Espanyol – Bilbao 2:1 (kon.) | Villarreal – Barcelona 2:2 (kon.) | Valencia – Vigo 0:2 (kon.)
Real Madrid – Sevilla 4:0 (kon.)
koniec
Real Madrid
4:0 (1:0)
FC Sevilla
Nedeľa 20.03.2016, 20:30 • Santiago Bernabéu (Madrid) • Španielska LaLiga • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Real Madrid na domácej tráve splnil úlohu favorita a získal dôležité tri body do stále aktívneho boja o majstrovský titul. Skóre stretnutia už v 6. minúte otvoril Karim Benzema. Tlačiaci Real potom pokračoval v svojom nápore, no ďalšie góly prišli až o hodinu neskôr, keď sa v rozmedzí troch minút presadili Ronaldo a Bale. Deklas andalúzskeho tímu potom dokonal striedajúci Jesé. V tieni sevillského výprasku zostala zahodená penalta Cristiana Ronalda, jednu na druhej strane nepremenil ani Kévin Gameiro, ktorého dvakrát vychytal výborný Navas.

    „Biely balet" má za sebou fantastické kolo, keď ako jediný bodoval z tímov v rámci TOP 4. Stratu na vedúcu Barcelonu pred vzájomným duelom stiahol na desať bodov, Atlético si chová už len chudobný jednobodový náskok. Sevilla bude po dnešku strácať na Ligu majstrov až šesť bodov. Týmto konštatovaním sa s vami lúči Erik Farkaš, želám vám úspešný štart do nového týždňa. (22:24:08)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Gameiro už Navasa v dnešnom zápase neohrozí a určite nezmaže nulu v kolonke strelených gólov hostí. Keylor skúsene stráži loptu pred dobiehajúcim Francúzom.
     
    90
    K rozhodnutému duelu sa budú pridávať ešte dve nadstavené minútky, ktoré volí hlavný arbiter stretnutia Javier Estrada Fernández.
     
    88
    Výbornú príležitosť si na druhej strane vypracovali i hostia, konkrétne zakončoval Trémoulinas, ktorého prudká bomba tesne minula ľavú Navasovu žrď.
    86. Jesé (REA) - 4:0
     
    86
    Real Madrid dal gól!
    Domáci zrejme definitívne zlomili vzdor andalúzskeho celku, štvrtý gól v sieti Rica zariadila striedajúca dvojica Madridčanov. JESÉ RODRÍGUEZ si naviedol loptu do šestnástky z ľavej strany. Následne ju forsíroval na Jamesa Rodrígueza, ktorý mu letmým dotykom prihrávku opäťtoval. Zidaneov žolík už potom zblízka nemal problém prestreliť vybiehajúceho gólmana Rica. Otázne je, či sa Jesé v čase prihrávky nenachádzal v postavení mimo hru.
     
    85
    Keylor Navas nemal v druhom dejstve prakticky žiadnu prácu, no teraz sa zásadne podpísal pod čisté konto madridského Realu. Domáci akoby záver duelu učičíkaní komfortným vedením vypúšťali. Kévin Gameiro si krásne prebral Reyesovu prihrávku z pravej strany, aby následne pokúsil z desiatich metrov prestreliť Keylora Navasa. Tento úmysel mu ale vďaka mrštnému zákroku kostarického šamana nevyšiel. Keylor na dvakrát chytá prudkú koncovku.
     
    84
    Ronaldo na druhej strane v ofsajdovej pozícii skákal na hlavičku s gólmanom Ricom, Javier Estrada necitlivo ruší rozohrávku hostí.
     
    83
    Escudero s peknou akciou po ľavej lajne. Od hranice šestnástky následne prudko centroval pred Navasa, ktorý na dvakrát skrotil loptu.
     
    82
    Ešte pred samotným striedaním sa do veľkej príležitosti predral Gameiro, ktorého prudká jedovka z ľavej strany šestnástky tesne preletela brvno domácej bránky.
     
    81
    Navrátilec Karim Benzema za hromového potlesku opúšťa hraciu plochu na Santiago Bernabéu. Francúz si zapísal comebackovu bilanciu 1+1. Nahrádza ho Isco.
     
    80
    Pretiahnutý center ale letel iba priamo do náruče gólmana Keylora Navasa. Nepodarená exekúcia hosťujúceho mužstva.
     
    79
    Marcelo s dobrým blokom proti Marianovmu centru, Sevilla dostáva k dispozícii rohový kop z pravej strany ihriska.
     
    78
    Reyes sa dlhým pasom snažil osloviť Gameira, pred ktorým hral nohou inak nezamestnaný Keylor Navas. Fanúšikovia vytlieskali svojho gólmana.
     
    77
    Nacho si teraz veľmi skúsene poradil s Marianom, ktorého v rohu ihriska šikovne nastrelil, z čoho bude rezultovať odkop od Navasovej bránky.
     
    76
    Zinedine Zidane strieda po druhýkrát. Zelený pažiť opustí bojovník Casemiro, ktorého nahradí ďalší futbalový básnik – James Rodríguez.
     
    74
    Sevilla má pre dnes prestriedané. Andalúzania by sa v zostávajúcom priebehu mohli pokúsiť aspoň zdramatizovať duel na Santiago Bernabéu.
     
    72
    Po druhýkrát v stretnutí strieda aj andalúzsky kouč Unai Emery. Ten sťahuje z hracej plochy nevýrazného Iborru, ktorého vymení Muňoz. Mariano zároveň strieda Cristófora.

    Erik Farkaš

    Góly: 6. Benzema, 64. Ronaldo, 66. Bale, 86. Jesé

    Karty:   26. Varane (REA), 54. Casemiro (REA) – 57. J. A. Reyes (SEV), 62. Krychowiak (SEV)

    Nepremenená penalta: 58. Ronaldo (REA), mimo – 27. Gameiro (SEV), brankár Navas zneškodnil


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 12:4. Střely mimo: 7:3. Rohy: 8:8. Ofsajdy: 6:3. Fauly: 10:9.
    Real Madrid: Navas – Danilo, Varane, Nacho Fernández, Marcelo – Kroos, Casemiro (76. James Rodríguez), Modrić – Bale (70. Jesé), Benzema (81. Isco), Ronaldo.
    Náhradníci: Casilla – James Rodríguez, Carvajal, Arbeloa, L. Vázquez, Isco, Jesé.

    FC Sevilla: S. Rico – Coke, Rami, Kolodziejczak, Trémoulinas – Figueiras (46. J. A. Reyes), Krychowiak, Cristóforo (72. Mariano), Escudero – Iborra (72. Muñoz) – Gameiro.
    Náhradníci: Beto – J. A. Reyes, Muñoz, F. Llorente, Fazio, Mariano, Cotán.

    Rozhodca: Javier Estrada Fernández – M. Martínez, F. Martín – R. Ávalos