Manchester City – Stoke City 4:0 (kon.) | Bournemouth – Chelsea 1:4 (kon.) | Liverpool – Newcastle 2:2 (kon.)
Aston Villa – Southampton 2:4 (kon.)
koniec
Liverpool FC
2:2 (2:0)
Newcastle United
Sobota 23.04.2016, 16:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 35. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Fanúšikovia Liverpoolu sú po dnešnom zápase sklamaní. The Reds totiž nevyužili šancu dostať sa na šieste miesto tabuľky a dobre rozohraný zápas nedotiahli do úspešného konca. Po prvom polčase viedli 2:0, no góly Papissa Cissého a Jacka Colbacka uzavreli gólový účet zápasu na konečných 2:2. Newcastle sa tak dotiahlo na 18. Sunderland, no keďže má horšie skóre, na jeho tabuľkovom postavení sa nič nemení. Ja sa s vami lúčim a prajem ešte pekný deň. (17:56:45)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Vurnon Anita drží loptu pri rohovej zástavke a zbiera cenné sekundy, ktoré chýbajú do konca dnešného zápasu.
     
    90+2
    Aleksandar Mitrović si pri spracovaní lopty pomohol rukou, a tak hostia zbytočne strácajú loptu.
     
    90+1
    Andre Marriner nadstavuje v druhom polčase ešte tri minúty. Newcastle je blízko k zisku cenného bodu.
     
    90
    Philippe Coutinho hľadal svojim pasom Daniela Sturridgea, no center brazílskeho futbalistu sa stal korisťou brankára Karla Darlowa.
     
    89
    Straky výborne vytláčajú rozohrávku domácich mimo nebezpečných priestorov. Liverpool sa nevie dostať cez sformovanú obranu.
     
    88
    Liverpoolu sa čas kráti. Do konca zápasu ostáva aj s nadstaveným časom ešte približne 5 minút. Po faule Roberta Firmina sú ale pri lopte hráči Newcastlu.
     
    87
    Po akcii Jamesa Milnera sa dostal do zakončenia Philippe Coutinho. Brazílčan bol v čistej šanci, no trafil len pred sebou stojatého obrancu hostí.
     
    86
    Hostia sa dostali do brejku. Aleksandar Mitrović našiel svojou prihrávkou Jonja Shelveyho, no toho zastavili v poslednej chvíli domáci obrancovia.
     
    85
    Po centri Jamesa Milnera z pravej strany sa do zakončenia tlačili Daniel Sturridge i Philippe Coutinho, ale ani jeden z domácich hráčov neohrozil Karla Darlowa.
     
    84
    Newcastle v boji o záchranu potrebuje každý bod a na Anfield Road to v druhom polčase je poriadne vidieť. Straky sa bránia zo všetkých síl.
     
    83
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Adam Lallana, prichádza Sheyi Ojo.
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Cheick Tioté, prichádza Jonjo Shelvey.
     
    82
    Jack Colback pustil po nepresnej kombinácii Liverpoolčanov loptu mimo hracej plochy, a tak bude odkopávať od svoje brány brankár Newcastle.
     
    81
    Daniel Sturridge sa dostal k hlavičke, ale jeho pokus mieril len do stredu brány, kde bol pripravený Karl Darlow.
     
    80
    Z pravej strany centroval James Milner. Jeho center bol ale zrazený. K odrazenej lopte sa dostal Kevin Stewart, no pálil len na tribúnu.
     
    79
    Liverpool sa dostal do zakončenia, no to až k samotnému brankárovi Karlovi Darlowovi neprešlo. Newcastle sa bráni zubami-nechtami.
     
    78
    Adam Lallana prešiel do pokutového územia, no jeho prihrávka na Daniela Sturridgea bola zblokovaná na rohový kop.
     
    77
    Lucas Leiva teraz výborne zabojoval a zastavil črtajúci sa brejk v podaní hostí. Následne si Kolo Touré pomáha spätnou prihrávkou na Simona Mignoleta.
     
    76
    Liverpool takým hádzanárskym spôsobom dobýja bránu súpera, no po faule Lucasa Leivu na Aleksandara Mitrovića prichádza o loptu.
     
    75
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Papiss Cissé, prichádza Aleksandar Mitrović.
     
    74
    Z pravej strany sa dostal k centru Adam Lallana. Loptu však bezpečne chytá do svojho náručia brankár Karl Darlow.
     
    73
    Daniel Sturridge sa efektnou pätičkou snažil nájsť Adama Lallanu, ale jeho úmysel dokonale prečítal obranca Jamaal Lascelles.
     
    72
    Dvojnásobné striedanie na strane Liverpoolu. Odchádza obranca Connor Randall a na jeho miesto prichádza Philippe Coutinho. Končí aj Joe Allen, ktorého nahradil Lucas Leiva.
     
    71
    K streleckému pokusu sa dostal aktívny Adam Lallana. Angličan vystrelil veľmi nebezpečne, no jeho prízemná strela tesne minula bránu súpera.
     
    69
    Po vyrovnaní sa Newcastle okamžite stiahlo do obrannej ulity. Do konca ale ešte ostáva dlhých dvadsať minút. Dokážu sa Straky ubrániť?
     
    68
    Jürgen Klopp zatiaľ nestrieda, no jeho tímu by sa určite hodil nejaký impulz z lavičky. Liverpool aktuálne prichádza o posun na šieste miesto tabuľky.
     
    67
    Liverpoolu sa pasivita vypomstila. Newcastle dokázalo dvakrát skórovať a majú šancu konečne bodovať po deviatich prehraných zápasoch na pôde súpera.
    66. Jack Colback (NEW) - 2:2
     
    66
    Newcastle United dal gól! Tak toto je veľmi nečakaný zvrat na Anfield Road. Liverpool prichádza o dvojgólové vedenie. Z pravej strany centroval Andros Townsend, lopta sa odrazila k JACKOVI COLBACKOVI, ktorý s prispením Dejana Lovrena dostáva loptu do siete.
     
    65
    Papiss Cissé sa snažil predrať do zakončenia, no proti dvojici domácich stopérov neuspel. Loptu vybojoval Kolo Touré.
     
    64
    Výkon Liverpoolu v druhom polčase rozhodne nie je najlepší. Zverencov Jürgena Kloppa očividne zaskočil inkasovaný gól. Akoby sa domáci začali obávať o výsledok.
     
    63
    Na druhej strane vybojoval rohový kop krajný obranca Paul Dummett. Newcastle ale ani túto výhodu nedokázalo pretaviť do nebezpečného zakončenia.
     
    61
    Štandardnú situáciu zahral Adam Lallana, no jeho center chytá do svojich rukavíc len brankár Karl Darlow.
     
    60
    Center z pravej strany odvrátil na rohový kop hosťujúci Andros Townsend. Rohový kop už beží zahrať jeden z domácich futbalistov.
     
    59
    Gól Liverpoolu neplatí. Po peknom centri Alberta Morena sa dostal k hlavičke Joe Allen. Jeho pokus brankár Karl Darlow výborne vyrazil a následná dorážka Roberta Firmina už bola z ofsajdu.
     
    58
    Milner svojim centrom neuspel. Lopta sa však odrazila na kopačku Kevina Stewarta, ktorý vystrelil spoza šestnástky. Jeho prudká strela ale bola zrazená.
     
    57
    James Milner bol pri rohovej zástavke faulovaný, a tak bude mať domáci tím výhodu akéhosi skráteného rohového kopu.
     
    56
    Connor Randall poslal center do šestnástky hostí, no ten nenašiel nikoho v červenom drese. Odkopávať tak bude brankár Karl Darlow.
     
    55
    Papiss Cissé si v stredovom kruhu nedovolene počínal v súboji s Kevinom Stewartom. V poslednom úseku hry nám pribudlo veľa nedovolených zákrokov.
     
    54
    Po priamom kope sa dostal k hlavičke Moussa Sissoko. Jeho pokusu ale chýbala väčšia razancia, a tak si ním brankár Mignolet poradil.
     
    53
    Žltú kartu dostáva James Milner (Liverpool FC).
    52. Andros Townsend (NEW)
    52. Daniel Sturridge (LIV)
     
    52
    Zaujímavé momenty na oboch stranách. V šestnástky hostí spadol Daniel Sturridge, no hlavný rozhodca penaltu nepískal. Nasledoval rýchly brejk hostí, no prečíslenie 2 na 1 nedokázal zužitkovať Papiss Cissé. Akciu uzavrela nepresná strela Androsa Townsenda.
     
    50
    Akciu Liverpoolu prerušuje nedovolený zákrok v podaní Jacka Colebacka. The Reds tak ostávajú v držaní lopty na polovici súpera.
    49. Papiss Cissé (NEW) - 2:1
     
    49
    Newcastle United dal gól! Obrovská chyba Simona Mignoleta. Belgický brankár podcenil center Vurnona Anita z pravej strany a z ničoho nič umožnil skórovať PAPISSOVI CISSÉMU. Zápas tak razom dostáva novú zápletku.
     
    48
    Andre Marriner píska prvý nedovolený zákrok v druhom polčase. Proti pravidlám sa previnil domáci kapitán James Milner.
     
    47
    Nový muž na trávniku Georginio Wijnaldum sa po priťuknutí od Papissa Cissého už k lopte nedostal. Nasleduje len odkop od brány Simona Mignoleta.
     
    46
    Rafael Benítez sa už na začiatku druhého polčasu rozhodol striedať. Na ihrisko vybehol Georginio Wijnaldum, ktorý nahradil Ayozea Péreza.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas máme za sebou. Liverpool bol pánom na ihrisku a zaslúžene vedie dvojgolovým rozdielom. Už v druhej minúte otvoril skóre zápasu Daniel Sturridge a na konci polhodiny hry sa krásnou strelou presadil aj Adam Lallana. Newcastle už v druhom polčase nemá čo stratiť, a tak možno očakávať zaujímavý priebeh hry. Druhé dejstvo sa začne o 15 minút.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Jack Colback si počínal nedovolene, čo neuniklo pozornosti hlavného arbitra zápasu. Pri lopte tak ostane domáci Liverpool.
     
    45+1
    V prvej nadstavenej minúte sa dostal k strele krajný obranca Vurnon Anita. Ten ale nenadviazal na svoj presný zásah zo zápasu s Manchesterom City a loptu poslal len nad bránu Mignoleta.
     
    45
    Vzhľadom na niekoľko ošetrovaní sme svedkami vyššieho nadstaveného času. Andre Marriner pridal k prvému dejstvu 180 sekúnd.
     
    44
    Newcastle pohrozilo! Na center z pravej strany si nabiehal Jamaal Lascelles a len s veľkou námahou ho obrancovia Liverpoolu nepustili do zakončenia.
     
    43
    Liverpool kontroluje záver prvého polčasu. Po góloch Daniela Sturridgea a Adama Lallanu má nahrané a pred polčasovou prestávkou rozhodne nechce inkasovať.
     
    42
    Vzrušenie na Anfield Road bolo zbytočné. Po centri Androsa Townsenda síce nebezpečne hlavičkoval Papiss Cissé, no v čase prihrávky stál v ofsajde.
     
    41
    Moussa Sissoko poslal z ľavej strany pekný center do liverpoolskej šestnástky, no loptu upratal hlavou do bezpečia Dejan Lovren.
     
    40
    Liverpool sa s veľkým počtom hráčov dostal do šestnástky súpera, no jeho akciu prerušil zrejme útočný faul Adama Lallanu.
     
    39
    Adam Lallana svojim centrom hľadal Daniela Sturridgea, no brankár Karl Darlow si pre ňu prišiel. Následne mal ale problémy s rozohrávkou, keď loptou trafil domáceho Sturridgea.
    37. Connor Randall (LIV)
     
    37
    Na druhej strane spadol po kontakte s Connorom Randallom v šestnástke súpera aj Ayoze Pérez, ale ani tento zákrok nepriniesol na Anfield Road pokutový kop.
     
    36
    Adam Lallana sa dostal k centru, no jeho pas zastavil Paul Dummett, ktorý zahral rukou. Andre Marriner ale ukázal len na rohový kop, z ktorého Liverpool nič nevyťažil.
     
    35
    Z pravej strany poslal center do šestnástky James Milner, no futbalisti v červených dresoch sa napokon do zakončenia nedostali.
     
    34
    Na druhej strane sa dostal k streleckému pokusu Ayoze Pérez. Mexičan sa poriadne oprel do lopty, no jeho pokus končí nad bránou Simona Mignoleta.
     
    33
    Exekútorom priameho kopu domáci kapitán James Milner. Tentokrát mu ale center nevyšiel. Obrana Newcastlu odvracia loptu do bezpečia.
     
    32
    Cheick Tioté pri postrannej čiare tvrdo fauloval Joea Allena, ktorý spadol až k reklamnej bariére. Výhodu priameho kopu tak bude mať domáci tím.
     
    31
    Už po polhodine hry sa nám pomaly črtá ako dnešný zápas dopadne. Newcastle nebodovalo vonku od novembra minulého roka a zrejme tomu nebude ani dnes.
    30. Adam Lallana (LIV) - 2:0
     
    30
    Liverpool dal gól! Krásny futbalový moment. Roberto Firmino založil útočnú akciu krížnou prihrávkou do krídelného priestoru. Následne Alberto Moreno našiel presným pasom ADAMA LALLANU, ktorý si loptu spracoval a krásnou strelou pod brvno skóruje.
     
    29
    Newcastle zbytočné stráca lopty v strede ihriska a nevie sa dostať do súvislej útočnej akcie. Zatiaľ je to v podaní zverencov Rafu Beníteza veľmi zle.
     
    28
    Nepresnosť v kombinácii hostí. Napokon ale Straky zostávajú pri lopte, keďže prihrávku Jacka Colbacka zrejme nepatrne tečoval Daniel Sturridge.
     
    27
    Po hektickom úvode nám tempo hry mierne opadlo. Niečo vymyslieť sa snažil James Milner, no jeho pas nezachytil na hracej ploche Daniel Sturridge.
     
    25
    Straky sa vo vzduchu vôbec nevedia presadiť. Po rohovom kope akcia hostí pokračovala. Na center z ľavej strany si nabiehal Ayoze Pérez, no v súboji s Joeom Allenom si počínal nedovolene.
     
    24
    Po obrannom zákroku Kola Tourého bude Newcastle zahrávať ďalší rohový kop. Ten tradične zahrá bývalý hráč Tottenhamu – Andros Townsend.
     
    23
    Liverpoolčania držia loptu na svojich kopačkách a kontrolujú priebeh hry. Do hry sa zapája najmä stredová formácia Milner – Allen – Stewart.
     
    22
    Adam Lallana si hodil loptu v súboji s Cheickom Tiotém, no ten ho zozadu zastavil len za cenu faulu. Andre Marriner je nekompromisný a vyťahuje žltú kartu.
     
    21
    Straky mali výhodu druhého rohového kopu. Ten rozohral Andros Townsend, no jeho center na prednej žrdi odvrátil Dejan Lovren.
     
    20
    K ďalšiemu centru sa dostal Adam Lallana. Jeho center smeroval na Joea Allena, ale v defenzíve dobre zasiahol Chancel Mbemba.
     
    19
    Cheick Tioté si elegantným spôsobom poradil v súboji s Jamesom Milnerom. Domáci kapitán prihral v tejto sezóne už na 12 gólov svojho tímu, no tentokrát jeho akcia stroskotala.
     
    18
    Daniel Sturridge je pri streleckej chuti. Po prihrávke od Joea Allena vystrelil z hranice 25 metrov, no jeho pokus tentokrát mieril nad bránu Newcastlu.
     
    17
    Akciu Liverpoolu prerušila zastávka postranného rozhodcu. Ten prichytil v postavení mimo hru Adama Lallanu.
     
    16
    Alberto Moreno odcentroval z ľavej strany. Lopta napokon prešla až na Roberta Firmina, ktorého strela z vnútra pokutového územia bola zblokovaná.
     
    15
    Počas dlhého prerušenia si televízne kamery všímali aj Martina Škrtela, ktorý je opäť len na lavičke náhradníkov. Zatiaľ do hry nemusí nastúpiť, keďže Lovren sa po ošetrení vrátil na trávnik.
     
    14
    Po súboji s Papissom Cissém ostáva ležať na trávniku ďalší domáci obranca. Tentokrát je ním Dejan Lovren, ktorý rozhodol o postupe Liverpoolu cez Borussiu Dortmund v rámci Európskej ligy.
     
    12
    Adam Lallana sa oblúčikom snažil nájsť Daniela Sturridgea, no táto spolupráca anglických reprezentantov neviedla k úspechu. Nasleduje len odkop od brány Karla Darlowa.
     
    11
    Hlavný arbiter Andre Marriner píska nedovolený zákrok, ktorého sa dopustil hosťujúci Ayoze Pérez. Pri lopte tak ostávajú zverenci Jürgena Kloppa.
     
    10
    Newcastle sa snažilo niečo vymyslieť, aktívny bol najmä Ayoze Pérez. Dobre sformovaná obrana, v ktorej chýbajú Sakho či Škrtel si ale dokázala bez problémov poradiť.
     
    9
    Vurnon Anita si splnil svoje defenzívne povinnosti na jednotku. Loptu si pekne pokryl pred Joeom Allenom, následne ju do neho napálil a vybojoval odkop od brány.
     
    8
    Španielsky obranca zostáva ležať na trávniku a bude musieť byť ošetrovaný. Vyzerá to tak, že Alberto Moreno má problémy s kolenom.
     
    7
    Exekútorom priameho kopu bol Andros Townsend. Hosťujúcemu hráčovi ale center vôbec nevyšiel. Naopak na trávniku sa po nedovolenom zákroku ocitol Alberto Moreno.
     
    6
    Newcastle bude zahrávať priamy kop. Nedovoleným zákrokom sa totiž prezentoval waleský záložník Joe Allen.
     
    5
    The Reds držali loptu na svojich kopačkách. Individuálnymi akcia sa snažili presadiť Roberto Firmino i Kevin Stewart, no ani jeden z domácich hráčov neuspel.
     
    4
    Connor Randall zastavil akciu Ayozea Péreza, a tak mali Straky výhodu rohového kopu. Do zakončenia sa ale nedostali, naopak dopredu môže ísť Liverpool.
     
    3
    Alberto Moreno si dobre počínal aj v defenzíve, keď zastavil útočnú akciu krajného obrancu Vurnona Anitu. Newcastle bude vhadzovať.
    2. Daniel Sturridge (LIV) - 1:0
     
    2
    Liverpool dal gól! Tak to je úvod ako hrom! Alberto Moreno poslal dlhú loptu dopredu na DANIELA STURRIDGEA. Ten si loptu spracoval, otočil sa v súboji s dvoma obrancami hostí a strelou k ľavej žrdi prekonal brankára Karla Darlowa.
     
    1
    Úvodný výkop zápasu mal domáci Liverpool. V prvej akcii smerovala dlhá lopta na Adama Lallanu, no ten si pomohol útočným faulom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Liverpool FC: Mignolet – Randall, Lovren, K. Touré, A. Moreno – Stewart, Allen – Milner (C), Firmino, Lallana – Sturridge.
    Náhradníci: D. Ward – Coutinho, Lucas Leiva, Ibe, Škrtel, B. Smith, Ojo.

    Newcastle United: Darlow – Anita, Lascelles, Mbemba, P. Dummett – Tioté, Colback – Townsend, Moussa Sissoko (C), Ayoze Pérez – P. Cissé.
    Náhradníci: Woodman – Wijnaldum, S. de Jong, Shelvey, Aarons, Mbabu, A. Mitrović.

    Rozhodca: Martin Atkinson.
     
    Vážení čitatelia, vítam vás pri sledovaní zápasu z anglickej Premier League. Spoločne budeme sledovať dianie na Anfield Road, kde domáci Liverpool privíta trápiace sa Newcastle United. Zápas sa začína o 16:00 hod.

    FC LIVERPOOL

    Futbalisti FC Liverpoolu sa momentálne prezentujú skvelými výkonmi. Pod vedením Jürgena Kloppa hrá klub od rieky Mersey skutočne vynikajúco a z posledných desiatich súťažných stretnutí prehral len jeden. V tabuľke mu patrí siedma pozícia, no v prípade dnešnej výhry predstihne o jeden bod londýnsky West Ham. V roku 2016 sa Liverpoolčania dokonca môžu pochváliť najlepšou ofenzívou zo všetkých tímov Premier League. Na dnešný duel sa naladili víťazstvom v prestížnom derby. Na Anfield Road vystrelili v zápase s Evertonom neuveriteľných 41-krát, z toho trinásťkrát smerom na bránu. Bohužiaľ, v spomínanom dueli (4:0) sa zranil Divock Origi a vyzerá to tak, že Belgičan prišiel o zvyšok sezóny. Okrem neho budú chýbať Liverpoolu aj ďalší futbalisti ako Jordan Henderson, Martin Škrtel, Emre Can či Christian Benteke.

    NEWCASTLE UNITED

    Futbalistom Newcastlu patrí štyri kolá pred koncom súťaže predposledné miesto. V ére Premier League chýbali medzi anglickou futbalovou smotánkou len raz, no teraz patria k hlavným „favoritom“ na zostup. Na svojom konte majú 29 bodov, ale od záchrany ich delia len dva body. Straky si v predošlých dvoch kolách polepšili, keď zdolali Swansea City 3:0 a cenný bod získali vďaka remíze so silným Manchestrom City 1:1. Na ihriskách súperov sú ale hráči Newcastlu doslova tragickí, keďže prehrali deväť zápasov v rade. V zápasoch vonku naposledy bodovali ešte v decembri minulého roka, keď vyhrali na pôde Tottenhamu. Špeciálny zápas dnes zažije súčasný tréner Newcastlu – Rafa Benítez, ktorý dlhé roky pôsobil práve ako tréner Liverpoolu. Hlavným dôvodom, prečo sú hostia v pásme zostupu je extrémne vysoký počet zranených hráčov. Stačí spomenúť mená ako Obertan, Coloccini či brankár Krul.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 2. Sturridge, 30. Lallana – 49. P. Cissé, 66. Colback

    Karty:   53. Milner (LIV) – 22. Tioté (NEW)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 3:3. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 8:17.
    Liverpool FC: Mignolet – Randall (72. Coutinho), Lovren, K. Touré, A. Moreno – Stewart, Allen (72. Lucas Leiva) – Milner (C), Firmino, Lallana (83. Ojo) – Sturridge.
    Náhradníci: D. Ward – Coutinho, Lucas Leiva, Ibe, Škrtel, B. Smith, Ojo.

    Newcastle United: Darlow – Anita, Lascelles, Mbemba, P. Dummett – Tioté (83. Shelvey), Colback – Townsend, Moussa Sissoko (C), Ayoze Pérez (46. Wijnaldum) – P. Cissé (75. A. Mitrović).
    Náhradníci: Woodman – Wijnaldum, S. de Jong, Shelvey, Aarons, Mbabu, A. Mitrović.

    Rozhodca: Andre Marriner