Anderlecht – Olympiakos 1:0 (kon.) | Midtjylland – Manchester United 2:1 (kon.) | Fiorentina – Tottenham 1:1 (kon.)
Dortmund – Porto 2:0 (kon.) | Villarreal – Neapol 1:0 (kon.) | Saint-Étienne – Bazilej 3:2 (kon.)
Sevilla – Molde 3:0 (kon.) | Valencia – Rapid Viedeň 6:0 (kon.) | Augsburg – Liverpool 0:0 (kon.)
Sparta Praha – FK Krasnodar 1:0 (kon.) | Galatasaray – Lazio 1:1 (kon.) | Sion – Braga 1:2 (kon.)
Doneck – Schalke 0:0 (kon.) | Marseille – Bilbao 0:1 (kon.) | Lisabon – Leverkusen 0:1 (kon.)
koniec
R.S.C. Anderlecht
1:0 (0:0)
Olympiakos F.C.
cz Štvrtok 18.02.2016, 19:00 • Constant Vanden Stock Stadium, Brusel (BEL) • Európska liga • Play-off
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Anderlecht ve čtvrtek večer vyzve v prvním kole vyřazovací části UEFA Europa League na svém stadionu Olympiacos a předchozí čtyři vzájemná střetnutí napovídají, že nás čeká velice zajímavý zápas. Oba týmy se střetnou na evropské scéně popáté a na 75% se dočkáme hattricku. Zápasem z Constant Vanden Stock Stadium Vás provede Tomáš Reiner.
    Pozvánka na první vzájemné utkání vyřazovací části UEFA Europa League, ve kterém Anderlecht vyzve doma Olympiacos.

     
    RSC Anderlecht:

    Anderlechtu se doma na evropské scéně velmi daří a před svými fanoušky během posledních pěti zápasů nepoznal porážku. Anderlecht doma třikrát vyhrál a dvakrát remizoval. Domácí fotbalisté na svém stadionu naposledy prohráli v říjnu 2014, kdy podlehli v základní skupině UEFA Champions League 2:1 Arsenalu. Fotbalisté Anderlechtu postoupili mezi nejlepších 32 týmů UEFA Europa League přes Dinamo Moskva, které v součtu obou zápasů porazili 3:1. Anderlecht na jaře nevyhrál na evropské scéně šest zápasů v řadě a poslední úspěch zaznamenal v sezóně 2009/10, kdy ve druhém kole osmifinále porazil 4:3 Hamburger SV.
    Autobus odjíždějící po vysazení hráčů a vedení Anderlechtu před hotelem, ve kterém se budou soustředit na večerní zápas.

     
    Olympiacos FC:

    Olympiacos vypadl v základní skupině UEFA Champions League poté, co nezvládl dva poslední zápasy, během nichž inkasoval sedm gólů a sám žádný nevstřelil. Řecký klub během posledních tří sezón nepostoupil do jarní fáze evropských pohárů pouze jednou, když v sezóně 2014/15 vypadl v základní skupině UEFA Champions League a skončil v ní na posledním místě, zatímco v té předchozí z ní postoupil do osmifinále.
    Na včerejším tréninku Olympiacosu panovala dobrá nálada.

     
    Vzájemná bilance:

    Vzájemná bilance mezi oběma týmy, které se na evropské scéně střetly celkem čtyřikrát, vyznívá lépe pro Olympiacos, který třikrát vyhrál a jen jednou belgickému klubu podlehl. Anderlecht a Olympiacos se naposledy potkaly v roce 2013 v základní skupině UEFA Champions League, kdy fotbalisté řeckého týmu vyhráli oba dva vzájemné zápasy, přičemž v tom prvním Kostas Mitroglou vstřelil hattrick.

    První vzájemná střetnutí se datují až do roku 1974, kdy byl naopak úspěšnější Anderlecht, který ve druhém kole Poháru vítězů pohárů porazil Olympiacos na agregát 5:4 a postoupil dál. Zajímavostí je, že v roce 1974 v obou zápasech padl hattrick, kterého na belgické půdě dosáhl domácí Rob Rensenbrink, zatímco v Řecku zazářil Maik Galakos, jeho tři branky a skvělý výkon ale na postup nakonec nestačily.

    Ve třech ze čtyr vzájemných zápasů padl hattrick a šance, že se tří gólů od jednoho hráče v pátém setkání obou týmů dočkáme znovu, činí 75%.

    10.12.13 Olympiacos – Anderlecht 3:1
    02.10.13 Anderlecht – Olympiakos 0:3
    06.11.74 Olympiacos – Anderlecht 3:0
    23.10.74 Anderlecht – Olympiacos 5:1
     
    Úvodní sestavy:

    RSC Anderlecht: Proto (C) – Najar, Mbodji, Deschacht, Büttner – Badji, Defour – Praet, Acheampong – Đuričić, Okaka.
    Náhradníci: Roef – Nuytinck, Heylen, Tielemans, Matías Suárez, Sylla, Ezekiel.

    Olympiacos FC: Roberto (C) – Salino, M. da Costa, Botía, Masuaku – Milivojević, Zdjelar – Durmaz, Fortunis, Couto Sebá – Brown.
    Náhradníci: Kapino – Vouros, Bouchalakis, Alejandro Domínguez, Kasami, Cambiasso, Pulido.

    Rozhodčí: Ivan Bebek. Asistenti: Tomislav Petrović, Miro Grgić. Čtvrtý rozhodčí: Goran Pataki. Brankoví rozhodčí: Marijo Strahonja, Goran Gabrilo (všichni CRO).
    Panoramatický pohled na Constant Vanden Stock Stadium.

     
    Hráči obou týmů už jsou připraveni v tunelu Constant Vanden Stock Stadium a za malou chvíli vyjdou na hrací plochu. V hledišti panuje elektrizující atmosféra.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Ivan Bebek dal právě pokyn k zahájení zápasu, jehož výkop obstarali hráči domácího Anderlechtu.
     
    2
    Vzájemná bilance obou týmů mluví pro Olympiacos, každý ročník je ovšem jedinečný. To samé platí složení jednotlivých sestav. Anderlecht a Olympiacos se poprvé potkaly v roce 1974.
     
    3
    Olympiacos přečkal standardní situaci Anderlechtu a po levém křídle vyrazil směrem vpřed, jeho akci ovšem zastavila nepřesná kolmá přihrávka, která skončila za postranní čárou.
     
    4
    Žlutou kartu dostává Leandro Salino (Olympiacos FC).
     
    5
    Olympiacos se dostal do přečíslení tři na jednoho a na hranici šestnáctky se ocital v obrovské šanci, jenže nakonec bránu domácího brankáře Silvia Prota neohrozil.
     
    6
    Filip Đuričić uprchl obráncům Olympiacosu a na pravé straně šestnáctky napřáhl z ostrého úhlu k nepříjemné přízemní střele, kterou brankář Roberto skvělým zákrokem vytáhl na rohový kop!
     
    7
    Anderlecht rozehrál rohový kop nakrátko a po následném centru z levé strany se uprostřed šestnáctky dostal k hlavičce Stefano Okaka! V hledišti to jen zahučelo poté, co jeho hlavička zamířila těsně vedle vzdálenější pravé tyče.
     
    8
    Olympiacos se na levé straně šestnáctky dostal k přízemní střele, která byla na první pohled nebezpečná, nakonec ale o dva nebo tři metry zamířila vedle vzdálenější pravé tyče.
     
    9
    Olympiacos rozjel na pravém křídle nádhernou kombinační akci a Sebá mohl uklízet míč z hranice malého pokutového území do prázdné brány, jenže orazítkoval pravou tyč!
     
    10
    Olympiacos měl vzápětí výhodu rohového kopu, z té ale nic nevytěžil a domácí hráči Anderlechtu odvrátili míč do bezpečí.
     
    11
    Olympiacos na pravém křídle vybojoval rohový kop, který rozehrál Konstantinos Fortunis, jeho následný centr ale domácí opět odvrátili.
     
    12
    Fotbalisté řeckého klubu přečkali dvě obrovské šance Anderlechtu a nyní jsou oni tím týmem, který má převahu.
     
    13
    Manuel da Costa nedokázal na levé straně útočné poloviny Olympiacosu zpracovat prudkou přihrávku svého spoluhráče a Anderlecht mohl vhazovat.
     
    14
    Anderlecht nyní působí trochu nervózním dojmem a jeho hráči z ničeho nic začali rychle a zbytečně ztrácet míče.
     
    15
    Olympiacos kombinuje ve středu hrací plochy, nemůže se ovšem dostat k šestnáctce Anderlechtu.
     
    16
    Anderlecht se ubránil a po zisku míče poslal dlouhý diagonální pas na Franka Acheamponga, který ho na levé straně šestnáctky doběhl a poté napřáhl levačkou k pohotovému halfvoleji, jeho střela ovšem byla nepřesná a zamířila vysoko nad.
     
    17
    Domácí fotbalisté Anderlechtu dávají od úvodních minut svému soupeři najevo, že to dnes nebudou mít vůbec jednoduché.
     
    18
    A je jedno, jestli Olympiacos brání nebo útočí, protože protiútoky Anderlechtu mohou být dnes smrtelné pro obranu řeckého týmu.
     
    19
    V Bruselu se hraje parádní ofenzivní fotbal z obou stran a i dnes bychom se mohli dočkat většího brankového přídělu.
     
    20
    Anderlecht se střetl na evropské scéně s Olympiacosem celkem čtyřikrát a ve všech čtyřech zápasech vždy padly minimálně tři góly. To nejlepší je tedy zřejmě před námi.
     
    21
    Olympiacos si během mých myšlenkových pochodů vytvořil územní převahu, jenže mu zatím nevychází finální přihrávky, které končí v zámezí nebo u brankáře Silvia Prota.
     
    22
    Jimmy Durmaz oklamal stínícího Andyho Najara pohybem těla a poté zpoza šestnáctky napřáhl pravačkou k táhlé diagonální střele, která zhruba metr nad zemí zamířila vedle vzdálenější pravé tyče.
     
    23
    Frank Acheampong ve středu hřiště skvěle podržel míč a poté ho přihrál do pravé strany na nabíhajícího Filipa Đuričiće, který se parádní stahovačkou zbavil dvou hráčů Anderlechtu a poté z pravé strany šestnáctky napřáhl k diagonální přízemní střele, kterou brankář Roberto nataženou pravou rukou vyrazil mimo!
    23. Filip Đuričić a nádherná ukázka jeho technické vybavenosti.
     
    24
    Filip Đuričić se vzápětí opět ocital za obranou Olympiacosu, tentokrát ho ale směrem vpřed nepustil zdvižený praporek pomezního rozhodčího.
     
    24
    Žlutou kartu dostává Steven Defour (RSC Anderlecht).
     
    25
    Olympiacos se na levé straně vydal na steč, jeho následná kombinace ale opět ztroskotala po nepřesné finální přihrávce.
     
    26
    Olympiacos chtěl zrychlit hru, jeho kolmá přihrávka ale skončila pouze u brankáře Silvia Prota.
     
    27
    Olympiacos napřáhl zpoza šestnáctky k diagonální střele, která byla zablokována.
     
    28
    Brankář Anderlechtu ještě nemusel vytáhnout žádný zákrok, přesto ale mohl inkasovat, v úvodu zápasu ho ale zachránila tyč.
     
    29
    Andy Najar fauloval v blízkosti rohového praporku a Olympiacos rozehrál standardní situaci, po které se jeden z hostujících hráčů dostal k hlavičce, ta ale mířila mimo a brankář Silvio Proto ji navíc ukryl ve svých rukavicích.
     
    30
    Dennis Praet se ocitl na pravé straně pokutového území v obrovské šanci, jeho tvrdou střelu ale brankář Roberto vyrazil!
    30. Dennis Praet tvrdou střelou vyprášil Robertovi rukavice.
     
    31
    Anderlecht rozehrál rohový kop na přední tyč, kde hráči hostujícího Olympiacosu míč odvrátili do bezpečí.
     
    32
    Rohové kopy:

    RSC Anderlecht 3 Olympiacos FC 2
     
    33
    Olympiacos na levé straně vybojoval rohový kop a uprostřed šestnáctky se poté dostal k hlavičce, která zamířila metr vedle levé tyče.
     
    34
    Žlutou kartu dostává Saša Zdjelar (Olympiacos FC).
     
    35
    Olympiacos se v úvodu zápasu snažil útočit především podél pravé postranní čáry, nyní je to ale levá strana, která je hodně využívána.
     
    36
    Fotbalisté hostujícího Olympiacosu po několikáté v zápase zrychlili hru kolmou přihrávkou, která tentokrát měla oči, u míče byl ale jako první brankář Silvio Proto.
     
    37
    Frank Acheampong se dožadoval odpískání penalty a Leandro Salino si nevšiml, že ji rozhodčí neodpískal a pořádně na něj od plic zařval. Situace ale skončila úsměvy poté, co Ivan Bebek vysvětlil záložníkovi Olympiacosu, že se penalta nepískala.
     
    38
    Krásné sportovní gesto a nejlepší způsob, jak může skončit nějaká sporná situace.
     
    39
    Anderlecht se vydal na pravém křídle směrem vpřed, jeho postup ale zastavil zdvižený praporek pomezního rozhodčího.
     
    40
    Dennis Praet nedokázal na pravé straně šestnáctky zpracovat vysokou svíci a míč se mu od kopačky odrazil do zámezí.
     
    41
    Do konce prvního poločasu zbývá odehrát necelých pět minut. Anderlecht hraje s Olympiacosem v úvodním zápase vyřazovací části UEFA Europa League v Bruselu bez branek 0:0.
     
    42
    Sebá se sice v šestnáctce do zakončení nedostal, ale vybojoval pro svůj tým rohový kop.
     
    43
    Následný rohový kop, který hráči Olympiacosu rozehráli na přední tyč, byl odvrácen a Anderlecht se ubránil.
     
    43
    Dennis Praet tvrdě dojel Jimmyho Durmaze, který po jeho ostrém skluzu zůstal ležet na hrací ploše.
     
    44
    Jimmy Durmaz už je zpět na nohou a Olympiacos v klidu rozehrál.
     
    45
    Jimmy Dulmaz se v závěru prvního poločasu na levé straně prosmýkl kolem jednoho z hráčů Anderlechtu, míč mu ale unikl do zámezí a marně se dožadoval odpískání rohového kopu.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Anderlecht vstoupil do zápasu skvěle a vytvořil si dvě brankové příležitosti, Filip Đuričić a vzápětí Stefano Okaka ale skvělého Roberta překonat nedokázali. Na opačné straně měl obrovskou šanci Sebá, jehož střela z malého pokutového území orazítkovala pravou tyč. To vše se událo během úvodních deseti minut. Ve zbytku prvního poločasu tahali za delší konec lana fotbalisté Anderlechtu a ve 23. minutě mohl vstřelit úvodní gól po nádherném uvolnění Filip Đuričić, Roberto ale jeho přízemní střelu vytěsnil mimo tři tyče, a tak v prvním poločase žádný gól nepadl. Skóre po prvním poločase. RSC Anderlecht 0 Olympiacos FC 0.
    Filip Đuričić (v zeleném dresu) pořádně větral obranu Olympiacosu, jemu ani jeho spoluhráčům se ale gól vstřelit nepodařilo. Před námi je ovšem ještě celý druhý poločas.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 20:01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Olympiacos rozehrál druhý poločas, do kterého oba týmy vstupují za bezbrankového stavu 0:0.
     
    46
    Sebá napřáhl ze střední vzdálenosti k táhlé přízemní střele, která zamířila pouze doprostřed brány, a Silvio Proto si připsal snadný zákrok.
     
    47
    Luka Milivojević se ocitl uprostřed šestnáctky po nádherném sklepnutí svého spoluhráče z pravé strany ve slibné šanci, míč mu ale skončil a jeho následná střela pravačkou zamířila nad.
     
    48
    Konstantinos Fortunis na pravé straně rozehrál standardní situaci a na vzdálenější levou tyč posílal nebezpečný centr, žádný z jeho spoluhráčů se ale do zakončení nedostal.
     
    49
    Saša Zdjelar u postranní čáry dojel Stefana Okaku a musí si dávat pozor, protože v prvním poločase už viděl žlutou kartu.
     
    50
    Filip Đuričić si na levé straně zpracoval míč a pokusil se proniknout do šestnáctky, klička mu ale nevyšla a Olympiacos se ubránil.
    Přehled prostorů, ve kterých Anderlecht hraje nejčastěji.

     
    51
    Olympiacos drží míč na svých kopačkách a kombinuje ve středu hřiště.
     
    52
    Frank Acheampong po zisku míče v blízkosti středového kruhu rozjel rychlý protiútok, ten ale vzápětí zastavil nepřesný přízemní centr z pravé strany, který skončil v podání jeho spoluhráče pouze u obránce Olympiacosu.
     
    53
    Úvodních deset zápasu nabídlo tři slibné šance, po přestávce jsme ovšem zatím během necelých osmi minut neviděli ještě ani jednu.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Olivier Deschacht (RSC Anderlecht).
     
    54
    Olivier Deschacht fauloval v blízkosti šestnáctky unikajícího Sebú a Olympiacos má k dispozici volný přímý kop z výhodné pozice.
     
    55
    Jimmy Durmaz krásnou střelou obstřelil zeď a točil míč na vzdálenější levou tyč, jeho přízemní pokus byl ale ještě tečován a zamířil těsně mimo!
     
    56
    Samotný Jimmy Durmaz se vzápětí ujal rozehrávky rohového kopu, jeho centr z levé strany ale nic nepřinesl.
     
    57
    Stefano Okaka fauloval uprostřed útočné poloviny Olympiacosu a mohl být rád, že neviděl žlutou kartu. Standardní situace hostů nic nepřinesla a fotbalisté Anderlechtu míč odvrátili na rohový kop.
     
    58
    Rohové kopy dnes nejsou silnou stránkou ani jednoho z týmů a nyní se to dokonale potvrdilo.
     
    58
    Stefano Okaka se ocitl za obranou a poté se přízemní střelou z pravé strany šestnáctky snažil propálit Roberta, jeho střela ale byla zbytečná, protože pomezní rozhodčí odmával ofsajd.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Manuel da Costa (Olympiacos FC).
     
    60
    Alexander Büttner na pravé straně v blízkosti půlící čáry rozehrál standardní situaci a na vzdálenější levou tyč poslal vysoký míč, který v pohodě stáhl ze vzduchu brankář Roberto.
     
    61
    Olympiacos nyní nedokáže držet míč na svých kopačkách a okamžitě po jeho zisku ho odevzdává Anderlechtu.
     
    61
    Domácí hráči Anderlechtu mohli třikrát v řadě vyrazit po levé straně do rychlého protiútoku, ani v jednom případě se ale k ničemu nedostali.
     
    62
    Sebá si nabíhal v blízkosti pravé tyče na přihrávku svého spoluhráče z pravé strany a už se chystal míč poslat do prázdné brány, jenže těsně před ním skvěle zasáhl jeden z hráčů Anderlechtu, který míč odvrátil na rohový kop.
     
    63
    Následný rohový kop Olympiacosu opět žádné vzrušení nepřinesl a Anderlecht jeho centr odvrátil do bezpečí.
     
    63
    Andy Najar se mohl ocitnout v dobré šanci, kdyby se v momentě přihrávky nenacházel v ofsajdu.
     
    64
    Ideye Brown po levé straně pronikl do šestnáctky a v blízkosti levé tyče napřáhl po krásné zasekávačce k přízemní střele, kterou Silvio Proto bravurním zákrokem zneškodnil!
    64. Ideye Brown se ocitl u levé tyče v obrovské šanci.
     
    65
    Anderlecht opět ztratil zbytečně míč ve středu hřiště, Olympiacos se ale tentokrát do zakončení a ohrožení brány soupeře nedostal.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Sebá (Olympiacos FC).
     
    67
    Dennis Praet si na pravé straně v blízkosti brankové čáry zpracoval vysoký míč na prsa a levačkou dokázal odcentrovat, jeho centr byl ale odvrácen Jimmym Durmazem na rohový kop.
     
    67
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    SERIGNE MBODJI střílí gól a posílá Anderlecht k obrovské radosti domácích fanoušků do vedení!! Alexander Büttner rozehrál rohový kop, po kterém se brankář Roberto dopustil obrovské chyby, když míč nedokázal stáhnout ze vzduchu do svých rukavic a Serigne Mbodji míč nůžkami poslal z blízkosti do prázdné brány. Hlavní rozhodčí se poté ještě běžel poradit s asistentem u postranní čáry a gól byl uznán.
    67. Serigne MBODJI - 1:0
     
    69
    Střídání v týmu Olympiacos FC: ze hřiště odchází Saša Zdjelar, přichází Pajtim Kasami.
     
    70
    Olympiacos okamžitě po inkasovaném gólu sáhl ke střídání. Hru řeckého týmu přišel oživit Pajtim Kasami.
     
    71
    Filip Đuričić fauloval a hra byla přerušena.
     
    72
    Škoda pro domácí, že Filip Đuričić u levé postranní čáry fauloval, protože se mohl řítit do slibné příležitosti.
     
    73
    Anderlecht připravil první střídání.
     
    74
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Filip Đuričić, přichází Youri Tielemans.
     
    75
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes patnáct minut a Anderlecht vede v prvním zápase playoff UEFA Europa League nad Olympiacosem 1:0.
     
    76
    Jediný gól zápasu vstřelil v 67. minutě Serigne Mbodji.
     
    77
    Alexander Büttner zakopl míč a mohl být rád, že za to neviděl žlutou kartu.
     
    78
    Konstantinos Fortunis se ocital na levé straně šestnáctky v obrovské šanci, o tu ho ale připravil zdvižený praporek pomezního rozhodčího.
     
    79
    Anderlecht se trochu zatáhl a vypadá to, že v závěru utkání bude spoléhat na rychlé protiútoky.
     
    80
    Olympiacos cítí, že musí něco změnit, a chystá druhou změnu.
     
    81
    Střídání v týmu Olympiacos FC: ze hřiště odchází Sebá, přichází Alan Pulido.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Arthur Masuaku (Olympiacos FC).
     
    83
    Arthur Masuaku tak dlouho otálel s autovým vhazováním na své polovině hřiště, až za zdržování hry uviděl žlutou kartu.
    Jediný gólový moment v podání obránce Serigneho Mbodji.

     
    84
    Střídání v týmu Olympiacos FC: ze hřiště odchází Jimmy Durmaz, přichází Alejandro Domínguez.
     
    85
    Dennis Praet na pravé straně šestnáctky předvedl parádní skluz, po kterém navíc vybojoval pro svůj tým odkop od brány.
     
    85
    Steven Defour zůstal ležet na hrací ploše po hlavičkovém souboji se střídajícím Alejandro Domínguezem, troufám si ale tvrdit, že si zranění přivodil sám, protože se drží za pravé koleno a toho se jeho protihráč ani nedotkl.
     
    86
    Steven Defour odkulhává za potlesku domácích fanoušků za postranní čáru.
     
    87
    Je jasné, že za tuhle prodlevu ve hře se určitě bude něco nastavovat.
     
    88
    Olympiacos odcentroval z pravého křídla a v pokutovém území míč hlavou odvrátil do bezpečí hrdina dnešního zápasu Serigne Mbodji.
     
    89
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Steven Defour, přichází Matías Suárez.
     
    89
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Alexander Büttner, přichází Bram Nuytinck.
     
    90
    Oba týmy sáhly ke třem střídáním a závěr zápasu už by nemělo nic přerušit, pokud se tedy některý z hráčů nezraní nebo nevstřelí gól.
     
    90+1
    Nad rámec dnešního zápasu bylo nastaveno 5 minut.
     
    90+2
    Vypadá to, že poprvé během předchozích čtyř zápasů mezi Anderlechtem a Olympiacosem vzájemný duel minimálně tři góly nepřinese.
     
    90+3
    Anderlecht měl více ze hry, a pokud vyhraje, tak zcela po zásluze.
     
    90+4
    Olympiacos má sice obrovskou převahu v držení míče, to mu ovšem není s blížícím se koncem nic platné a domácí fanoušci už zpívají oslavné chorály.
     
    90+5
    Do konce zápasu zbývá odehrát patnáct sekund a Olympiacos má ještě šanci nakopnout míč dopředu.
     
    90+6
    Nákop Olympiacosu byl neúspěšný a Ivan Bebek už kontroluje čas na hodinkách.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Anderlecht v pohledném a dramatickém utkání poráží v prvním zápase playoff UEFA Europa League na domácím hřišti Olympiacos, když o osudu utkání rozhodl 22 minut před koncem zápasu po velké chybě brankáře Roberta pohotovými nůžkami obránce Serigne Mbodji. Olympiacos si po přestávce vytvořil dvě slibné šance, gól se mu ale vstřelit nepodařilo. Konečný výsledek. RSC Anderlecht 1 Olympiacos 0. (20:55:00)
    Obrovská radost ve tváři Serigneho Mbodji po vstřelení jediného a nakonec vítězného gólu pohledného zápasu.

    Tomáš Reiner

    Góly: 67. Mbodji

    Karty:   24. Defour (AND), 54. Deschacht (AND) – 4. Salino (OLY), 34. Zdjelar (OLY), 59. M. da Costa (OLY), 66. Couto Sebá (OLY), 82. Masuaku (OLY)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 2:7. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 18:12.
    R.S.C. Anderlecht: Proto (C) – Najar, Mbodji, Deschacht, Büttner (89. Nuytinck) – Badji, Defour (89. Matías Suárez) – Praet, Acheampong – Đuričić (74. Tielemans), Okaka.
    Náhradníci: Roef – Nuytinck, Heylen, Tielemans, Matías Suárez, Sylla, Ezekiel.

    Olympiakos F.C.: Roberto (C) – Salino, M. da Costa, Botía, Masuaku – Milivojević, Zdjelar (69. Kasami) – Durmaz (84. Alejandro Domínguez), Fortunis, Couto Sebá (81. Pulido) – Brown.
    Náhradníci: Kapino – Vouros, Bouchalakis, Alejandro Domínguez, Kasami, Cambiasso, Pulido.

    Rozhodca: Ivan Bebek. Asistenti: Tomislav Petrović, Miro Grgić. Čtvrtý rozhodčí: Goran Pataki. Brankoví rozhodčí: Marijo Strahonja, Goran Gabrilo (všichni CRO)