Real Madrid – Getafe 4:1 (kon.) | Granada – Atlético Madrid 0:2 (kon.) | Valencia – Barcelona 1:1 (kon.)
La Coruña – Sevilla 1:1 (kon.) | Real Betis – Vigo 1:1 (kon.)
koniec
Real Betis
1:1 (0:1)
Celta Vigo
Sobota 05.12.2015, 22:05 • Estadio Benito Villamarín (Sevilla) • Španielska LaLiga • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Po školáckom zaváhaní Jonnyho Castra, z ktorého pramenila červená karta, dohrával Betis Sevilla zápas v početnej prevahe. Tú dokázali domáci hráči pretaviť na vyrovnávajúci zásah Molinu v 82. minúte.

    Súboj sa nakoniec skončil deľbou bodov, i keď o niečo viac si vyhrať zrejme zaslúžila domáca strana.

    Z mojej strany je to na dnes všetko. Ďakujem vám za pozornosť, prajem ešte príjemný zvyšok víkendu a želám dobrú noc. (23:58:15)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    V samom závere nadstaveného času ešte prišlo hlavičkové zakončenie počas celého zápasu aktívneho Joaquína, ktoré však nebolo presné. Brankár Álvarez si mohol vydýchnuť.
     
    90+2
    Jorge Molina sa vnútri pokutového územia dostal k hlavičke, druhý gól sa mu pridať ale nepodarilo.
     
    90
    Nad rámec druhého polčasu sa budú hrať ešte štyri minúty.
     
    89
    Domáci sa nadychujú k záverečnému tlaku. Začínať musia od svojho brankára.
     
    88
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Nolito, prichádza John Guidetti.
    87. Žltá karta
     
    87
    Žltú kartu dostáva Dani Ceballos (Real Betis).
     
    84
    Betis má ešte dostatok času, aby sa mu podarilo strnúť víťazstvo na svoju stranu.
    82. Jorge Molina (RBE)
     
    82
    Real Betis dal gól! Domácemu tímu sa podarilo zúžitkovať presilovú hru na vyrovnávajúci gól. Petros vymyslel z hranice pokutového územia výbornú prihrávku, ktorú si za chrbtom obrany prebral JORGE MOLINA a ten bez väčších ťažkostí napol sieť za brankárom Álvarezom, ktorý bol bez akejkoľvek šance zakročiť!
     
    79
    Dobýjanie hosťujúceho pokutového územia s blížiacim sa koncom stretnutia silnie. Defenzíva Celty odoláva s čoraz väčšími ťažkosťami.
     
    78
    Joaquín držiac sa za hlavu nemôže pochopiť, že sa rozhodcovia zhodli na tom, že sa bude len odkopávať od hosťujúcej svätyne.
     
    77
    Žltú kartu dostáva Nolito (Celta Vigo).
    76.
     
    76
    Picinni z pravého krídla našiel hlavu Rubéna Castra, ktorý nikým neatakovaný nedokázal svoje hlavičkové zakončenie lepšie umiestniť, loptu poslal len mimo ľavej žrde brány Celty!
     
    75
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Heiko Westermann, prichádza Rafael van der Vaart.
     
    75
    Westermann sa v pokutovom území dostal k odrazenej lopte, možno sa trošku aj ukvapil a svoje zakončenie uponáhľal. Na úkor pohotovosti utrpela presnosť strely.
     
    72
    Strážca svätyne Celty Vigo pokračuje v dráždení nervov domácich fanúšikov. Rozhodca mu zatiaľ jeho zdržovanie toleruje.
     
    71
    Nolito, Aspas a Orellana odvádzajú po vylúčení Castra veľmi dobrú robotu. Vedia sa totiž udržať na lopte, získavať tak cenné sekundičky a predovšetkým odľahčujú obranu svojho tímu.
     
    70
    Do konca zápasu ostáva niečo viac ako dvadsať minút. Real Betis Sevilla má síce ešte dostatok času na otočenie stavu zápasu, ale čas bude domácim plynúť čoraz rýchlejšie.
     
    68
    Žltú kartu dostáva Jorge Molina (Real Betis).
     
    66
    Fabián Orellana zachytil nepresnú prihrávku Joaquína, nakopol svoje motory a predviedol parádny šprint, po ktorom loptu preniesol na opačné krídlo, kde mal Nolito problémy s ideálnym spracovaním jeho prihrávku a z rýchlej kontry Celty napokon zišlo.
     
    65
    Tribúny na sevillskom štadióne veľmi ťažko nesú, že si hosťujúci brankár Álvarez dáva s odkopom od svojej brány poriadne načas.
     
    64
    Dvakrát to vyzeralo z domáceho pohľadu na zaujímavú narážačku, ale v oboch prípadoch nakoniec zaúradovala defenzíva Celty Vigo včas.
     
    63
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Alfred N'Diaye, prichádza Álvaro Vadillo.
     
    61
    Po centri Joaquína a niekoľkonásobnom spracovávaní lopty sa Rubén Castro predsa len dokázal dostať do zakončenia, no to bolo zblokované na rohový kop.
     
    59
    Nolito kombinoval v okolí domácej šestnástky s Orellanom, avšak ofenzívna dvojica Celty to až príliš prešpekulovala. Ešte sa snažila do akcie zapojiť i Aspasa, no ten už bol od lopty odzbrojený.
     
    58
    Futbalisti Celty Vigo zatiaľ poňali hru v oslabení celkom odvážne. Nestiahli sa do žiadnej obrannej ulity, snažia sa o napádanie a keď sú na lopte, snažia sa ju čo najdhlšie udržať na svojich kopačkách.
     
    56
    Castro si to pripravil na strelu spoza pokutového územia, ktorú chcel tlačiť k bližšej žrdi, no jeho pokus bol zblokovaný na rohový kop.
     
    55
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Álvaro Cejudo, prichádza Jorge Molina.
     
    54
    Orellano chcel ísť do narážačky s Aspasom, ktorý sa však so svojím spoluhráčom nepochopil práve najlepšie. Loptu mu síce z prvej vracal, ale do zlého priestoru.
    51.
     
    51
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Théo Bongonda, prichádza Diego Alende López.
     
    51
    Možno očakávať, že od týchto momentov až do konca stretnutia sa bude hrať prakticky len na jednu bránu.
     
    49
    Castro nielenže oslabil svoj tím, ale Celta mohla po jeho faule aj prísť o vedenie. Joaquínovi totiž vyšla rozohrávka priameho voľného kopu na výbornú, lopta preletela ponad múr a mierila k pravej žrdi, odkiaľ ju v poslednej chvíli vytiahol skvelým zákrokom Álvarez!
     
    48
    Jonny Castro stratil loptu v najmenej vhodný okamih a potom už len hasil to, čo pokazil. Možnej veľkej šanci Betisu zabránil len tým, že stiahol unikajúceho protihráča rukami k zemi, za čo inkasoval bez zľutovania okamžitú červenú kartu!
     
    48
    Bogonda si chcel loptu predkopnúť k čiare, aby sa zbavil napádajúceho protihráča. Myšlienka dobrá, realizácia už o čosi horšia, pretože doposiaľ jediný úspešný strelec zápasu si loptu predkopol až do autu.
     
    46
    Celte sa otvorila možnosť na rýchly brejk, z ktorého ale napokon zišlo a hosťujúci futbalisti momentálne pokojne kombinujú na útočnej polovici.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom dejstve bola územná prevaha na strane Betisu, ale vo vedení je Celta Vigo, za ktorú sa dokázal strelecky presadiť Theo Bongonda.

    Doposiaľ sme sledovali veľmi zaujímavý zápas, ktorý sa môže po zmene strán vyvinúť ešte všelijako. Nenechajte si ho preto ujsť.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Prvý polčas sa chýli ku svojmu koncu.
     
    43
    Odkop hosťujúceho brankára prepadol za poliacu čiaru, kde sa na ľavom kraji zmocnili lopty domáci futbalisti.
     
    41
    Iago Aspas sa mohol rútiť sám na bránu, dobrým čítaním hry mu to však zmaril brankár Betisu, ktorý včas opustil šestnástky a odvrátil loptu do bezpečia.
     
    40
    Ruben Castro dokázal vnútri pokutového územia premeniť center z pravého krídla na hlavičkové zakončenie. Brankár Álvarez plachtil vzduchom, ale len preto, aby celú situáciu istil. Lopta preletela povedľa pravej žrde.
     
    38
    Žltú kartu dostáva Petros (Real Betis).
     
    37
    Zvláštna situácia. Rozhodca odpískal proti domácej bráne až po tom, čo začala trojica futbalistov Celty smerom k nemu divoko gestikulovať.
     
    35
    Žltú kartu dostáva Hugo Mallo (Celta Vigo).
     
    35
    Nolito pravačkou zakrútil loptu do pokutového územia Realu Betis, brankár Giménez si celú situáciu s prehľadom postrážil a loptu zo vzduchu stiahol do svojich rukavíc.
     
    34
    Žltú kartu dostáva Alfred N'Diaye (Real Betis).
     
    31
    Álvarez vyboxoval centrovanú loptu, pričom sa dostal do priameho kontaktu s N'Diayem, ktorý odišiel z tohto stretu mierne otrasený.
     
    29
    Žltú kartu dostáva Carles Planas (Celta Vigo).
     
    27
    Joaquínovo vniknutie do šestnástky Celty dvihlo domácich priaznivcov zo sedadiel, no vzápätí ich schladil ofsajdový verdikt čiarového arbitra.
    25. Théo Bongonda (CVG)
     
    25
    Celta Vigo dalo gól! Hoci posledné minúty jednoznačne patrili domácim futbalistom, otvoriť skóre zápasu sa podarilo hosťom! Nolito si prvým dotykom loptu spracoval, druhým už vysunul za chrbát defenzívy Realu Betis THEA BONGONDU, ktorý dokázal ponúknutú príležitosť premeniť a v páde pravačkou upratal loptu za chrbát bezmocného brankára Giméneza!
     
    22
    Po štandardnej situácii, ktorú sa snažili futbalisti Celty Vigo na dvakrát odvrátiť, sa tesne za hranicou pokutového územia dostal k odrazenej lopte Alvaro Cejudo, ktorý pohotovým prízemným zakončením donútil hosťujúceho gólmana vytiahnuť výborný reflex na bránkovej čiare!
     
    22
    Žltú kartu dostáva Théo Bongonda (Celta Vigo).
     
    20
    Fabiano Orellana sa chcel rozbehnúť ľavom krídle, jeho prienik však hneď v počiatočnej fáze uťal dobrým defenzívnym zákrokom Petros.
     
    18
    Zo súboja s Cabralom domáci Ceballos doslova odletel, pričom sa okamžite chytal za tvár. Penalta sa nepískala, kontakt medzi oboma hráčmi síce prebehol, ale nevyzeralo to byť tak drastické, ako to Ceballos prezentoval.
     
    16
    Žltú kartu dostáva Bruno González (Real Betis).
     
    15
    Štvrťhodina zápasu je za nami. Skóre sa v nej nemenilo, ale oba tímy naznačili, že majú rovnaký záujem o víťazstvo z dnešného duelu.
     
    13
    Výborné napádanie domáceho trojlístka, ktorý dostal Malla do úzkych natoľko, že tomu neostávala iná možnosť, len odkopnúť loptu za postrannú čiaru.
     
    12
    Joaquínovi center od rohovej zástavky nevyšiel, krídelník Betisu dostal príležitosť na reparát, na ďalší pokus už pravačkou poslal do šestnástky Celty Vigo podstatne lepšiu loptu, ktorú ukryl do svojich rukavíc brankár Álvarez.
     
    10
    Wass sa snažil presunúť ťažisko hry na ľavé krídlo, prenesenie mu však vôbec nevyšlo a lopta skončila len v aute.
     
    8
    Bruno González sa v roli posledného hráča zachoval doslova bohorovne, keď sa pokúšal zbaviť naivnou kľúčkou Nolita. Ten mu loptu uchmatol, posunul ju na Iaga Aspasa, ktorý ešte prihrával naspäť svojmu kolegovi, no tejto lopte chýbala patričná razancia. Z črtajúcej sa tutovky tak nakoniec nič nebolo.
     
    6
    Úvodné minúty stretnutia sa nesú v znamení častého prerušovania a kúskovania hry. Stopér Celty Cabral s menšími zdravotnými problémami, ktoré mu však v hre pokračovať nezabránia.
     
    4
    Alfred N'Diaye sa nechal predskočiť, prišiel o loptu a svoje malé zaváhanie napravil len za cenu nedovoleného zákroku.
     
    3
    Nolito sa previnil útočným faulom, v osobnom súboji si celkom jednoznačne pomáhal rukami.
     
    1
    Piccini na pravom krídle premárnil vhodný moment na center, dostal sa do osobného súboja s Planasom, po ktorom lopta skončila za postrannou čiarou. Betis ostane v držaní lopty.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Betis: D. Giménez – Piccini, Bruno González, Westermann, Varela – Petros, N'Diaye – Joaquín, D. Ceballos, Cejudo – Rubén Castro.
    Náhradníci: Molinero, Vadillo, van der Vaart, Molina, Figueras, X. Torres.

    Celta Vigo: S. Álvarez – Mallo, Cabral, J. Castro, Planas – Wass, Augusto Fernández – Bongonda, Orellana, Nolito – Aspas.
    Náhradníci: Blanco – B. Fernández, Alende López, Madinda, Señé, Guidetti, Dražić.

    Rozhodca: Hernández – Martínez, Naranjo – Alemán.
     
    Španielska Primera Division pokračuje počas aktuálneho víkendu 14. kolom. V sobotu je na programe päť zápasov. V tomto online prenose si bližšie posvietime na ten, ktorý sa začne najneskôr. Od 22:05 sa proti sebe postavia Real Betis a Celta Vigo.

    Betis sa po ročnom pobyte v druhej najvyššej súťaži v najkratšom možnom čase vrátil medzi španielsku klubovú elitu, kde sa opätovne udomácnil veľmi dobre. S jedenástym miestom v tabuľke a 18-timi, ktoré zatiaľ domácich držia pomerne ďaleko od pásma znamenajúceho zostup, musí v Betise panovať spokojnosť. Posledných päť kôl prinieslo z pohľadu domáceho tímu dve víťazstva, jednu remízu a dve prehry, avšak tie zverenci Pepa Mela zaznamenali v súboji s Atléticom Madrid, respektíve Athleticom Bilbao, teda súpermi, ktorí sú v porovnaní s Betisom v trošku inej kategórii.

    Barcelo, Atlético Madrid, Real Madrid a Celta Vigo. Takto sú momentálne v La lige obsadené popredné priečky. Hostia sa už v minulej sezóne umiestnili na sympatickej ôsmej pozícii, ktorú sa im v úvodnej časti tohto ročníka podarilo ešte výrazne vylepšiť. Hostia v poslednom období zaznamenali tri prehry, v poslednom kole však už boli stopercentní, keď sa im pred vlastnými priaznivcami podarilo zdolať Sporting Gijón. Víťazstvo sa ale nerodilo ľahko, o rozhodujúci gól sa postaral Nolito až v 85. minúte a navyše za enormného prispenie súperovho brankára.

    Real Betis sa s Celtou Vigo naposledy stretol v sezóne 2013/14, v ktorej sa oba vzájomné merania síl skončili v prospech Celty. Ročník predtým zas bol rovnako úspešný Betis.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 22:05.

    Michal Bakoš

    Góly: 82. Molina – 25. Bongonda

    Karty:   16. Bruno González (RBE), 34. N'Diaye (RBE), 38. Petros (RBE), 68. Molina (RBE), 87. D. Ceballos (RBE) – 22. Bongonda (CVG), 29. Planas (CVG), 35. Mallo (CVG), 77. Nolito (CVG)   48. J. Castro (CVG)


    Real Betis: D. Giménez – Piccini, Bruno González, Westermann (75. van der Vaart), Varela – Petros, N'Diaye (63. Vadillo) – Joaquín, D. Ceballos, Cejudo (55. Molina) – Rubén Castro.
    Náhradníci: De La Calzada – Molinero, Vadillo, van der Vaart, Molina, Figueras, X. Torres.

    Celta Vigo: S. Álvarez – Mallo, Cabral, J. Castro, Planas – Wass, Augusto Fernández – Bongonda (51. Alende López), Orellana, Nolito (88. Guidetti) – Aspas.
    Náhradníci: Blanco – B. Fernández, Alende López, Madinda, Señé, Guidetti, Dražić.

    Rozhodca: Hernández – Martínez, Naranjo – Alemán