Leverkusen – Frankfurt 3:0 (kon.) | Augsburg – Stuttgart 1:0 (kon.) | Brémy – Wolfsburg 3:2 (kon.)
Hoffenheim – Hertha 2:1 (kon.) | Darmstadt – Ingolstadt 2:0 (kon.) | Bayern – Schalke 3:0 (kon.)
koniec
Bayer Leverkusen
3:0 (0:0)
Eintracht Frankfurt
Sobota 16.04.2016, 15:30 • BayArena, Leverkusen • Nemecká Bundesliga • 30. kolo
Predzápasové kurzy
    90. Karim Bellarabi (LEV) - 3:0
     
    90
    Bayer Leverkusen dal gól! Farmaceuti korunujú zlepšený druhopolčasový výkon svojim tretím gólom. KARIM BELLARABI dnes odohral výborný zápas a zaslúžene sa aj on zapisuje do streleckej listiny. Nemecký záložník si potiahol loptu na os ihriska a peknou strelou k bližšej žrdi prekonal Lukáša Hradeckého.
     
    85
    Deniz Aytekin opäť musí riešiť nepríjemnu situáciu. Po škaredom zákroku na Kevina Kampla musel udeliť žltú kartu aj Timothymu Chandlerovi.
     
    84
    Posledné striedanie domáceho tímu. Z ihriska odchádza Vladlen Yurchenko, ktorého na záverečné minúty nahradil Marlon Frey.
     
    78
    So žltými kartami sa nám doslova roztrhlo vrece. Ďalším potrestaným mužom v dnešnom zápase je domáci obranca Tin Jedvaj.
     
    77
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Stefan Aigner, prichádza Luca Waldschmidt.
    76. Julian Brandt (LEV) - 2:0
     
    76
    Bayer Leverkusen dal gól! Zrejme je rozhodnuté. Domáci sa dostali do rýchleho brejku, Karim Bellarabi nezištnou prihrávkou našiel osamoteného JULIANA BRANDTA, ktorý nemal problém poslať loptu do prázdnej brány.
     
    73
    V BayArene teraz splynuli vášne na oboch stranách. Po vzájomnej potyčke dostávajú žltú kartu Stefan Aigner i domáci obranca Jonathan Tah.
    70. Kevin Kampl (LEV) - 1:0
     
    70
    Bayer Leverkusen dal gól! Roger Schmidt mal čarovnú ruku pri striedaní. KEVIN KAMPL bol na trávniku necelú minútu, no už dokázal skórovať. Po priamom kope sa lopta odrazila práve k slovinskému futbalistovi, ktorý krásnym volejom otvára skóre zápasu.
     
    70
    Ešte pred priamym kopom tu máme striedanie. Namiesto zraneného Chicharita prichádza na trávnik slovinský futbalista Kevin Kampl.
     
    66
    Futbalisti Frankfurtu zbytočne stratili loptu, čím de facto založili protiútok súpera. Center Juliana Brandta síce nebol najpresnejší, no napokon sa k lopte dostal Karim Bellarabi, ktorý len tesne minul cieľ.
     
    61
    Tempo hry sa nám v druhom polčase zvýšilo, no pribudli aj žlté karty. Ďalšiu dostáva po faule zozadu Karim Bellarabi.
     
    61
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Luc Castaignos, prichádza Constant Djakpa.
     
    60
    Po hodine hry vidíme druhú žltú kartu v zápase. Tentokrát je jej adresátom hosťujúci útočník Haris Seferović.
     
    59
    Prvé striedanie domáceho tímu. V dnešnom zápase končí Hakan Çalhanoğlu a na jeho miesto prichádza obávaný útočník Stefan Kießling.
     
    58
    Po rohom kope sa dostal k hlavičke Chicharito. Jeho pokus neprešiel až k brankárovi, keďže na území päťky zahral rukou jeden z obrancov hostí. Farmaceuti mali kopať penaltu.
     
    56
    Obrovská šanca Frankfurtu! Po centri z ľavej strany sa dostal do zakončenia osamotený Sonny Kittel, no jeho half-volej z vnútra šestnástky skončil tesne mimo brány Bernda Lena. Leverkusen mal obrovské šťastie.
     
    46
    Do druhého polčasu nastúpil Frankfurt s jednou zmenou. Niko Kovač posiela na trávnik Sonnyho Kittela, ktorý nahradil nevýrazného Marca Stenderu.
     
    39
    Domáci mali výhodu priameho kopu. Hakan Çalhanoğlu pekným centrom našiel hlavu Juliana Brandta, no pekný zákrok predviedol Lukáš Hradecký.
     
    34
    Deniz Aytekin po prvýkrát siaha do svojho vrecka. Po faule na Luca Castaignosa ju dostáva domáci futbalista Vladlen Yurchenko.
     
    21
    Prvá šanca pre Frankfurt. Po rýchlom brejku sa dostával do zakončenia z vnútra šestnástky Szabolcs Huszti, no v poslednej chvíli ho o loptu pripravil Charles Aránguiz.
     
    19
    Tak konečne sme sa dočkali šance. Julian Brandt si opäť nabehol za obranu súpera a okamžite hľadal lepšie postaveného Javiera Hernándeza. Jeho prihrávka ale bola príliš prudká.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 70. Kampl, 76. Brandt, 90. Bellarabi

    Karty:   34. V. Jurčenko (LEV), 61. Bellarabi (LEV), 73. Tah (LEV), 78. Jedvaj (LEV) – 60. Seferović (FRN), 73. Aigner (FRN), 85. Chandler (FRN)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 4:1. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 9:1. Fauly: 15:20.
    Bayer Leverkusen: Leno – Jedvaj, Tah, Kramer, Henrichs – Aránguiz, V. Jurčenko (84. Frey) – Bellarabi, Çalhanoğlu (C) (59. Kießling), Brandt – J. Hernández (70. Kampl).
    Náhradníci: Krešić – Kießling, Hilbert, Mehmedi, R. Kruse, Frey, Kampl.

    Eintracht Frankfurt: Hradecky – Chandler, Abraham, Russ (C), Oczipka – Stendera (46. Kittel), Hasebe, Huszti – Aigner (77. Waldschmidt), Castaignos (61. Djakpa), Seferović.
    Náhradníci: Lindner – Ayhan, Fabián, Djakpa, Waldschmidt, Kittel, Ben-Hatira.

    Rozhodca: Deniz Aytekin