Stoke City – Manchester City 2:0 (kon.) | Southampton – Aston Villa 1:1 (kon.) | Swansea – Leicester 0:3 (kon.)
Watford – Norwich 2:0 (kon.) | Arsenal – Sunderland 3:1 (kon.) | West Bromwich – Tottenham 1:1 (kon.)
Manchester United – West Ham 0:0 (kon.) | Chelsea – Bournemouth 0:1 (kon.)
koniec
Arsenal FC
3:1 (1:1)
Sunderland AFC
Sobota 05.12.2015, 16:00 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League • 15. kolo
Predzápasové kurzy
    90+3. Aaron RAMSEY - 3:1
     
    90+3
    Arsenal FC dal gól! Je rozhodnuté. Arsenal v dnešnom zápase získa tri body. Sunderland už vrhol všetky sily dopredu a v obrane bol s menším počtom hráčom. To domáci využili, k odrazenej lopte sa dostal AARON RAMSEY a z tesnej blízkosti nezaváhal.
     
    90+1
    Mohlo byť rozhodnuté. Mesut Özil svojou aktivitou pripravil pozíciu pre Aarona Ramseyho, ten však namieril len presne do stredu brány, kde stál pripravený Costel Pantilimon.
     
    89
    Obrovská šanca Sunderlandu ostáva nevyužitá! Héctor Bellerín sa teraz trochu zabudol, Jeremain Lens si výborne nabehol na prihrávku za obranu, no z jasnej pozície prestrelil bránu.
     
    81
    Posledné striedanie zápasu. Wenger jednoznačne posilňuje defenzívu, keďže sťahuje Oliviera Girouda a na ihrisko posiela Caluma Chambersa.
     
    80
    Prvá žltá karta aj na strane hostí. Za svoj zákrok dostáva kartový trest DeAndre Yedlin.
     
    76
    Druhé striedanie v podaní Arsena Wengera. Francúzsky profesor z ihriska sťahuje Joela Campbella a vystužiť obranu prichádza Kieran Gibbs.
     
    73
    Posledné striedanie hostí. V zápase končí Steven Fletcher a o vyrovnanie sa bude snažiť Jeremain Lens.
     
    67
    Druhé striedanie v podaní Sunderlandu. Na záverečných 25 minút prichádza Adam Johnson, ktorý nahradil Fabia Boriniho.
     
    66
    Olivier Giroud mohol skompletizovať netradičný hattrick. Po rohovom kope sa dostal k hlavičkovému zakončeniu, no jeho pokus odvrátil z bránkovej čiary DeAndre Yedlin späť do hry.
     
    64
    Prvé striedanie Arsenalu. V dnešnom zápase dohral Alex Oxlade-Chamberlain a na ihrisko vybehol Theo Walcott.
    63. Olivier GIROUD - 2:1
     
    63
    Arsenal FC dal gól! Francúzsky útočník OLIVIER GIROUD odčinil svoje zaváhanie pri vyrovnávajúcom góle hostí. Tentokrát hlavičkoval do tej správnej brány a opäť naklonil misky váh na stranu domácich.
     
    62
    Prvé striedanie dnešného zápasu. Odišiel Ola Toivonen a na ihrisko prišiel Jack Rodwell.
     
    58
    Obrovská šanca Sunderlandu. Rohový kop zahral Yann M'Vila, loptu pekne predĺžil na zadnú žrď Ola Toivonen a v páde akciu zakončoval Steven Fletcher. Hosťujúci hráč ale z tesnej blízkosti trafil iba do miest, kde stál Petr Čech.
     
    54
    To je škoda. Arsenal krásne zakombinoval. Mesut Özil si narazil loptu s Olivierom Giroudom. Následne prihral na Aarona Ramseyho, no ten stál v čase prihrávky v postavení mimo hry.
     
    45+2
    Arsenal mohol na vyrovnávajúci gól Sunderlandu okamžite odpovedať. Po akcii Nacha Monreala sa dostal do šance Aaron Ramsey, no z vnútra šestnástky minul bránu hostí.
    45. Olivier GIROUD - 1:1
     
    45
    Sunderland AFC dal gól! Tak to je neuveriteľné. V poslednej minúte prvého dejstva zahral štandardnú situáciu hostí Yann M'Vila a jeho center si do vlastnej siete nešťastne zrazil OLIVIER GIROUD. Brankár Petr Čech už na jeho teč nedokázal zareagovať.
     
    44
    Hlavný arbiter teraz síce trochu váhal, no nakoniec píska faul Laurenta Koscielneho na Duncana Watmorea. Navyše, domáci obranca inkasuje za svoj zákrok aj žltú kartu.
    33. Joel CAMPBELL - 1:0
     
    33
    Arsenal FC dal gól! Domáci udreli ako blesk z jasného neba. Kto iný ako Mesut Özil vykúzlil ďalšiu skvelú prihrávku za obranu. Na ňu si nabehol JOEL CAMPBELL a prvým dotykom s loptou prekonáva vybehnutého Costela Pantilimona.
     
    10
    Petr Čech musel vytiahnuť ďalší dobrý zákrok. Po trme-vrme v šestnástke domácich opäť zakončoval Fabio Borini, no český gólman si udržal čisté konto.
     
    5
    V prvej šanci zápasu sa ocitol Fabio Borini. Po peknej prihrávke za obranu postupoval sám na Petra Čecha, no ten predviedol spoľahlivý zákrok.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 33. Campbell, 63. Giroud, 90+3. Ramsey – 45. Giroud (vla.)

    Karty:   44. Koscielny (ARS) – 80. Yedlin (SUN)


    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 4:6. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 7:11.
    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Mertesacker (C), Koscielny, Monreal – Flamini, Ramsey – Campbell (76. Gibbs), Özil, Oxlade-Chamberlain (64. Walcott) – Giroud (81. Chambers).
    Náhradníci: Ospina – Debuchy, Gabriel, Chambers, Gibbs, Iwobi, Walcott.

    Sunderland AFC: Pantilimon – Yedlin, Coates, Kaboul, O'Shea (C), van Aanholt – Watmore, M'Vila, Toivonen (62. Rodwell), Borini (67. Johnson) – S. Fletcher (73. Lens).
    Náhradníci: Mannone – Jones, Rodwell, Johnson, Jordi Gómez, Lens, Graham.