Manchester City – Stoke City 4:0 (kon.) | Bournemouth – Chelsea 1:4 (kon.) | Liverpool – Newcastle 2:2 (kon.)
Aston Villa – Southampton 2:4 (kon.)
koniec
AFC Bournemouth
1:4 (1:2)
Chelsea FC
Sobota 23.04.2016, 16:00 • Vitality Stadium, Bournemouth • Anglická Premier League • 35. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Bournemouth po zmene strán nedokázal nadviazať na výkon z prvého polčasu. Chelsea v druhom dejstve jasne dominovala a pridala ešte dva góly zásluhou Williana a Hazarda. Výkon na absolútnej top úrovni podal Cesc Fabregas, ktorý mal prsty vo všetkých hosťujúcich góloch a na tri z nich priamo prihral.

    Z mojej strany je to na dnes všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem ešte príjemný zbytok soboty. (17:56:03)

     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Zdalo sa, že Mikel pri odvracaní centru Francisa zahral rukou. Rozhodca to však videl inak a penaltu v prospech Bournemouthu neodpískal.
     
    90+4
    Hra prerušená kvôli ofsajdu Diega Costu.
     
    90+3
    Zápas sa už za tohto stavu bude vo zvyšných desiatkach sekúnd vyložene dohrávať.
    90+1. Eden Hazard (CHE) - 1:4
     
    90+1
    Chelsea dala gól!
    Cescovi Fabregasovi to dnes ide od nohy skvoste, z jeho priťuknutia ťažil Nemanja Matič, ktorý vnikol do pokutového územia, z hranice bránkovej čiary predložil loptu pred bránu EDENOVI HAZARDOVI, ktorý to dostal ako na zlatom podnose a pohodlným spôsobom zaznamenal druhý gól v dnešnom zápase!
     
    90
    Rozhodca k zápasu nadstavuje päť minút.
     
    89
    Žltú kartu dostáva Matt Ritchie (AFC Bournemouth).
     
    88
    Fabregas sa opäť pokúsil o vtipnú narážačku, v tomto prípade však Pedrovi nepriťukol loptu pätičkou tak podarene, ako pred niekoľkými minútami Edenovi Hazardovi.
     
    87
    Calum Wilson výborne zapracoval pri napádaní, jeho následná snaha o postup vpred však už úspešná nebola, keďže ho čistým obranným zákrokom zastavil Loftus-Cheek.
     
    86
    Hazard vybojoval rohový kop.
     
    85
    Francis poslal dobrý center na zadnú tyč, kde bol pripravený Cesar Azpilicueta, ktorý odvrátil loptu na rohový kop.

     
    84
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Willian, prichádza Ruben Loftus-Cheek.
     
    82
    Willian v opatere lekárov, dnešný zápas sa preňho už s najväčšou pravdepodobnosťou skončil.
     
    81
    Domáci sa pokúšajú vyvinúť záverečný nápor. Ritchie sa snažil obísť pri postrannej čiare Fabregasa, ten mu to však ani na niekoľko pokusov nedovolil.
     
    80
    Striedajúci Ritchie poslal do pokutového územia Chelsa dva centre. Ten prvý sa pokúšal neúspešne z voleja zakončiť Elphick, druhý do bezpečia upratal Diego Costa, ktorý si dobre splnil defenzívne povinnosti.
     
    79
    Calum Wilson sa na ľavom krídle pokúšal presadiť cez Johna Obiho Mikela, ktorý ho do šestnástky nepustil. Nasledovať bude rohový kop v prospech Bournemouthu.
     
    78
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Junior Stanislas, prichádza Matt Ritchie.
     
    75
    Pedro pri zakončení z vnútra pokutového územia vystrúhal nožničky, ktorým však chýbala potrebná presnosť.
     
    74
    Zdá sa mi, že domáci investovali do prvého polčasu, v ktorom boli po väčšinu času lepším a aktívnejším tímom, priveľa fyzických síl a práve tie im po zmene strán citeľne chýbajú.
     
    72
    Futbalisti Bournemouthu v druhom polčasu úplne odišli. Chelsea má hru jednoznačne vo svojich rukách a pod absolútnou kontrolou.
    71. Willian (CHE) - 1:3
     
    71
    Chelsea dala gól!
    Londýnčania si poistili vedenie tretím gólom v zápase. Prsty v ňom mal opäť kto iný ako Cesc Fabregas, ktorý bol za svoje výkony v priebehu tejto sezóny právom kritizovaný, no jeho dnešný výkon je ako z inej galaxie. Španielsky tvorca hry rovnako ako pri prvom góle posunul loptu na rozbehnutého spoluhráča, tentoraz to nebol Pedro, ale WILLIAN, ktorý sa pri zakončení inšpiroval práve Pedrom a Borucovi poslal do siete krásny oblúčik!
     
    70
    Fabregas je v dnešnom zápase jednoducho fenomenálny, krásnou pätičkou z prvej ponúkol stopercentnú tutovku Hazardovi, ktorý však namiesto zakončenia ešte zbytočne špekuloval, čím celú akciu pokazil.
     
    68
    Francis na veľkú radosť domáceho publika ideálne načasovaným aj zrealizovaným sklzom odstavil od lopty neobľúbeného Diega Costu.
     
    67
    Pedro pekne potiahol loptu dopredu, pred pokutovým územím ju prenechal Willianovi, ktorý sa do nej oprel a keďže bola jeho strela zrazená, nasledovať bude rohový kop.
     
    66
    Stanislas v strede poľa narazil v súboji na Babu Rahmana, bolo evidentné, že sa cez neho nepresadí, tak sa pokúsil vypýtať si aspoň faul a tento zámer mu vyšiel.
     
    64
    Afobe sa po svojom príchode do hry uviedol nedovoleným zákrokom v jednom z osobných súbojov.
     
    63
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Joshua King, prichádza Callum Wilson.
     
    63
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Lewis Grabban, prichádza Benik Afobe.
     
    61
    Ivanovič vyšiel zo súboja s Grabbanom víťazne. Domáci útočník sa týmto neúspešným súbojom rozlúčil zo zápasom, pretože je už nachystané jeho striedanie.
     
    60
    Diego Costa si kliesnil cestu smerom vpred ako tank, nakoniec sa svoj prienik pokúsil zakončiť strelou, ktorú mu v páde zrazil na rohový kop stopér Cook.
     
    58
    Fabregasov center od rohovej zástavky zaletel priamo do rukavíc poľského gólmana Artura Boruca.
     
    57
    Domáci v týchto chvíľach trošku vypadli hry. Vedomý si toho je i Surman, ktorý burcuje svojich spoluhráčov k lepšiemu výkonu.
     
    56
    Pedro si počkal na Babu, adresoval mi kolmicu do pokutového územia, no ľavý obranca Chelsea nebol natoľko rozbehnutý, aby sa mohol tejto lopty zmocniť.
     
    54
    Willian svojou prihrávkou mal v úmysle nájsť v šestnástke Hazarda. Obrana Bournemouthu však zapracovala dostatočne dobre.
     
    53
    Chelsea má snáď po prvý raz v zápase fázu, v ktorej drží loptu na svojich kopačkách vcelku dlhý čas a snaží sa domácu obranu prekonať dlhým postupným útokom.
     
    51
    Mohlo to vyť 3:1 v prospech Chelsea! Matič vysunul do pokutového územia Babu Rahmana, ten ľavačkou predložil strieľaný center tesne pred Boruca, kde Diegovi Costovi chýbal možno jeden krok, aby loptu pohodlne zasunul do siete!
     
    49
    Daniels vyskúšal strelecké šťastie z väčšej vzdialenosti, no jeho zakončeniu chýbala potrebná presnosť.
     
    48
    King zviedol ďalší z početných súbojov s Ivanovičom. Nórsky útočník skúseného obrancu opäť trápil svojou rýchlosťou a donútil ho odohrať loptu len do autu.
     
    47
    Francis na pravom krídle pekne otvoril hru, Stanislas si počkal na jeho nábeh a adresoval mu prihrávku, ktorú však pravý obranca domácich už na ihrisku tesne nedokázal zachytiť.
     
    46
    Pred začiatkom druhého polčasu nesiahol ani jeden z trénerov k striedaniu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.

     
    Z tohto zápasu je cítiť, že jasne vidieť, že obom tímom už o nič nejde a na trávnik si prišli zahrať schuti futbal.

    Stretnutie otvoril gólom v piatej minúte Pedro, vedenie Chelsea zvýšil peknou strelou Hazard, ktorý tak konečne prelomil streleckú smolu, aby Bournemouth o minútu neskôr dosiahol kontaktný zásah. Ten vsietil Elphick a treba povedať, že domáci si za svoj výkon úvodnom dejstve tento gól bezpochyby zaslúžili.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Junior Stanislas veľmi umne prehodil loptu do pokutového územia Grabbanovi, ktorého John Obi Mikel bránil veľmi ostro a riskantne, zaváňalo to penaltou, no píšťalka rozhodcu ostala mlčať.
     
    45+1
    Futbalisti Bournemouthu zásluhou Stanislasa ešte rozbiehajú jednu útočnú akciu.
     
    45
    Nad rámec prvého polčasu sa budú hrať ešte dve minúty.
     
    44
    Gólovú bodku za prvým polčasom mohol spraviť Pedro, ktorý opäť ťažil z nádhernej kolmice Fabregasa, po vniknutí do šestnástky si na zadok položil dvojicu protihráčov, vytvoril si dobrú streleckú parketu, z ktorej však ľavačkou tesne minul Borucovu svätyňu!
     
    42
    Zaslúžené ovácie na otvorenej scéne teraz zožal ľavý bek Daniels, ktorý sa v náročnej situácii vymanil spod nátlaku dvoch protihráčov s obrovskou noblesou a gráciou.
     
    40
    Aktéri dnešného duelu vstúpili do záverečnej fáze prvého polčasu? Dočkáme sa v tomto mimoriadne pohľadnom prvom dejstve ešte nejakej zaujímavej situácie?
     
    38
    V týchto momentoch sa teda máme na čo pozerať! Po rýchlej priamočiarej akcii Bournemouthu mohlo byť vyrovnané. Vyrovnanie mal na kopačke Grabban, ktorému však nedovolil radovať sa Asmir Begovič. Ten výborným vybehnutím zmenšil domácemu útočníkovi strelecký uhol a jeho pokus vyrazil na roh!
     
    36
    Tím Bournemouth práve strelil gól! Tomu sa povie expresná odpoveď! Domáci neotáľali a prakticky okamžite strelili zaslúžený gól. Po centri Francisa sa oň postaral sviatočný strelec TOMMY ELPHICK, ktorý v ťažkej pozícii dokázal zasiahnuť hlavou loptu tak vydarene, že tá sa ešte pred Begovičom odrazila od trávnika a zapadla do brány!
    Tommy Elphick (BTH) - 1:2
    34. 0:2
     
    34
    Chelsea dala gól!
    Londýnčania z ničoho nič po druhý raz v prvom polčase udreli! EDENOVI HAZARDOVI musel spadnúť zo srdca obrovský kameň. Šikovný Belgičan sa konečne dočkal v tejto sezóne ligového zásahu, keď po pohotovom priťuknutí od Fabregasa výborne umiestnenou prízemnou strelou spoza šestnástky prekonal Boruca!
    3. Eden Hazard (CHE) - 0:2
     
    32
    Na začiatku veľmi vydarenej ofenzívnej akcie Bournemouthu bol nábeh Kinga, ktorý posunul loptu pod seba na Stanislasa. Ten poslal z pravého krídla mimoriadne podarený center na hlavu Grabbana, ktorý ňou v dobrej pozícii minul svätyňu Chelsea!
     
    30
    Asmir Begovič teraz v priebehu jednej minúty dvakrát preukázal svoju pozornosť, keď najprv vyrazil strieľaný center Grabbana a o malý moment nato vo svojom náruči ukryl hlavičku Kinga.
     
    28
    Hazard na ľavej strane roztiahol hru viac do šírky, posunul loptu na Babu Rahmana, ten sa pokúsil o center z prvej, ktorý sa mu absolútne nevydaril.
     
    27
    Joshua King, ktorý bol futbalovo odchovaný v Manchestri United, svojou šikovnosťou okabátil Ivanoviča, no na Babu Rahmana už recept v rohu ihriska nenašiel.
     
    25
    Elphick skĺzačkou zozadu skosil na trávnik Diega Costu. Stopér Bournemouthu môže byť rád, že z tohto súboja vyviazol bez inkasovania žltej karty.
     
    23
    Pugh síce na ľavom krídle Azpilicuetu nerozkýval tak, ako mal v úmysle, no napokon cez neho dokázal veľmi dobre odcentrovať. Loptu posadil na hlavu Grabbana, ktorý však zakončoval zo záklonu a Begoviča tak vážnejšie neohrozil.
     
    22
    Hazard na ľavej strane pekne oklamal Francisa, odcentroval do pokutového územia domácich a získal pre Chelsea prvý roh v tomto stretnutí.
    20.
     
    20
    Asmir Begovič sa pri snahe vyboxovať loptu do bezpečia dopustil veľkej chyby, loptu vyrazil len ku Cookovi, pred ktorým zívala odkrytá svätyňa, no stopér Bournemouthu ukázal, že nie je žiadnym vychýreným zakončovateľom a loptu napálil len na tribúnu!
     
    19
    King v súboji s Ivanovičom ukázal, že je podstatne rýchlejší a na hosťujúcom stopérovi vybojoval rohový kop.
     
    17
    Bournemouth pretavil prvý rohový kop zápasu na veľmi zaujímavý signál, na konci ktorého bol King. Ten zakončoval z nádejnej pozície, avšak z mierneho záklonu, a tak si jeho pokus cestu medzi tri žrde nenašiel.
     
    16
    Dosiaľ neviditeľný Diego Costa sa nechal chytiť do ofsajdovej pasce.
     
    15
    Pugh sa za loptou hnal zbytočne, prvý pri nej bol Mikel, ktorý sa s tým nepáral a zvolil jednoduché riešenie situácie v podobe odkopu lopty do autu.
     
    14
    Domáci kombinujú na útočnej polovici, pomocou krátkych prihrávok sa snažia otvoriť si nejaký priestor, na zatiaľ sa im to cez pozorný a mnohočlenný obranný val Chelsea veľmi nedarí.

     
    12
    Hra sa teraz odvíja v rohu ihriska, Chelsea získala v tomto priestore na polovici súpera niekoľko autových vhadzovaní za sebou.
     
    10
    Fabregas vykúzlil z hĺbky poľa ďalší úžasný pas, loptu tentoraz poslal vzduchom na Williana, ktorý ponúkol streleckú pozíciu Edenovi Hazardovi. Belgičan sa však prvého ligového gólu v sezóne nedočkal ani teraz, keďže jeho zakončenie bolo domácou obranou zblokované.
     
    7
    Bournemouth môže inkasovaný gól mrzieť ešte o to viac, že mu predchádzala zaujímavá domáca akcia, ktorá by sa dala označiť ako pološanca.
    5. Pedro (CHE) - 0:1
     
    5
    Chelsea dala gól!
    Hoci v úvode zápasu pôsobili aktívnejším dojmom domáci, gólovo udrela Chelsea, a to zo svojej prvej poriadnej útočnej akcie! Londýnčania predviedli rýchlu kontru ako z učebnice, Fabregas nádhernou kolmicou vysunul do nájazdu rozbehnutého PEDRA a ten si dal Boruca ako dezert k dnešnému obedu, keď ho prekonal nádherným technickým lobom!
     
    4
    Možné nebezpečenstvo v šestnástke hostí hasil odkopom do autu John Obi Mikel, ktorý je primárne defenzívnym záložníkom, no dnes bol zaradený do srdca hosťujúcej obrany.
     
    2
    Stanislasovu prihrávku veľmi dobre prečítal Eden Hazard, ktorý zachytil loptu, rozbehol sa s ňou okolo postrannej čiary, no v prieniku mu ďalej nedovolil pokračovať práve Stanislas. Ten tak svoju nepresnosť veľmi rýchlo napravil.
     
    1
    Ivanovič zvládol svoj prvý súboj víťazne, následne sa snažil založiť akciu Chelsea, no po jeho prihrávke sa lopta dostala na domáce kopačky.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    AFC Bournemouth: Boruc – Francis, Elphick (C), S. Cook, Daniels – Pugh, Surman, Gosling, Stanislas – Grabban, J. King.
    Náhradníci: Federici – C. Wilson, MacDonald, Afobe, Wiggins, Ritchie, O'Kane.

    Chelsea FC: Begović – Azpilicueta, Mikel, Ivanović (C), Baba – Matić, Fàbregas – Pedro, Willian, E. Hazard – D. Costa.
    Náhradníci: Amelia – Falcao, Pato, Traoré, Kenedy, Miazga, Loftus-Cheek.

    Rozhodca: East – Fox, Eaton – Scott.
     
    Všetkým priaznivcom najvyššej anglickej futbalovej súťaže prajem príjemné sobotné popoludnie. V tomto online prenose vám priblížime priebeh duelu medzi AFC Bournemouthom a Chelsea, ktorý sa odohrá v rámci 35. kola.

    Bournemouth ako absolútny nováčik medzi anglickou elitou s predstihom splnil svoju hlavnú úlohu, ktorou bolo zachovanie si prvoligovej príslušnosti aj pre budúco sezónu. Štyri kolá pred koncom sa domáci futbalisti nachádzajú na trinástej priečke so ziskom 41 bodov. Bournemouth z posledných piatich ligových stretnutí dva vyhral a tri prehral. Na jeho obhajobu však treba podotknúť, že prehry zaznamenal s Liverpoolom, Manchestrom City a s o titul bojujúcim Tottenhamom.

    Ak by niekto pred začiatkom aktuálneho ročníka predpovedal, že úradujúci majster bude mať v závere súťaže len o tri body viac ako práve Bournemouth, zo stávkovej kancelárie by si odniesol naozaj veľmi peknú sumu. Chelsea je so ziskom 44 bodov v presnom strede ligovej tabuľky. Krízu Londýnčanov úplne neprelomila ani výmena na trénerskom poste. Hostia vypadli z FA Cupu i Ligy majstrov a v budúcej sezóne si tak nezahrajú v pohárovej Európe. Záverečnú fázu sezónu už zverenci Guusa Hiddinka vyslovene dohrávajú. Skúsený Holanďan dáva priestor viacerým mladým, talentovaným hráčom. Obidva posledné ligové zápolenia Chelsea nezvládla, keď prehrala na pôde Swansea i Manchestru City.

    Prvý vzájomný zápas dnešných súperov sa odohral v decembri a na Stamford Bridge sa skončil prekvapivým víťazstvom Bournemouthu 1:0.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Michal Bakoš

    Góly: 36. Elphick – 5. Pedro, 34. E. Hazard, 71. Willian, 90+1. E. Hazard

    Karty:   89. Ritchie (BTH)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 10:7. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 11:4.
    AFC Bournemouth: Boruc – Francis, Elphick (C), S. Cook, Daniels – Pugh, Surman, Gosling, Stanislas (78. Ritchie) – Grabban (63. Afobe), J. King (63. C. Wilson).
    Náhradníci: Federici – C. Wilson, MacDonald, Afobe, Wiggins, Ritchie, O'Kane.

    Chelsea FC: Begović – Azpilicueta, Mikel, Ivanović (C), Baba – Matić, Fàbregas – Pedro, Willian (84. Loftus-Cheek), E. Hazard – D. Costa.
    Náhradníci: Amelia – Falcao, Pato, Traoré, Kenedy, Miazga, Loftus-Cheek.

    Rozhodca: East – Fox, Eaton – Scott