Švajčiarsko – Japonsko 3:1 (kon.) | Rusko – Švédsko 4:1 (kon.) | Fínsko – Česko 5:0 (kon.)
koniec
Fínsko
5:0 (0:0, 3:0, 2:0)
Česko
cz Sobota 02.04.2016, 04:35 • Sandman Centre, Kamloops, Kanada • MS žien • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Český národní tým nevstoupil do šampionátu v kanadském Kamloops zrovna ideálně. Se Švédskem sice sehrál vyrovnanou partii, avšak po inkasovaném gólu osm sekund před koncem vyšel bodově naprázdno! Svěřenkyně Jiřího Vozáka se však dokázala psychicky zvednout a v následném utkání se Švýcarskem odvrátily hrozbu bojů o udržení a po vítězství 3:1 si dokázaly zachovat naději na postup do čtvrtfinále! Den D přišel ve čtvrtek, kdy se národní tým představil na McArthur Island v posledním zápase skupiny B s Japonskem...

    Češky by případná výhra výrazně přiblížila účasti ve čtvrtfinále, avšak děvčata nevstoupila do zápasu dobře a velmi rychle prohrávala. Vyrovnání jsme se dočkali až v závěru druhé třetiny, kdy se prosadila Alena Polenská! Národní tým vyrovnávací gól nabudil a ve třetí třetině dokonala obrat Anna Tejralová. Japonky však rychle odpověděly a zápas šel do prodloužení. Ani po pětiminutovém prodloužení nebylo rozhodnuto, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy.

    Hrdinkou nájezdové loterie se stala Klára Hymlárová, která proměnila všechny své tři nájezdy a přisoudila českým barvám bonusový druhý bod! V následném zápase Švédky porazily Švýcarky 2:1 po sn., tento výsledek zároveň rozhodl, že poprvé v historii se českým tým podívá do vyřazovacích bojů – česká radost mohla naplno odstartovat!

    "Na ten první nájezd jsem si určitě nevěřila, byla jsem poměrně dost v šoku, že mě trenéři vybrali," překvapila po zápase nevysoká útočnice. Proměněná penalta proti hvězdné Naně Fudžimotové Hymlárovou doslova nabila sebevědomím. "Klára proměnila první nájezd, takže jsme pokračovali ve vítězném tažení a dopadlo to dobře," podotkl na závěr Jiří Vozák.

    A co říká na soupeře pro čtvrtfinále manažer týmu, David Moravec? "Budu citovat jednoho trenéra, který mě trénoval v reprezentaci, "Musíme dát bomby k tyči a vyhrajeme!",".

    Český tým dosáhl historického úspěchu, ale dle slov Davida Moravce chce tým víc, chce do semifinále! S Finskem Češky sehrály před šampionátem přípravný zápas, ve kterém zvítězily hráčky Suomi 2:1 v prodloužení. Šance na postup tak rozhodně je!
     
    Příjemné hokejové ráno všem fanouškům a fanynkám českého ženského hokeje! Národní tým žen včera v kanadském Kamloops přepisoval historii – poprvé se totiž dokázal probojovat do čtvrtfinálových bojů! My se společně zaměříme právě na čtvrtfinálový souboj našich děvčat s Finskem. Úvodním vhazování je v SandMan Centre naplánováno v 4:30 SELČ a z tohoto zápasu vám nabídneme textový přenos přímo z místa!
     
    Úvodní sestavy:

    Finsko: Räisänenová (Keisalaová) – Hiirikoskiová "C", Lindstedtová, Kilponenová, Tuominenová, Savolainenová, Jalosuová, Viitasuová, Tanskanenová – Karvinenová "A", Väliläová "A", Nieminenová – Tulusová, Niskanenová, Hoviová – Karnaová, Säkkinenová, Saariová – Hakalaová, Ollikainenová, Valkamaová.

    Česko: Peslarová (Škodová) – Tejralová "A", Zíková, Herzigová, Horálková "A", Flachsová, Kolowratová, Zedníková – Polenská "C", Hymlárová, Křížová – Vanišová, Pejzlová, Neubauerová – Povová, Přibylová, Lédlová – Manhartová, Bukolská, Patočková – Studentová.

    Rozhodčí: Drahomíra Fialová (CZE), Jamie Huntleyová (USA) – Bettina Angererová, Charlotte Girardová (FRA).
    Sestavy jsou známy a na ledě právě probíhá rozbruslení!
     
    Napětí stoupá, atmosféra houstne. Hráčky obou týmů právě vstupují na ledovou plochu!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Úvodní buly ovládly české hokejistky a Denisa Křížová okamžitě nahodila puk na Räisänenovou, strážkyně finské svatyně však měla úlohu snadnou.
     
    00:47
    Finky zaváhaly v rozehrávce a ke kotouči se dostala Tereza Vanišová, česká útočnice ale nestihla zakončit a o černou pryž záhy přišla.
     
    01:04
    Uff. Užuž to vypadalo, že by hráčky v modrých dresech mohly vyrazit do rychlého protiútoku, místo toho je tu ale úmyslný ofsajd Suomi.
     
    01:27
    Česká rozehrávka doletěla až na zakázané uvolnění, vhazovat se tak bude po pravici Kláry Peslarové.
     
    01:51
    Kolowratová po buly trefila kotouč trochu nešťastně, Češky to ale nakonec bravurně zvládly a mohou založit protiútok!
     
    02:21
    Svěřenkyně Jiřího Vozáka nyní notně ztěžují Finkám rozehrávku, hokejistky Suomi se stále nemohou vymanit z vlastního obranného pásma.
     
    02:43
    Finské hokejistky se zmohly jen na nahození ze středního pásma, ale Češky poté poměrně záhy o kotouč přišly a musí čelit další akci soupeřek.
     
    03:15
    Ronja Savolainenová dostala kotouč na modrou a nahodila ho na Peslarovou, ta však i přes nepříliš dobrý výhled dokázala bez problémů zakročit.
     
    03:49
    Další nahození z holy Rosy Lindstedtové už proletělo mimo, náš národní tým se poté dokázal vymanit ze sevření a jsou to právě Češky, kdo je momentálně na puku!
     
    04:26
    Úvod zápasu je hodně nervózní, je vidět, že oběma týmům jde o hodně. Klára Peslarová nyní pro jistotu schovala nahození ze středního pásma ve své lapačce a přerušila hru.
     
    04:49
    Denisa Křížová skvěle zapracovala při napadání a připravila Tuominenovou o puk, Finky to ale nakonec zvládly a míří do další protiakce.
     
    05:28
    Tu vedla středem hřiště Tanja Niskanenová, která se nakonec prokličkovala až do skvělé palebné pozice, z mezikruží ale na skvělou Peslarovou nevyzrála!
    05:28 Průnik Niskanenové.
     
    06:01
    České hokejistky se na chvilku zmocnily puku v útočném pásmu a hned z toho byla střela Venduly Přibylové, která ale byla zblokována.
     
    06:24
    Skvěle! Češky donutily své sokyně k zaváhání v rozehrávce, hráčky Suomi vyhodily puk až na zakázané uvolnění.
     
    06:38
    Anna Zíková to nemyslela vůbec špatně, ale její nahození si nakonec cestu až k Räisänenové nenašlo.
     
    07:08
    David Moravec hovořil před zápasem o tom, že slabinou finského týmu je post brankářky, tak se nechme překvapit, do jaké míry to dnes bude platit.
     
    07:13
    Nyní se bohužel nejspíš přesvědčíme hlavně o kvalitách Kláry Peslarové, na trestnou lavici totiž míří Michaela Pejzlová (CZE) na dvě minuty za hru tělem.
     
    07:26
    Paráda!!! Češky se ihned po buly osvobodily a kotouč je nyní až u Meeri Räisänenové.
     
    07:58
    Rána finsk kapitánky Hiirikoskiové od modré byla zblokována, Finky ale nadále pokračují v kombinaci v útočném pásmu.
     
    08:25
    Uff! Po nepřehledném závaru před Peslarovou se kotouč nečekaně odrazil a proletěl těsně nad břevnem české svatyně!
    08:25 Další šance Finek.
     
    09:09
    Michelle Karvinenová a po ní i Tanja Niskanenová měly na holi úvodní gól, Peslarová ale v obou případech bravurně zasáhla!
     
    09:13
    Oslabení ubráněno, Pejzlová už je na ledě! Češky byly poprvé v zápase pod tlakem, ale naštěstí to vše zvládly.
     
    09:48
    Zkušená Petra Herzigová nic nevymýšlela a ze středního pásma nahodila kotouč do toho útočného, svěřenkyně Jiřího Vozáka se poté usadily v rohu kluziště.
     
    10:20
    Vanišová se tlačila do zakončení, vystřelit se jí ale nedokázalo a jedna z rozhodčích má bohužel opět zdviženou pravici... Půjdeme do čtyř.
     
    10:22
    Za katr usedne Petra Herzigová (CZE), která vyfasovala dvě minuty za podražení. Přiznám se, že jsem faul neviděl.
     
    10:47
    České hokejistky se dokázaly osvobodit, poté ale musely okamžitě čelit další akci soupeřek. Peslarová si ale poradila!
     
    11:17
    Takhle by to šlo! Denisa Křížová se vydala vpčed ve vlastním oslabení a dokonce se dostala ke střele, která ale proletěla těsně vedle pravé tyče!
     
    11:52
    Mira Jalosuová dostala nabito na vrchol levého kruhu a bez přípravy vypálila, Klára Peslarová ale dokázala mezírku mezi svými betony včas ucpat!
     
    12:22
    Češky se opět osvobodily a Petra Herzigová už je na ledě, naše holky zatím hrají velmi dobře!!
     
    12:45
    No a pozor, česká tým si navíc zahraje přesilovku! Sara Säkkinenová (FIN) už sedí za katrem, provinila se nedovolené bránění.
    12:45 Zákrok Peslarové a následné vyloučení Säkkinenové, Češky si poprvé zahrají přesilovku.
     
    13:05
    Finky se osvobodily, české hráčky zakládají další akci od Anety Tejralové, která míchá s pukem na hokejce za vlastní svatyní.
     
    13:37
    Michaela Pejzlová se šikovně proháčkovala na levý kruh, v klíčový moment jí ale bohužel puk neposlechl a české útočnici se nepodařilo vystřelit.
     
    14:08
    Tak toto byla asi největší šance českého výběru! Tereze Vanišové střela ze skvělé pozice příliš nesedla, poté však ještě vznikl před Räisänenovou velký závar a kotouč proletěl těsně nad!
     
    14:45
    Säkkinenová už je na ledě, ani český tým svou první přesilovku v utkání nedokázal využít. Nevadí, bojujeme dál!
     
    15:11
    Finská kapitánka Jenni Hiirikoskiová se středem hřiště proháčkovala do mezikruží, odkud tvrdě vypálila, ale Klára Peslarová parádním reflexivním zákrokem udržela bezbrankový stav!
     
    15:50
    Tak to je obrovská škoda!!! Räisänenová se dostala do obrovských problémů a Tereza Vanišová poté zakončila z otočky, puk ale pouze proletěl brankovištěm a do sítě nezamířil!
     
    16:33
    Češky zastavily protiútok Finek hned v samém počátku, v posledních minutách hraje parta Jiřího Vozáka skvěle! Jen tak dál.
     
    17:16
    Anna Kilponenová z rohu kluziště nahodila kotouč na českou svatyni, černá pryž ale skončila jen na boční síti. Peslarová nemusela zasahovat.
     
    17:45
    Alena Polenská to poté zkusila z levé strany, její tvrdá rána ale nakonec zaduněla jen o zadní hrazení.
     
    18:04
    Užuž to vypadalo, že by se Křížová mohla dostat do úniku, ale ve středním pásmu si nedokázala puk zpracovat podle svých představ.
     
    18:59
    Tak teď při nás stáli všichni svatí! Po akci Karvinenové se dostala ke střele z předbrankového prostoru Saila Saariová, jež ale tutovkou pohrdla a Peslarová její projektil záhadným způsobem dokázala lapit!
     
    19:26
    Akce veteránky Riikky Väliläové už tak nebezpečná nebyla a zdá se, že svěřenkyně Jiřího Vozáka dovedou první třetinu k bezbrankovému konci.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je to tak, po první třetině svítí na kostce nad ledem nadějný stav 0:0! V úvodu se trošku zdálo, že naše holky sráží nervozita, svěřenkyně Jiřího Vozáka ale ubránily dvě oslabení po sobě, což je nakoplo. Od té doby hrajeme se Suomi naprosto vyrovnanou partii a navíc jsme se mohli dostat do vedení, ze závaru před ležící Räisänenovou se ale české hráčky neprosadily.
     
    Střely na branku: 13:4
    Takto to vypadalo těsně před začátkem. Holky zatím drží nadějný výsledek!
     
    Druhá třetina začne v 5:20, tak si to rozhodně nenechte ujít!
    Ještě to bude drama, držte v Česku palce!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Riikka Väliläová vybojovala kotouč na útočné modré a Finky se poté okamžitě usadily v útočném pásmu.
     
    20:40
    Nakonec z toho ale bylo jen nepřesné nahození z hole obrovité Rosy Lindstedtové, první střídání v prostřední dvacetiminutovce tak Češky zvládly.
     
    21:30
    Finky se opět usadily v pásmu a k dorážce střely z rohu se pokusila dostat Tanja Niskanenová, to se jí ale nepodařilo a puku se poté zmocnily české hokejistky.
     
    21:41
    Svěřenkyně Jiřího Vozáka ale vyhodily kotouč na zakázané uvolnění, vhazovat se tak bude před Klárou Peslarovou.
     
    22:09
    Saana Valkamaová se pokusila prohodit si svou strážkyni Pavlínu Horálkovou, ta ale mrštnou finskou útočnici už k puku nepustila.
    22:09 Peslarová zatím drží české naděje.
     
    22:47
    Po smolném odrazu se hráčky Suomi dostaly do rychlého protiútoku, ale skvěle to udělala právě Horálková, která vytlačila Finky do rohu.
     
    23:24
    České hráčky vyhodily puk tak šikovně, aby z toho nebylo zakázané uvolnění a Samantha Kolowratová poté navíc na útočné modré zachytila nepřesnou finskou rozehrávku.
     
    24:17
    Michaela Pejzlová využila zaškobrtnutí Hiirikoskiové a vydala se do samostatného úniku, Lindstedtová se ale zodpovědně vrátila a nepustila českou útočnici do šance! To je škoda.
     
    24:56
    Michelle Karvinenová zavezla kotouč zpět do útočného pásma, prakticky veškerý děj se nyní odehrává v prostoru před Klárou Peslarovou.
     
    25:45
    Vendula Přibylová se však po pravém křídle prokousala dopředu a dostala se až do zakončení, její bekhend ale nebyl pro Räisänenovou neřešitelnou překážkou.
     
    26:13
    Uff, uff, uff! Finky ujely do rychlé protiakce a poté přišla střela Nieminenové z levého kruhu, se kterou si Peslarová jen tak tak poradila a poté se štěstím vleže udržela kotouč před brankovou čarou!
    26:13 Stá střela na turnaji Peslarovou nezaskočila.
     
    26:37
    Přibylová s Povovou se vydaly dopředu a podařilo se jim zavézt kotouč až za finskou svatyni, do zakončení se ale dvojice českých útočnic už nedostala.
     
    27:23
    Finské hokejistky se usadily v útočném pásmu, nicméně Češky je nepustily z rohu kluziště a po několika desítkách sekund vyvezly puk do bezpečí.
     
    27:58
    Michaela Pejzlová zpoza branky nahazovala kotouč do prostoru před Meeri Räisänenovou, tam ale nebyl nikdo v bílém dresu.
     
    28:54
    Hra je přerušena, sudí totiž vykázaly Finky z útočného pásma a vhazovat se bude po pravé ruce Räisänenové!
     
    28:54
    A už známe důvod! Finky hrály v šesti, následovat tak bude přesilovka českého výběru! Trest odpyká Valkamaová (FIN).
     
    29:19
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Jemine, to je škoda. Češky ve vlastní přesilovce inkasovaly. Michelle Karvinenová ujela do rychlého protiútoku a jen tak tak minula odkrytou českou svatyni, poté ale přesnou přihrávkou našla RIIKKU VÄLILÄOVOU a ta už měla úlohu snadnou. Asistence: Michelle Karvinenová.
    29:19 Riikka VÄLILÄOVÁ - 1:0
     
    30:07
    Češky se poté opět usadily v útočném pásmu, do zakončení se ale ještě nedostaly.
     
    30:12
    Tohle vypadá nadějně, pojďme té šance využít! Niskanenová (FIN) usedla na trestnou lavici za vražení, Češky si zahrají dvojnásobnou přesilovku!
     
    30:41
    Skvělou práci při bránění odvedla Väliläová, která vybojovala puk na vlastní modré čáře a poté ho dopravila do bezpečí.
     
    30:54
    Saana Valkamaová už je zpět na ledě, výběr Jiřího Vozáka ale ještě bude mít k dispozici zbytek klasické přesilovky.
     
    31:26
    Škoda, přeškoda. Tereza Vanišová tvrdě vypálila z vrcholu kruhů a Räisänenová její projektil srazila do ochranné sítě!
     
    31:45
    Teď už to musí přijít, holky! Na dvě minuty za držení usedne na lavici hříšnic Ronja Savolainenová (FIN).
     
    31:53
    Hiirikoskiová okamžitě po buly osvobodila finský výběr, Češky budou muset zakládat další akci z hloubi vlastní třetiny.
     
    32:12
    Tanja Niskanenová už naskočila zpět na ledovou plochu a okamžitě se vydala pomoci svým spoluhráčkám do defenzívy.
     
    32:44
    No, no, teď jsme tedy měli pořádné štěstí! Michelle Karvinenová vybojovala kotouč na vlastní modré čáře a dostala se do rychlého úniku, který zakončila střelou z levého kruhu, se kterou si Peslarová jen tak tak poradila!
     
    33:30
    Tato přesilová hra Češkám vůbec nevychází. Je zázrakem, že je to stále pouze o gól! Sari Karnaová měla na hokejce druhou trefu Suomi, z ideální pozice ale napálila břevno!
    33:30 Češkám se ani v této přesilovce příliš nedařilo.
     
    33:45
    Ronja Savolainenová už je zpět na ledě a pokud dobře vidím, přesilovku si zahraje naopak finský výběr.
     
    34:02
    Skutečně tomu tak je. Lucie Povová (CZE) půjde pykat na dvě minuty za sekání. Nevadí, nevzdáváme se!
     
    34:28
    Vanišová se ve vlastním oslabení zkusila protlačit do zakončení, v mezikruží však byla od puku čistě odstavena. Škoda.
     
    34:54
    I tuto finskou přesilovku režíruje Jenni Hiirikoskiová, jež několikrát roztáhla hru do strany a poté to vzala na sebe. Její dělovka od modré skončila těsně vedle!
     
    35:21
    Teprve šestnáctiletá Petra Nieminenová to zkusila z pravého kruhu, ale Peslarová byla ve správný čas na správném místě a bez problémů zasáhla.
     
    35:38
    Výtečně Klára Peslarová, to byl pane zákrok! Osamocená Michelle Karvinenová dostala kotouč do volného prostoru, ze skvělé pozice ale nechala vyniknout přesouvající se českou brankářku!
     
    36:01
    Finsko právě vstřelilo branku!
    To je škody, to je škody. Český výběr se z pokračujícího tlaku nedokázal vymanit a výsledkem je dvougólové manko. Venla Hoviová pronikla po pravém křídle a naservírovala kotouč TANJE NISKANENOVÉ, jež se trefila přesně! Asistence: Venla Hoviová, Mira Jalosuová.
    36:01 Tanja NISKANENOVÁ - 2:0
     
    36:48
    Michelle Karvinenová v souboji dvou jednadvacítek hraničním způsobem poslala Vanišovou k ledu, píšťalka sudích ale tentokrát mlčí.
     
    37:35
    Finky se nyní zmohly jen na nahození puku do útočného pásma, to jim ale úplně stačí. Češkám se nedaří dostat se ani za červenou čáru.
     
    38:00
    Kateřina Flachsová ztratila kotouč na modré a do rychlého protiútoku se vydala Noora Tulusová. Finská útočnice vypálila z "ovečkinovské" pozice na vrcholu levého kruhu, Peslarová ale měla dobrý výhled a bez problémů zakročila.
     
    38:39
    Sari Karnaová se ukázkovou stahovačkou zbavila hned dvou soupeřek a poté vyzvala ke skórování ještě lépe postavenou Säkkinenovou, jež však nedokázala přehodit beton Kláry Peslarové!
     
    39:15
    V Sandman Center už probíhá poslední minuta druhé třetiny a po zakázaném uvolnění Češek bude následovat další buly v útočném pásmu Suomi.
     
    39:38
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Gól do šatny, to hodně zamrzí. Nerad to říkám, ale pokud se nestane zázrak, Finky si vítězství nejspíš pohlídají. Nahození z hole Tuominenové dokázala tečovat VENLA HOVIOVÁ a kotouč skončil až za zády nicnetušící Peslarové. Asistence: Minttu Tuominenová, Tanja Niskanenová.
    39:38 Venla HOVIOVÁ - 3:0
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je minulostí a pro český výběr bohužel nepřinesla žádné dobré zprávy. Češky vstoupily do druhé třetiny plné elánu, ale poté smolně inkasovaly ve vlastním oslabení a šlo to s nimi z kopce. Hráčky Suomi ještě do přestávky utekly na třígólový rozdíl. Ještě ale máme dvacet minut, tak to ještě nevzdávejme!
     
    Střely na branku: 28:6
    Klára Peslarová i dnes drží český výběr nad vodou.
     
    Třetí třetina začne v 6:07, tak u toho buďte včas!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:46
    Finské hokejistky kombinují s kotoučem na holi ve vlastním pásmu a nikam se neženou, zdá se, že hráčky Suomi si už budou výsledek hlídat.
     
    41:12
    Nepovedená rozehrávka Suomi ale doletěla na zakázané uvolnění, Češky se tak zdarma dostanou k vhazování v útočném pásmu.
     
    41:44
    Mira Jalosuová to zkusila od modré a Klára Peslarová dlouho nevěděla, kde má puk, nakonec ho ale se štěstím našla ve své výstroji!
     
    41:49
    Aneta Tejralová (CZE) vyhodila kotouč mimo hrací plochu, Finky si tak zahrají přesilovou hru.
     
    42:07
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Bleskově využitá přesilovka, vedení Suomi už je čtyřgólové! Parádně to udělala MICHELLE KARVINENOVÁ, která se na modré čáře zbavila své strážkyně, prokousala se na levý kruh a přesnou střelou pod břevno nedala Peslarové šanci! Asistence: Jenni Hiirikoskiová, Petra Nieminenová.
    42:07 Michelle KARVINENOVÁ - 4:0
     
    42:58
    Finky dostal vstřelený gól na koně, Klára Peslarová nyní opět musela přerušit hru.
     
    43:41
    Anna Zíková drží kotouč ve vlastním pásmu a vyčkává na dostřídávající spoluhráčky, české hokejistky už to v závěru budou mít hodně těžké.
     
    44:27
    Nyní nas opět podržela Klára Peslarová! Karvinenová obkroužila českou svatyni a poté nahodila kotouč před branku, kam si z pozice obránkyně sjela Jenni Hiirikoskiová, kapitánka Suomi však na Peslarovou nevyzrála!
    44:27 Závar před českou brankou gólem neskončil.
     
    45:08
    Česká rozehrávka doletěla na zakázané uvolnění, do hry svěřenkyň Jiřího Vozáka se začínají vkrádat nepřesnosti. Hra se opět přesune před Peslarovou.
     
    45:32
    Aneta Lédlová obětavě vyšťourala kotouč do středního pásma, hráčky v modrých dresech se ale poté vrátily zpět do toho útočného.
     
    45:54
    Jejich akci ale naštěstí pro nás šikovně zachytila Lucie Povová, jež má nyní ve vlastním pásmu spoustu času na rozehrávku.
     
    46:28
    Pavlína Horálková nic nevymýšlela a nahodila puk do útočného pásma, o puk se nyní svádí lítá bitva za svatyní Meeri Räisänenové.
     
    47:22
    Tereza Vanišová využila laxní rozehrávky Finek, zmocnila se kotouče a dostala se k bekhendovému zakončení, její pokus ale zaduněl jen o nastavený beton strážkyně svatyně Suomi.
     
    48:18
    Sanni Hakalaová se i s porcí štěstí probila do útočného pásma, v rohu kluziště ale byla připravena o kotouč. Češky zakládají další protiakci!
     
    48:53
    Nutno říct, že zkušenější výběr Suomi si své vedení bez problémů kontroluje a v poklidu míří za postupem do semifinále. Češkám se nedaří udržet se souvisleji na puku.
     
    49:40
    Ani jedna z gólmanek ve třetí třetině příliš práce nemá, k vidění totiž není nikterak atraktivní hokej. Finky hrají to, co potřebují...
     
    50:04
    Mira Jalosuová to zkusila od modré, ale Peslarová měla dobrý výhled a bez problémů zakročila. Vhazovat se bude po její levici.
     
    50:39
    Obryně Rosa Lindstedtová vystřelila od modré a její pokus byl ještě tečován, puk však nakonec se štěstím proletěl mimo.
    50:39 Další velká šance finské reprezentace.
     
    51:04
    Aneta Tejralová drží puk ve vlastním pásmu a čeká na dostřídávající spoluhráčky, naše hokejistky dělí od vyřazení už jen nějakých devět minut.
     
    51:58
    Hraje se prakticky bez přerušení a bez jakéhokoliv vzruchu, ani Finky už se nikam neženou a v poklidu kontrolují svůj komfortní náskok.
     
    52:26
    Zničehonic se ke střele z vrcholu kruhů dostala Anna Kilponenová, Klára Peslarová ale měla dobrý výhled a bravurně zakročila!
     
    52:53
    Hiirikoskiová to schytala od Adély Lédlové (CZE), jež za svůj zákrok kolenem míří na trestnou lavici. Finky si tak zahrají další přesilovou hru.
     
    53:26
    Skvěle. Svěřenkyně Jiřího Vozáka se ihned po buly dokázaly osvobodit, Finky budou muset zakládat další akci až od Räisänenové.
     
    54:03
    Se střelou Miry Jalosuové od modré si Peslarová jen tak tak poradila, naštěstí pro nás se nikdo nedostal k dorážce z předbrankového prostoru!
     
    54:27
    Finsko právě vstřelilo branku!
    V Sandman Center právě odbila pátá a troufám si říct, že české naděje jsou definitivně pohřbeny. MICHELLE KARVINENOVÁ dostala ideální přihrávku na pravý kruh a povedenou střelou švihem nedala Peslarové šanci! Asistence: Jenni Hiirikoskiová, Riikka Väliläová.
    54:27 Michelle KARVINENOVÁ - 5:0
     
    55:13
    Sari Karnaová se po levém křídle prokousala do útočné třetiny, nepodařilo se jí ale vystřelit a poté o kotouč přišla.
     
    56:00
    Další akce finského výběru už byla o poznání nebezpečnější – po rychlé akci elitní lajny Suomi přišla střela z pravého kruhu, se kterou si ale přemisťující se Peslarová poradila.
     
    56:06
    Jemine. Kateřina Flachsová to schytala v souboji u hrazení, po chvilce se ale naštěstí zvedla a po svých dobruslila na střídačku. Doufejme, že bude česká obránkyně v pořádku.
    56:06 Flachsová naštěstí po této srážce s mantinelem odjela po svých na střídačku.
     
    56:41
    Finky dostaly příležitost zahrát si v samém závěru přesilovou hru, dvě minuty za nedovolené bránění vyfasovala Denisa Křížová (CZE).
     
    57:15
    Češky se dokázaly okamžitě osvobodit, poté se ale po pravém křídle protáhla ke střele mladičká Petra Nieminenová, s jejím nahozením si ale Peslarová bez problémů poradila.
     
    57:57
    To bylo o fous! Noora Tulusová dostala ideální přihrávku do předbrankového prostoru, z bezprostřední blízkosti ale přestřelila českou svatyni!
     
    58:15
    Klára Peslarová vyřešila i další střelu, která přišla z hokejky Miry Jalosuové, česká brankářka ale měla dobrý výhled a bez problémů zakročila.
     
    58:41
    Denisa Křížová už je zpět na ledě, před námi už je jen něco přes minutu a utkání se již pouze dohrává.
     
    59:27
    Finky v poklidu drží kotouč ve vlastním pásmu, je to jasné... Bohužel, sen o semifinále se proti silnému výběru Suomi rozplynul.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Česká reprezentace sice odehrála skvělou první třetinu, nakonec se ale naše holky musely před silnými Finkami sklonit. Výběr Suomi si výhru a postup zkušeně pohlídal, ve třetí třetině se ještě dvakrát prosadila skvěle hrající Michelle Karvinenová.
     
    Střely na branku: 44:8
    Finky si vybojovaly právo porvat se o finále s Kanadou!
     
    S konstatováním, že dnešní utkání sledovalo 1256 diváků, se s vámi loučím a přeji hezkou sobotu! (06:41:10)

    Vojtěch Balon

    Góly a asistencie: 30. Väliläová (Karvinenová), 37. Niskanenová (Hoviová, Jalosuová), 40. Hoviová (Tuominenová, Niskanenová), 43. Karvinenová (Hiirikoskiová, Nieminenová), 55. Karvinenová (Hiirikoskiová, Väliläová)


    Fínsko: Räisänenová (Keisalaová) – Hiirikoskiová "C", Lindstedtová, Kilponenová, Tuominenová, Savolainenová, Jalosuová, Viitasuová, Tanskanenová – Karvinenová "A", Väliläová "A", Nieminenová – Tulusová, Niskanenová, Hoviová – Karnaová, Säkkinenová, Saariová – Hakalaová, Ollikainenová, Valkamaová.
    Česko: Peslarová (Škodová) – Tejralová "A", Zíková, Herzigová, Horálková "A", Flachsová, Kolowratová, Zedníková – Polenská "C", Hymlárová, Křížová – Vanišová, Pejzlová, Neubauerová – Povová, Přibylová, Lédlová – Manhartová, Bukolská, Patočková – Studentová.

    Rozhodca: Drahomíra Fialová (CZE), Jamie Huntleyová (USA) – Bettina Angererová, Charlotte Girardová (FRA)

    Diváci: 1256