Paríž – Caen 6:0 (kon.) | Troyes – Remeš 2:1 (kon.) | Bordeaux – Angers 1:3 (kon.)
Lorient – Toulouse 1:1 (kon.) | GFC Ajaccio – Lille 2:4 (kon.) | Bastia – Saint-Étienne 0:1 (kon.)
koniec
FC Lorient
1:1 (0:0)
Toulouse FC
cz Sobota 16.04.2016, 20:00 • Stade Yves Allainmat - Le Moustoir, Lorient • Ligue 1 Uber Eats • 34. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    O pár desítek sekund později však mohl být vše jinak! Ben Yedder dostal do vápna ideální přihrávku, udělal si prostor a vyslal nebezpečnou přízemní střelu, která prolétla těsně vedle pravé tyče!
    90+1. Zargo TOURÉ - 1:1
     
    90+1
    Lorient právě vstřelil branku!
    Domácí celek v první nastavené minutě srovnává na 1:1 a způsobuje Toulouse nepříjemné komplikace v boji o záchranu! Z pravé strany poslal centr do vápna Jouffre, jehož centr se před vápnem odrazil na nohu ZARGA TOURÉHO, který krásnou střelou rozjásal domácí publikum!
     
    89
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Tongo Doumbia, přichází Yann Bodiger.
     
    87
    Toulouse navíc na útočné polovině dokázalo vybojovat standardní situaci, které se ujal Regattin. Jeho centr obrana Lorientu odvrátila, nicméně právě Regattin se dostal znovu k míči a nebezpečně vystřelil. Jeho rána mířil těsně nad branku!
    79. Důležitý zákrok Lecomteho
     
    79
    A z následné standardní situace mohlo Toulouse vstřelit svou druhou branku v zápase! Regattin poslal míč do vápna a jeho centr tečoval domácí Abdullah. Lecomte se musel hodně natahovat, aby vytáhl míč mimo branku!
     
    78
    Hlavní rozhodčí žlutými kartami v posledních minutách rozhodně nešetří! Domácí Abdullah dohrál na levé straně ostře Doumbiu a zcela zaslouženě obdržel žlutou kartu.
     
    77
    Další žlutou kartu udělil hlavní rozhodčí hostujícímu Moubandjemu, který u pravé postranní čáry poslal nedovoleným způsobem k zemi Tourého!
     
    74
    Hostující Trejo ve středu hřiště hodně ostře bránil střídajícího Warise, kterého nakonec fauloval a bude z toho zajímavá standardní situaci pro domácí celek! Trejo navíc dostal žlutou kartu...
     
    72
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Jean-Armel Kana-Biyik, přichází Pavle Ninkov.
     
    70
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Maxime Barthelme, přichází Jimmy Cabot.
     
    65
    Střídající Waris hned po svém příchodu dostal zajímavou přihrávku za obranu od Jouffreho a směřoval do vápna. Na hranici pokutového území se však nepříjemně střetl s brankářem Lafontem, který zůstává otřesený na trávníku!
     
    64
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Benjamin Moukandjo, přichází Majeed Waris.
     
    63
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Romain Philippoteaux, přichází Yann Jouffre.
     
    62
    Hostující celek se však po dobrém napadání dokázal dostat zpět k míči. Krásnou individuální akci předvedl ve středu hřiště Braithwaite, avšak jeho střelu zablokovatl Rose!
     
    58
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Étienne Didot, přichází Óscar Trejo.
    49. Wissam Ben Yedder - 0:1
     
    49
    Toulouse právě vstřelilo branku!
    Toulouse se na začátku druhého poločasu dostává do důležitého vedení! Před pokutovým územím vyhrál důležitý hlavičkový souboj a dostal míč na pravou stranu, kde se nacházel Doumbia. Ten skvěle načasoval přihrávku před branku, kam si naběhl WISSAM BEN YEDDER a přesnou střelou otevřel skóre utkání!
    43. Hlavička Moukandja mířila mimo
     
    43
    Další zajímavá šance Lorientu! Obránce Barthelme se dokázal na levém křídle uvolnit a přes obránce odcentroval do vápna, kde našel Moukandja. Forvard Lorientu však mířil mimo branku!
     
    41
    Lorient se propracoval k rohovému kopu, kterého se ujal Barthelme. Jeho přesný centr našel ve středu pokutového území Moukandja, avšak jeho hlavičce chyběla větší razance a Lafont zasáhl!
     
    22
    Hostující brankář nepřesně odkopl míč a zadělal si na velké problémy! Guerreiro následně vyhrál i hlavičkový souboj, avšak dorážející Jeannot se nacházel v jasném ofsajdu!
    18. Rána Jeannota mířila těsně vedle
     
    18
    První velká šance Lorientu v dnešním zápase! Ve středu hřiště skvěle napadal Jeannot, který následně vzal celou akci na sebe a nebezpečně vypálil. Jeho povedená rána však letěla mimo branku!
     
    12
    Toulouse se dočkalo úvodní branky dnešního utkání, nicméně ta není uznána, neboť se hlavičkující Kana-Biyik nacházel v ofsajdu!

    Jan Havlovic

    Góly: 90+1. Z. Touré – 49. Ben Yedder (Doumbia)

    Karty:   78. Abdullah (LOR) – 74. Trejo (TOU), 77. Moubandje (TOU)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 7:10. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 16:15.
    FC Lorient: Lecomte – Z. Touré, Gassama, Rose, Barthelme (70. Cabot) – N'Dong, Abdullah, Guerreiro, Philippoteaux (63. Jouffre) – Jeannot, Moukandjo (64. Waris).
    Náhradníci: Chaigneau – Musavu-King, Bellugou, Jouffre, Waris, Mesloub, Cabot.

    Toulouse FC: Lafont – Yago, Kana-Biyik (72. Ninkov), Tisserand, Moubandje – Doumbia (89. Bodiger), Blin – Regattin, Didot (58. Trejo), Braithwaite – Ben Yedder.
    Náhradníci: Goicoechea – Akpa-Akpro, Sirieix, Trejo, Somália, Bodiger, Ninkov.

    Rozhodca: Stéphane Lannoy – Plancon, Jouannaud (vš. Francie)