Wolfsburg – Augsburg 0:2 (kon.) | Stuttgart – Dortmund 0:3 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Darmstadt 4:1 (kon.)
Hertha – Bayern 0:2 (kon.) | Ingolstadt – Hannover 2:2 (kon.) | Schalke – Leverkusen 2:3 (kon.)
koniec
FC Schalke 04
2:3 (2:0)
Bayer Leverkusen
Sobota 23.04.2016, 18:30 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • Nemecká Bundesliga • 31. kolo
Predzápasové kurzy
     
    S konšatovaním, že v krásnom a dynamickom futbalovom zápase domáce Schalke podľahlo Bayeru Leverkusen pomerom 2:3, sa s Vami lúčim a prajem Vám príjemný zvyšok sobotného večera. (20:37:50)
     
    Domáce Schalke v prvom polčase nepremenilo pokutový kop, napriek tomu sa po presnom zásahu Choupo-Motinga a Saného dostalo do dvojgólového vedenia, ktorý už do konca prvého dejstva udržalo. V druhom polčase to bol však úplne iný zápas a Leverkusen bol domácim viac než vyrovnaným súperom a potom, čo sa v rozpätí šiestich minút presadili postupne Brandt, Bellarabi a Hernández hostia otočili zápas. Do konca stretnutia si oba celky vytvorili ešte niekoľko šancí, ale skóre sa už nemenilo.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Najskôr sa pekne predieral k zakončeniu Bellarabi, ale neuspel. Krátko potom sa dostali na druhej strane ihriska do šance domáci, ale Goretzka pálil len do jedného z brániacich hráčov.
     
    90+2
    Po Chicharitovom faule zahrávali domáci priamy kop zo strednej vzdialenosti, ale nevyťažili z neho nič, pretože Choupo-Moting bol v ofsajde.
     
    90+1
    Za faul odzadu na obrannej polovici dostáva žlté napomenutie Hernández.
     
    90
    Obrancovia Schalke si prihrávajú medzi sebou a hostia im nedávajú takmer žiadny priestor na kombináciu. Následne to domáci skúsili dlhým centrom na ľavé krídlo, ale tam Choupo-Moting v súboji stratil loptu a navyše sa od neho odrazila mimo hracej plochy. Späť do hry ju odkopom od brány vráti gólman Leno.
     
    88
    Leverkusen v posledných minútach musí čeliť tlaku Schalke, ale zatiaľ sa hosťom darí držať hráčov Schalke mimo pokutového územia. K strele sa dostal striedajúci Höwedes, ale pálil len z diaľky a jeho pokus bol nepresný.
     
    87
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Roman Neustädter, prichádza Benedikt Höwedes.
     
    87
    Dnešné stretnutie sleduje 62271 divákov.
     
    86
    Zdalo sa, že Brandt bude zakončovať zoči-voči Fährmannovi po pase od Bellarabiho, ale v poslednej chvíli zasiahol jeden z domácich obrancov.
     
    85
    Najskôr sa predieral do zakončenia hosťujúci Belhanda, ale neuspel. Na druhej strane sa peknou strelou z hranice šestnástky blysol Choupo-Moting, ale jeho pokus tesne minul tyčku hosťujúcej brány.
     
    83
    Domáci sa dopustili útočného faulu a loptu späť do hry vrátil odkopom od brány gólman Leno.
     
    81
    Leroy Sané pálil na pravej strane vápna len do jedného z hosťujúcich bekov, ale následne sa k odrazenej lopte dostal Meyer, ktorý už mohol nikým neatakovaný strieľať na bránu, ale tesne minul tyčku svätyne Schalke.
     
    80
    Kolašinac sa snažil o prudký center do vápna z ľavej strany, ale jeho pokus bol zblokovaný a domáci zahrávali rohový kop, z ktorého síce nevyťažili vyloženú šancu, ale zostali pri lopte na obrannej polovici Leverkusenu.
     
    78
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Johannes Geis, prichádza Leon Goretzka.
     
    77
    Po Brandtovom individuálnom prieniku sa dostal k zakončeniu Bellarabi a vsietil síce do odkrytej brány domácich gól, ale ten neplatí, pretože Bellarabi bol v postavení mimo hry.
     
    76
    Schalke zahrávalo rohový kop z pravej strany po nebezpečnej strele Belhandu, ale hostia odkázali po Geisovom centri od rohovej zástavky odvrátiť loptu do bezpečia.
     
    75
    Tento dynamický a zaujímavý zápas plný šancí na oboch stranách vstupuje do poslednej štvrťhodinky riadnej hracej doby.

    Tomáš Pajerský

    Góly: 14. Choupo-Moting, 29. Sané – 54. Brandt, 56. Bellarabi, 60. J. Hernández

    Karty:   27. Caiçara (SCH), 38. Sané (SCH), 52. Højbjerg (SCH) – 5. Toprak (LEV), 33. L. Bender (LEV), 90+1. J. Hernández (LEV)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 8:6. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 17:16.
    FC Schalke 04: Fährmann – Caiçara, Matip, Neustädter (87. Höwedes), Kolašinac – Geis (78. Goretzka), Højbjerg (68. Belhanda) – Sané, Meyer, Choupo-Moting – Huntelaar (C).
    Náhradníci: Nübel – Höwedes, Goretzka, Belhanda, Aogo, Schöpf, Riether.

    Bayer Leverkusen: Leno – Jedvaj (32. Henrichs), Tah, Toprak (65. Ramalho), Wendell – L. Bender (C) (46. Kießling), Aránguiz – Bellarabi, Kampl, Brandt – J. Hernández.
    Náhradníci: Krešić – Ramalho, Çalhanoğlu, Kießling, Kramer, V. Jurčenko, Henrichs.

    Rozhodca: W. Stark – M. Pickel, M. Petersen