Švajčiarsko – Japonsko 3:1 (kon.) | Rusko – Švédsko 4:1 (kon.) | Fínsko – Česko 5:0 (kon.)
koniec
Fínsko
5:0 (0:0, 3:0, 2:0)
Česko
cz Sobota 02.04.2016, 04:35 • Sandman Centre, Kamloops, Kanada • MS žien • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že dnešní utkání sledovalo 1256 diváků, se s vámi loučím a přeji hezkou sobotu! (06:41:10)
    Finky si vybojovaly právo porvat se o finále s Kanadou!
     
    Střely na branku: 44:8
     
    Je dobojováno! Česká reprezentace sice odehrála skvělou první třetinu, nakonec se ale naše holky musely před silnými Finkami sklonit. Výběr Suomi si výhru a postup zkušeně pohlídal, ve třetí třetině se ještě dvakrát prosadila skvěle hrající Michelle Karvinenová.
     
    Konec zápasu.
     
    59:27
    Finky v poklidu drží kotouč ve vlastním pásmu, je to jasné... Bohužel, sen o semifinále se proti silnému výběru Suomi rozplynul.
     
    58:41
    Denisa Křížová už je zpět na ledě, před námi už je jen něco přes minutu a utkání se již pouze dohrává.
     
    58:15
    Klára Peslarová vyřešila i další střelu, která přišla z hokejky Miry Jalosuové, česká brankářka ale měla dobrý výhled a bez problémů zakročila.
     
    57:57
    To bylo o fous! Noora Tulusová dostala ideální přihrávku do předbrankového prostoru, z bezprostřední blízkosti ale přestřelila českou svatyni!
     
    57:15
    Češky se dokázaly okamžitě osvobodit, poté se ale po pravém křídle protáhla ke střele mladičká Petra Nieminenová, s jejím nahozením si ale Peslarová bez problémů poradila.
     
    56:41
    Finky dostaly příležitost zahrát si v samém závěru přesilovou hru, dvě minuty za nedovolené bránění vyfasovala Denisa Křížová (CZE).
    56:06 Flachsová naštěstí po této srážce s mantinelem odjela po svých na střídačku.
     
    56:06
    Jemine. Kateřina Flachsová to schytala v souboji u hrazení, po chvilce se ale naštěstí zvedla a po svých dobruslila na střídačku. Doufejme, že bude česká obránkyně v pořádku.
     
    56:00
    Další akce finského výběru už byla o poznání nebezpečnější – po rychlé akci elitní lajny Suomi přišla střela z pravého kruhu, se kterou si ale přemisťující se Peslarová poradila.
     
    55:13
    Sari Karnaová se po levém křídle prokousala do útočné třetiny, nepodařilo se jí ale vystřelit a poté o kotouč přišla.
    54:27 Michelle KARVINENOVÁ - 5:0
     
    54:27
    Finsko právě vstřelilo branku!
    V Sandman Center právě odbila pátá a troufám si říct, že české naděje jsou definitivně pohřbeny. MICHELLE KARVINENOVÁ dostala ideální přihrávku na pravý kruh a povedenou střelou švihem nedala Peslarové šanci! Asistence: Jenni Hiirikoskiová, Riikka Väliläová.
     
    54:03
    Se střelou Miry Jalosuové od modré si Peslarová jen tak tak poradila, naštěstí pro nás se nikdo nedostal k dorážce z předbrankového prostoru!
     
    53:26
    Skvěle. Svěřenkyně Jiřího Vozáka se ihned po buly dokázaly osvobodit, Finky budou muset zakládat další akci až od Räisänenové.

    Vojtěch Balon

    Góly a asistencie: 30. Väliläová (Karvinenová), 37. Niskanenová (Hoviová, Jalosuová), 40. Hoviová (Tuominenová, Niskanenová), 43. Karvinenová (Hiirikoskiová, Nieminenová), 55. Karvinenová (Hiirikoskiová, Väliläová)


    Fínsko: Räisänenová (Keisalaová) – Hiirikoskiová "C", Lindstedtová, Kilponenová, Tuominenová, Savolainenová, Jalosuová, Viitasuová, Tanskanenová – Karvinenová "A", Väliläová "A", Nieminenová – Tulusová, Niskanenová, Hoviová – Karnaová, Säkkinenová, Saariová – Hakalaová, Ollikainenová, Valkamaová.
    Česko: Peslarová (Škodová) – Tejralová "A", Zíková, Herzigová, Horálková "A", Flachsová, Kolowratová, Zedníková – Polenská "C", Hymlárová, Křížová – Vanišová, Pejzlová, Neubauerová – Povová, Přibylová, Lédlová – Manhartová, Bukolská, Patočková – Studentová.

    Rozhodca: Drahomíra Fialová (CZE), Jamie Huntleyová (USA) – Bettina Angererová, Charlotte Girardová (FRA)

    Diváci: 1256