Norwich – Sunderland 0:3 (kon.) | Manchester United – Aston Villa 1:0 (kon.) | Everton – Southampton 1:1 (kon.)
Newcastle – Swansea 3:0 (kon.) | West Bromwich – Watford 0:1 (kon.) | Chelsea – Manchester City 0:3 (kon.)
koniec
Chelsea FC
0:3 (0:1)
Manchester City
Sobota 16.04.2016, 18:30 • Stamford Bridge, London • Anglická Premier League • 34. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Šláger 34. kola anglickej Premier League máme za sebou. Oveľa spokojnejší sú rozhodne futbalisti Manchestru City, ktorí dobyli Stamford Bridge rozdielom triedy. Hrdinom zápasu je Sergio Agüero, ktorý v druhom polčase skompletizoval hattrick. V 54. minúte zužitkoval krásnu prihrávku Samira Nasriho a v 80. minúte premenil aj pokutový kop. Mike Dean v dnešnom zápase udelil celkovo päť žltých kariet ale aj jednu červenú, ktorú videl brankár Thibaut Courtois. Manchester City sa po cennom víťazstve posúva aspoň dočasne na tretiu pozíciu, naopak Chelsea zostáva až na 10. mieste. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (20:26:37)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Do dobrej šance sa predieral Cesc Fàbregas, ale v čase prihrávky od svojho spoluhráča bol v postavení mimo hry. Na tvári španielskeho futbalistu je badať veľké sklamanie.
     
    90+2
    Chelsea bude ešte zahrávať rohový kop. Podarí sa jej streliť aspoň čestný gól?
     
    90+1
    Práve sa nám naplnil riadny hrací čas. Hlavný arbiter Mike Dean v dnešnom zápase nadstavuje ešte štyri minúty.
     
    90
    V poslednej minúte sa dostal k strele Diego Costa. Jeho pokus ale dokázal Joe Hart vyraziť. Následná dorážka v podaní Rubena Loftusa-Cheeka bola už z ofsajdu.
     
    89
    Futbalisti Manchestru City naďalej agresívne napádajú, čím doslova ničia domácich futbalistov, ktorí hrajú už desať minút v oslabení.
     
    88
    V závere sa nám kopia aj fauly na oboch stranách. Zápas sa už iba dohráva. Chelsea doma prehrá v rámci Premier League prvý raz od decembra minulého roka, keď nestačila na Bournemouth.
     
    87
    Manchester City sa aspoň do zajtra bude vyhrievať na treťom mieste tabuľky, ktoré znamená priamu účasť v budúcoročnej edícii Ligy majstrov. Zosadiť ho môže Arsenal, ktorý doma vyzve Crystal Palace.
     
    86
    Cesc Fàbregas vo svojej útočnej akcii nepochodil, a tak nasleduje len odkop od brány anglickej reprezentačnej jednotky.
     
    85
    Päť minút pred koncom riadneho hracieho času odchádza z ihriska hrdina zápasu – Sergio Agüero. Autora hattricku na záverečné minútky vymenil mladý Kelechi Iheanacho.
     
    84
    Na druhej strane sa streleckým pokusom prezentoval aj Belgičan Kevin De Bruyne. Jeho pokus ale mieril len nad bránu Asmira Begovića.
     
    83
    Cesc Fàbregas vystrelil spoza šestnástky, no jeho pokus mieril len do stredu brány, kde stál pripravený Joe Hart.
     
    82
    V auguste minulého roka vyhrali Citizens nad Chelsea v domácom prostredí 3:0. O takmer osem mesiacov neskôr je rovnaký stav aj na Stamford Bridge.
    80. Sergio Agüero (MAC) - 0:3
     
    80
    Manchester City dal gól! Je rozhodnuté, hattrick je na svete. SERGIO AGÜERO je hrdinom dnešného zápasu. Argentínčan oklamal Asmira Begoviča, poslal ho na druhú stranu a strelou k pravej tyči skóruje.
     
    79
    Samozrejme, Chelsea musí striedať. Namiesto Johna Obiho Mikela prichádza do brány náhradný brankár Asmir Begović.
    78. Thibaut Courtois (CHE)
     
    78
    Pokutový kop pre Manchester City! Fernandinho sa dostal za obrannú líniu domácich a pokúšal sa obísť Thibauta Courtoisa. Ten ho ale fauloval, a tak dostáva červenú kartu.
     
    77
    Po prihrávke Rubena Loftusa-Cheeka sa dostal k strele Kenedy. Jeho pokus bol ale zrazený, a tak s ním Joe Hart nemal ani najmenšie problémy.
     
    76
    Yaya Touré opäť ukázal svoju bojovnosť a získal loptu. Možno aj z frustrácie ho však okamžite fauloval dnes veľmi málo aktívny Cesc Fàbregas.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom odchádza do šatne práve Samir Nasri. Toho v strede poľa nahrádza Fabian Delph.
     
    74
    Na Stamford Bridge sa teraz nehrá, pretože nejaké zdravotné problémy má Samir Nasri. Medzitým Manuel Pellegrini chystá ďalšie striedanie.
     
    73
    Striedajúci Brazílčan Kenedy sa po príchode na trávnik predviedol peknou akciou a po súboji s Kevinom De Bruynom spadol v šestnáste súpera. Mike Dean ale penaltu nepíska.
     
    72
    John Obi Mikel poriadne prešiel po nohách Samira Nasriho. Absolútne zaslúžene tak dostáva žltú kartu.
     
    71
    Guus Hiddink už nemá na čo čakať a preto sa rozhodol pre dvojnásobné striedanie. Do hry zapojil mladých hráčov, ktorým síce nechýbajú sily, ale skúsenosti určite áno.
     
    70
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Willian, prichádza Bertrand Traoré.
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Pedro, prichádza Kenedy.
     
    69
    Futbalisti Manchestru City kontrolujú priebeh zápasu. Aj teraz majú loptu na svojich kopačkách a nikam sa neponáhľajú.
     
    67
    Pablo Zabaleta už v zápase dostal jednu žltú kartu, a tak ho Manuel Pellegrini radšej sťahuje z ihriska. Na pravý kraj obrany sa zaradí Bacary Sagna.
     
    66
    Chelsea zahrávala priamy kop, no center tečoval mimo ihriska Joe Hart. Hlavný rozhodca ale opäť nevidel dotyk anglického brankára, a tak nasleduje len odkop od brány.
     
    65
    Samir Nasri mohol rozhodnúť! Po ľavej strane sa dostal šance, no Thibaut Courtois mu výborne zmenšil strelecký uhol a jeho strelu zlikvidoval.
     
    64
    Sergio Agüero sa dostal s loptou do šestnástky súpera a Cesc Fàbregas ho mierne pridržal. Pokiaľ by Argentínčan spadol, zrejme by z toho bola penalta.
     
    63
    Exekútorom priameho kopu Manchestru City bol skúsený Yaya Touré. Jeho pokus ale trafil len múr, ktorý si precízne postavil brankár Thibaut Courtois.
     
    62
    César Azpilicueta tesne pred vlastnou šestnástkou zahral rukou, čo neuniklo pozornosti Mikea Deana. Ten navyše udeľuje španielskemu obrancovi žltú kartu.
     
    61
    John Obi Mikel v strede ihriska fauloval Samira Nasriho. Pri lopte tak ostanú zverenci Manuella Pellegriniho.
     
    60
    Máme za sebou hodinu hry a pokiaľ sa v hre Chelsea niečo radikálne nezmení, z dnešného zápasu odíde bodovo naprázdno.
     
    59
    César Azpilicueta chcel pekným oblúčikom vysunúť Rubena Loftusa-Cheeka, no ten jeho úmysel vôbec nepochopil.
     
    58
    Ruben Loftus-Cheek bol faulovaný Fernandinhom, a tak sa aspoň na teraz končí útočná aktivita aktuálneho anglického vicemajstra.
     
    57
    Na hranici šestnástky bol opäť Samir Nasri, no v kombinácii s Yayom Tourém neuspel. Chelsea v poslednom úseku hry stráca jednu loptu za druhou.
     
    56
    Z vnútra pokutového územia pálil Samir Nasri, no jeho strelu v pokľaku zblokoval Gary Cahill. Sky Blues ale pokračujú v pretrvávajúcom tlaku.
     
    55
    Manchester City je blízko k tomu, aby preskočil tretí Arsenal. Na Stamford Bridge vedie už 0:2 a je oveľa nebezpečnejším tímom. Guus Hiddink musí niečo vymyslieť.
    54. Sergio Agüero (MAC) - 0:2
     
    54
    Manchester City dal gól! Sky Blues opäť trestajú domáci tím. Kevin De Bruyne výborne vyviezol loptu na polovicu súpera, kde ju posunul na Samira Nasriho. Francúz peknou kolmicou našiel SERGIA AGÜERA, ktorý v tejto sezóne zaznamenáva jubilejný 20. gól v rámci Premier League.
     
    52
    Pablo Zabaleta si teraz dal väčší pozor na Pedra a jeho pokus center zblokoval na rohový kop. Po ňom si však Chelsea nevypracovala šancu na vyrovnanie skóre.
     
    51
    Yaya Touré neohrozene postupoval dopredu, no nakoniec bol predsa len zastavený. Reprezentant Pobrežia Slonoviny následne fauluje Williana.
     
    50
    V úvodných piatich minútach Chelsea dvakrát pohrozila, a tak dáva jasne najavo to, že sa v dnešnom zápase ešte zďaleka nevzdáva.
     
    49
    Na konci rýchlej akcie domáceho tímu bol Ruben Loftus-Cheek. Domáci mladík bol v dobrej pozícii, no bránu Joe Harta prestrelil.
     
    48
    Pedro sa doslova pohral s brániacim Pablom Zabaletom a vnikol do pokutového územia. Jeho center smeroval na Rubena Loftusa-Cheeka, no ten nedokázal presnejšie zakončiť.
     
    47
    V úvode druhého polčasu dostáva po súboji s Garym Cahillom žltú kartu aj francúzsky tvorca hry Samir Nasri.
     
    46
    Do druhého dejstva nastúpili oba tímy v nezmenenej zostave. Jediným strelcom zápasu je Sergio Agüero, pre ktorého to bol 19. gól v sezóne.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Strhujúci prvý polčas máme za sebou. Videli sme množstvo zaujímavých šancí a keby sme videli 3-4 góly, asi by sme sa nemohli čudovať. Avšak rozvlniť sieť sa zatiaľ podarilo len Sergiovi Agüerovi, ktorý po polhodine hry obstrelil brankára Thibauta Courtoisa. Belgický brankár ale chytil niekoľko ďalších šancí súpera a jeho výkon možno hodnotiť veľmi kladne. Na druhej strane mal veľkú príležitosť Pedro, no jeho strelu odkopol z bránkovej čiary Nicolás Otamendi. Pred druhým polčasom je ale všetko ešte otvorené.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Priamy kop rozohral tradičný exekútor Willian. Brazílčan však nenapodobnil svoje výstavné góly, ktorými sa zaskvel najmä v prvej polovici sezóny. Jeho strela skončila len nad bránou Joea Harta.
     
    45
    V posledných sekundách riadneho hracieho času Mike Dean píska nedovolený zákrok Nicolása Otamendiho na Diega Costu. Navyše, obranca hostí dostáva aj žltú kartu.
     
    44
    Cesc Fàbregas sa zmocnil lopty a okamžite sa ju snažil dostať smerom dopredu. Taktickým faulom ho ale zastavil Yaya Touré.
     
    43
    V závere prvého polčasu registrujeme na strane londýnskeho klubu ofsajd. V postavení mimo hry sa ocitol Willian.
     
    42
    Veľkú pochvalu si zaslúži Gary Cahill. Ten teraz dokázal čisto odstaviť od lopty Sergia Agüera, ktorý po prihrávke od Kevina De Bruyna smeroval sám na domácu bránu.
     
    40
    Na hranici pokutového územia si prebral loptu Diego Costa, ale španielskeho kanoniera parádnym defenzívnym zákrokom odzbrojil Fernandinho.
     
    39
    Tempo hry po úvodnom góle mierne opadlo. Pri lopte sú zväčša zverenci Guusa Hiddinka, no tí sa nevedia dostať cez agresívne napádajúceho súpera.
     
    38
    Hra sa teraz odvíjala na útočnej polovici Manchesteru City. Obrana The Blues ale bola dobre sformovaná a súpera nepustila do zakončenia.
     
    37
    Na druhej strane predviedol dobrú akciu Aleksandar Kolarov. Srbský obranca hľadal v pokutovom území Sergia Agüera, no pred ním dobre zasiahol Branislav Ivanović.
     
    36
    Ďalší center do šestnástky súpera poslal Brazílčana Willian, no ani tentokrát nenašiel hlavu jedného zo svojich spoluhráčov.
     
    35
    Pedro sa po ľavej strane dostal k centru, no ten pred Diegom Costom odvracia na rohový kop Pablo Zabaleta.
     
    34
    Tak to je šok pre vypredaný Stamford Bridge. Chelsea sa vo vzájomných zápasoch proti Manchestru City veľmi darí, no po polhodine hry prehráva najtesnejším rozdielom.
    33. Sergio Agüero (MAC) - 0:1
     
    33
    Manchester City dal gól! Domáci futbalisti absolútne nezvládli rozohrávku rohového kopu. Do rýchleho brejku sa na druhej strane dostal Kevin De Bruyne a prízemnou prihrávkou našiel SERGIA AGÜERA. Argentínčan si loptu spracoval a pekne obstrelil padajúcich obrancov i brankára Thibauta Courtoisa.
     
    32
    Abdul Baba Rahman sa dostal k centru, no ten bol zrazený na ďalší rohový kop domáceho tímu.
     
    31
    Rohové kopy domáceho tímu sú pomerne nebezpečné, no zverenci čilského trénera Manuela Pellegriniho si zatiaľ s nimi dokázali poradiť.
     
    30
    Aj Chelsea dokáže zatlačiť svojho súpera. V poslednej minúte smerovalo do šestnástky hostí niekoľko nebezpečných centrov. Nakoniec loptu odvracia na rohový kop Nicolás Otamendi.
     
    29
    Arbiter dnešného duelu Michael Dean po prvýkrát siaha do svojho vrecka. Žltú kartu po faule na Cesca Fàbregasa dostáva obranca Pablo Zabaleta.
     
    27
    Sergio Agüero vtipnou prihrávkou prestrčil loptu na Samira Nasriho. Francúzsky futbalista bol sám pred bránou, no jeho pokus zlikvidoval skvelo chytajúci Thibaut Courtois.
     
    26
    Jesús Navas sa krásne zbavil mladého Abdula Babu Rahmana. Spätnou prihrávkou v pokutovom území hľadal Sergia Agüera, ale v páde prekazil jeho úmysel Gary Cahill.
     
    25
    Sky Blues v posledných minútach prevzali iniciatívu do svojich rúk. K ďalšiemu centru sa dostal Fernandinho, ale loptu upratal do bezpečia Ivanović.
     
    24
    Následný rohový kop v podaní Manchestru City nepriniesol pre domáci tím vážnejšiu hrozbu. Pri lopte sú už futbalisti Chelsea.
    23. Kevin De Bruyne (MAC)
     
    23
    Fantastický zákrok v podaní Thibauta Courtoisa. Ten po druhýkrát vychytal svojho krajana Kevina De Bruyna, ktorý ťažil zo skvelej kolmej prihrávky od Yayu Tourého.
     
    22
    Po rohovom kope Williana sa dostal k hlavičke Gary Cahill. Anglický obranca bol v dobrej pozícii, no svoj pokus nedokázal usmerniť do priestoru troch žrdí.
     
    21
    Teraz sme sledovali pomerne hluchý úsek hry. Oba tímy nevedeli založiť poriadnu útočnú akciu, keďže sa ich snaha zväčša končila stratou lopty v strede ihriska.
     
    19
    Ruben Loftus-Cheek sa pekne zbavil Nicolása Otamendiho a z ľavej strany prízemnou strelou ohrozil Joe Harta. Ten jeho strelu vyrazil mimo brány, no dotyk anglického brankára si hlavný rozhodca Mike Dean nevšimol.
     
    18
    Center Césara Azpilicuetu z pravej strany smeroval na Diega Costu, no pred ním dobre zasiahol argentínsky stopér Nicolás Otamendi.
     
    17
    Ruben Loftus-Cheek sa predviedol peknou akciou. Priťukol loptu na Diega Costu, ktorého strela však bola zrazená. Následný pokus Cesca Fábregasa v páde nebol nebezpečný.
     
    16
    Skutočne to bol Kevin De Bruyne, kto zahral rohový kop. Belgičanov center ale nenarobil obrane domáceho tímu žiadne ťažkosti.
     
    15
    Abdul Baba Rahman zablokoval center Jesúsa Navasa, a tak bude nasledovať rohový kop v podaní hostí. Ten zrejme zahrá Kevin De Bruyne.
     
    14
    Prihrávka Pedra na Diega Costu neprešla. Obrana Manchestru City si v tomto prípade počínala veľmi dobre a španielskemu kanonierovi nedala ani milimeter priestoru navyše.
     
    13
    Aleksandar Kolarov sa snažil presadiť v pokutovom území domáceho tímu, no proti presile neuspel. Následne akciu The Blues zastavuje taktickým faulom Fernandinho.
     
    12
    Dlhý pas na Diega Costu nebol z kategórie najpresnejších. Joe Hart bez problémov loptu chytá do svojich rukavíc a rozohráva ďalšiu akciu Sky Blues.
     
    11
    FC Chelsea zahrávala rohový kop, ktorý vybojoval Brazílčan Willian. Po centri z pravej strany sa ale Gary Cahill či Branislav Ivanović do zakončenia nedostali.
     
    9
    Futbalisti Manchestru City mali veľké šťastie. Po zbytočnej strate získal loptu Diego Costa a postupoval sám na Joea Harta. Jeho snahu skórovať ale zmarila zástavka postranného rozhodcu.
     
    8
    Úvod zápasu sa odohráva skutočne vo veľmi vysokom tempe. Sledujeme veľmi dobrý futbal a som si istý, že góly na seba nenechajú dlho čakať.
     
    7
    Na druhej strane musel zasahovať aj Thibault Courtois. Belgický brankár si ale so strelou svojho krajana Kevina De Bruyna bez väčších problémov poradil.
    6. Pedro (CHE)
     
    6
    Chelsea mohla otvoriť skóre. Diego Costa sa presadil v osobnom súboji s Nicolásom Otamendim i vybehnutým Joeom Hartom. Následne priťukol loptu na Pedra, ktorý vystrelil z hranice šestnástky. Jeho pokus na bránkovej čiare však zastavil práve spomínaný Nicolás Otamendi.
     
    5
    Kevin De Bruyne sa previnil faulom v súboji s Branislavom Ivanovićom. Lopta tak ostane na kopačkách domáceho tímu.
     
    4
    Po úvodnej šanci hostí sa k lopte dostávajú aj futbalisti Chelsea, ktorí v predošlom kole prišli o 17-zápasovú sériu bez prehry. The Blues kombinujú zatiaľ v stredovom kruhu.
     
    3
    Veľká šanca Manchesteru City! Samir Nasri krásne vysunul Kevina De Bruyna, ten spätnou prihrávkou našiel v pokutovom území Sergia Agüera, no jeho strelu v poslednej chvíli zblokoval Gary Cahill.
     
    2
    Po prihrávke Samira Nasriho sa v postavení mimo hry ocitol krajný obranca Pablo Zabaleta. Ten sa už vracia na svoje typické miesto.
     
    1
    Úvodný výkop zápasu mali hostia, ktorí nastúpili na zápas v netypických žltých dresoch. Na začiatok zápasu volí Manchester City postupný útok.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Ivanović (C), Cahill, Baba – Fàbregas, Mikel – Willian, Loftus-Cheek, Pedro – D. Costa.
    Náhradníci: Begović – Falcao, Kenedy, Pato, Traoré, Miazga, Matić.

    Manchester City: Hart – Zabaleta, Otamendi, Mangala, Kolarov – Y. Touré (C), Fernandinho – Navas, De Bruyne, Nasri – Agüero.
    Náhradníci: Caballero – Sagna, Fernando, Bony, Delph, Demichelis, Iheanacho.
     
    Vitajte na londýnskom Stamford Bridge, kde dosluhujúci majster Anglicka v rámci 34. kola privíta vicemajstra z Manchestru.

    Tabuľkové postavenie:
    10. Chelsea: 11 – 11 – 10; skóre 49:42; body 44
    4. Man. City: 17 – 6 – 9; skóre 58:33; body 57

    Forma:
    Chelsea: R – P – P – R – V – P
    Man. City: R – P – V – R – V – V

    Londýnska Chelsea, v rozhádzanom a chaotickom stave, v aktuálnom ročníku definitívne neobháji majstrovský titul a s najväčšou pravdepodobnosťou skončí i mimo pohárovej Európy. Takto (ne)pripravená bude v lete čakať na počiatok kontinuálnej práce talianskeho manažéra Antonia Conteho. Ten súčasný – Guus Hiddink – nezopakuje s The Blues rovnaký úspech, aký dosiahol pri svojej prvej dočasnej anabáze na Stamford Bridge, víťazstvo v FA Cup-e zo sezóny 2008/09.
    Modrí by čisto v teoretickej rovine mohli pokúšať svoju šancu na účasť v Európskej lige UEFA, no na momentálne piaty Manchester United strácajú šesť kôl pred koncom deväť bodov. Londýnčania navyše pred týždňom ukončili 15-zápasovú ligovú sériu neporaziteľnosti od príchodu holandského stratéga na lavičku (Swansea 0:1). Hiddink ale na klubovej úrovni neprehral dva ligové duely v rade od februára 2004!

    Znie to až neuveriteľné, no Citizens pred týždňom po prvýkrát od októbra vyhrali dva ligové duely po sebe! Nekonzistentné výkony sú dôvodom, prečo sa Manuel Pellegrini nebude lúčiť s Etihad Stadium majstrovský titulom. Sky Blues pri jednom zápase k dobru strácajú päť kôl pred koncom na vedúci Leicester pätnásť bodov. Ďaleko viacej ich musí zaujímať ligový vývoj pod nimi, kde sa na bledomodrý klub z Manchestru tlačí predovšetkým duo Manchester United a West Ham.
    Zverenci čilského inžiniera by si svoj náskok mohli tento víkend minimálne postrážiť. Na ihriskách súperov sa im totiž v ostatných týždňoch darí, zo siedmich výletov sa len raz vracali bez bodu (Liverpool 0:3). Celkovo sú ale na cudzích trávnikoch až siedmym najlepším celkom Premier League. Chuť si spravili v Lige majstrov, kde po enormne vyrovnanom dvojzápase vyradili parížsky Saint-Germain (2:2 a 1:0). Bledomodrí v semifinále narazia na madridský Real.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 33. Agüero, 54. Agüero, 80. Agüero

    Karty:   62. Azpilicueta (CHE), 72. Mikel (CHE) – 29. Zabaleta (MAC), 45. Otamendi (MAC), 47. Nasri (MAC)   78. Courtois (CHE)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 3:1. Rohy: 11:3. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 12:14.
    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Ivanović (C), Cahill, Baba – Fàbregas, Mikel (79. Begović) – Willian (70. Traoré), Loftus-Cheek, Pedro (70. Kenedy) – D. Costa.
    Náhradníci: Begović – Falcao, Kenedy, Pato, Traoré, Miazga, Matić.

    Manchester City: Hart – Zabaleta (67. Sagna), Otamendi, Mangala, Kolarov – Y. Touré (C), Fernandinho – Navas, De Bruyne, Nasri (75. Delph) – Agüero (85. Iheanacho).
    Náhradníci: Caballero – Sagna, Fernando, Bony, Delph, Demichelis, Iheanacho.

    Rozhodca: Mike Dean