Leverkusen – Frankfurt 3:0 (kon.) | Augsburg – Stuttgart 1:0 (kon.) | Brémy – Wolfsburg 3:2 (kon.)
Hoffenheim – Hertha 2:1 (kon.) | Darmstadt – Ingolstadt 2:0 (kon.) | Bayern – Schalke 3:0 (kon.)
koniec
Bayer Leverkusen
3:0 (0:0)
Eintracht Frankfurt
Sobota 16.04.2016, 15:30 • BayArena, Leverkusen • Nemecká Bundesliga • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Dnešné stretnutie malo veľmi zaujímavý priebeh. Kým v prvom polčase sa prakticky nič nedialo, v tom druhom sme sledovali vynikajúci futbal. Najmä domáci hráči sa viac dostávali do šancí a napokon strelili aj tri góly. Po necelej minúte pobytu na trávniku sa krásnym volejom zaskvel Kevin Kampl, čím naštartoval hru Leverkusenu. Ďalší gól o šesť minút neskôr pridal Julian Brandt a v samotnom závere uzavrel gólový účet zápasu Karim Bellarabi. Aj vďaka zaváhaniu Herthy Berlín sa Farmaceuti posunuli na tretie miesto tabuľky. Frankfurt je naďalej predposledný s 27 bodmi. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (17:26:47)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Kríza Frankfurtu sa prehlbuje. Ani dnes si zverenci Nika Kovača neodvezú z pôdy súpera žiadne body, čím si komplikujú boj o záchranu v Bundeslige.
     
    90+1
    V dnešnom zápase sa budú nadstavovať ešte tri minúty. Na konci tej prvej sa v ofsajdovom postavení ocitol Stefan Kießling.
    90. Karim Bellarabi (LEV) - 3:0
     
    90
    Bayer Leverkusen dal gól! Farmaceuti korunujú zlepšený druhopolčasový výkon svojim tretím gólom. KARIM BELLARABI dnes odohral výborný zápas a zaslúžene sa aj on zapisuje do streleckej listiny. Nemecký záložník si potiahol loptu na os ihriska a peknou strelou k bližšej žrdi prekonal Lukáša Hradeckého.
     
    89
    V závere ešte registrujeme jeden ofsajd. V postavení mimo hry sa ocitol strelec druhého gólu zápasu – Julian Brandt.
     
    88
    Farmaceuti držia loptu sa svojich kopačkách. Už aj hosťom chýbajú fyzické sily na to, aby agresívnejšie napádali ich rozohrávku.
     
    87
    Leverkusen v pohode kontroluje priebeh záverečných minút duelu. Už len veľké zlyhanie by ho mohlo pripraviť o cenné tri body.
     
    86
    Na trávniku sa opäť nehrá, keďže ošetrovaný musí byť Kevin Kampl a takisto aj hlavný arbiter upokojuje situáciu na ihrisku.
     
    85
    Deniz Aytekin opäť musí riešiť nepríjemnu situáciu. Po škaredom zákroku na Kevina Kampla musel udeliť žltú kartu aj Timothymu Chandlerovi.
     
    84
    Posledné striedanie domáceho tímu. Z ihriska odchádza Vladlen Yurchenko, ktorého na záverečné minúty nahradil Marlon Frey.
     
    83
    Dnešné stretnutie sleduje veľmi pekná divácka návšteva. Priamo v BayArene je prítomných 30210 divákov.
     
    82
    Szabolcs Huszti si počínal v súboji s Tinom Jedvajom nedovolene, čo neuniklo pozornosti hlavného rozhodcu dnešného zápasu, ktorý je Deniz Aytekin.
     
    81
    Center jedného z hosťujúcich futbalistov bol veľmi nepresný, a tak nasleduje len odkop od brány Bernda Lena.
     
    80
    Frankfurt sa po dvoch gólových úderoch snaží spamätať a je oveľa aktívnejší. Zatiaľ si ale nevytvoril vážnejšiu šancu na skórovanie.
     
    78
    So žltými kartami sa nám doslova roztrhlo vrece. Ďalším potrestaným mužom v dnešnom zápase je domáci obranca Tin Jedvaj.
     
    77
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Stefan Aigner, prichádza Luca Waldschmidt.
    76. Julian Brandt (LEV) - 2:0

    Miroslav Kováčik

    Góly: 70. Kampl, 76. Brandt, 90. Bellarabi

    Karty:   34. V. Jurčenko (LEV), 61. Bellarabi (LEV), 73. Tah (LEV), 78. Jedvaj (LEV) – 60. Seferović (FRN), 73. Aigner (FRN), 85. Chandler (FRN)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 4:1. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 9:1. Fauly: 15:20.
    Bayer Leverkusen: Leno – Jedvaj, Tah, Kramer, Henrichs – Aránguiz, V. Jurčenko (84. Frey) – Bellarabi, Çalhanoğlu (C) (59. Kießling), Brandt – J. Hernández (70. Kampl).
    Náhradníci: Krešić – Kießling, Hilbert, Mehmedi, R. Kruse, Frey, Kampl.

    Eintracht Frankfurt: Hradecky – Chandler, Abraham, Russ (C), Oczipka – Stendera (46. Kittel), Hasebe, Huszti – Aigner (77. Waldschmidt), Castaignos (61. Djakpa), Seferović.
    Náhradníci: Lindner – Ayhan, Fabián, Djakpa, Waldschmidt, Kittel, Ben-Hatira.

    Rozhodca: Deniz Aytekin