Stoke City – Manchester City 2:0 (kon.) | Southampton – Aston Villa 1:1 (kon.) | Swansea – Leicester 0:3 (kon.)
Watford – Norwich 2:0 (kon.) | Arsenal – Sunderland 3:1 (kon.) | West Bromwich – Tottenham 1:1 (kon.)
Manchester United – West Ham 0:0 (kon.) | Chelsea – Bournemouth 0:1 (kon.)
koniec
Arsenal FC
3:1 (1:1)
Sunderland AFC
Sobota 05.12.2015, 16:00 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Diváci na Emirates Stadium si môžu vydýchnuť. Ich miláčikovia mali v dueli so Sunderlandom pomerne veľké problémy, ale nakoniec zvíťazili 3:1. Strelcom víťazného gólu je Olivier Giroud, ktorý tak odčinil zaváhanie zo záveru prvého polčasu. V závere duelu mali hostia šancu na vyrovnanie, no Jeremain Lens v čistej šanci prestrelil bránu. Nakoniec ešte pridal definitívnu poistku Aaron Ramsey, ktorý tretím gólom Arsenalu uzavrel gólový účet stretnutia. Ja sa s vami lúčim a prajem ešte pekný večer. (17:58:27)

     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Zápas sa už iba dohráva. Arsenal si napokon pripíše na svoje konto cenné tri body. Theo Walcott ešte v závere vybojoval rohový kop.
    90+3. Aaron RAMSEY - 3:1
     
    90+3
    Arsenal FC dal gól! Je rozhodnuté. Arsenal v dnešnom zápase získa tri body. Sunderland už vrhol všetky sily dopredu a v obrane bol s menším počtom hráčom. To domáci využili, k odrazenej lopte sa dostal AARON RAMSEY a z tesnej blízkosti nezaváhal.
     
    90+2
    Ufff. Nechýbalo veľa a Arsenal si mohol streliť druhý vlastný gól v zápase. Nacho Montreal hruďou sklepával loptu pre Petra Čeha, no sa s ním nedohodol.
     
    90+1
    Mohlo byť rozhodnuté. Mesut Özil svojou aktivitou pripravil pozíciu pre Aarona Ramseyho, ten však namieril len presne do stredu brány, kde stál pripravený Costel Pantilimon.
     
    90
    Arsenal prežil klinickú smrť, ale zápas ešte nekončí. V dnešnom zápase sa bude hrať ešte 5 minút.
     
    89
    Obrovská šanca Sunderlandu ostáva nevyužitá! Héctor Bellerín sa teraz trochu zabudol, Jeremain Lens si výborne nabehol na prihrávku za obranu, no z jasnej pozície prestrelil bránu.
     
    88
    Žiadny tlak zo strany Sunderlandu neprichádza. Arsenal mimoriadne skúsene drží získané vedenie a je blízko od zisku troch bodov.
     
    86
    Laurent Koscielny si počínal v súboji s Jeremainom Lensom na výbornú. Loptu si dobre kryl telom a nechal loptu prejsť za bránkovú čiaru.
     
    85
    Mesut Özil to spravil výborne. Zaviedol loptu až takmer pri rohovú zástavku a v súboji dvoch 11-nások si vybojoval faul na Adamovi Johnsonovi.
     
    84
    Arsenal bude odkopávať od svojej brány. Petr Čech sa ale nikam neponáhľa, keďže po góle Oliviera Girouda jeho tím vedie 2:1.
     
    83
    Nedovolený zákrok v podaní Laurenta Koscielneho. Ten v strede ihriska zozadu fauloval Duncana Watmorea.
     
    82
    Tempo hry opäť opadlo, čo vyhovuje domácim futbalistom. Arsenal drží loptu na svojich kopačkách.
     
    81
    Posledné striedanie zápasu. Wenger jednoznačne posilňuje defenzívu, keďže sťahuje Oliviera Girouda a na ihrisko posiela Caluma Chambersa.
     
    80
    Prvá žltá karta aj na strane hostí. Za svoj zákrok dostáva kartový trest DeAndre Yedlin.
     
    79
    Mathieu Flamini opäť zbytočne prišiel o loptu, čím dal hosťom šancu na brejk. Po prihrávke od Jensa sa dostal k centru Watmore, no jeho pas nikoho v zelenom drese nenašiel.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 33. Campbell, 63. Giroud, 90+3. Ramsey – 45. Giroud (vla.)

    Karty:   44. Koscielny (ARS) – 80. Yedlin (SUN)


    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 4:6. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 7:11.
    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Mertesacker (C), Koscielny, Monreal – Flamini, Ramsey – Campbell (76. Gibbs), Özil, Oxlade-Chamberlain (64. Walcott) – Giroud (81. Chambers).
    Náhradníci: Ospina – Debuchy, Gabriel, Chambers, Gibbs, Iwobi, Walcott.

    Sunderland AFC: Pantilimon – Yedlin, Coates, Kaboul, O'Shea (C), van Aanholt – Watmore, M'Vila, Toivonen (62. Rodwell), Borini (67. Johnson) – S. Fletcher (73. Lens).
    Náhradníci: Mannone – Jones, Rodwell, Johnson, Jordi Gómez, Lens, Graham.