Norwich – Sunderland 0:3 (kon.) | Manchester United – Aston Villa 1:0 (kon.) | Everton – Southampton 1:1 (kon.)
Newcastle – Swansea 3:0 (kon.) | West Bromwich – Watford 0:1 (kon.) | Chelsea – Manchester City 0:3 (kon.)
koniec
Manchester United
1:0 (1:0)
Aston Villa FC
Sobota 16.04.2016, 16:00 • Old Trafford (Manchester) • Anglická Premier League • 34. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Manchester United ani teraz nedorazil vzopierajúcich sa Birminghamčanov, Memphis Depay mohol osláviť návrat do ligovej základnej zostavy gólom. Anthony Martial si najskôr na osi ihriska krásne premiešal i poprehadzoval Sinclaira, aby následne peknou kolmicou vysunul do šance Depaya. Holandský krídelník z Einhovenu si loptu trochu predkopol, čím sa dostal na kontakt Guzana. V ťažkej pozícii pred vybiehajúcim Američanom už nedokázal vystreliť s potrebným pokojom, loptu zastavila pravá tyč hosťujúcej bránky.
     
    90
    Louisovi van Gaalovi tečie do topánok i v súboji s dávno potopenou Aston Villou, situáciu príde upokojiť mladý obranca Timothy Fosu-Mensah, ktorý nahradí playmakera Matu.
    84.
    84.
     
    84
    Rudy Gestede vypracoval pre Aston Villu za tridsať sekúnd svojho pôsobenia na trávniku viacej, než jeho kolegovia za doterajších vyše osemdesiat minút. Clarets mohli z prvej šance v stretnutí vyrovnať! Najskôr sa do obrovskej tutovky rútil Gestede po krásnej prihrávke od Ayewa, ktorý mu naservíroval loptu pred prázdnu bránku, kde ho prekrásnym sklzom znemožnil Daley Blind. Po zrazenej Gueyeho strele rozohrali hostia rohový kop, po ktorom Gestede hlavičkoval zo siedmich metrov do ľavej žrde už prekonaného de Geu. Po ďalšom rohu už musel španielsky gólman zasiahnuť, s Clarkovým pokusom si s námahou poradil. United mohli byť vytrestaní za svoju pasivitu!
     
    82
    Doposiaľ jediný potrestaný hráč duelu a bývalý hráč Manchestru United – Kieran Richardson – opustil trávnik. Nahradil ho Rudy Gestede.
     
    76
    Trávnik už opúšťa jednoznačne najlepší hráč doterajšieho priebehu a zároveň jeho jediný strelec – Marcus Rashford. Nahradí ho driblér Anthony Martial.
     
    67
    Po úvodnej žltej karte prichádza i prvé striedanie, trávnik po dobrom výkone opustí vracajúci sa kapitán Wayne Rooney. Jeho miesto už zaujal odchovanec Jesse Lingard.
     
    65
    Až dvadsať minút po zmene strán siahol Kevin Friend po prvýkrát do kapsy a vytiahol z nej žltú kartu pre Richardsona, ktorý prerušil nádejné sólo Marcusa Rashforda.
    63.
     
    63
    Prekrásny a nápaditý rohový kop Manchestru United mohol priniesť druhý gól v sieti Brada Guzana, ktorý asi ani sám nevie, akým spôsobom teraz zachránil Aston Villu. Od rohovej zástavky rozohral Daley Blind, ktorý poslal prízemnú loptu na prvú tyč, kde operoval španielsky technik Juan Mata. Bývalý hráč londýnskej Chelsea či Valencie zakončil veľmi pohotovo a skraja malého vápna napálil loptu bez toho, aby sa pozrel na bránku. Guzan akoby s touto alternatívou vôbec nepočítal, lopta ho viac-menej iba trafila. Po druhýkrát v stretnutí ale neinkasoval.
     
    49
    Manchester United zrýchlil svoju kombináciu, snáď po prvýkrát v dnešnom dueli. Okamžite to mohlo priniesť ovocie v podobe zdvojnásobenia vedenia Red Devils. Po ľavej strane zaútočil Memphis Depay, ktorý prihral loptu na os ihriska, kde bol nachystaný Juan Mata. Španielsky filigrant mohol sám zakončiť, namiesto toho vyslal do šance ešte lepšie postaveného Rashforda, ktorý sa pod tlakom snažil trafiť k bližšej žrdi Brada Guzana, no z nejakých desiatich metrov len tesne minul pravú žrď amerického gólmana.
    32. Marcus Rashford (MAN) - 1:0
     
    32
    Manchester United dal gól!
    Domáci sa ešte ani nespotili a po katastrofálnej nefutbalovej polhodinke sa ujímajú vedenia! Nie prvá geniálna lopta od Wayna Rooneyho v dnešnom dueli znamená posun jazýčka na miskách váh. Wazza krásne preniesol loptu doprava na rozbehnutého Valenciu, ktorý spracoval loptu ešte na hracej ploche. Následne si ju krásne pripravil na prízemný center, ktorým na prvej žrdi našiel voľného MARCUSA RASHFORDA. 18-ročný mladík sa pri svojom súčasnom laufe v podobných situáciách nemýli a povedľa Guzana otvoril strelou z ôsmich metrov skóre! United sa po prvej šanci zápasu ujímajú vedenia.

    Erik Farkaš

    Góly: 32. Rashford

    Karty:   65. Richardson (ASV)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 7:4. Rohy: 14:3. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 9:10.
    Manchester United: de Gea – A. Valencia, Smalling, Blind, Rojo – Schneiderlin, Fellaini – Mata (90. Fosu-Mensah), Rooney (C) (67. Lingard), Depay – Rashford (76. Martial).
    Náhradníci: Romero – Darmian, Fosu-Mensah, McNair, Young, Lingard, Martial.

    Aston Villa FC: Guzan – Hutton, Clark, Lescott (C), Cissokho – A. Westwood, Gueye – Bacuna, Sinclair, Richardson (82. Gestede) – J. Ayew.
    Náhradníci: Bunn – Richards, C. Sánchez, Gil, Lyden, Grealish, Gestede.

    Rozhodca: Kevin Friend – L. Betts, D. Cann – D. Webb