Espanyol – Bilbao 2:1 (kon.) | Villarreal – Barcelona 2:2 (kon.) | Valencia – Vigo 0:2 (kon.)
Real Madrid – Sevilla 4:0 (kon.)
koniec
RCD Espanyol Barcelona
2:1 (0:1)
Athletic Club Bilbao
Nedeľa 20.03.2016, 12:00 • Estadi Cornellá-El Prat (Barcelona) • Španielska LaLiga • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Stretnutie na Estadi Cornellá-El Prat končí prekvapujúcim víťazstvom domáceho mužstva. Athletic Bilbao síce po úvodnej časti vyhrával gólom Erasa, no už koncom prvého polčasu naznačoval Espanyol svoje možnosti. Po necelej štvrťhodinke druhej časti bolo skóre otočené, po Diopovi sa presadil i striedajúci Caicedo, ktorý napokon duel pre zranenie nedohral. Šiesty celok španielskej Primera División v závere nič zásadné nevymyslel, Barcelona skúsene postrážila tri body.

    Domáci sa vďaka víťazstvu predbežne posúvajú na 12. miesto. Bilbao nepreskočí Sevillu a nestiahne manko na Ligu majstrov. Pred Baskov sa naopak môže dostať siedme Vigo, ktoré cestuje do Valencie. Nedeľňajší program 30. kola Primera División je stále len na svojom začiatku, zostaňte verní portálu Onlajny.eu. (13:59:56)
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    90+6
    Za niekoľkonásobné protesty vidí žltú kartu i frustrovaný Beňat Etxebarria. Baskovia záver duelu absolútne nezvládajú.
    90+5. Mamadou Sylla (ESB)
     
    90+5
    Sylla v záverečnom nájazde na Iraizoza s príležitosťou na definitívu, no po obídení Javiera Erasa trafil len žrď baskickej svätyne!
     
    90+3
    Domáci gólman Pau López vidí očakávanú žltú kartu za zdržovanie. Espanyol sa napriek tomu ešte väčšmi približuje k trojbodovej definitíve.
     
    90+3
    Ofenzívny nápor Bilbba končí hlavný arbiter Eduardo Prieto Iglesias, ktorý píska hosťujúcim hráčom nedovolenú hru. Faulu sa dopustil tuším San José.
     
    90+2
    Etxebarria sa drobným oblúčikom snažil osloviť Aduriza, no pred ním zasahoval duchaprítomná Óscar Duarte.
     
    90+1
    Athletic sa nedostal k nebezpečnému zakončeniu ani po sérii rohových kopov. Baskom zostáva na vyrovnanie ešte päť minút nadstavenia.
     
    90
    Nanjnádejnejšie zatiaľ vyzerala koncovka Aritza Aduriza sped dvoch minút, ktorú však zastavila hradba tiel pred brankárom Lópezom.
     
    89
    Na ich spečatenie zostáva Espanyolu prežiť vrátane nadstavenia ešte nejakých päť minút. Bilbao sa v čoraz väčšom poste tlačí dopredu.
     
    87
    Bilbao sa týmito prerušeniami dostáva z tempa, respektíve sa mu ho nedarí ani len nadobudnúť. Stav 2:1 nadobúda konečné rozmery.
     
    86
    Domáci Hernán Pérez ponúkol taktický faul, ktorým zastavil rozbiehajúceho sa Etxebarriu. Za túto žltú kartu sa on ani manažér Kataláncov zlostiť nebudú.
     
    84
    Felipe Caicedo má po polhodinke odpracované. Ekvádorčan má azda najväčší podiel na obrate Barcelony. Teraz ale s bolestivou grimasu a možno natiahnutým stehenným svalom opúšťa hraciu plochu, nahrádza ho Sylla.
     
    84
    Žltú kartu dostáva Iñigo Lekue (Athletic Club Bilbao).
     
    83
    Na hracej ploche sa dokonca objavuje zdravotnícky vozík, ktorá ale Caicedo odmieta a okamžite sa dvíha na nohy. Ekvádorčan bude zrejme pokračovať.
     
    82
    Na druhej strane po individuálnej akcii leží Felipe Caicedo, ktorý zbiera ďalšie sekundy pre outsidera, ktorý i naďalej drží vedenie.
     
    81
    Etxebarria na ľavom krídle zamestnával Álvara Gonzáleza, cez ktorého ale napokon neodcentroval. Espanyol dnes hrá pozične veľmi dobre.
     
    80
    Hostia s centrovanou snahou osloviť na hrote útoku Aduriza, pred ktorým ale pratal do bezpečia čilský zadák Roco.

    Erik Farkaš

    Góly: 54. Diop, 57. F. Caicedo – 20. Eraso

    Karty:   60. Abraham González (ESB), 86. H. Pérez (ESB), 90+3. Pau López (ESB) – 47. M. Rico (ATB), 84. Lekue (ATB), 90+6. Etxebarria (ATB)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 6:5. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 6:3. Fauly: 7:13.
    RCD Espanyol Barcelona: Pau López – Álvaro González, Roco, Ó. Duarte, R. Duarte – V. Sánchez (C), Diop – H. Pérez, Abraham González, Asensio (53. F. Caicedo, 84. Sylla) – G. Moreno (71. Javi López).
    Náhradníci: Arlauskis – V. Álvarez, Sevilla, Burgui, Javi López, F. Caicedo, Sylla.

    Athletic Club Bilbao: Iraizoz (C) – Bóveda (64. Raúl García), Etxeita, Laporte, Balenziaga – Iturraspe (64. Etxebarria), M. Rico (54. San José) – de Marcos, Eraso, Lekue – Aduriz.
    Náhradníci: Herrerín – San José, Etxebarria, Susaeta, Gurpegi, Viguera, Raúl García.

    Rozhodca: Eduardo Prieto Iglesias – F, García, J. Martínez – J. Leo