Manchester City – Stoke City 4:0 (kon.) | Bournemouth – Chelsea 1:4 (kon.) | Liverpool – Newcastle 2:2 (kon.)
Aston Villa – Southampton 2:4 (kon.)
koniec
AFC Bournemouth
1:4 (1:2)
Chelsea FC
Sobota 23.04.2016, 16:00 • Vitality Stadium, Bournemouth • Anglická Premier League • 35. kolo
Predzápasové kurzy
    90+1. Eden Hazard (CHE) - 1:4
     
    90+1
    Chelsea dala gól!
    Cescovi Fabregasovi to dnes ide od nohy skvoste, z jeho priťuknutia ťažil Nemanja Matič, ktorý vnikol do pokutového územia, z hranice bránkovej čiary predložil loptu pred bránu EDENOVI HAZARDOVI, ktorý to dostal ako na zlatom podnose a pohodlným spôsobom zaznamenal druhý gól v dnešnom zápase!
     
    89
    Žltú kartu dostáva Matt Ritchie (AFC Bournemouth).
     
    84
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Willian, prichádza Ruben Loftus-Cheek.
     
    78
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Junior Stanislas, prichádza Matt Ritchie.
    71. Willian (CHE) - 1:3
     
    71
    Chelsea dala gól!
    Londýnčania si poistili vedenie tretím gólom v zápase. Prsty v ňom mal opäť kto iný ako Cesc Fabregas, ktorý bol za svoje výkony v priebehu tejto sezóny právom kritizovaný, no jeho dnešný výkon je ako z inej galaxie. Španielsky tvorca hry rovnako ako pri prvom góle posunul loptu na rozbehnutého spoluhráča, tentoraz to nebol Pedro, ale WILLIAN, ktorý sa pri zakončení inšpiroval práve Pedrom a Borucovi poslal do siete krásny oblúčik!
     
    70
    Fabregas je v dnešnom zápase jednoducho fenomenálny, krásnou pätičkou z prvej ponúkol stopercentnú tutovku Hazardovi, ktorý však namiesto zakončenia ešte zbytočne špekuloval, čím celú akciu pokazil.
     
    63
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Joshua King, prichádza Callum Wilson.
     
    63
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Lewis Grabban, prichádza Benik Afobe.
     
    51
    Mohlo to vyť 3:1 v prospech Chelsea! Matič vysunul do pokutového územia Babu Rahmana, ten ľavačkou predložil strieľaný center tesne pred Boruca, kde Diegovi Costovi chýbal možno jeden krok, aby loptu pohodlne zasunul do siete!
     
    44
    Gólovú bodku za prvým polčasom mohol spraviť Pedro, ktorý opäť ťažil z nádhernej kolmice Fabregasa, po vniknutí do šestnástky si na zadok položil dvojicu protihráčov, vytvoril si dobrú streleckú parketu, z ktorej však ľavačkou tesne minul Borucovu svätyňu!
     
    36
    Tím Bournemouth práve strelil gól! Tomu sa povie expresná odpoveď! Domáci neotáľali a prakticky okamžite strelili zaslúžený gól. Po centri Francisa sa oň postaral sviatočný strelec TOMMY ELPHICK, ktorý v ťažkej pozícii dokázal zasiahnuť hlavou loptu tak vydarene, že tá sa ešte pred Begovičom odrazila od trávnika a zapadla do brány!
    Tommy Elphick (BTH) - 1:2
    34. 0:2
     
    34
    Chelsea dala gól!
    Londýnčania z ničoho nič po druhý raz v prvom polčase udreli! EDENOVI HAZARDOVI musel spadnúť zo srdca obrovský kameň. Šikovný Belgičan sa konečne dočkal v tejto sezóne ligového zásahu, keď po pohotovom priťuknutí od Fabregasa výborne umiestnenou prízemnou strelou spoza šestnástky prekonal Boruca!
    3. Eden Hazard (CHE) - 0:2
     
    32
    Na začiatku veľmi vydarenej ofenzívnej akcie Bournemouthu bol nábeh Kinga, ktorý posunul loptu pod seba na Stanislasa. Ten poslal z pravého krídla mimoriadne podarený center na hlavu Grabbana, ktorý ňou v dobrej pozícii minul svätyňu Chelsea!
    20.
     
    20
    Asmir Begovič sa pri snahe vyboxovať loptu do bezpečia dopustil veľkej chyby, loptu vyrazil len ku Cookovi, pred ktorým zívala odkrytá svätyňa, no stopér Bournemouthu ukázal, že nie je žiadnym vychýreným zakončovateľom a loptu napálil len na tribúnu!
     
    10
    Fabregas vykúzlil z hĺbky poľa ďalší úžasný pas, loptu tentoraz poslal vzduchom na Williana, ktorý ponúkol streleckú pozíciu Edenovi Hazardovi. Belgičan sa však prvého ligového gólu v sezóne nedočkal ani teraz, keďže jeho zakončenie bolo domácou obranou zblokované.
    5. Pedro (CHE) - 0:1
     
    5
    Chelsea dala gól!
    Hoci v úvode zápasu pôsobili aktívnejším dojmom domáci, gólovo udrela Chelsea, a to zo svojej prvej poriadnej útočnej akcie! Londýnčania predviedli rýchlu kontru ako z učebnice, Fabregas nádhernou kolmicou vysunul do nájazdu rozbehnutého PEDRA a ten si dal Boruca ako dezert k dnešnému obedu, keď ho prekonal nádherným technickým lobom!

    Michal Bakoš

    Góly: 36. Elphick – 5. Pedro, 34. E. Hazard, 71. Willian, 90+1. E. Hazard

    Karty:   89. Ritchie (BTH)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 10:7. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 11:4.
    AFC Bournemouth: Boruc – Francis, Elphick (C), S. Cook, Daniels – Pugh, Surman, Gosling, Stanislas (78. Ritchie) – Grabban (63. Afobe), J. King (63. C. Wilson).
    Náhradníci: Federici – C. Wilson, MacDonald, Afobe, Wiggins, Ritchie, O'Kane.

    Chelsea FC: Begović – Azpilicueta, Mikel, Ivanović (C), Baba – Matić, Fàbregas – Pedro, Willian (84. Loftus-Cheek), E. Hazard – D. Costa.
    Náhradníci: Amelia – Falcao, Pato, Traoré, Kenedy, Miazga, Loftus-Cheek.

    Rozhodca: East – Fox, Eaton – Scott