Stoke City – Manchester City 2:0 (kon.) | Southampton – Aston Villa 1:1 (kon.) | Swansea – Leicester 0:3 (kon.)
Watford – Norwich 2:0 (kon.) | Arsenal – Sunderland 3:1 (kon.) | West Bromwich – Tottenham 1:1 (kon.)
Manchester United – West Ham 0:0 (kon.) | Chelsea – Bournemouth 0:1 (kon.)
koniec
Arsenal FC
3:1 (1:1)
Sunderland AFC
Sobota 05.12.2015, 16:00 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Diváci na Emirates Stadium si môžu vydýchnuť. Ich miláčikovia mali v dueli so Sunderlandom pomerne veľké problémy, ale nakoniec zvíťazili 3:1. Strelcom víťazného gólu je Olivier Giroud, ktorý tak odčinil zaváhanie zo záveru prvého polčasu. V závere duelu mali hostia šancu na vyrovnanie, no Jeremain Lens v čistej šanci prestrelil bránu. Nakoniec ešte pridal definitívnu poistku Aaron Ramsey, ktorý tretím gólom Arsenalu uzavrel gólový účet stretnutia. Ja sa s vami lúčim a prajem ešte pekný večer. (17:58:27)

     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Zápas sa už iba dohráva. Arsenal si napokon pripíše na svoje konto cenné tri body. Theo Walcott ešte v závere vybojoval rohový kop.
    90+3. Aaron RAMSEY - 3:1
     
    90+3
    Arsenal FC dal gól! Je rozhodnuté. Arsenal v dnešnom zápase získa tri body. Sunderland už vrhol všetky sily dopredu a v obrane bol s menším počtom hráčom. To domáci využili, k odrazenej lopte sa dostal AARON RAMSEY a z tesnej blízkosti nezaváhal.
     
    90+2
    Ufff. Nechýbalo veľa a Arsenal si mohol streliť druhý vlastný gól v zápase. Nacho Montreal hruďou sklepával loptu pre Petra Čeha, no sa s ním nedohodol.
     
    90+1
    Mohlo byť rozhodnuté. Mesut Özil svojou aktivitou pripravil pozíciu pre Aarona Ramseyho, ten však namieril len presne do stredu brány, kde stál pripravený Costel Pantilimon.
     
    90
    Arsenal prežil klinickú smrť, ale zápas ešte nekončí. V dnešnom zápase sa bude hrať ešte 5 minút.
     
    89
    Obrovská šanca Sunderlandu ostáva nevyužitá! Héctor Bellerín sa teraz trochu zabudol, Jeremain Lens si výborne nabehol na prihrávku za obranu, no z jasnej pozície prestrelil bránu.
     
    88
    Žiadny tlak zo strany Sunderlandu neprichádza. Arsenal mimoriadne skúsene drží získané vedenie a je blízko od zisku troch bodov.
     
    86
    Laurent Koscielny si počínal v súboji s Jeremainom Lensom na výbornú. Loptu si dobre kryl telom a nechal loptu prejsť za bránkovú čiaru.
     
    85
    Mesut Özil to spravil výborne. Zaviedol loptu až takmer pri rohovú zástavku a v súboji dvoch 11-nások si vybojoval faul na Adamovi Johnsonovi.
     
    84
    Arsenal bude odkopávať od svojej brány. Petr Čech sa ale nikam neponáhľa, keďže po góle Oliviera Girouda jeho tím vedie 2:1.
     
    83
    Nedovolený zákrok v podaní Laurenta Koscielneho. Ten v strede ihriska zozadu fauloval Duncana Watmorea.
     
    82
    Tempo hry opäť opadlo, čo vyhovuje domácim futbalistom. Arsenal drží loptu na svojich kopačkách.
     
    81
    Posledné striedanie zápasu. Wenger jednoznačne posilňuje defenzívu, keďže sťahuje Oliviera Girouda a na ihrisko posiela Caluma Chambersa.
     
    80
    Prvá žltá karta aj na strane hostí. Za svoj zákrok dostáva kartový trest DeAndre Yedlin.
     
    79
    Mathieu Flamini opäť zbytočne prišiel o loptu, čím dal hosťom šancu na brejk. Po prihrávke od Jensa sa dostal k centru Watmore, no jeho pas nikoho v zelenom drese nenašiel.
     
    77
    Nový muž na trávniku Kieran Gibbs sa snažil odcentrovať z pravej strany, no jeho center končí iba odkopom od brány Costela Pantilimona.
     
    76
    Druhé striedanie v podaní Arsena Wengera. Francúzsky profesor z ihriska sťahuje Joela Campbella a vystužiť obranu prichádza Kieran Gibbs.
     
    75
    Po dlhom pase za obranu Arsenalu sa do šance dostal Duncan Watmore. Angličan to skúšal prízemnou strelou, no tú si postrážil Petr Čech.
     
    74
    DeAndre Yedlin hľadal mäkučkým centrom jedného zo svojich spoluhráčov, no jeho center sklepol pre Petra Čecha Héctor Bellerín.
     
    73
    Posledné striedanie hostí. V zápase končí Steven Fletcher a o vyrovnanie sa bude snažiť Jeremain Lens.
     
    72
    Po chybe Flaminiho sa dostal k strele zo strednej vzdialenosti Yann M'Vila. Francúz svojim pokusom ale Petra Čecha neohrozil.
     
    71
    Mesut Özil opäť vyčaroval neskutočnú nahrávku za obrannú líniu hostí. Na ňu si dokázal nabehnúť Aaron Ramsey, ale z ťažkej pozície už nedokázal loptu lepšie usmerniť.
     
    70
    Máme pred sebou záverečných 20 minút. Arsenal momentálne kontroluje hru a snaží sa zabrániť akémukoľvek tlaku zo strany Blackcats.
     
    69
    Joel Campbell chcel založiť rýchly brejk, ale v súboji s Yedlinom si počínal nedovolene. Hoci sa hnevá, spomalené zábery dávajú za pravdu hlavnému rozhodcovi.
     
    68
    Tempo hry nám narušila séria striedaní. Oba tímy sa snažia založiť útočnú akciu, no poslednom úseku hry ich akcie končia nepresnosťami.
     
    67
    Druhé striedanie v podaní Sunderlandu. Na záverečných 25 minút prichádza Adam Johnson, ktorý nahradil Fabia Boriniho.
     
    66
    Olivier Giroud mohol skompletizovať netradičný hattrick. Po rohovom kope sa dostal k hlavičkovému zakončeniu, no jeho pokus odvrátil z bránkovej čiary DeAndre Yedlin späť do hry.
     
    65
    Arsenal zvyšuje obrátky a definitívne chce zlomiť svojho súpera. V dobrej šanci sa ocitol Héctor Bellerín, no jeho strela bola zblokovaná na rohový kop.
     
    64
    Prvé striedanie Arsenalu. V dnešnom zápase dohral Alex Oxlade-Chamberlain a na ihrisko vybehol Theo Walcott.
    63. Olivier GIROUD - 2:1
     
    63
    Arsenal FC dal gól! Francúzsky útočník OLIVIER GIROUD odčinil svoje zaváhanie pri vyrovnávajúcom góle hostí. Tentokrát hlavičkoval do tej správnej brány a opäť naklonil misky váh na stranu domácich.
     
    62
    Prvé striedanie dnešného zápasu. Odišiel Ola Toivonen a na ihrisko prišiel Jack Rodwell.
     
    61
    Mesut Özil tentokrát zobral zodpovednosť na svoje plecia a spoza pokutového územia vystrelil svojou ľavačkou. Jeho pokus ale mieril vedľa ľavej tyče hosťujúcej brány.
     
    60
    Z ľavej strany sa dostal k centru Aaron Ramsey, no jeho prízemný pas odvrátil do bezpečia John O'Shea.
     
    59
    Na Emirates Stadium sa momentálne nehrá, keďže po predchádzajúcej situácii musí byť ošetrovaný Steven Fletcher.
     
    58
    Obrovská šanca Sunderlandu. Rohový kop zahral Yann M'Vila, loptu pekne predĺžil na zadnú žrď Ola Toivonen a v páde akciu zakončoval Steven Fletcher. Hosťujúci hráč ale z tesnej blízkosti trafil iba do miest, kde stál Petr Čech.
     
    57
    Sunderland bude zahrávať rohový kop. Strelu Stevena Fletchera totiž Petr Čech končekmi prstov vyráža.
     
    56
    Mesut Özil opäť zakombinoval s Aaronom Ramseym. Waleský stredopoliar sa napokon odhodlal k strele, tá však bola zrazená.
     
    55
    Arsenal naďalej útočí a Sunderland sa len bráni. Tento raz pri svojej akcii neuspel Alex Oxlade-Chamberlain.
     
    54
    To je škoda. Arsenal krásne zakombinoval. Mesut Özil si narazil loptu s Olivierom Giroudom. Následne prihral na Aarona Ramseyho, no ten stál v čase prihrávky v postavení mimo hry.
     
    53
    Ofsajd na strane Sunderlandu. V postavení mimo hry sa ocitol Duncan Watmore. Domáci rýchlo zakladajú ďalšiu útočnú akciu.
     
    52
    Roh Arsenalu zahrával opäť Mesut Özil a svojim centrom hľadal svojho krajana, Pera Mertesackera. Vysoký nemecký obranca sa ale do zakončenia nedostal.
     
    51
    Arsenal dlho obiehal pokutové územie hostí až sa k lopte dostal Alex Oxlade-Chamberlain. Ten skúsil vystreliť spoza šestnástky, no jeho pokus bol tečovaný na rohový kop.
     
    50
    Aaron Ramsey sa snažil nájsť oblúčikom za obranu Alexa Oxlade-Chamberlaina, no anglický reprezentant už loptu na hracej ploche nestihol.
     
    49
    DeAndre Yedlin sa tento raz dostal k strele z hranice šestnástky. Jeho pokus ale mieril vysoko nad bránu. O niekoľko sekúnd neskôr vybojoval loptu pre svoj tím Mesut Özil.
     
    48
    Sunderland mal možnosť dostať sa do rýchleho brejku, no napokon z toho bolo len podčíslenie 2 na 3. Akciu sa snažil zakončiť DeAndre Yedlin, no proti brániacim obrancom Arsenalu neuspel.
     
    47
    V úvode druhého polčase drží Arsenal loptu na svojich kopačkách. Jeho kombinácia je ale zatiaľ ďaleko od brány Costela Pantilimona.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.

     
    Máme za sebou mimoriadne zaujímavý prvý polčas. Tempo hry bolo na vysokej úrovni a šance sme videli na oboch stranách. V úvode boli aktívnejší hostia, no po nepremených šanciach Boriniho prišiel trest na druhej strane. V 33. minúte otvoril skóre zápasu Joel Campbell, no vedenie domáce tímu vydržalo necelých 12 minút. V závere prvého dejstva si totiž strelil vlastný gól Olivier Giroud. Stav zápasu je tak po prvom polčase 1:1.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Arsenal mohol na vyrovnávajúci gól Sunderlandu okamžite odpovedať. Po akcii Nacha Monreala sa dostal do šance Aaron Ramsey, no z vnútra šestnástky minul bránu hostí.
     
    45+1
    V prvom polčase sa budú nadstavovať ešte dve minúty.
    45. Olivier GIROUD - 1:1
     
    45
    Sunderland AFC dal gól! Tak to je neuveriteľné. V poslednej minúte prvého dejstva zahral štandardnú situáciu hostí Yann M'Vila a jeho center si do vlastnej siete nešťastne zrazil OLIVIER GIROUD. Brankár Petr Čech už na jeho teč nedokázal zareagovať.
     
    44
    Hlavný arbiter teraz síce trochu váhal, no nakoniec píska faul Laurenta Koscielneho na Duncana Watmorea. Navyše, domáci obranca inkasuje za svoj zákrok aj žltú kartu.
     
    43
    Arsenal kontroluje záver prvého polčasu. Opäť bol v akcii francúzsky útočník Olivier Giround, no tento raz ho precízne odstavil od lopty John O'Shea.
     
    42
    Petr Čech mal s odvrátením centru mierne problémy, no nakoniec ho z nich "vyslobodil" svojim hvizdom Robert Madley. Ten píska nedovolený zákrok Stevenovi Fletcherovi.
     
    41
    Rohový kop pre Sunderland. V obrane domácich totiž dobre zapracoval rýchly Héctor Bellerín, ktorý zblokoval center Duncana Watmorea.
     
    40
    Per Mertesacker si teraz nepotykal so spracovaním, a tak Arsenal zbytočne prichádza o loptu. Jeho kiks zjavne nepotešil ani Arsena Wengera.
     
    39
    Olivier Giroud sa snažil predrať do zakončenia, no v pokutovom území ho poslal na zem Younès Kaboul. Hlavný rozhodca ale ostáva pokojný a pokutový kop nepíska.
     
    37
    Mesut Özil nebol v prvej polhodine takmer vôbec vidno, no teraz je najaktívnejším mužom na trávniku. Opäť poslal skvelý center do pokutového územia hostí a Sunderland mal šťastie, že na center nemeckého reprezentanta nedoskočil Campbell.
     
    36
    Rýchla akcia Arsenalu bola prerušená skvelým obranným zákrokom v podaní Patricka van Aanholta. Ten výborne zastavil prihrávku Özila na nabiehajúceho Oxlade-Chamberlaina.
     
    35
    Arsenalu strelený gól mimoriadne prospech a okamžite sa snaží pridať aj druhý. Tento raz ale kolmica Mesuta Özila na domácich útočníkov neprešla.
    33. Joel CAMPBELL - 1:0
     
    33
    Arsenal FC dal gól! Domáci udreli ako blesk z jasného neba. Kto iný ako Mesut Özil vykúzlil ďalšiu skvelú prihrávku za obranu. Na ňu si nabehol JOEL CAMPBELL a prvým dotykom s loptou prekonáva vybehnutého Costela Pantilimona.
     
    32
    Fabio Borini sa ocitol v ďalšej šanci. Tentokrát svoju hlavičku poslal tesne nad bránu domáceho brankára.
     
    31
    Olivier Giroud si teraz počínal nedovolene v súboji s Johnom O'Shea. Následný priamy kop ale hostia nevyužili.
     
    29
    Druhá strela v podaní Aarona Ramseyho. Tentokrát jeho strelu dobre zblokoval Younès Kaboul.
     
    28
    Na ihrisku sa teraz nehrá, keďže po predchádzajúcom súboji musí byť ošetrovaný práve Steven Fletcher.
     
    27
    Výborne zapracoval Per Mertesacker. Síce išiel do súboja so Stevenom Fletcherom tvrdo, ale za to čisto. Ak by sa Škót zmocnil lopty ako prvý, postupoval by sám na bránu Arsenalu.
     
    26
    A ďalší nedovolený zákrok. Celkom šikovne teraz prerušil rýchlu akciu domáceho tímu Younès Kaboul.
     
    25
    Sunderland upokojuje hru dlhou a rozvážnou kombináciou na vlastnej polovici ihriska. Následne sa však dostal k centru Duncan Watmore, no jeho center chytá do svojho náručia Čech.
     
    24
    Ola Toivonen si vyšliapol na Laurenta Koscielneho a môže byť rád, že mu hlavný arbiter Robert Madley za jeho zákrok neudelil žltú kartu.
     
    23
    Z veľkej diaľky na druhej strane pálil Francúz Yann M'Vila, no jeho strele chýbala väčšia presnosť.
     
    22
    Younès Kaboul si dal pozor pred dobiedzajúcim Joelom Campbellom a domácemu útočníkovi nedovolil vybojovať rohový kop.
     
    21
    Alex Oxlade-Chamberlain je na ľavej strane veľmi aktívny a s americkým futbalistom DeAndrem Yedlin sa často ocitá v situáciach 1 na 1. Tentokrát sa cez neho dostal, no center vôbec nezvládol.
     
    20
    Máme za sebou prvých 20 minút zápasu. Stretnutiu zatiaľ nechýba tempo, hrá sa z jednej strany na druhú a zrejme je len otázkou času, kedy uvidíme aj nejaký gól.
     
    19
    Olivier Giroud chcel vtipnou nahrávkou poslať do šance Joela Campbella, no pokus o pätičku mu nevyšiel.
     
    18
    Štandardnú situáciu ale hostia využiť nedokázali. Hoci z pravej strany poslal prízemný center do šestnástky Kaboul, v obrane si zastal svoje miesto Mertesacker.
     
    17
    Steven Fletcher si vybojoval faul v súboji s Laurentom Koscielnym, a tak bude priamy kop rozohrávať Yann M'Vila.
     
    16
    Hra je prerušená. Zrejme sa v postavení mimo hry ocitol jeden z domácich hráčov. Pri lopte tak ostáva Sunderland.
     
    15
    Arsenal po faule v strede ihriska dostal výhodu. Následne sa k centru dostal po ľavej strane Nacho Montreal, no pred Giroudom dobre zasiahol Younès Kaboul.
     
    14
    Yann M'Vila si chcel naraziť loptu s Fabiom Borinim, no ich úmysel včas vystihol Per Mertesacker.
     
    13
    Alex Oxlade-Chamberlain chcel preniesť hru na druhú stranu, kde si už nabiehal Olivier Giroud. Center anglického reprezentanta bol ale príliš prudký, a tak ho Giroud nedokázal zachytiť.
     
    12
    Sunderland dnes hrá mimoriadne sympaticky. S ďalším nebezpečným centrom z ľavej strany si musel poradiť Laurent Koscielny.
     
    10
    Petr Čech musel vytiahnuť ďalší dobrý zákrok. Po trme-vrme v šestnástke domácich opäť zakončoval Fabio Borini, no český gólman si udržal čisté konto.
     
    9
    Sunderland sa opäť dostal do dobrej šance. Po centri z pravej strany vrátil loptu do ohňa Steven Fletcher a do hlavičkového zakončenia sa následne dostal Ola Toivonen. Jeho hlavička ale mierila nad bránu Petra Čecha.
     
    8
    Hra je v úvode zápasu veľmi rozkúskovaná. Tentokrát sa voči pravidlám previnil Mathieu Flamini. Hostia tak môžu pokračovať vo svojej akcii.
     
    7
    Na druhej strane si svoje obranné povinnosti splnil v súboji so Stevenom Fletcherom francúzsky obranca Laurent Koscielny.
     
    6
    K prvej strele sa dostal aj Aaron Ramsey. Jeho pokus spoza šestnástky ale medzi tri tyče nemieril. Odkopávať od svojej brány bude Costel Pantilimon.
     
    5
    V prvej šanci zápasu sa ocitol Fabio Borini. Po peknej prihrávke za obranu postupoval sám na Petra Čecha, no ten predviedol spoľahlivý zákrok.
     
    4
    Alex Oxlade-Chamberlain centroval z ľavej strany, ale svojim pasom nenašiel Joela Campbella. Pred ním dobre zasiahol John O'Shea.
     
    3
    Prvý nedovolený zákrok zápasu. Fabio Borini dostal v súboji s Aaronom Ramseym úder lakťom, no našťastie bude v poriadku.
     
    2
    Alex Oxlade-Chamberlain sa snažil presadiť cez DeAndreho Yedlina, no pri snahe o kľučku mu lopta ušla mimo hraciu plochu.
     
    1
    Do zápasu nastúpil Arsenal v tradičných červených dresoch. Sunderland vidíme v pomerne zaujímavej zelenej kombinácii.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Mertesacker (C), Koscielny, Monreal – Flamini, Ramsey – Campbell, Özil, Oxlade-Chamberlain – Giroud.
    Náhradníci: Ospina – Debuchy, Gabriel, Chambers, Gibbs, Iwobi, Walcott.

    Sunderland AFC: Pantilimon – Kaboul, O'Shea (C), Coates – Yedlin, M'Vila, Toivonen, van Aanholt – Watmore, S. Fletcher, Borini.
    Náhradníci: Mannone – Jones, Rodwell, Johnson, Jordi Gómez, Lens, Graham.
     
    Anglická Premier League dnes pokračuje zápasmi 15. kola. My sa spoločne budeme venovať stretnutiu na Emirates Stadium, kde domáci Arsenal privíta zostupom ohrozený Sunderland. Zápas štartuje o 16:00 hod.

    ARSENAL FC

    Arsenal opäť patrí medzi najlepšie tímy anglickej súťaže. Po 12. kole mu dokonca patrila líderska pozícia, no v posledných troch dueloch sa prepadol na 4. priečku. Postupne remizoval v londýnskom derby s Tottenhamom (1:1), prehral na ihrisku WBA (2:1) a počas uplynulého víkendu iba remizoval s Norwichom (1:1). Na prvé miesto kanonieri strácajú len dva body, a tak sa dnes teoretičky opäť môžu dostať na čelo. V domácom prostredí neprehrali 5 súťažných zápasov v rade, pričom zdolali Manchester United či Bayern Mníchov. Francúzsky lodivod Arsene Wenger má hlavu v smútku zo zdravotného stavu svojich zverencov. Dlhodobo sú zranení Wilshere, Rosický, Welbeck, Coquelin a k tomuto kvartetu sa pridali aj Santi Cazorla, Alexis Sánchez a Kieran Gibbs.

    SUNDERLAND AFC

    Futbalisti Sunderlandu sa nachádzajú na 17. mieste tabuľky. V prvých 12 stretnutiach získali len 6 bodov, čo rozhodne nenapĺňalo očakávania klubu. Blackcats sa dostali z pásma zostupu v predošlých dvoch stretnutiach, v ktorých zozbierali všetky body. Pomerne prekvapujúco vyhrali na pôde Crystalu Palace 0:1 a v domácom prostredí zdolali aj Stoke City 2:0. Najlepšími strelcami tímu sú Steven Fletcher a Jermain Defoe, ktorí skórovali zhodne štyrikrát. Práve Defoe má ale menšie zdravotné problémy, a tak je jeho štart ohrozený. Po zranení sa do zostavy vracia Lee Cattermole, ktorý je pilierom základnej zostavy Sunderlandu. Tréner Sam Allardyce by určite rád doviedol svoj tím k tretiemu víťazstvu v rade, no na pôde Arsenalu nevyhral Sunderland ani raz z posledných 16 stretnutí. Naposledy zdolal svojho súpera na jeho ihrisku ešte v roku 1983.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 33. Campbell, 63. Giroud, 90+3. Ramsey – 45. Giroud (vla.)

    Karty:   44. Koscielny (ARS) – 80. Yedlin (SUN)


    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 4:6. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 7:11.
    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Mertesacker (C), Koscielny, Monreal – Flamini, Ramsey – Campbell (76. Gibbs), Özil, Oxlade-Chamberlain (64. Walcott) – Giroud (81. Chambers).
    Náhradníci: Ospina – Debuchy, Gabriel, Chambers, Gibbs, Iwobi, Walcott.

    Sunderland AFC: Pantilimon – Yedlin, Coates, Kaboul, O'Shea (C), van Aanholt – Watmore, M'Vila, Toivonen (62. Rodwell), Borini (67. Johnson) – S. Fletcher (73. Lens).
    Náhradníci: Mannone – Jones, Rodwell, Johnson, Jordi Gómez, Lens, Graham.