Norwich – Sunderland 0:3 (kon.) | Manchester United – Aston Villa 1:0 (kon.) | Everton – Southampton 1:1 (kon.)
Newcastle – Swansea 3:0 (kon.) | West Bromwich – Watford 0:1 (kon.) | Chelsea – Manchester City 0:3 (kon.)
koniec
Manchester United
1:0 (1:0)
Aston Villa FC
Sobota 16.04.2016, 16:00 • Old Trafford (Manchester) • Anglická Premier League • 34. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Na Old Trafford sa dnes potvrdilo to, o čom sa hovorilo prakticky od prvých kôl vrcholiaceho ročníka anglickej Premier League. Aston Villa po dvadsiatich ôsmich rokoch medzi elitou opúšťa anglickú ligovú smotánku! Definitívu jej v 32. minúte nasadil Marcus Rashford, ktorý ako jediný skóroval v Divadle snov. Ďalšie šance na jednej či druhej strane gólom neskončili, United vytovrili tlak na svojho mestského rivala z Etihad Stadium. Na City stiahli stratu na rozdiel jediného bodu, Sky Blues samozrejme čaká pikantný duel na Stamford Bridge, kde už o polhodinku vyzvú londýnsku Chelsea. (17:53:14)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Manchester United ani teraz nedorazil vzopierajúcich sa Birminghamčanov, Memphis Depay mohol osláviť návrat do ligovej základnej zostavy gólom. Anthony Martial si najskôr na osi ihriska krásne premiešal i poprehadzoval Sinclaira, aby následne peknou kolmicou vysunul do šance Depaya. Holandský krídelník z Einhovenu si loptu trochu predkopol, čím sa dostal na kontakt Guzana. V ťažkej pozícii pred vybiehajúcim Američanom už nedokázal vystreliť s potrebným pokojom, loptu zastavila pravá tyč hosťujúcej bránky.
    90+1.
     
    90+1
    Rozhodcovská štvorica na čele s Kevinom Friendom pridáva k stále otvorenému stretnutiu ešte tri nadstavené minútky.
     
    90
    Louisovi van Gaalovi tečie do topánok i v súboji s dávno potopenou Aston Villou, situáciu príde upokojiť mladý obranca Timothy Fosu-Mensah, ktorý nahradí playmakera Matu.
     
    88
    Anthony Martial lapený v tesnom ofsajde, Aston Villa môže znovu spriadať plány na trúfalé vyrovnanie na Old Trafford.
     
    86
    Nestalo sa, Villania sa bližšie a bližšie posúvajú k zostupovej definitíve. Minimálne na dva roky hrajú svoje posledné ligové stretnutie na Old Trafford.
    84.
    84.
     
    84
    Rudy Gestede vypracoval pre Aston Villu za tridsať sekúnd svojho pôsobenia na trávniku viacej, než jeho kolegovia za doterajších vyše osemdesiat minút. Clarets mohli z prvej šance v stretnutí vyrovnať! Najskôr sa do obrovskej tutovky rútil Gestede po krásnej prihrávke od Ayewa, ktorý mu naservíroval loptu pred prázdnu bránku, kde ho prekrásnym sklzom znemožnil Daley Blind. Po zrazenej Gueyeho strele rozohrali hostia rohový kop, po ktorom Gestede hlavičkoval zo siedmich metrov do ľavej žrde už prekonaného de Geu. Po ďalšom rohu už musel španielsky gólman zasiahnuť, s Clarkovým pokusom si s námahou poradil. United mohli byť vytrestaní za svoju pasivitu!
     
    82
    Doposiaľ jediný potrestaný hráč duelu a bývalý hráč Manchestru United – Kieran Richardson – opustil trávnik. Nahradil ho Rudy Gestede.
     
    81
    Úprimne neviem, po koľkýkrát v dnešnom dueli, sa lopty dotkol i gólman David de Gea, ktorý ju nohou posunul od Valenciu k Rojovi.
     
    80
    Blind sa znovu pokúsil o signál s Matom a znovu úspešne! Španiel akurát v tomto prípade nedokázal napáliť loptu medzi tri žrde.
     
    79
    Martial po prvýkrát pekne zakombinoval s Depayom, po ich kooperácii a Clarkovom zákroku sa bude rozohrávať od rohovej zástavky.
     
    77
    United musia i naďalej myslieť na ofenzívu, tesné jednogólové vedenie by sa im mohlo v závere ukrutne vypomstiť.
     
    76
    Trávnik už opúšťa jednoznačne najlepší hráč doterajšieho priebehu a zároveň jeho jediný strelec – Marcus Rashford. Nahradí ho driblér Anthony Martial.
     
    75
    Valencia kolenom zozadu trafil Ayewa, ktorý už má neustálych bolestivých súbojov plné zuby. Zatiaľ pre domácich nevykoledoval ani jednu žltú kartu.

    Erik Farkaš

    Góly: 32. Rashford

    Karty:   65. Richardson (ASV)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 7:4. Rohy: 14:3. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 9:10.
    Manchester United: de Gea – A. Valencia, Smalling, Blind, Rojo – Schneiderlin, Fellaini – Mata (90. Fosu-Mensah), Rooney (C) (67. Lingard), Depay – Rashford (76. Martial).
    Náhradníci: Romero – Darmian, Fosu-Mensah, McNair, Young, Lingard, Martial.

    Aston Villa FC: Guzan – Hutton, Clark, Lescott (C), Cissokho – A. Westwood, Gueye – Bacuna, Sinclair, Richardson (82. Gestede) – J. Ayew.
    Náhradníci: Bunn – Richards, C. Sánchez, Gil, Lyden, Grealish, Gestede.

    Rozhodca: Kevin Friend – L. Betts, D. Cann – D. Webb