovať, keď naši hráči vstúpia na kurt.
     
    21:40
    Jakub Grigar bez problémov postúpil do semifinále K1 mužov. Mladý Slovák obsadil v rozjazdách výborné štvrté miesto, keď na víťazného Taliana De Gennara stratil presne jednu sekundu. Nebyť dvoch trestných sekúnd v druhej jazde, náš vodný slalomár by vyhral kvalifikáciu.
     
    21:10
    Barbora Mokošová ukončila svoje vystúpenie v kvalifikácii gymnastiek. Slovenka sa predstavila v tretej subdivízii a momentálne jej patrí v súčte všetkých náradí 26. pozícia v konkurencii 36 gymnastiek.
     
    21:00
    Slovenskí tenisti nastúpia na zápas prvého kola štvorhry v zmenenom čase a proti iným súperom. Pôvodne mali hrať proti nemeckému páru Philipp Kohlschreiber/Jan-Lennard Struff, no táto dvojica sa na poslednú chvíľu z turnaja odhlásila. Preto naši hráči zabojujú o postup proti Portugalčanom Joaovi Sousovi a Gastaovi Eliasovi. Duel našich bude na programe ako v poradí štvrtý na kurte č. 7.
     
    20:50
    Matej Beňuš má za sebou aj druhú rozjazdu. Slovenský vodný slalomár si vybojoval postup do semifinále, keď obsadil konečnú šiestu priečku. Matej išiel v druhej jazde rýchlejšie ako v tej prvej, no získal šesť trestných sekúnd a svoj čas si už nevylepšil.

    Tomáš Lengyel

    Dnešný program Slovákov v Riu:
    14:00 Barbora Balážová - dvojhra (stolný tenis)
    14:30 M. Kovačócy a Erik Varga - športová streľba (trap)
    18:14 Katarína Listopadová - 100 m znak (plávanie)
    19:15 Matej Beňuš – rozjazdy C1 (vodný slalom)
    19:30 Barbora Mokošová – športová gymnastika
    19:30 Yang Wang - dvojhra (stolný tenis)
    20:05 Jakub Grigar – rozjazdy K1 (vodný slalom)
    01:00 Andrej Martin a Igor Zelenay – štvorhra (tenis)
    Odkazy na priame prenosy:
    14:00 Barbora Balážová - dvojhra (stolný tenis)
    14:30 M. Kovačócy a Erik Varga – športová streľba (trap)
    18:14 Katarína Listopadová - 100 m znak (plávanie)
    19:15 Matej Beňuš – rozjazdy C1 (vodný slalom)
    19:30 Barbora Mokošová – športová gymnastika
    19:30 Yang Wang - dvojhra (stolný tenis)
    20:05 Jakub Grigar – kvalifikácia K1 (vodný slalom)
    01:00 Andrej Martin a Igor Zelenay – štvorhra (tenis)