Norwich – Sunderland 0:3 (kon.) | Manchester United – Aston Villa 1:0 (kon.) | Everton – Southampton 1:1 (kon.)
Newcastle – Swansea 3:0 (kon.) | West Bromwich – Watford 0:1 (kon.) | Chelsea – Manchester City 0:3 (kon.)
koniec
Chelsea FC
0:3 (0:1)
Manchester City
Sobota 16.04.2016, 18:30 • Stamford Bridge, London • Anglická Premier League • 34. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Šláger 34. kola anglickej Premier League máme za sebou. Oveľa spokojnejší sú rozhodne futbalisti Manchestru City, ktorí dobyli Stamford Bridge rozdielom triedy. Hrdinom zápasu je Sergio Agüero, ktorý v druhom polčase skompletizoval hattrick. V 54. minúte zužitkoval krásnu prihrávku Samira Nasriho a v 80. minúte premenil aj pokutový kop. Mike Dean v dnešnom zápase udelil celkovo päť žltých kariet ale aj jednu červenú, ktorú videl brankár Thibaut Courtois. Manchester City sa po cennom víťazstve posúva aspoň dočasne na tretiu pozíciu, naopak Chelsea zostáva až na 10. mieste. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (20:26:37)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Do dobrej šance sa predieral Cesc Fàbregas, ale v čase prihrávky od svojho spoluhráča bol v postavení mimo hry. Na tvári španielskeho futbalistu je badať veľké sklamanie.
     
    90+2
    Chelsea bude ešte zahrávať rohový kop. Podarí sa jej streliť aspoň čestný gól?
     
    90+1
    Práve sa nám naplnil riadny hrací čas. Hlavný arbiter Mike Dean v dnešnom zápase nadstavuje ešte štyri minúty.
     
    90
    V poslednej minúte sa dostal k strele Diego Costa. Jeho pokus ale dokázal Joe Hart vyraziť. Následná dorážka v podaní Rubena Loftusa-Cheeka bola už z ofsajdu.
     
    89
    Futbalisti Manchestru City naďalej agresívne napádajú, čím doslova ničia domácich futbalistov, ktorí hrajú už desať minút v oslabení.
     
    88
    V závere sa nám kopia aj fauly na oboch stranách. Zápas sa už iba dohráva. Chelsea doma prehrá v rámci Premier League prvý raz od decembra minulého roka, keď nestačila na Bournemouth.
     
    87
    Manchester City sa aspoň do zajtra bude vyhrievať na treťom mieste tabuľky, ktoré znamená priamu účasť v budúcoročnej edícii Ligy majstrov. Zosadiť ho môže Arsenal, ktorý doma vyzve Crystal Palace.
     
    86
    Cesc Fàbregas vo svojej útočnej akcii nepochodil, a tak nasleduje len odkop od brány anglickej reprezentačnej jednotky.
     
    85
    Päť minút pred koncom riadneho hracieho času odchádza z ihriska hrdina zápasu – Sergio Agüero. Autora hattricku na záverečné minútky vymenil mladý Kelechi Iheanacho.
     
    84
    Na druhej strane sa streleckým pokusom prezentoval aj Belgičan Kevin De Bruyne. Jeho pokus ale mieril len nad bránu Asmira Begovića.
     
    83
    Cesc Fàbregas vystrelil spoza šestnástky, no jeho pokus mieril len do stredu brány, kde stál pripravený Joe Hart.
     
    82
    V auguste minulého roka vyhrali Citizens nad Chelsea v domácom prostredí 3:0. O takmer osem mesiacov neskôr je rovnaký stav aj na Stamford Bridge.
    80. Sergio Agüero (MAC) - 0:3
     
    80
    Manchester City dal gól! Je rozhodnuté, hattrick je na svete. SERGIO AGÜERO je hrdinom dnešného zápasu. Argentínčan oklamal Asmira Begoviča, poslal ho na druhú stranu a strelou k pravej tyči skóruje.
     
    79
    Samozrejme, Chelsea musí striedať. Namiesto Johna Obiho Mikela prichádza do brány náhradný brankár Asmir Begović.
    78. Thibaut Courtois (CHE)
     
    78
    Pokutový kop pre Manchester City! Fernandinho sa dostal za obrannú líniu domácich a pokúšal sa obísť Thibauta Courtoisa. Ten ho ale fauloval, a tak dostáva červenú kartu.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 33. Agüero, 54. Agüero, 80. Agüero

    Karty:   62. Azpilicueta (CHE), 72. Mikel (CHE) – 29. Zabaleta (MAC), 45. Otamendi (MAC), 47. Nasri (MAC)   78. Courtois (CHE)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 3:1. Rohy: 11:3. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 12:14.
    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Ivanović (C), Cahill, Baba – Fàbregas, Mikel (79. Begović) – Willian (70. Traoré), Loftus-Cheek, Pedro (70. Kenedy) – D. Costa.
    Náhradníci: Begović – Falcao, Kenedy, Pato, Traoré, Miazga, Matić.

    Manchester City: Hart – Zabaleta (67. Sagna), Otamendi, Mangala, Kolarov – Y. Touré (C), Fernandinho – Navas, De Bruyne, Nasri (75. Delph) – Agüero (85. Iheanacho).
    Náhradníci: Caballero – Sagna, Fernando, Bony, Delph, Demichelis, Iheanacho.

    Rozhodca: Mike Dean