Norwich – Sunderland 0:3 (kon.) | Manchester United – Aston Villa 1:0 (kon.) | Everton – Southampton 1:1 (kon.)
Newcastle – Swansea 3:0 (kon.) | West Bromwich – Watford 0:1 (kon.) | Chelsea – Manchester City 0:3 (kon.)
koniec
Chelsea FC
0:3 (0:1)
Manchester City
Sobota 16.04.2016, 18:30 • Stamford Bridge, London • Anglická Premier League • 34. kolo
Predzápasové kurzy
     
    85
    Päť minút pred koncom riadneho hracieho času odchádza z ihriska hrdina zápasu – Sergio Agüero. Autora hattricku na záverečné minútky vymenil mladý Kelechi Iheanacho.
    80. Sergio Agüero (MAC) - 0:3
     
    80
    Manchester City dal gól! Je rozhodnuté, hattrick je na svete. SERGIO AGÜERO je hrdinom dnešného zápasu. Argentínčan oklamal Asmira Begoviča, poslal ho na druhú stranu a strelou k pravej tyči skóruje.
     
    79
    Samozrejme, Chelsea musí striedať. Namiesto Johna Obiho Mikela prichádza do brány náhradný brankár Asmir Begović.
    78. Thibaut Courtois (CHE)
     
    78
    Pokutový kop pre Manchester City! Fernandinho sa dostal za obrannú líniu domácich a pokúšal sa obísť Thibauta Courtoisa. Ten ho ale fauloval, a tak dostáva červenú kartu.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom odchádza do šatne práve Samir Nasri. Toho v strede poľa nahrádza Fabian Delph.
     
    72
    John Obi Mikel poriadne prešiel po nohách Samira Nasriho. Absolútne zaslúžene tak dostáva žltú kartu.
     
    70
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Willian, prichádza Bertrand Traoré.
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Pedro, prichádza Kenedy.
     
    67
    Pablo Zabaleta už v zápase dostal jednu žltú kartu, a tak ho Manuel Pellegrini radšej sťahuje z ihriska. Na pravý kraj obrany sa zaradí Bacary Sagna.
     
    65
    Samir Nasri mohol rozhodnúť! Po ľavej strane sa dostal šance, no Thibaut Courtois mu výborne zmenšil strelecký uhol a jeho strelu zlikvidoval.
     
    62
    César Azpilicueta tesne pred vlastnou šestnástkou zahral rukou, čo neuniklo pozornosti Mikea Deana. Ten navyše udeľuje španielskemu obrancovi žltú kartu.
    54. Sergio Agüero (MAC) - 0:2
     
    54
    Manchester City dal gól! Sky Blues opäť trestajú domáci tím. Kevin De Bruyne výborne vyviezol loptu na polovicu súpera, kde ju posunul na Samira Nasriho. Francúz peknou kolmicou našiel SERGIA AGÜERA, ktorý v tejto sezóne zaznamenáva jubilejný 20. gól v rámci Premier League.
     
    47
    V úvode druhého polčasu dostáva po súboji s Garym Cahillom žltú kartu aj francúzsky tvorca hry Samir Nasri.
     
    45
    V posledných sekundách riadneho hracieho času Mike Dean píska nedovolený zákrok Nicolása Otamendiho na Diega Costu. Navyše, obranca hostí dostáva aj žltú kartu.
    33. Sergio Agüero (MAC) - 0:1
     
    33
    Manchester City dal gól! Domáci futbalisti absolútne nezvládli rozohrávku rohového kopu. Do rýchleho brejku sa na druhej strane dostal Kevin De Bruyne a prízemnou prihrávkou našiel SERGIA AGÜERA. Argentínčan si loptu spracoval a pekne obstrelil padajúcich obrancov i brankára Thibauta Courtoisa.
     
    29
    Arbiter dnešného duelu Michael Dean po prvýkrát siaha do svojho vrecka. Žltú kartu po faule na Cesca Fàbregasa dostáva obranca Pablo Zabaleta.
     
    27
    Sergio Agüero vtipnou prihrávkou prestrčil loptu na Samira Nasriho. Francúzsky futbalista bol sám pred bránou, no jeho pokus zlikvidoval skvelo chytajúci Thibaut Courtois.
     
    23
    Fantastický zákrok v podaní Thibauta Courtoisa. Ten po druhýkrát vychytal svojho krajana Kevina De Bruyna, ktorý ťažil zo skvelej kolmej prihrávky od Yayu Tourého.
     
    22
    Po rohovom kope Williana sa dostal k hlavičke Gary Cahill. Anglický obranca bol v dobrej pozícii, no svoj pokus nedokázal usmerniť do priestoru troch žrdí.
    6. Pedro (CHE)
     
    6
    Chelsea mohla otvoriť skóre. Diego Costa sa presadil v osobnom súboji s Nicolásom Otamendim i vybehnutým Joeom Hartom. Následne priťukol loptu na Pedra, ktorý vystrelil z hranice šestnástky. Jeho pokus na bránkovej čiare však zastavil práve spomínaný Nicolás Otamendi.
     
    3
    Veľká šanca Manchesteru City! Samir Nasri krásne vysunul Kevina De Bruyna, ten spätnou prihrávkou našiel v pokutovom území Sergia Agüera, no jeho strelu v poslednej chvíli zblokoval Gary Cahill.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 33. Agüero, 54. Agüero, 80. Agüero

    Karty:   62. Azpilicueta (CHE), 72. Mikel (CHE) – 29. Zabaleta (MAC), 45. Otamendi (MAC), 47. Nasri (MAC)   78. Courtois (CHE)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 3:1. Rohy: 11:3. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 12:14.
    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Ivanović (C), Cahill, Baba – Fàbregas, Mikel (79. Begović) – Willian (70. Traoré), Loftus-Cheek, Pedro (70. Kenedy) – D. Costa.
    Náhradníci: Begović – Falcao, Kenedy, Pato, Traoré, Miazga, Matić.

    Manchester City: Hart – Zabaleta (67. Sagna), Otamendi, Mangala, Kolarov – Y. Touré (C), Fernandinho – Navas, De Bruyne, Nasri (75. Delph) – Agüero (85. Iheanacho).
    Náhradníci: Caballero – Sagna, Fernando, Bony, Delph, Demichelis, Iheanacho.

    Rozhodca: Mike Dean