Anderlecht – Olympiakos 1:0 (kon.) | Midtjylland – Manchester United 2:1 (kon.) | Fiorentina – Tottenham 1:1 (kon.)
Dortmund – Porto 2:0 (kon.) | Villarreal – Neapol 1:0 (kon.) | Saint-Étienne – Bazilej 3:2 (kon.)
Sevilla – Molde 3:0 (kon.) | Valencia – Rapid Viedeň 6:0 (kon.) | Augsburg – Liverpool 0:0 (kon.)
Sparta Praha – FK Krasnodar 1:0 (kon.) | Galatasaray – Lazio 1:1 (kon.) | Sion – Braga 1:2 (kon.)
Doneck – Schalke 0:0 (kon.) | Marseille – Bilbao 0:1 (kon.) | Lisabon – Leverkusen 0:1 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
2:0 (1:0)
FC Porto
Štvrtok 18.02.2016, 19:00 • Signal Iduna Park, Dortmund • Európska liga • Play-off
Predzápasové kurzy
     
    Po dnešnom zápase sú k osemfinálovým bránam rozhodne bližšie futbalisti Borussie Dortmund. Tí v domácom prostredí zdolali FC Porto 2:0, čo je pred odvetou veľmi nádejný výsledok. So svojimi priaznivcami tak môžu veselo oslavovať a od zajtra sa pomaly chystať na budúcotýždňovú odvetu. O góly BVB sa postarali Łukasz Piszczek a v 71. minúte zápasu uzavrel skóre zápasu Marco Reus. Porto svojim výkonom nepresvedčilo a v závere pokojne mohlo inkasovať aj tretíkrát. Ja sa s vami lúčim a prajem ešte pekný večer v spoločnosti onlajny.eu. (20:59:01)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Domáci futbalisti držia loptu čo najďalej od svoje brány. Roman Bürki v dnešnom zápase nemal veľa práce a ohrozila ho len strela Suk Hyun-Juna.
     
    90+3
    V závere zápasu sa ešte iskrí, no hlavný rozhodca už žltú kartu zo svojho vrecka nevyťahuje.
     
    90+2
    Domáci štadión už oslavuje víťazstvo svojho tímu. Dortmund zrejme vstúpi do play off Európskej ligy veľmi cenným víťazstvom na nulu.
     
    90+1
    Luca Banti v dnešnom zápase nadstavuje ešte 5 minút, čo je ešte dostatok času na prípadnú korekciu aktuálneho stavu.
     
    90
    Suk Hyun-Jun sa ocitol v postavení mimo hry. To sa mu ale natoľko nepáčilo, že sa začal hádať s rozhodcami. Za protesty vidí žltú kartu.
     
    89
    Suk Hyun-Jun sa dostal k odrazenej lopte a zakončoval z vnútra šestnástky. Pochváliť však treba Romana Bürkiho, ktorý skvele vybehol a strelu kórejského futbalistu zneškodnil.
     
    88
    Mats Hummels sa teraz nepríjemne zrazil hlavou s Moussoom Maregom. Obaja menovaní hráči musia byť ošetrovaní. O niečo lepšie je na tom domáci stopér.
     
    87
    A ďalšie striedanie, tentokrát na oboch stranách. Domáci štadión vytlieskal Marca Reusa, ktorého vymenil Christian Pulisić. Na druhej strane končí Vincent Aboubakar, ktorého strieda Suk Hyun-Jun.
     
    86
    Druhé striedanie Thomasa Tuchela. Domáci tréner z ihriska sťahuje Shinjiho Kagawu a na jeho miesto prichádza Matthias Ginter.
     
    85
    Obrovské šťastie stálo na strane Porta. Shinji Kagawa z ťažkej pozície odcentroval, do jeho centru nezastaviteľne vletel Henrikh Mkhitaryan, no hlavička arménskeho futbalistu trafila len pravú tyč.
     
    84
    Pierre-Emerick Aubameyang sa dnes nevie presadiť. Aj tentokrát si ho obrana hostí zdvojila a loptu smerujúcu na neho odvrátil do bezpečia José Ángel.
     
    83
    Shinji Kagawa mohol poslať Borussiu Dortmund do trojgólového vedenia. Japonca krásne uvoľnil Henrikh Mkhitaryan, no Kagawovu strelu dokázal vyraziť Iker Casillas.
     
    82
    Medzitým sa na trávnik vrátil aj Moritz Leitner. Ten sa vytrvalo zapája do kombinácie domáceho tímu a dôkladne zapĺňa stred poľa.
     
    81
    Moussa Marega sa dostával do šance, no vynikajúco ho zo streleckého uhlu vytlačil Sokratis Papastathopoulos. Následne chcel Marega aspoň centrovať, no jeho snaha sa končí len odkopom od brány.
     
    80
    Dlhý pas na Marcela Schmelzera bol nepresný. Napriek tomu nemecký obranca poďakoval svojmu spoluhráčovi za peknú myšlienku.
     
    79
    Na trávniku sa teraz nehrá, pretože po predchádzajúcich súbojoch ostávajú na trávniku ležať Moussa Marega i Moritz Leitner.
     
    78
    Takmer okamžite po príchode na trávnik dostáva žltú kartu Evandro Goebel.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 6. Piszczek, 71. Reus

    Karty:   58. Varela (PRT), 62. Ángel Valdés (PRT), 78. Goebel Evandro (PRT), 90. Suk Hjun-Čun (PRT)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 11:2. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 6:14.
    Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Papastathopoulos, Hummels (C), Schmelzer – Weigl – Mchitarjan, Şahin (57. Leitner), Kagawa (86. Ginter), Reus (87. Pulisic) – Aubameyang.
    Náhradníci: Bonmann – Subotić, Ginter, Durm, Leitner, Pulisic, Ramos.

    FC Porto: Casillas – Varela, Layún, Martins Indi, Ángel Valdés – H Herrera (C) – Brahimi (59. André), Neves, S. Oliveira (76. Goebel Evandro), Marega – Aboubakar (87. Suk Hjun-Čun).
    Náhradníci: Helton – Verdasca, Goebel Evandro, André, Ramos, Corona, Suk Hjun-Čun.

    Rozhodca: Luca Banti
    Štvrtok 25.02.2016
    Porto - Dortmund 0:1

    Góly: 23. Casillas (vla.)

    Karty:   14. Goebel Evandro (PRT), 56. Neves (PRT), 90. Pereira (PRT) – 58. Bürki (DOR), 59. Şahin (DOR)