Švajčiarsko – Japonsko 3:1 (kon.) | Rusko – Švédsko 4:1 (kon.) | Fínsko – Česko 5:0 (kon.)
koniec
Fínsko
5:0 (0:0, 3:0, 2:0)
Česko
cz Sobota 02.04.2016, 04:35 • Sandman Centre, Kamloops, Kanada • MS žien • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že dnešní utkání sledovalo 1256 diváků, se s vámi loučím a přeji hezkou sobotu! (06:41:10)
    Finky si vybojovaly právo porvat se o finále s Kanadou!
     
    Střely na branku: 44:8
     
    Je dobojováno! Česká reprezentace sice odehrála skvělou první třetinu, nakonec se ale naše holky musely před silnými Finkami sklonit. Výběr Suomi si výhru a postup zkušeně pohlídal, ve třetí třetině se ještě dvakrát prosadila skvěle hrající Michelle Karvinenová.
     
    Konec zápasu.
     
    59:27
    Finky v poklidu drží kotouč ve vlastním pásmu, je to jasné... Bohužel, sen o semifinále se proti silnému výběru Suomi rozplynul.
     
    58:41
    Denisa Křížová už je zpět na ledě, před námi už je jen něco přes minutu a utkání se již pouze dohrává.
     
    58:15
    Klára Peslarová vyřešila i další střelu, která přišla z hokejky Miry Jalosuové, česká brankářka ale měla dobrý výhled a bez problémů zakročila.
     
    57:57
    To bylo o fous! Noora Tulusová dostala ideální přihrávku do předbrankového prostoru, z bezprostřední blízkosti ale přestřelila českou svatyni!
     
    57:15
    Češky se dokázaly okamžitě osvobodit, poté se ale po pravém křídle protáhla ke střele mladičká Petra Nieminenová, s jejím nahozením si ale Peslarová bez problémů poradila.
     
    56:41
    Finky dostaly příležitost zahrát si v samém závěru přesilovou hru, dvě minuty za nedovolené bránění vyfasovala Denisa Křížová (CZE).
    56:06 Flachsová naštěstí po této srážce s mantinelem odjela po svých na střídačku.
     
    56:06
    Jemine. Kateřina Flachsová to schytala v souboji u hrazení, po chvilce se ale naštěstí zvedla a po svých dobruslila na střídačku. Doufejme, že bude česká obránkyně v pořádku.
     
    56:00
    Další akce finského výběru už byla o poznání nebezpečnější – po rychlé akci elitní lajny Suomi přišla střela z pravého kruhu, se kterou si ale přemisťující se Peslarová poradila.
     
    55:13
    Sari Karnaová se po levém křídle prokousala do útočné třetiny, nepodařilo se jí ale vystřelit a poté o kotouč přišla.
    54:27 Michelle KARVINENOVÁ - 5:0
     
    54:27
    Finsko právě vstřelilo branku!
    V Sandman Center právě odbila pátá a troufám si říct, že české naděje jsou definitivně pohřbeny. MICHELLE KARVINENOVÁ dostala ideální přihrávku na pravý kruh a povedenou střelou švihem nedala Peslarové šanci! Asistence: Jenni Hiirikoskiová, Riikka Väliläová.
     
    54:03
    Se střelou Miry Jalosuové od modré si Peslarová jen tak tak poradila, naštěstí pro nás se nikdo nedostal k dorážce z předbrankového prostoru!
     
    53:26
    Skvěle. Svěřenkyně Jiřího Vozáka se ihned po buly dokázaly osvobodit, Finky budou muset zakládat další akci až od Räisänenové.
     
    52:53
    Hiirikoskiová to schytala od Adély Lédlové (CZE), jež za svůj zákrok kolenem míří na trestnou lavici. Finky si tak zahrají další přesilovou hru.
     
    52:26
    Zničehonic se ke střele z vrcholu kruhů dostala Anna Kilponenová, Klára Peslarová ale měla dobrý výhled a bravurně zakročila!
     
    51:58
    Hraje se prakticky bez přerušení a bez jakéhokoliv vzruchu, ani Finky už se nikam neženou a v poklidu kontrolují svůj komfortní náskok.
     
    51:04
    Aneta Tejralová drží puk ve vlastním pásmu a čeká na dostřídávající spoluhráčky, naše hokejistky dělí od vyřazení už jen nějakých devět minut.
    50:39 Další velká šance finské reprezentace.
     
    50:39
    Obryně Rosa Lindstedtová vystřelila od modré a její pokus byl ještě tečován, puk však nakonec se štěstím proletěl mimo.
     
    50:04
    Mira Jalosuová to zkusila od modré, ale Peslarová měla dobrý výhled a bez problémů zakročila. Vhazovat se bude po její levici.
     
    49:40
    Ani jedna z gólmanek ve třetí třetině příliš práce nemá, k vidění totiž není nikterak atraktivní hokej. Finky hrají to, co potřebují...
     
    48:53
    Nutno říct, že zkušenější výběr Suomi si své vedení bez problémů kontroluje a v poklidu míří za postupem do semifinále. Češkám se nedaří udržet se souvisleji na puku.
     
    48:18
    Sanni Hakalaová se i s porcí štěstí probila do útočného pásma, v rohu kluziště ale byla připravena o kotouč. Češky zakládají další protiakci!
     
    47:22
    Tereza Vanišová využila laxní rozehrávky Finek, zmocnila se kotouče a dostala se k bekhendovému zakončení, její pokus ale zaduněl jen o nastavený beton strážkyně svatyně Suomi.
     
    46:28
    Pavlína Horálková nic nevymýšlela a nahodila puk do útočného pásma, o puk se nyní svádí lítá bitva za svatyní Meeri Räisänenové.
     
    45:54
    Jejich akci ale naštěstí pro nás šikovně zachytila Lucie Povová, jež má nyní ve vlastním pásmu spoustu času na rozehrávku.
     
    45:32
    Aneta Lédlová obětavě vyšťourala kotouč do středního pásma, hráčky v modrých dresech se ale poté vrátily zpět do toho útočného.
     
    45:08
    Česká rozehrávka doletěla na zakázané uvolnění, do hry svěřenkyň Jiřího Vozáka se začínají vkrádat nepřesnosti. Hra se opět přesune před Peslarovou.
    44:27 Závar před českou brankou gólem neskončil.
     
    44:27
    Nyní nas opět podržela Klára Peslarová! Karvinenová obkroužila českou svatyni a poté nahodila kotouč před branku, kam si z pozice obránkyně sjela Jenni Hiirikoskiová, kapitánka Suomi však na Peslarovou nevyzrála!
     
    43:41
    Anna Zíková drží kotouč ve vlastním pásmu a vyčkává na dostřídávající spoluhráčky, české hokejistky už to v závěru budou mít hodně těžké.
     
    42:58
    Finky dostal vstřelený gól na koně, Klára Peslarová nyní opět musela přerušit hru.
    42:07 Michelle KARVINENOVÁ - 4:0
     
    42:07
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Bleskově využitá přesilovka, vedení Suomi už je čtyřgólové! Parádně to udělala MICHELLE KARVINENOVÁ, která se na modré čáře zbavila své strážkyně, prokousala se na levý kruh a přesnou střelou pod břevno nedala Peslarové šanci! Asistence: Jenni Hiirikoskiová, Petra Nieminenová.
     
    41:49
    Aneta Tejralová (CZE) vyhodila kotouč mimo hrací plochu, Finky si tak zahrají přesilovou hru.
     
    41:44
    Mira Jalosuová to zkusila od modré a Klára Peslarová dlouho nevěděla, kde má puk, nakonec ho ale se štěstím našla ve své výstroji!
     
    41:12
    Nepovedená rozehrávka Suomi ale doletěla na zakázané uvolnění, Češky se tak zdarma dostanou k vhazování v útočném pásmu.
     
    40:46
    Finské hokejistky kombinují s kotoučem na holi ve vlastním pásmu a nikam se neženou, zdá se, že hráčky Suomi si už budou výsledek hlídat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Třetí třetina začne v 6:07, tak u toho buďte včas!
    Klára Peslarová i dnes drží český výběr nad vodou.
     
    Střely na branku: 28:6
     
    Druhá třetina je minulostí a pro český výběr bohužel nepřinesla žádné dobré zprávy. Češky vstoupily do druhé třetiny plné elánu, ale poté smolně inkasovaly ve vlastním oslabení a šlo to s nimi z kopce. Hráčky Suomi ještě do přestávky utekly na třígólový rozdíl. Ještě ale máme dvacet minut, tak to ještě nevzdávejme!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:38 Venla HOVIOVÁ - 3:0
     
    39:38
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Gól do šatny, to hodně zamrzí. Nerad to říkám, ale pokud se nestane zázrak, Finky si vítězství nejspíš pohlídají. Nahození z hole Tuominenové dokázala tečovat VENLA HOVIOVÁ a kotouč skončil až za zády nicnetušící Peslarové. Asistence: Minttu Tuominenová, Tanja Niskanenová.
     
    39:15
    V Sandman Center už probíhá poslední minuta druhé třetiny a po zakázaném uvolnění Češek bude následovat další buly v útočném pásmu Suomi.
     
    38:39
    Sari Karnaová se ukázkovou stahovačkou zbavila hned dvou soupeřek a poté vyzvala ke skórování ještě lépe postavenou Säkkinenovou, jež však nedokázala přehodit beton Kláry Peslarové!
     
    38:00
    Kateřina Flachsová ztratila kotouč na modré a do rychlého protiútoku se vydala Noora Tulusová. Finská útočnice vypálila z "ovečkinovské" pozice na vrcholu levého kruhu, Peslarová ale měla dobrý výhled a bez problémů zakročila.
     
    37:35
    Finky se nyní zmohly jen na nahození puku do útočného pásma, to jim ale úplně stačí. Češkám se nedaří dostat se ani za červenou čáru.
     
    36:48
    Michelle Karvinenová v souboji dvou jednadvacítek hraničním způsobem poslala Vanišovou k ledu, píšťalka sudích ale tentokrát mlčí.
    36:01 Tanja NISKANENOVÁ - 2:0
     
    36:01
    Finsko právě vstřelilo branku!
    To je škody, to je škody. Český výběr se z pokračujícího tlaku nedokázal vymanit a výsledkem je dvougólové manko. Venla Hoviová pronikla po pravém křídle a naservírovala kotouč TANJE NISKANENOVÉ, jež se trefila přesně! Asistence: Venla Hoviová, Mira Jalosuová.
     
    35:38
    Výtečně Klára Peslarová, to byl pane zákrok! Osamocená Michelle Karvinenová dostala kotouč do volného prostoru, ze skvělé pozice ale nechala vyniknout přesouvající se českou brankářku!
     
    35:21
    Teprve šestnáctiletá Petra Nieminenová to zkusila z pravého kruhu, ale Peslarová byla ve správný čas na správném místě a bez problémů zasáhla.
     
    34:54
    I tuto finskou přesilovku režíruje Jenni Hiirikoskiová, jež několikrát roztáhla hru do strany a poté to vzala na sebe. Její dělovka od modré skončila těsně vedle!
     
    34:28
    Vanišová se ve vlastním oslabení zkusila protlačit do zakončení, v mezikruží však byla od puku čistě odstavena. Škoda.
     
    34:02
    Skutečně tomu tak je. Lucie Povová (CZE) půjde pykat na dvě minuty za sekání. Nevadí, nevzdáváme se!
     
    33:45
    Ronja Savolainenová už je zpět na ledě a pokud dobře vidím, přesilovku si zahraje naopak finský výběr.
    33:30 Češkám se ani v této přesilovce příliš nedařilo.
     
    33:30
    Tato přesilová hra Češkám vůbec nevychází. Je zázrakem, že je to stále pouze o gól! Sari Karnaová měla na hokejce druhou trefu Suomi, z ideální pozice ale napálila břevno!
     
    32:44
    No, no, teď jsme tedy měli pořádné štěstí! Michelle Karvinenová vybojovala kotouč na vlastní modré čáře a dostala se do rychlého úniku, který zakončila střelou z levého kruhu, se kterou si Peslarová jen tak tak poradila!
     
    32:12
    Tanja Niskanenová už naskočila zpět na ledovou plochu a okamžitě se vydala pomoci svým spoluhráčkám do defenzívy.
     
    31:53
    Hiirikoskiová okamžitě po buly osvobodila finský výběr, Češky budou muset zakládat další akci z hloubi vlastní třetiny.
     
    31:45
    Teď už to musí přijít, holky! Na dvě minuty za držení usedne na lavici hříšnic Ronja Savolainenová (FIN).
     
    31:26
    Škoda, přeškoda. Tereza Vanišová tvrdě vypálila z vrcholu kruhů a Räisänenová její projektil srazila do ochranné sítě!
     
    30:54
    Saana Valkamaová už je zpět na ledě, výběr Jiřího Vozáka ale ještě bude mít k dispozici zbytek klasické přesilovky.
     
    30:41
    Skvělou práci při bránění odvedla Väliläová, která vybojovala puk na vlastní modré čáře a poté ho dopravila do bezpečí.
     
    30:12
    Tohle vypadá nadějně, pojďme té šance využít! Niskanenová (FIN) usedla na trestnou lavici za vražení, Češky si zahrají dvojnásobnou přesilovku!
     
    30:07
    Češky se poté opět usadily v útočném pásmu, do zakončení se ale ještě nedostaly.
    29:19 Riikka VÄLILÄOVÁ - 1:0
     
    29:19
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Jemine, to je škoda. Češky ve vlastní přesilovce inkasovaly. Michelle Karvinenová ujela do rychlého protiútoku a jen tak tak minula odkrytou českou svatyni, poté ale přesnou přihrávkou našla RIIKKU VÄLILÄOVOU a ta už měla úlohu snadnou. Asistence: Michelle Karvinenová.
     
    28:54
    A už známe důvod! Finky hrály v šesti, následovat tak bude přesilovka českého výběru! Trest odpyká Valkamaová (FIN).
     
    28:54
    Hra je přerušena, sudí totiž vykázaly Finky z útočného pásma a vhazovat se bude po pravé ruce Räisänenové!
     
    27:58
    Michaela Pejzlová zpoza branky nahazovala kotouč do prostoru před Meeri Räisänenovou, tam ale nebyl nikdo v bílém dresu.
     
    27:23
    Finské hokejistky se usadily v útočném pásmu, nicméně Češky je nepustily z rohu kluziště a po několika desítkách sekund vyvezly puk do bezpečí.
     
    26:37
    Přibylová s Povovou se vydaly dopředu a podařilo se jim zavézt kotouč až za finskou svatyni, do zakončení se ale dvojice českých útočnic už nedostala.
    26:13 Stá střela na turnaji Peslarovou nezaskočila.
     
    26:13
    Uff, uff, uff! Finky ujely do rychlé protiakce a poté přišla střela Nieminenové z levého kruhu, se kterou si Peslarová jen tak tak poradila a poté se štěstím vleže udržela kotouč před brankovou čarou!
     
    25:45
    Vendula Přibylová se však po pravém křídle prokousala dopředu a dostala se až do zakončení, její bekhend ale nebyl pro Räisänenovou neřešitelnou překážkou.
     
    24:56
    Michelle Karvinenová zavezla kotouč zpět do útočného pásma, prakticky veškerý děj se nyní odehrává v prostoru před Klárou Peslarovou.
     
    24:17
    Michaela Pejzlová využila zaškobrtnutí Hiirikoskiové a vydala se do samostatného úniku, Lindstedtová se ale zodpovědně vrátila a nepustila českou útočnici do šance! To je škoda.
     
    23:24
    České hráčky vyhodily puk tak šikovně, aby z toho nebylo zakázané uvolnění a Samantha Kolowratová poté navíc na útočné modré zachytila nepřesnou finskou rozehrávku.
     
    22:47
    Po smolném odrazu se hráčky Suomi dostaly do rychlého protiútoku, ale skvěle to udělala právě Horálková, která vytlačila Finky do rohu.
    22:09 Peslarová zatím drží české naděje.
     
    22:09
    Saana Valkamaová se pokusila prohodit si svou strážkyni Pavlínu Horálkovou, ta ale mrštnou finskou útočnici už k puku nepustila.
     
    21:41
    Svěřenkyně Jiřího Vozáka ale vyhodily kotouč na zakázané uvolnění, vhazovat se tak bude před Klárou Peslarovou.
     
    21:30
    Finky se opět usadily v pásmu a k dorážce střely z rohu se pokusila dostat Tanja Niskanenová, to se jí ale nepodařilo a puku se poté zmocnily české hokejistky.
     
    20:40
    Nakonec z toho ale bylo jen nepřesné nahození z hole obrovité Rosy Lindstedtové, první střídání v prostřední dvacetiminutovce tak Češky zvládly.
     
    20:18
    Riikka Väliläová vybojovala kotouč na útočné modré a Finky se poté okamžitě usadily v útočném pásmu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
    Ještě to bude drama, držte v Česku palce!
     
    Druhá třetina začne v 5:20, tak si to rozhodně nenechte ujít!
    Takto to vypadalo těsně před začátkem. Holky zatím drží nadějný výsledek!
     
    Střely na branku: 13:4
     
    Je to tak, po první třetině svítí na kostce nad ledem nadějný stav 0:0! V úvodu se trošku zdálo, že naše holky sráží nervozita, svěřenkyně Jiřího Vozáka ale ubránily dvě oslabení po sobě, což je nakoplo. Od té doby hrajeme se Suomi naprosto vyrovnanou partii a navíc jsme se mohli dostat do vedení, ze závaru před ležící Räisänenovou se ale české hráčky neprosadily.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:26
    Akce veteránky Riikky Väliläové už tak nebezpečná nebyla a zdá se, že svěřenkyně Jiřího Vozáka dovedou první třetinu k bezbrankovému konci.
     
    18:59
    Tak teď při nás stáli všichni svatí! Po akci Karvinenové se dostala ke střele z předbrankového prostoru Saila Saariová, jež ale tutovkou pohrdla a Peslarová její projektil záhadným způsobem dokázala lapit!
     
    18:04
    Užuž to vypadalo, že by se Křížová mohla dostat do úniku, ale ve středním pásmu si nedokázala puk zpracovat podle svých představ.
     
    17:45
    Alena Polenská to poté zkusila z levé strany, její tvrdá rána ale nakonec zaduněla jen o zadní hrazení.
     
    17:16
    Anna Kilponenová z rohu kluziště nahodila kotouč na českou svatyni, černá pryž ale skončila jen na boční síti. Peslarová nemusela zasahovat.
     
    16:33
    Češky zastavily protiútok Finek hned v samém počátku, v posledních minutách hraje parta Jiřího Vozáka skvěle! Jen tak dál.
     
    15:50
    Tak to je obrovská škoda!!! Räisänenová se dostala do obrovských problémů a Tereza Vanišová poté zakončila z otočky, puk ale pouze proletěl brankovištěm a do sítě nezamířil!
     
    15:11
    Finská kapitánka Jenni Hiirikoskiová se středem hřiště proháčkovala do mezikruží, odkud tvrdě vypálila, ale Klára Peslarová parádním reflexivním zákrokem udržela bezbrankový stav!
     
    14:45
    Säkkinenová už je na ledě, ani český tým svou první přesilovku v utkání nedokázal využít. Nevadí, bojujeme dál!
     
    14:08
    Tak toto byla asi největší šance českého výběru! Tereze Vanišové střela ze skvělé pozice příliš nesedla, poté však ještě vznikl před Räisänenovou velký závar a kotouč proletěl těsně nad!
     
    13:37
    Michaela Pejzlová se šikovně proháčkovala na levý kruh, v klíčový moment jí ale bohužel puk neposlechl a české útočnici se nepodařilo vystřelit.
     
    13:05
    Finky se osvobodily, české hráčky zakládají další akci od Anety Tejralové, která míchá s pukem na hokejce za vlastní svatyní.
    12:45 Zákrok Peslarové a následné vyloučení Säkkinenové, Češky si poprvé zahrají přesilovku.
     
    12:45
    No a pozor, česká tým si navíc zahraje přesilovku! Sara Säkkinenová (FIN) už sedí za katrem, provinila se nedovolené bránění.
     
    12:22
    Češky se opět osvobodily a Petra Herzigová už je na ledě, naše holky zatím hrají velmi dobře!!
     
    11:52
    Mira Jalosuová dostala nabito na vrchol levého kruhu a bez přípravy vypálila, Klára Peslarová ale dokázala mezírku mezi svými betony včas ucpat!
     
    11:17
    Takhle by to šlo! Denisa Křížová se vydala vpčed ve vlastním oslabení a dokonce se dostala ke střele, která ale proletěla těsně vedle pravé tyče!
     
    10:47
    České hokejistky se dokázaly osvobodit, poté ale musely okamžitě čelit další akci soupeřek. Peslarová si ale poradila!
     
    10:22
    Za katr usedne Petra Herzigová (CZE), která vyfasovala dvě minuty za podražení. Přiznám se, že jsem faul neviděl.
     
    10:20
    Vanišová se tlačila do zakončení, vystřelit se jí ale nedokázalo a jedna z rozhodčích má bohužel opět zdviženou pravici... Půjdeme do čtyř.
     
    09:48
    Zkušená Petra Herzigová nic nevymýšlela a ze středního pásma nahodila kotouč do toho útočného, svěřenkyně Jiřího Vozáka se poté usadily v rohu kluziště.
     
    09:13
    Oslabení ubráněno, Pejzlová už je na ledě! Češky byly poprvé v zápase pod tlakem, ale naštěstí to vše zvládly.
     
    09:09
    Michelle Karvinenová a po ní i Tanja Niskanenová měly na holi úvodní gól, Peslarová ale v obou případech bravurně zasáhla!
    08:25 Další šance Finek.
     
    08:25
    Uff! Po nepřehledném závaru před Peslarovou se kotouč nečekaně odrazil a proletěl těsně nad břevnem české svatyně!
     
    07:58
    Rána finsk kapitánky Hiirikoskiové od modré byla zblokována, Finky ale nadále pokračují v kombinaci v útočném pásmu.
     
    07:26
    Paráda!!! Češky se ihned po buly osvobodily a kotouč je nyní až u Meeri Räisänenové.
     
    07:13
    Nyní se bohužel nejspíš přesvědčíme hlavně o kvalitách Kláry Peslarové, na trestnou lavici totiž míří Michaela Pejzlová (CZE) na dvě minuty za hru tělem.
     
    07:08
    David Moravec hovořil před zápasem o tom, že slabinou finského týmu je post brankářky, tak se nechme překvapit, do jaké míry to dnes bude platit.
     
    06:38
    Anna Zíková to nemyslela vůbec špatně, ale její nahození si nakonec cestu až k Räisänenové nenašlo.
     
    06:24
    Skvěle! Češky donutily své sokyně k zaváhání v rozehrávce, hráčky Suomi vyhodily puk až na zakázané uvolnění.
     
    06:01
    České hokejistky se na chvilku zmocnily puku v útočném pásmu a hned z toho byla střela Venduly Přibylové, která ale byla zblokována.
    05:28 Průnik Niskanenové.
     
    05:28
    Tu vedla středem hřiště Tanja Niskanenová, která se nakonec prokličkovala až do skvělé palebné pozice, z mezikruží ale na skvělou Peslarovou nevyzrála!
     
    04:49
    Denisa Křížová skvěle zapracovala při napadání a připravila Tuominenovou o puk, Finky to ale nakonec zvládly a míří do další protiakce.
     
    04:26
    Úvod zápasu je hodně nervózní, je vidět, že oběma týmům jde o hodně. Klára Peslarová nyní pro jistotu schovala nahození ze středního pásma ve své lapačce a přerušila hru.
     
    03:49
    Další nahození z holy Rosy Lindstedtové už proletělo mimo, náš národní tým se poté dokázal vymanit ze sevření a jsou to právě Češky, kdo je momentálně na puku!
     
    03:15
    Ronja Savolainenová dostala kotouč na modrou a nahodila ho na Peslarovou, ta však i přes nepříliš dobrý výhled dokázala bez problémů zakročit.
     
    02:43
    Finské hokejistky se zmohly jen na nahození ze středního pásma, ale Češky poté poměrně záhy o kotouč přišly a musí čelit další akci soupeřek.
     
    02:21
    Svěřenkyně Jiřího Vozáka nyní notně ztěžují Finkám rozehrávku, hokejistky Suomi se stále nemohou vymanit z vlastního obranného pásma.
     
    01:51
    Kolowratová po buly trefila kotouč trochu nešťastně, Češky to ale nakonec bravurně zvládly a mohou založit protiútok!
     
    01:27
    Česká rozehrávka doletěla až na zakázané uvolnění, vhazovat se tak bude po pravici Kláry Peslarové.
     
    01:04
    Uff. Užuž to vypadalo, že by hráčky v modrých dresech mohly vyrazit do rychlého protiútoku, místo toho je tu ale úmyslný ofsajd Suomi.
     
    00:47
    Finky zaváhaly v rozehrávce a ke kotouči se dostala Tereza Vanišová, česká útočnice ale nestihla zakončit a o černou pryž záhy přišla.
     
    00:09
    Úvodní buly ovládly české hokejistky a Denisa Křížová okamžitě nahodila puk na Räisänenovou, strážkyně finské svatyně však měla úlohu snadnou.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Napětí stoupá, atmosféra houstne. Hráčky obou týmů právě vstupují na ledovou plochu!
    Sestavy jsou známy a na ledě právě probíhá rozbruslení!
     
    Úvodní sestavy:

    Finsko: Räisänenová (Keisalaová) – Hiirikoskiová "C", Lindstedtová, Kilponenová, Tuominenová, Savolainenová, Jalosuová, Viitasuová, Tanskanenová – Karvinenová "A", Väliläová "A", Nieminenová – Tulusová, Niskanenová, Hoviová – Karnaová, Säkkinenová, Saariová – Hakalaová, Ollikainenová, Valkamaová.

    Česko: Peslarová (Škodová) – Tejralová "A", Zíková, Herzigová, Horálková "A", Flachsová, Kolowratová, Zedníková – Polenská "C", Hymlárová, Křížová – Vanišová, Pejzlová, Neubauerová – Povová, Přibylová, Lédlová – Manhartová, Bukolská, Patočková – Studentová.

    Rozhodčí: Drahomíra Fialová (CZE), Jamie Huntleyová (USA) – Bettina Angererová, Charlotte Girardová (FRA).
     
    Příjemné hokejové ráno všem fanouškům a fanynkám českého ženského hokeje! Národní tým žen včera v kanadském Kamloops přepisoval historii – poprvé se totiž dokázal probojovat do čtvrtfinálových bojů! My se společně zaměříme právě na čtvrtfinálový souboj našich děvčat s Finskem. Úvodním vhazování je v SandMan Centre naplánováno v 4:30 SELČ a z tohoto zápasu vám nabídneme textový přenos přímo z místa!
     
    Český národní tým nevstoupil do šampionátu v kanadském Kamloops zrovna ideálně. Se Švédskem sice sehrál vyrovnanou partii, avšak po inkasovaném gólu osm sekund před koncem vyšel bodově naprázdno! Svěřenkyně Jiřího Vozáka se však dokázala psychicky zvednout a v následném utkání se Švýcarskem odvrátily hrozbu bojů o udržení a po vítězství 3:1 si dokázaly zachovat naději na postup do čtvrtfinále! Den D přišel ve čtvrtek, kdy se národní tým představil na McArthur Island v posledním zápase skupiny B s Japonskem...

    Češky by případná výhra výrazně přiblížila účasti ve čtvrtfinále, avšak děvčata nevstoupila do zápasu dobře a velmi rychle prohrávala. Vyrovnání jsme se dočkali až v závěru druhé třetiny, kdy se prosadila Alena Polenská! Národní tým vyrovnávací gól nabudil a ve třetí třetině dokonala obrat Anna Tejralová. Japonky však rychle odpověděly a zápas šel do prodloužení. Ani po pětiminutovém prodloužení nebylo rozhodnuto, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy.

    Hrdinkou nájezdové loterie se stala Klára Hymlárová, která proměnila všechny své tři nájezdy a přisoudila českým barvám bonusový druhý bod! V následném zápase Švédky porazily Švýcarky 2:1 po sn., tento výsledek zároveň rozhodl, že poprvé v historii se českým tým podívá do vyřazovacích bojů – česká radost mohla naplno odstartovat!

    "Na ten první nájezd jsem si určitě nevěřila, byla jsem poměrně dost v šoku, že mě trenéři vybrali," překvapila po zápase nevysoká útočnice. Proměněná penalta proti hvězdné Naně Fudžimotové Hymlárovou doslova nabila sebevědomím. "Klára proměnila první nájezd, takže jsme pokračovali ve vítězném tažení a dopadlo to dobře," podotkl na závěr Jiří Vozák.

    A co říká na soupeře pro čtvrtfinále manažer týmu, David Moravec? "Budu citovat jednoho trenéra, který mě trénoval v reprezentaci, "Musíme dát bomby k tyči a vyhrajeme!",".

    Český tým dosáhl historického úspěchu, ale dle slov Davida Moravce chce tým víc, chce do semifinále! S Finskem Češky sehrály před šampionátem přípravný zápas, ve kterém zvítězily hráčky Suomi 2:1 v prodloužení. Šance na postup tak rozhodně je!

    Vojtěch Balon

    Góly a asistencie: 30. Väliläová (Karvinenová), 37. Niskanenová (Hoviová, Jalosuová), 40. Hoviová (Tuominenová, Niskanenová), 43. Karvinenová (Hiirikoskiová, Nieminenová), 55. Karvinenová (Hiirikoskiová, Väliläová)


    Fínsko: Räisänenová (Keisalaová) – Hiirikoskiová "C", Lindstedtová, Kilponenová, Tuominenová, Savolainenová, Jalosuová, Viitasuová, Tanskanenová – Karvinenová "A", Väliläová "A", Nieminenová – Tulusová, Niskanenová, Hoviová – Karnaová, Säkkinenová, Saariová – Hakalaová, Ollikainenová, Valkamaová.
    Česko: Peslarová (Škodová) – Tejralová "A", Zíková, Herzigová, Horálková "A", Flachsová, Kolowratová, Zedníková – Polenská "C", Hymlárová, Křížová – Vanišová, Pejzlová, Neubauerová – Povová, Přibylová, Lédlová – Manhartová, Bukolská, Patočková – Studentová.

    Rozhodca: Drahomíra Fialová (CZE), Jamie Huntleyová (USA) – Bettina Angererová, Charlotte Girardová (FRA)

    Diváci: 1256