Espanyol – Bilbao 2:1 (kon.) | Villarreal – Barcelona 2:2 (kon.) | Valencia – Vigo 0:2 (kon.)
Real Madrid – Sevilla 4:0 (kon.)
koniec
RCD Espanyol Barcelona
2:1 (0:1)
Athletic Club Bilbao
Nedeľa 20.03.2016, 12:00 • Estadi Cornellá-El Prat (Barcelona) • Španielska LaLiga • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:00.
     
    Vitajte v katalánskej Barcelone, kde obedňajším duelom odštartujeme nedeľňajší program 30. kola španielskej Primera División.

    Tabuľkové postavenie:

    14. Espanyol: 9 – 5 – 15; skóre 29:55; body 32
    6. A. Bilbao: 14 – 5 – 10; skóre 47:37; body 47

    Forma:

    Espanyol: P – V – V – P – V – R
    A. Bilbao: V – V – V – V – V – P

    Domáci Espanyol nastúpi do stretnutia s bodovým imperatívom. Druhý klub z Barcelony stále bojuje o udržanie medzi ligovou elitou, deväť kôl pred koncom má k dobru päť bodov. Momentálne sa ale Periquitos vezú na úspešnej vlne. V posledných piatich dueloch prehrali jediný (Real Betis 0:3) a celkovo získali až desať bodov.
    Nohy štvornásobného víťaza Copa del Rey i naďalej podráža priechodná defenzíva, ktorá je vôbec druhou najhoršou v rámci najvyššej španielskej futbalovej súťaže. Katalánsky celok zápolí s priemerom 1,9 inkasovaného gólu na stretnutie. Dnes sa pokúsi po prvýkrát v sezóne neprehrať tri súťažné zápasy v rade.

    Barcelonsky klub ale na tejto ceste čaká nadmieru ťažká prekážka. Člen druhého sledu španielskeho klubového futbalu – Athletic Bilbao. Ten v aktuálnom ročníku bojuje nielen o (snáď) povinnú účasť v pohárovej Európe, ale aj o kvalifikáciu do budúceho ročníka Ligy majstrov. Baskovia strácajú na štvrtú priečku, zabezpečujúcu predkolo Champions League, šesť bodov.
    V ligovej súťaži sa po sérii troch februárových duelov s jednobodovým ziskom nakopli k slušnej sérii.
    Baskický klub vyhral ostatné štyri ligové stretnutia s nádejným skóre 12:2. V pohárovej Európe pôsobia Los Leones i v aktuálnom ročníku a vedú si v nej pomerne obstojne. Len vo štvrtok vďaka gólu na ihrisku súpera vyradili Valenciu a postúpili tak do štvrťfinále európskej klubovej súťaže číslo dva.

    Vzájomné zápasy:

    08.11.2015; A. Bilbao – Espanyol 2:1
    (I. Williams, R. García – H. Pérez)

    12.04.2015; Espanyol – A. Bilbao 1:0
    (S. García)

    04.03.2015; Espanyol – A. Bilbao 0:2 (SF pohára)
    (Aduriz, Etxeita)

    11.02.2015; A. Bilbao – Espanyol 1:1 (SF pohára)
    (Aduriz – V. Sánchez)

    21.11.2014; A. Bilbao – Espanyol 3:1
    (Aduriz, Viquera, Iturraspe – V. Sánchez)

    16.02.2014; A. Bilbao – Espanyol 1:2
    (Gurpegi – S. García, Colotto)

    Espanyol to na svojho dnešného hosťa v posledných ligových dueloch vie, z ostatných desiatich prehral len dva (V: 6; R: 2).
    V úvodnom tohtosezónnom meraní síl zostali všetky tri body v Baskicku, polhodinu pred koncom rozhodol o domácom triumfe Raúl García.
     
    Úvodné zostavy:

    RCD Espanyol Barcelona: Pau López – Álvaro González, Roco, Ó. Duarte, R. Duarte – V. Sánchez, Diop – H. Pérez, Abraham González, Asensio – G. Moreno.
    Náhradníci: Arlauskis – V. Álvarez, Sevilla, Burgui, Javi López, F. Caicedo, Sylla.

    Athletic Club Bilbao: Iraizoz – Bóveda, Etxeita, Laporte, Balenziaga – Iturraspe, M. Rico – de Marcos, Eraso, Lekue – Aduriz.
    Náhradníci: Herrerín – San José, Etxebarria, Susaeta, Gurpegi, Viguera, Raúl García.

    Rozhodca: Eduardo Prieto Iglesias – F, García, J. Martínez – J. Leo.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáci v bielo-modrej kombinácii práve odštartovali nedeľňajší program 30. kola španielskej Primera División. Bilbao v červeno-bielych dresoch s čiernymi trenírkami v prvej časti zľava-doprava.
     
    2
    Espanyol sa okamžite po rozohrávke zbavil lopty. Favorizované Bilbao s ňou manipuluje s o ničo väčšou rozvahou.
     
    3
    Óscar de Marcos sa po prvýkrát rozbehol po pravej strane, no Španielov postup zastavila zástavka postranného arbitra. Ofsajd.
     
    4
    Baskovia sú od úvodných sekúnd ďaleko aktívnejší na lopte, čo sa pred dnešným duelom i očakávalo. Espanyol sa zatiaľ presúva za guľatým nezmyslom s enormnou disciplínou.
     
    5
    Pred bránkou Paua Lópeza sa rysovala úvodná nebezpečná príležitosť duelu. Mikel Rico sa na hranici veľkého vápna dostal k odrazenej lopte, ktorú však napálil iba do Sáncheza.
     
    6
    Akcia pokračovala Ricovou prehadzovačkou na uvoľňujúceho sa Aduriza, pred ktorým ale včas zasiahol vybiehajúci Pau López.
     
    7
    Na druhej strane sa o vzruch staral Moreno, ktorý sa snažil pretlačiť k zakončeniu, ku ktorému ho ale Etxeita nepustil. Barca nezakončila ani po následnom rohu.
     
    8
    Óscar de Marcos v ďalšej kombinácii s Adurizom, no prvého menovaného tentokrát výborne odtlačil domáci stopér Enzo Roco.
     
    9
    Hlavičkovaná na polovici Barcelony rozzúrila hosťujúceho kouča, ktorý vyzýva svojich hráčov, aby dostali loptu späť na trávnik.
     
    10
    Napokon ale po dlhom pase sa hostia dostali k zakončeniu, konkrétne to bol aktívny Óscar de Marcos, ktorý pálil volejom z desiatich metrov, no loptu napálil nartom vysoko nad domácu bránku.
     
    11
    De Marcos sa zúfalo usmieva, no sám si je dobre vedomý premárnenej príležitosti, ktorú pochoval svojim prehnane razantným kopom do nebies.
     
    12
    Marco Asensio, jedna z najvýraznejších postáv tohtosezóoneho Espanyolu, sa pretiahol po ľavej strane až k centru, no jeho prízemnú loptu odpratal Iturraspe.
     
    13
    Bilbao pokračuje v postupnej rozohrávke od poliacej čiary. RCD Espanyol sa poslušne sťahuje pred vlastnú šestnástku.
     
    14
    Aritz Aduriz si naviedol loptu z pravej strany až na strelu, ktorou sa pokúsil otestovať domáceho brankára. Najlepší kanonier mužstva ale mieril podobne ako pár minút pred ním de Marcos.
     
    15
    Postranný rozhodca na druhej strane signalizoval postavenie mimo hru domácej sedmičky a teda Gerarda Morena.
     
    16
    Aritz Aduriz využil ďalšie zmätky v domácej defenzíve a z pravej strany šestnástky centroval na jej hranicu, odkiaľ zakončoval Mikel Rico. Jeho halfvolej ale našiel iba pripraveného Lópeza.
    16. Gerard Moreno (ESB)
     
    17
    Domáci priaznivci sa čertia na hlavného arbitra Eduarda Prieta Iglesiasa, ktorý ale správne nepískal prihratý pád Gerarda Morena, ktorý sa snažil ťažiť z prehratého súboja s Etxeitom.
     
    18
    Barcelonsku frustráciu sa okamžite pokúsil vybiť Álvaro González, ktorý si naskočil na baskického bombardéra Aduriza.
     
    19
    Marco Asensio na ľavej strane ponúkol prvý stelecký pokus domáceho mužstva, no lopta sa ani v tomto prípade nevmestila medzi tri žrde.
     
    20
    Po necelých dvadsiatich minútach tak hráme nielen bez gólov, ale i bez výraznejších gólových príležitostí. Lepším tímom zatiaľ hostia.
     
    20
    Bilbao dalo gól!
    Hostia sa v závere úvodnej dvadsaťminútovky ujímajú zaslúženého vedenia. Hĺbkovým pasom na pravú stranu sa prezentoval výborný Iturraspe, ktorý našiel hlavu Bóvedu. Pravý obranca naservíroval streleckú pozíciu pre Aritza Aduriza. Najlepší strelec Baskov síce dostal loptu na päty, ale stačil ju ešte možno i s faulom na vlastnú osobu vypichnúť. Hralo sa ďalej a Óscar de Marcos to urobil geniálne. Namiesto strely prihrával lepšie postavenému JAVIEROVI ERASOVI, ktorý na prvýkrát ešte Lópeza neprekonal, no zmocnil sa odrazenej lopty a zo šiestich metrov sa už proti rozhodenému gólmanovi nemýlil. 1:0 pre favorita!
    20. Javi Eraso (ATB) - 0:1
     
    22
    Domáci mohli exportne vyrovnať už v priebehu niekoľko desiatok sekúnd. Po ľavej strane ihriska prakticky okamžite po rozohrávke prešiel Rubén Duarte, ktorý svojim prudkým centrom trafil nohy vracajúceho sa Etxeitu. Lopta sa nanešťastie pre Baskov odrazila presne na kopačku Hernána Péreza. Paraguajský krídelník mal dostatok času a priestoru na nábeh, ktorý zúžitkoval k vypusteniu krížneho torpéda z dvadsiatich metrov. Baskický kapitán Gorka Iraizoz sa ale presúval za loptou včas a stačil ju vyraziť aspoň do strany, kde už úradoval stopér Laporte.
     
    24
    V rýchlom slede sme teda videli prvé tri strelecké pokusy do priestoru troch žrdí. Hostia v nich vedú pomerom 2:1, na góly 1:0.
     
    26
    O niečo úrodnejšia je ofsajdová bilancia, v ktorej sa „ujali" vedenia domáci, pomerom 3:2. Štatistika, v ktorej by viesť asi nechceli.
     
    27
    Eraso doľava na Aduriza, ktorý sklepol pod seba na Balenziagu, no jeho center bezpečne odpratal Óscar Duarte.
     
    28
    Domáci konečne zvýšili svoj dôraz pred šestnástkou Athleticu a bola z toho koncovka v podaní Abrahama Gonzáleza, ktorý ale pálil vyše dvoch metrov mimo ľavej žrdi Iraizoza.
     
    29
    Po rušnej desaťminútovke, ktorú spustil úvodný gól tohto stretnutia sa tempo znovu trochu upokojilo. Diktujú ho opäť hostia.
     
    30
    Po polhodine hry a ďalšom Morenovom ofsajdovom postavení môžeme konštatovať, že Bilbao stále drží zaslúžené jednogólové vedenie.
     
    32
    Bilbao sa po strelenom góle snaží predovšetkým kontrolovať hru a k ničomu domácich nepúšťať, čo sa im prevažne i darí.
     
    34
    Gerard Moreno s doposiaľ azda svojou najnebezpečnejšou koncovkou v zápase, krížny pokus z hranice vápna i tento raz mieril mimo ľavej žrde.
     
    35
    Domáci ale postupne začínajú prikladať pod kotol. Po ďalšom zovretí hostí zakončoval Abraham González, ktorého zrazený pokus len tesne minul ľavú šibenicu.
     
    36
    Balenziaga pred šestnástkou zasiahol loptu rukou, Barcelona dostáva k dispozícii exkluzívnu príležitosť z ideálnej vzdialenosti na vyrovnávajúci gól.
     
    37
    Loptu si postavil kmeňový hráč madridského Realu – Asensio. Španielsky nahrávač najskôr trafil len dobre postavený múr Baskov a potom náruč kapitána Iraizoza.
     
    38
    Eraso prihrával spred šestnástky doprava na hosťujúceho Lekueho, ktorý si narovnal loptu na pravačku, no prízemným pokusom mieril len do stredu bránky.
     
    39
    Po faule aktívneho de Marcosa sa pred domácou šestnástkou nepíska, Espanyol môže v pokoji vyviesť loptu do bezpečia.
     
    40
    Príliš sa im to ale nepodarilo, po strate lopty pálil Iturraspe, ktorému chýbali asi dva metre. Stelecký pokus Baskov letí nad bránku.
     
    42
    Znovu nastáva priestor na upokojenie hry, ktoré si želá predovšetkým hosťujúci celok, ktorý naďalej stráži tesné vedenie.
     
    43
    Zlepšujúci sa Katalánci sa po niekoľkých náznakoch konečne mohli dočkať vyrovnávajúceho gólu, no šťastena v tomto prípade s nimi nehrala. Po ďalšom obkľúčení šestnástky Baskov sa lopta dostala až na ľavé krídlo, kde sa pretiahol k prízemnému centru domáci bek Rubén Duarte. Prudký prízemný center sa dostal k Abrahamovi Gonzálezovi, ktorý sa krížnou strelou pokúsil nájsť štrbinu v postavenom bloku Bilbaa. Morenom tečúvanú loptu však dvojica hostí Etxeita a Iraizoz stačila zraziť aspoň na rohový kop.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Domáce mužstvo v závere úvodnej časti naznačilo, že v druhom dejstve ešte rozhodne bude o čo hrať. Favorit stretnutia z Bilbaa sa v nie príliš záživnom stretnutí ujal vedenia po dvadsiatich minútach, kedy na dvakrát otvoril skóre Eraso. Odvtedy sa dopredu viacej tlačili Barcelončania, ktorý však márne hľadali priestor troch žrdí.

    RCD ale ukázal potenciál, vďaka ktorému by malo mať druhé dejstvo náboj.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Na Estadi Cornellá-El Prat práve začalo druhé dejstvo, do ktorého vstupujeme v nezmenených zostavách. Výkop obstarali hostia.
     
    47
    Mikel Rico prišiel neskoro do súboja s domácim kapitánom Víctorom Sánchezom a po nepeknom dohratí sa stal vôbec prvým kartovo potrestaným mužom tohto duelu.
     
    48
    Moreno s Asensiom sa na ľavej strane tlačili k centru, no Bóveda zvládol oba osobné súboje na výbornú. Hrať môže Athletic.
     
    49
    Gerard Moreno následne chytený už do svojho tretieho či štvrtého ofsajdu. Tentokrát ale postranný arbiter jednoznačne pochybil.
     
    50
    Myslím, že francúzsky stopér Laporte pustil Morena do hry a len s veľkým šťastím pre Baskov sa mával siedmy ofsajd stretnutia.
     
    51
    Álvaro González krásne našiel v šestnástke Gerarda Morena, ktorý však z dobrej pozície trestuhodne pálil iba do stredu bránky.
     
    52
    Nesmierne zaujímavé momenty na oboch koncoch ihriska. Domáci mohli najskôr vyrovnať, keď sa od Balenziagu na pravej strane odpútal aktívny Hernán Pérez. Paraguajčan si krásne zasekol padajúceho Laporteho, no vzápätí vystrelil len do dobre postaveného Iraizoza. Na druhej strane pre zmenu chybil Roco, ktorý pustil do šance de Marcosa, ktorý si obhodil domáceho gólmana, aby ho následne zastavil Duarte. Po ďalšej kontre prehadzoval vybiehajúceho Iraizoza Moreno, ktorého oblúčik pristál len na hornej sieti.
     
    53
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Marco Asensio, prichádza Felipe Caicedo.
    53. Gerard Moreno (ESB)
     
    54
    Espanyol Barcelona dala gól!
    Katalánci sa necelých desať minút po zmene strán dočkali zaslúženého vyrovnania! Okamžite po naskočení na hraciu plochu sa do úniku dostal Felipe Caicedo, ktorého v poslednej chvíli sklzom vygumoval stopér Laporte. Espanyol ale pokračoval rohovým kopom z pravej strany, ktorý expedoval Abraham González. Jeho adresný center smeroval do epicentra veľkého vápna Baskov, kde najväčší dôraz preukázal PAPE DIOP, ktorý razantnou hlavičkou k ľavej žrdi nedal šancu hosťujúcemu kapitánovi Iraizozovi. V Barcelone začíname odznovu!
    54. Papakouli Diop (ESB) - 1:1
     
    54
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Mikel Rico, prichádza Mikel San José.
     
    57
    Espanyol Barcelona dala gól!
    Divoké povstanie katalánskeho mužstva pokračuje, čarovný ťah rumunského manažéra Constantina Galcu s nasadením FELIPEHO CAICEDA končí obratom skóre! Aktívny Gerard Moreno, ktorý sa po jeho príchode stiahol na ľavé krídlo, centroval práve z tohto priestoru, odkiaľ našiel svojho nového parťáka. Bývalý zakončovateľ Manchestru City si loptu prebral naoko neobratne, no dokonale tým zaskočil Laporte, cez ktorého následne krížnou strelou k ľavej žrdi Iraizoza vyrovnal! Na Estadi Cornellá-El Prat sa teda dejú veci.
    57. Felipe Caicedo (ESB) - 2:1
     
    60
    Žltú kartu dostáva Abraham González (RCD Espanyol Barcelona).
     
    61
    Do šestnástky domáceho mužstva letel nebezpečný center z ľavej strany, ktorý našiel hlavu Aduriza, no rozhodený zakončovateľ Baskov nehlavičkoval presne.
     
    63
    Po šialených minútach sa tempo hry upokojuje, Bilbao sa snaží stabilizovať svoju hru. Do konca zostáva ešte polhodina.
     
    64
    Hostia sa budú snažiť v záverečnej polhodinke minimálne vyrovnať. Pomôcť by im k tomu mala i striedajúca dvojica Etxebarria a Raúl García. Trávnik opustilo duo Bóveda – Iturraspe.
     
    66
    Dnešné stretnutie v slnečnej Barcelone sleduje podľa miestneho hlásateľa niečo vyše dvadsaťtisíc fanúšikov RCD.
     
    67
    Tí sa teraz prizerajú urputnej defenzíve Espanyoulu, ktorý sa snaží prežiť počiatočný nápor favorizovaného Bilbaa.
     
    68
    Domáci akoby opatrne začínali s časovou údržbou. Na zemi zostáva sedieť Moreno, ktorého možno chytajú kŕče.
     
    69
    Barcelonsky útočník ale po chvíle vstáva a opúšťa trávnik na rýchle občerstvenie za postrannou čiarou. Uvidíme, či bude v dueli pokračovať.
     
    71
    Napokon teda nie. Gerard Moreno, ktorý hlásil kŕče, teraz opúšťa hraciu plochu. Namiesto ofsajdového kráľa prichádza Javi López.
     
    72
    Domáci po tretíkrát v zápase dopravili loptu do súperovej siete, no tento zásah samozrejme platiť nebude. Po voľnom kope RCD sa v ofsajdovom postavení nachádzal až kvarte hráčov v modro-bielom.
     
    73
    Barcelona už naplno rozbalila pestrú paletu trikov, ktorými sa snaží ťahať cenné desiatky sekúnd. Len veľmi neochotne sa z trávniku dvíhal Caicedo.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom stretnutia pokračujeme za stavu 2:1, ktorý je pre favorita duelu z Bilbaa zatiaľ nepriaznivý.
     
    77
    Domáci sa v poslednej štvrťhodine naležali viacej, než v počas letnej dovolenky. Aj vďaka takejto metóde by mali v lete rekreovať so statusom prvoligistov.
     
    78
    Napriek kladenia dôrazu na defenzívu však mohli domáci možno definitívne rozhodnúť toto stretnutiu. Po pravej strane sa pretiahol Pérez, ktorý sa s loptou preštrikoval až na os ihriska, no odtiaľ vystrelil iba do stredu bránky. Inam to tento Paraguajčan zrejme ani nevie.
     
    80
    Hostia s centrovanou snahou osloviť na hrote útoku Aduriza, pred ktorým ale pratal do bezpečia čilský zadák Roco.
     
    81
    Etxebarria na ľavom krídle zamestnával Álvara Gonzáleza, cez ktorého ale napokon neodcentroval. Espanyol dnes hrá pozične veľmi dobre.
     
    82
    Na druhej strane po individuálnej akcii leží Felipe Caicedo, ktorý zbiera ďalšie sekundy pre outsidera, ktorý i naďalej drží vedenie.
     
    83
    Na hracej ploche sa dokonca objavuje zdravotnícky vozík, ktorá ale Caicedo odmieta a okamžite sa dvíha na nohy. Ekvádorčan bude zrejme pokračovať.
     
    84
    Žltú kartu dostáva Iñigo Lekue (Athletic Club Bilbao).
     
    84
    Felipe Caicedo má po polhodinke odpracované. Ekvádorčan má azda najväčší podiel na obrate Barcelony. Teraz ale s bolestivou grimasu a možno natiahnutým stehenným svalom opúšťa hraciu plochu, nahrádza ho Sylla.
     
    86
    Domáci Hernán Pérez ponúkol taktický faul, ktorým zastavil rozbiehajúceho sa Etxebarriu. Za túto žltú kartu sa on ani manažér Kataláncov zlostiť nebudú.
     
    87
    Bilbao sa týmito prerušeniami dostáva z tempa, respektíve sa mu ho nedarí ani len nadobudnúť. Stav 2:1 nadobúda konečné rozmery.
     
    89
    Na ich spečatenie zostáva Espanyolu prežiť vrátane nadstavenia ešte nejakých päť minút. Bilbao sa v čoraz väčšom poste tlačí dopredu.
     
    90
    Nanjnádejnejšie zatiaľ vyzerala koncovka Aritza Aduriza sped dvoch minút, ktorú však zastavila hradba tiel pred brankárom Lópezom.
     
    90+1
    Athletic sa nedostal k nebezpečnému zakončeniu ani po sérii rohových kopov. Baskom zostáva na vyrovnanie ešte päť minút nadstavenia.
     
    90+2
    Etxebarria sa drobným oblúčikom snažil osloviť Aduriza, no pred ním zasahoval duchaprítomná Óscar Duarte.
     
    90+3
    Ofenzívny nápor Bilbba končí hlavný arbiter Eduardo Prieto Iglesias, ktorý píska hosťujúcim hráčom nedovolenú hru. Faulu sa dopustil tuším San José.
     
    90+3
    Domáci gólman Pau López vidí očakávanú žltú kartu za zdržovanie. Espanyol sa napriek tomu ešte väčšmi približuje k trojbodovej definitíve.
     
    90+5
    Sylla v záverečnom nájazde na Iraizoza s príležitosťou na definitívu, no po obídení Javiera Erasa trafil len žrď baskickej svätyne!
    90+5. Mamadou Sylla (ESB)
     
    90+6
    Za niekoľkonásobné protesty vidí žltú kartu i frustrovaný Beňat Etxebarria. Baskovia záver duelu absolútne nezvládajú.
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    Stretnutie na Estadi Cornellá-El Prat končí prekvapujúcim víťazstvom domáceho mužstva. Athletic Bilbao síce po úvodnej časti vyhrával gólom Erasa, no už koncom prvého polčasu naznačoval Espanyol svoje možnosti. Po necelej štvrťhodinke druhej časti bolo skóre otočené, po Diopovi sa presadil i striedajúci Caicedo, ktorý napokon duel pre zranenie nedohral. Šiesty celok španielskej Primera División v závere nič zásadné nevymyslel, Barcelona skúsene postrážila tri body.

    Domáci sa vďaka víťazstvu predbežne posúvajú na 12. miesto. Bilbao nepreskočí Sevillu a nestiahne manko na Ligu majstrov. Pred Baskov sa naopak môže dostať siedme Vigo, ktoré cestuje do Valencie. Nedeľňajší program 30. kola Primera División je stále len na svojom začiatku, zostaňte verní portálu Onlajny.eu. (13:59:56)

    Erik Farkaš

    Góly: 54. Diop, 57. F. Caicedo – 20. Eraso

    Karty:   60. Abraham González (ESB), 86. H. Pérez (ESB), 90+3. Pau López (ESB) – 47. M. Rico (ATB), 84. Lekue (ATB), 90+6. Etxebarria (ATB)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 6:5. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 6:3. Fauly: 7:13.
    RCD Espanyol Barcelona: Pau López – Álvaro González, Roco, Ó. Duarte, R. Duarte – V. Sánchez (C), Diop – H. Pérez, Abraham González, Asensio (53. F. Caicedo, 84. Sylla) – G. Moreno (71. Javi López).
    Náhradníci: Arlauskis – V. Álvarez, Sevilla, Burgui, Javi López, F. Caicedo, Sylla.

    Athletic Club Bilbao: Iraizoz (C) – Bóveda (64. Raúl García), Etxeita, Laporte, Balenziaga – Iturraspe (64. Etxebarria), M. Rico (54. San José) – de Marcos, Eraso, Lekue – Aduriz.
    Náhradníci: Herrerín – San José, Etxebarria, Susaeta, Gurpegi, Viguera, Raúl García.

    Rozhodca: Eduardo Prieto Iglesias – F, García, J. Martínez – J. Leo