Southampton – Liverpool 3:2 (kon.) | Newcastle – Sunderland 1:1 (kon.) | Tottenham – Bournemouth 3:0 (kon.)
Manchester City – Manchester United 0:1 (kon.)
koniec
Manchester City
0:1 (0:1)
Manchester United
Nedeľa 20.03.2016, 17:00 • Etihad Stadium (Manchester) • Anglická Premier League • 31. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Osemnásťročný Marcus Rashford si na svoj opasok pripisuje ďalší cenný zárez, 20. marca 2016 jediným gólom rozhodol svoje premiérové Manchester derby! Domáci síce ovládli úvodnú štvrťhodinu stretnutia, no na začiatku tej druhej inkasovali z kopačky golden boy-a Manchestru United. Záblesk svetlej budúcnosti mohol pre svoje mužstvo na konci prvej časti vybojovať i pokutový kop, no Michael Oliver po súboji s Demichelisom rozpažil. Pellegrini po zmene strán po Sterlingovi prišiel aj o zraneného Harta. City si v ďalšom priebehu šance síce vytváralo, no vyložené tutovky sa pred de Geom nerodili. Najväčšiu zahodil Sergio Aguero, ktorý v 66. minúte hlavičkoval do žrde.

    Tri body z Etihad Stadium majú pre Red Devils obrovskú váhu. Red Devils stiahli manko na Ligu majstrov na rozdiel jedného bodu, ktorý strácajú na štvrtý Manchester City. Tomu odskočil Arsenal na rozdiel štyroch. Medzi manchesterskými celkami sa nachádza ešte i srdnatý West Ham United. Boj o pohárové priečky i majstrovský titul môže byť napínavý až do samého konca ligového ročníka, ktorého vyvrcholenie bude mapovať i portál Onlajny.eu a jeho redaktor Erik Farkaš, ktorý vám želá príjemný zvyšok futbalového víkendu. (19:03:37)
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    90+6
    Marcus Rashford exkluzívne vyviezol loptu až do rohu ihriska, kde vybojoval na Mangalovi rohový kop. To by mohlo ukončiť dnešné derby!
     
    90+5
    Podráždený Aguero si nevypýtal faul na Valenciovi, lopta sa kotúľa až k de Geovi, ktorý si následnú rozohrávku veľmi dobre premyslí.
     
    90+4
    A držia ho veľmi úspešne. Domáca snaha o dobýjanie de Geovej svätyne začína hraničiť so zúfalstvom. Bony si pomáha útočným faulom na Smallinga, sekundičky tikajú.
     
    90+2
    Sergio Aguero ho odštartoval veľmi sľubným pokusom o vyrovnanie. Argentínsky čarodej si sklepol na prsia adresný center od Davida Silvu. Následne sa juhoamerickom súboji uvoľnil cez striedajúceho Antonia Valenciu. Bývalý hráč madridského Atlética sa snažil z ľavej strany prestreliť Davida de Geu na bližšej tyči, no prudká prízemná rana letela z desiatich metrov asi poldruha metra mimo pravej žrde červených. Red Devils držia pred záverečnou päťminútovkou tesný náskok.
     
    90+1
    Rozhodcovská štvorica na čele s Michaelom Oliverom pridáva k dnešnému duelu ešte šesťminútovú extra-porciu nadstavenia.
     
    90
    Diváci na Etihad Stadium opúšťajú tribúny derby zápasu ešte pred koncom riadnej hracej doby a to za stavu 0:1!
     
    89
    Bastian Schweinsteiger riešil brejk City za cenu rohového kopu, ktorý sa Fernandovi nepodarilo vpratať medzi tri žrde.
     
    88
    Francúzska spojka Martial a Schneiderlin sa snažila držať loptu v rohu šestnástky Citizens, no po strate museli hostia predviesť veľmi rýchly návrat späť.
     
    87
    Neskutočný tanec Anthonyho Martiala, ktorý prebaletil cez troch či štyroch hráčov v modrom. Zastavil ho až faulujúci Fernandinho.
     
    86
    Namiesto toho, aby domáci hnali svojich hráčov za vyrovnaním, ozýva sa Etihad Stadium výlučne sektor hostí. Devils čuchajú príležitosť na tri body a stiahnutie manka na Ligu majstrov.
     
    85
    Anthony Martial si teraz veľmi naivne snažil vykoledovať pokutový kop. Fernandinho hral telom, Francúz si naňho čitateľne naskočil.
     
    83
    Záverečné striedania Louisa van Gaala bude napokon vynútené. S kŕčami a bez štipky energie odchádza Matteo Darmian, ktorého vymení osemnásťročný Timothy Fosu-Mensah.
     
    82
    V prípade záverečného betónu sa ponúka do hry predovšetkým Fosu-Mensah. Záverečný nápor Citizens ale zatiaľ neprichádza.
     
    81
    Desať minút pred koncom už budú rozhodovať i sily jednotlivých hráčov. V tomto má výhodu hosťujúci kouč, ktorý ešte môže do hry vyslať čerstvý vietor v podobe Depaya alebo Januzaja.
     
    80
    Červení už pomaly začínajú s časovou údržbou, dnešné tri body by znamenali obrovskú povzbudenie pre mužstvo Louisa van Gaala.
     
    79
    Manchestru United na čele s van Gaalom a Chrisom Smallingom zatrhlo, no Michael Oliver zachoval pokoj. Aguero sa snažil vypýtať pre anglického stopéra druhú žltú kartu v dueli, no svojmu pádu hodne pridal.
     
    78
    Manchester City akoby sa snažil postupnou rozohrávkou vytiahnuť „diabla" z ulity, no van Gaalovi zverenci sú iného názoru.

    Erik Farkaš

    Góly: 16. Rashford

    Karty:   76. Mangala (MAC) – 10. Smalling (MAN)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 16:0. Rohy: 11:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:12.
    Manchester City: Hart (50. Caballero) – Sagna, Demichelis (53. Bony), Mangala, Clichy – Y. Touré (C), Fernandinho – Navas, Silva, Sterling (26. Fernando) – Agüero.
    Náhradníci: Caballero – Zabaleta, Fernando, Kolarov, Bony, Iheanacho, García.

    Manchester United: de Gea – Darmian (83. Fosu-Mensah), Smalling, Blind, Rojo (63. A. Valencia) – Carrick (C), Schneiderlin – Lingard, Mata (70. Schweinsteiger), Martial – Rashford.
    Náhradníci: Romero – Depay, Januzaj, A. Valencia, Fellaini, Schweinsteiger, Fosu-Mensah.

    Rozhodca: Michael Oliver – J. Brooks, G. Beswick – A. Marriner