Manchester City – Stoke City 4:0 (kon.) | Bournemouth – Chelsea 1:4 (kon.) | Liverpool – Newcastle 2:2 (kon.)
Aston Villa – Southampton 2:4 (kon.)
koniec
Liverpool FC
2:2 (2:0)
Newcastle United
Sobota 23.04.2016, 16:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 35. kolo
Predzápasové kurzy
     
    87
    Po akcii Jamesa Milnera sa dostal do zakončenia Philippe Coutinho. Brazílčan bol v čistej šanci, no trafil len pred sebou stojatého obrancu hostí.
     
    83
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Adam Lallana, prichádza Sheyi Ojo.
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Cheick Tioté, prichádza Jonjo Shelvey.
     
    75
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Papiss Cissé, prichádza Aleksandar Mitrović.
     
    72
    Dvojnásobné striedanie na strane Liverpoolu. Odchádza obranca Connor Randall a na jeho miesto prichádza Philippe Coutinho. Končí aj Joe Allen, ktorého nahradil Lucas Leiva.
    66. Jack Colback (NEW) - 2:2
     
    66
    Newcastle United dal gól! Tak toto je veľmi nečakaný zvrat na Anfield Road. Liverpool prichádza o dvojgólové vedenie. Z pravej strany centroval Andros Townsend, lopta sa odrazila k JACKOVI COLBACKOVI, ktorý s prispením Dejana Lovrena dostáva loptu do siete.
     
    59
    Gól Liverpoolu neplatí. Po peknom centri Alberta Morena sa dostal k hlavičke Joe Allen. Jeho pokus brankár Karl Darlow výborne vyrazil a následná dorážka Roberta Firmina už bola z ofsajdu.
     
    53
    Žltú kartu dostáva James Milner (Liverpool FC).
    52. Andros Townsend (NEW)
    52. Daniel Sturridge (LIV)
     
    52
    Zaujímavé momenty na oboch stranách. V šestnástky hostí spadol Daniel Sturridge, no hlavný rozhodca penaltu nepískal. Nasledoval rýchly brejk hostí, no prečíslenie 2 na 1 nedokázal zužitkovať Papiss Cissé. Akciu uzavrela nepresná strela Androsa Townsenda.
    49. Papiss Cissé (NEW) - 2:1
     
    49
    Newcastle United dal gól! Obrovská chyba Simona Mignoleta. Belgický brankár podcenil center Vurnona Anita z pravej strany a z ničoho nič umožnil skórovať PAPISSOVI CISSÉMU. Zápas tak razom dostáva novú zápletku.
     
    46
    Rafael Benítez sa už na začiatku druhého polčasu rozhodol striedať. Na ihrisko vybehol Georginio Wijnaldum, ktorý nahradil Ayozea Péreza.
     
    45+1
    V prvej nadstavenej minúte sa dostal k strele krajný obranca Vurnon Anita. Ten ale nenadviazal na svoj presný zásah zo zápasu s Manchesterom City a loptu poslal len nad bránu Mignoleta.
    30. Adam Lallana (LIV) - 2:0
     
    30
    Liverpool dal gól! Krásny futbalový moment. Roberto Firmino založil útočnú akciu krížnou prihrávkou do krídelného priestoru. Následne Alberto Moreno našiel presným pasom ADAMA LALLANU, ktorý si loptu spracoval a krásnou strelou pod brvno skóruje.
     
    22
    Adam Lallana si hodil loptu v súboji s Cheickom Tiotém, no ten ho zozadu zastavil len za cenu faulu. Andre Marriner je nekompromisný a vyťahuje žltú kartu.
    2. Daniel Sturridge (LIV) - 1:0
     
    2
    Liverpool dal gól! Tak to je úvod ako hrom! Alberto Moreno poslal dlhú loptu dopredu na DANIELA STURRIDGEA. Ten si loptu spracoval, otočil sa v súboji s dvoma obrancami hostí a strelou k ľavej žrdi prekonal brankára Karla Darlowa.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 2. Sturridge, 30. Lallana – 49. P. Cissé, 66. Colback

    Karty:   53. Milner (LIV) – 22. Tioté (NEW)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 3:3. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 8:17.
    Liverpool FC: Mignolet – Randall (72. Coutinho), Lovren, K. Touré, A. Moreno – Stewart, Allen (72. Lucas Leiva) – Milner (C), Firmino, Lallana (83. Ojo) – Sturridge.
    Náhradníci: D. Ward – Coutinho, Lucas Leiva, Ibe, Škrtel, B. Smith, Ojo.

    Newcastle United: Darlow – Anita, Lascelles, Mbemba, P. Dummett – Tioté (83. Shelvey), Colback – Townsend, Moussa Sissoko (C), Ayoze Pérez (46. Wijnaldum) – P. Cissé (75. A. Mitrović).
    Náhradníci: Woodman – Wijnaldum, S. de Jong, Shelvey, Aarons, Mbabu, A. Mitrović.

    Rozhodca: Andre Marriner