Wolfsburg – Augsburg 0:2 (kon.) | Stuttgart – Dortmund 0:3 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Darmstadt 4:1 (kon.)
Hertha – Bayern 0:2 (kon.) | Ingolstadt – Hannover 2:2 (kon.) | Schalke – Leverkusen 2:3 (kon.)
koniec
FC Schalke 04
2:3 (2:0)
Bayer Leverkusen
Sobota 23.04.2016, 18:30 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • Nemecká Bundesliga • 31. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame vás pri on-line prenose z 31.kola nemeckej Bundesligy, v ktorom sa proti sebe postavia FC Schalke 04 a Bayer Leverkusen. Zápas sa bude hrať vo Veltins-Aréne v Gelsenkirchene a úvodný výkop stretnutia je naplánovaný na 18:30.
     
    FC Schalke 04
    Schalke je momentálne na siedmom mieste s počtom 45 bodov, pričom rovnako bodov má aj piata Borussia Mönchengladbach, aj šiesty Mainz. Pred ôsmym Wolfsburgom majú domáci náskok 6 bodov. Schalke z posledných troch ligových zápasov získalo len jeden bod, naposledy domáci prehrali v Mníchove s Bayernom 3:0.
     
    Bayer Leverkusen
    Hosťom patrí za 51 bodov tretia priečka. Hráči Leverkusenu strácajú priepastných 20 bodov na druhú Borussiu Dortmund, ale musia si strážiť tretie miesto, pretože pred štvrtou Herthou majú náskok len dvoch bodov. Hostia majú dobrú formu, vyhrali päť ligových stretnutí v rade, naposledy si poradili 3:0 v domácom zápase s Eintrachtom Frankfurt.
     
    Vzájomné zápasy
    Z posledných piatich vzájomných duelov vyhralo Schalke dva a rovnako tak dvakrát zvíťazil Leverkusen. Len jeden duel sa skončil nerozhodne a bol to ten posledný vzájomný, ktorý sa hral v novembri 2015, kedy si v 14.kole po remíze 1:1 oba celky pripísali jeden bod.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Schalke 04: Fährmann – Caiçara, Matip, Neustädter, Kolašinac – Geis, Højbjerg – Sané, Meyer, Choupo-Moting – Huntelaar (C).
    Náhradníci: Nübel – Höwedes, Goretzka, Belhanda, Aogo, Schöpf, Riether.

    Bayer Leverkusen: Leno – Jedvaj, Tah, Toprak, Wendell – L. Bender (C), Aránguiz – Bellarabi, Kampl, Brandt – J. Hernández.
    Náhradníci: Krešić – Ramalho, Çalhanoğlu, Kießling, Kramer, V. Jurčenko, Henrichs.

    Rozhodca: W. Stark – M. Pickel, M. Petersen.
     
    Oba celky už sú na trávniku, stretnutie sa onedlho začne.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hneď v úvode sa hostia dostali do sľubnej šance a Julian Brandt dostal dobrý pas z ľavého krídla, ale bol v postavení mimo hru, takže jeho strela do brány bola zbytočná.
     
    2
    Hostia to opäť skúšali po ľavej strane, ale pekne odzbrojil jedného z nich domáci zadák Matip a zo sľubnej šance bude len výkop od brány domáceho Fährmanna.
     
    4
    Do šance sa dokázali dostať aj domáci. Strelu zo strednej vzdialenosti vyslal na bránu Højbjerg, ale minul.
     
    5
    Domáci budú kopať penaltu!! Choupo-Moting pekne vysunul vo vápne Saného, ktorý bol faulovaný a bude z toho pokutový kop. Toprak navyše dostáva žltú kartu!
    5. Ömer Toprak (LEV)
     
    5
    Hosťujúci gólman Leno sa blysol výborným zákrokom proti strele Klaasa-Jana Huntelaara, ktorý tak nevyužíva obrovskú šancu na otvorenie skóre a svoj strelecký pokus z bieleho bodu nepremieňa!
     
    7
    Po penalte trošku tempo hry opadlo a oba celky sa striedajú v držaní lopty v strede pola.
    7. Klaas-Jan Huntelaar (SCH)
     
    8
    Choupo-Moting pekne vysunul na hranici šestnástky Huntelaara, ten bol však v ofsajde a z domácej akcie tak nič nebude.
     
    9
    Dnes veľmi aktívny Choupo-Moting faulovaný v oblasti stredového kruhu a domácim sa po voľnom kope podarilo zotrvať na útočnej polovici. Z veľkej diaľky strieľal na bránu Sané, ale jeho pokusu chýbala razancia.
     
    10
    Po ďalekonosnom centri zo stredu pola sa pokúsil Brandt prelobovať domáceho gólmana, ale minul bránu a bude z toho len odkop v podaní Fährmanna.
     
    11
    O krásnu sa akciu sa postarali domáci, ale Sané pokazil zakončenie po centri z ľavého krídla. Domáci záložník sa pokúšal o zakončenie z prvej, ale poslal loptu vysoko vysoko nad bránu.
     
    12
    Choupo-Moting sa preštrikoval pomedzi dvoch hosťujúcich obrancov až do pokutového územia, kde našiel prihrávkou na krátko Meyera, ktorý sa na hranici päťky obtočil okolo svojej osi a vyslal prízemnú strelu na gólmana Lena, ten bol však pozorný.
     
    13
    Opäť ofenzívna snaha Schalke, ale Huntelaar bol v ofsajde.
     
    14
    Schalke 04 dalo gól!
    Dnes najaktívnejší hráč zápasu sa opäť predviedol a tentokrát už aj gólovo! V strede pola dostal ERIC CHOUPO-MOTING prihrávku a rozbehol sa priamo k bráne, pred šestnástkou si to strihol trošku doprava a následne peknou strelou z hranice vápna otvoril svojím štvrtým gólom v sezóne skóre dnešného zápasu!
    14. Eric Choupo-Moting (SCH) - 1:0
     
    17
    Vsietiť rýchly gól a potom kontrolovať hru, to bola zrejme taktika domáceho tímu pred dnešným zápasom, pretože presne to sa teraz deje.
     
    18
    Nenápadne vyzerajúca akcia hostí mohla byť gólová! Bellarabi sa pekne predral po pravom krídle a následne poslal pekný pas do vápna Kamplovi, ktorý z hranice bieleho bodu okamžite pálil, ale v rýchlosti tesne minul domácu svätyňu.
     
    20
    Kolašinac fauloval jedného z hostí na vlastnej polovici a tí zahrávali potom štandardnú situáciu zo strednej vzdialenosti, ktorú rozohrali na krátko a vybojovali po nej rohový kop. Z neho však hráči Leverkusenu nevyťažili nič, naopak na druhej strane pohrozil hosťujúcej defenzíve Sané, ale tá ho odstavila od lopty včas.
     
    21
    Z jednej strany na druhú sa hrá teraz, najskôr sme videli náznak prečíslenia v podaní hostí, krátko na to sa dostával do šance domáci Sané, ale ani on sa nedostal k zakončeniu.
     
    22
    Nepresnosti pri postrannej čiare na oboch stranách, v priebehu minúty sa už tretíkrát lopta vracia do hry vhodením spoza autovej čiary.
     
    23
    Hráči Schalke predviedli pekný útok, ktorý v poslednej chvíli zastavil Toprak a následne sa do kontry pustili hostia, ale Bellarabiho center bol zblokovaný.
     
    24
    Chicharito Hernández faulovaný v strede pola.
     
    26
    Schalke sa dostalo do prečíslenia štyroch proti trom, na ľavej strane to však vo vápne vzal na seba Choupo-Moting. Jeho strelecký pokus bol zblokovaný na roh, po ktorom hostia odvrátili loptu do bezpečia.
     
    27
    Chicharito na útočnej polovici hostí faulovaný Caiçarom, ktorý dostáva žlté napomenutie za tvrdý sklz.
     
    29
    Schalke 04 dalo gól!
    Schalke sa už poniekoľkýkrát v dnešnom zápase dostalo do prečíslenia, tentokrát na pravej strane naviazal na seba zadákov hostí Meyer a následne prihrával do vápna, kde bol voľný LEROY SANÉ, ktorý prízemnou strelou ľavačkou zvyšuje už na 2:0 pre Schalke.
    29. Leroy Sané (SCH) - 2:0
     
    31
    Hostia sú pri lopte, posielajú ju až k vlastnému gólmanovi a je vidieť, že ťažko rozdýchavajú tento dynamický ofenzívny kolotoč, ktorým ich v úvode zápasu drtí Schalke. Navyše za postrannou čiarou je Jedvaj v opatere lekárov a nevyzerá to, že by ešte mohol pokračovať v dnešnom dueli.
     
    32
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Tin Jedvaj, prichádza Benjamin Henrichs.
     
    33
    Lars Bender dostáva žltú kartu potom, čo v strede pola uštedril v súboji s Huntelaarom holandskému útočníkovi tvrdý šlapák.
     
    34
    Opäť sa domáci Choupo-Moting postaral o pekný futbalový moment, keď sa na ľavej strane vápna obtočil okolo jedného z bekov hostí a následne vyslal tvrdú prízemnú strelu do protipohybu gólmana, ktorý ju však našťastie pre Leverkusen končekmi prstov dokázal zachytiť.
     
    36
    Hostia zahrávali priamy kop z tesnej blízkosti pokutového územia potom, čo Kolašinac fauloval Bellarabiho. Center do vápna zo štandardnej situácie však dokázal odvrátiť domáci zadák Matip.
     
    38
    Leroy Sané dostáva za faul na Brandta na hranici pokutového územia žltú kartu a Leverkusen bude kopať priamy kop!
     
    39
    Exekúcie priameho kopu hostí sa ujal Aránguiz a jeho strela bola zblokovaná na rohový kop z ľavej strany, po ktorom domáci odvrátili loptu do stredu pola.
     
    40
    Hostia opäť kopali rohový kop a opäť z ľavej strany a hoci chvíľu obliehali vápno Schalke, domáci napokon získali loptu do svojej moci.
     
    41
    Henrichs posialal dlhý center na pravé krídlo, ale domáci tento pokus zblokovali a získali loptu. Vstupujeme do poslednej päťminútovky prvého polčasu.
     
    42
    Kolašinac tvrdým ale čistým zákrokom odzbrojil Bellarabiho na pravom krídle a zabránil tak nebezpečnej situácii. Krátko potom ho na druhej strane ihriska napodobnil zadák hostí Tah.
     
    43
    Po centri Choupo-Motinga do vápna sa dostal k zakončeniu hlavou Huntelaar, ale tento pokus nepredstavoval pre hostí vážnejšie nebezpečenstvo.
     
    45
    Domáci sa postupným útokom dostali na dostrel Lenovej brány, ale Choupo-Moting sa dopustil útočného faulu a zo šance nič nebolo. Pri lopte na vlastnej polovici Leverkusen, zatiaľ čo sa k riadnej hracej dobe prvého polčasu nadstavujú dve minúty.
     
    45+1
    Choupo-Moting je dnes naozaj všade. Pred chvíľou to bol on, kto sa dopustil útočného faulu v súperovej šestnástke, teraz to bol opäť on, kto vybojoval útočný faul od jedného z hráčov Leverkusenu vo vlastnej šestnástke.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sme videli pekný a dynamický futbal, lepším tímom bolo jednoznačne domáce Schalke, ktoré už v piatej minúte mohlo ísť do vedenia, ale Huntelaar nepremenil pokutový kop. V 14.minúte sa však domáci dočkali, keď otvoril skóre Choupo-Moting a v 29.minúte zvýšil na 2:0 Sané.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Lars Bender, prichádza Stefan Kießling.
     
    47
    Hosťom sa nepodarilo dostať sa z vlastnej polovice a tak zvolili "malú domov" až ku gólmanovi. Krátko na to však o loptu prišli a do šance sa rútil Huntelaar, ale Tah ho zastavil.
     
    48
    Kampl hľadal centrom z ľavej strany Chicharita, bolo to však trošičku pridlhé na mexického útočníka, ktorý ale napokon loptu spracoval a nahral ju na pravú stranu, odkiaľ opäť hostia centrovali do vápna, lopta však skončila len v náručí Fährmanna.
     
    49
    Kießling sa dostal k strele, ale jeho pokus bol nepresný a bol z toho len odkop od brány. Krátko na to tvrdo zakročil vo vlastnom vápne Sané, aby odstavil od lopty jedného z hostí.
     
    51
    Hostia kombinovali na vlastnej polovici a následne sa pokúšali o prenesenie hry do útoku dlhým centrom, čo im nevyšlo. Krátko potom sa ale dostal do superšance na ľavej strane domáceho vápna Bellarabi, jeho strelu ale domáci gólman vyrazil do tyčky a odtiaľ sa lopta odrazila späť do hry.
     
    52
    Højbjerg dostáva žltú kartu potom, čo v osobnom súboji poslal tvrdo k zemi Aránguiza.
     
    54
    Bayer Leverkusen dal gól!
    Po nepresnom výkope od brány v podaní domáceho gólmana sa hostia dostali k lopte a po ľavom krídle sa presadil Bellarabi, ktorý našiel JULIANA BRANDTA a ten svojím ôsmym gólom v sezóne dramatizuje dnešný duel.
    54. Julian Brandt (LEV) - 2:1
     
    55
    Krátko potom, čo Brandt znížil mohlo byť aj vyrovnané, ale Aránguiz strelou z ľavej strany pokutového územia nastrelil len brvno domácej brány.
    56. Karim Bellarabi (LEV) - 2:2
    56. 2:2
     
    56
    Bayer Leverkusen dal gól!
    Po ďalekonosnom centri zo stredu pola sa na ľavej strane vápna ocitol voľný KARIM BELLARABI a strelou z prvej z ostrého uhla prekonal Fährmanna.
     
    60
    Bayer Leverkusen dal gól!
    Schalke zahrávalo rohový kop, ale hostia odvrátili loptu do stredu pola, kde sa jej ujal Brandt, ktorý prešprintoval celým ihriskom, aby vo vápne poslal loptu JAVIEROVI HERNÁNDEZOVI, ktorý z pravej strany pokutového územia prekonal domáceho gólmana.
    60. Javier Hernández (LEV) - 2:3
     
    62
    Hra sa často kúskuje v strede pola, tentokrát to bolo po faule Choupo-Motinga.
     
    63
    Domáci Geis bol na vlastnej polovici faulovaný Bellarabim a domáci sa krátko potom dokázali dostať do šance, ale Sané nastrelil len jedného z bekov hostí.
     
    64
    Matip v blízkosti domáceho pokutového územia fauloval tvrdým sklzom Bellarabiho a uvidíme priamy kop hostí.
     
    65
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Ömer Toprak, prichádza André Ramalho.
     
    65
    Po druhýkrát v dnešnom zápase nastrelil hosťujúci Aránguiz brvno. Tentokrát po tvrdej delovke z priameho kopu.
     
    66
    Leverkusen je v druhom polčase jednoznačne lepším tímom. Po krásnom prieniku sa k strele z hranice pokutového územia dostal Kampl, svoj pokus však namieril tesne vedľa domácej brány. Na druhej strane sa dostal do šance Sané, ale ani on nemieril presne.
    66.
     
    68
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Pierre-Emile Højbjerg, prichádza Younés Belhanda.
     
    69
    Do neuveriteľnej šance sa dostali domáci, keď Huntelaar dostal na hranici pokutového územia pekný pas a dokázal sa zbaviť beka. Jeho prízemnú strelu ľavačkou však Leno zblokoval na rohový kop, po ktorom Schalke o loptu prišlo.
     
    70
    Leverkusen zahrával priamy kop po faule Kolašinaca na pravej strane obrannej polovice Schalke, ale hostia to nezahrali dobre a lopta skončila za autovou čiarou.
     
    71
    Po centri z pravej strany zakončoval hlavou vo vápne hostí Huntelaar, ale svoj pokus umiestnil nad brvno Lenovej brány.
     
    73
    Hosťujúci Wendell zostal ležať na trávniku po tvrdom osobnom súboji a za postrannou čiarou sa následne zveril do opatery lekárov. Ak by nemohol pokračovať v zápase, bolo by to pre hostí veľmi nepríjemné, keďže už minuli všetky možnosti striedania.
     
    74
    Bellarabiho pekný prienik po ľavom krídle, ale strela mu nevyšla a Fährmann si s ňou poradil. Krátko potom musel domáci gólman zasahovať znova proti nebezpečnej strele Brandta z ľavej strany.
     
    75
    Tento dynamický a zaujímavý zápas plný šancí na oboch stranách vstupuje do poslednej štvrťhodinky riadnej hracej doby.
     
    76
    Schalke zahrávalo rohový kop z pravej strany po nebezpečnej strele Belhandu, ale hostia odkázali po Geisovom centri od rohovej zástavky odvrátiť loptu do bezpečia.
     
    77
    Po Brandtovom individuálnom prieniku sa dostal k zakončeniu Bellarabi a vsietil síce do odkrytej brány domácich gól, ale ten neplatí, pretože Bellarabi bol v postavení mimo hry.
     
    78
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Johannes Geis, prichádza Leon Goretzka.
     
    80
    Kolašinac sa snažil o prudký center do vápna z ľavej strany, ale jeho pokus bol zblokovaný a domáci zahrávali rohový kop, z ktorého síce nevyťažili vyloženú šancu, ale zostali pri lopte na obrannej polovici Leverkusenu.
     
    81
    Leroy Sané pálil na pravej strane vápna len do jedného z hosťujúcich bekov, ale následne sa k odrazenej lopte dostal Meyer, ktorý už mohol nikým neatakovaný strieľať na bránu, ale tesne minul tyčku svätyne Schalke.
     
    83
    Domáci sa dopustili útočného faulu a loptu späť do hry vrátil odkopom od brány gólman Leno.
     
    85
    Najskôr sa predieral do zakončenia hosťujúci Belhanda, ale neuspel. Na druhej strane sa peknou strelou z hranice šestnástky blysol Choupo-Moting, ale jeho pokus tesne minul tyčku hosťujúcej brány.
     
    86
    Zdalo sa, že Brandt bude zakončovať zoči-voči Fährmannovi po pase od Bellarabiho, ale v poslednej chvíli zasiahol jeden z domácich obrancov.
     
    87
    Dnešné stretnutie sleduje 62271 divákov.
     
    87
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Roman Neustädter, prichádza Benedikt Höwedes.
     
    88
    Leverkusen v posledných minútach musí čeliť tlaku Schalke, ale zatiaľ sa hosťom darí držať hráčov Schalke mimo pokutového územia. K strele sa dostal striedajúci Höwedes, ale pálil len z diaľky a jeho pokus bol nepresný.
     
    90
    Obrancovia Schalke si prihrávajú medzi sebou a hostia im nedávajú takmer žiadny priestor na kombináciu. Následne to domáci skúsili dlhým centrom na ľavé krídlo, ale tam Choupo-Moting v súboji stratil loptu a navyše sa od neho odrazila mimo hracej plochy. Späť do hry ju odkopom od brány vráti gólman Leno.
     
    90+1
    Za faul odzadu na obrannej polovici dostáva žlté napomenutie Hernández.
     
    90+2
    Po Chicharitovom faule zahrávali domáci priamy kop zo strednej vzdialenosti, ale nevyťažili z neho nič, pretože Choupo-Moting bol v ofsajde.
     
    90+3
    Najskôr sa pekne predieral k zakončeniu Bellarabi, ale neuspel. Krátko potom sa dostali na druhej strane ihriska do šance domáci, ale Goretzka pálil len do jedného z brániacich hráčov.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Domáce Schalke v prvom polčase nepremenilo pokutový kop, napriek tomu sa po presnom zásahu Choupo-Motinga a Saného dostalo do dvojgólového vedenia, ktorý už do konca prvého dejstva udržalo. V druhom polčase to bol však úplne iný zápas a Leverkusen bol domácim viac než vyrovnaným súperom a potom, čo sa v rozpätí šiestich minút presadili postupne Brandt, Bellarabi a Hernández hostia otočili zápas. Do konca stretnutia si oba celky vytvorili ešte niekoľko šancí, ale skóre sa už nemenilo.
     
    S konšatovaním, že v krásnom a dynamickom futbalovom zápase domáce Schalke podľahlo Bayeru Leverkusen pomerom 2:3, sa s Vami lúčim a prajem Vám príjemný zvyšok sobotného večera. (20:37:50)

    Tomáš Pajerský

    Góly: 14. Choupo-Moting, 29. Sané – 54. Brandt, 56. Bellarabi, 60. J. Hernández

    Karty:   27. Caiçara (SCH), 38. Sané (SCH), 52. Højbjerg (SCH) – 5. Toprak (LEV), 33. L. Bender (LEV), 90+1. J. Hernández (LEV)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 8:6. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 17:16.
    FC Schalke 04: Fährmann – Caiçara, Matip, Neustädter (87. Höwedes), Kolašinac – Geis (78. Goretzka), Højbjerg (68. Belhanda) – Sané, Meyer, Choupo-Moting – Huntelaar (C).
    Náhradníci: Nübel – Höwedes, Goretzka, Belhanda, Aogo, Schöpf, Riether.

    Bayer Leverkusen: Leno – Jedvaj (32. Henrichs), Tah, Toprak (65. Ramalho), Wendell – L. Bender (C) (46. Kießling), Aránguiz – Bellarabi, Kampl, Brandt – J. Hernández.
    Náhradníci: Krešić – Ramalho, Çalhanoğlu, Kießling, Kramer, V. Jurčenko, Henrichs.

    Rozhodca: W. Stark – M. Pickel, M. Petersen