Espanyol – Bilbao 2:1 (kon.) | Villarreal – Barcelona 2:2 (kon.) | Valencia – Vigo 0:2 (kon.)
Real Madrid – Sevilla 4:0 (kon.)
koniec
RCD Espanyol Barcelona
2:1 (0:1)
Athletic Club Bilbao
Nedeľa 20.03.2016, 12:00 • Estadi Cornellá-El Prat (Barcelona) • Španielska LaLiga • 30. kolo
Predzápasové kurzy
    57. Felipe Caicedo (ESB) - 2:1
     
    57
    Espanyol Barcelona dala gól!
    Divoké povstanie katalánskeho mužstva pokračuje, čarovný ťah rumunského manažéra Constantina Galcu s nasadením FELIPEHO CAICEDA končí obratom skóre! Aktívny Gerard Moreno, ktorý sa po jeho príchode stiahol na ľavé krídlo, centroval práve z tohto priestoru, odkiaľ našiel svojho nového parťáka. Bývalý zakončovateľ Manchestru City si loptu prebral naoko neobratne, no dokonale tým zaskočil Laporte, cez ktorého následne krížnou strelou k ľavej žrdi Iraizoza vyrovnal! Na Estadi Cornellá-El Prat sa teda dejú veci.
    54. Papakouli Diop (ESB) - 1:1
     
    54
    Espanyol Barcelona dala gól!
    Katalánci sa necelých desať minút po zmene strán dočkali zaslúženého vyrovnania! Okamžite po naskočení na hraciu plochu sa do úniku dostal Felipe Caicedo, ktorého v poslednej chvíli sklzom vygumoval stopér Laporte. Espanyol ale pokračoval rohovým kopom z pravej strany, ktorý expedoval Abraham González. Jeho adresný center smeroval do epicentra veľkého vápna Baskov, kde najväčší dôraz preukázal PAPE DIOP, ktorý razantnou hlavičkou k ľavej žrdi nedal šancu hosťujúcemu kapitánovi Iraizozovi. V Barcelone začíname odznovu!
    20. Javi Eraso (ATB) - 0:1
     
    20
    Bilbao dalo gól!
    Hostia sa v závere úvodnej dvadsaťminútovky ujímajú zaslúženého vedenia. Hĺbkovým pasom na pravú stranu sa prezentoval výborný Iturraspe, ktorý našiel hlavu Bóvedu. Pravý obranca naservíroval streleckú pozíciu pre Aritza Aduriza. Najlepší strelec Baskov síce dostal loptu na päty, ale stačil ju ešte možno i s faulom na vlastnú osobu vypichnúť. Hralo sa ďalej a Óscar de Marcos to urobil geniálne. Namiesto strely prihrával lepšie postavenému JAVIEROVI ERASOVI, ktorý na prvýkrát ešte Lópeza neprekonal, no zmocnil sa odrazenej lopty a zo šiestich metrov sa už proti rozhodenému gólmanovi nemýlil. 1:0 pre favorita!

    Erik Farkaš

    Góly: 54. Diop, 57. F. Caicedo – 20. Eraso

    Karty:   60. Abraham González (ESB), 86. H. Pérez (ESB), 90+3. Pau López (ESB) – 47. M. Rico (ATB), 84. Lekue (ATB), 90+6. Etxebarria (ATB)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 6:5. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 6:3. Fauly: 7:13.
    RCD Espanyol Barcelona: Pau López – Álvaro González, Roco, Ó. Duarte, R. Duarte – V. Sánchez (C), Diop – H. Pérez, Abraham González, Asensio (53. F. Caicedo, 84. Sylla) – G. Moreno (71. Javi López).
    Náhradníci: Arlauskis – V. Álvarez, Sevilla, Burgui, Javi López, F. Caicedo, Sylla.

    Athletic Club Bilbao: Iraizoz (C) – Bóveda (64. Raúl García), Etxeita, Laporte, Balenziaga – Iturraspe (64. Etxebarria), M. Rico (54. San José) – de Marcos, Eraso, Lekue – Aduriz.
    Náhradníci: Herrerín – San José, Etxebarria, Susaeta, Gurpegi, Viguera, Raúl García.

    Rozhodca: Eduardo Prieto Iglesias – F, García, J. Martínez – J. Leo