Žilina – B. Bystrica 2:3 (po pr.) | Martin – Zvolen 1:4 (kon.) | Košice – Trenčín 6:0 (kon.)
Piešťany – Poprad 4:2 (kon.) | Nitra – Skalica 7:1 (kon.)
koniec
HC Košice
6:0 (1:0, 4:0, 1:0)
HK DUKLA Trenčín
Piatok 30.10.2015, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:22
    Trenčín sa ešte bude musieť brániť. Za podrazenie odchádza na trestnú lavicu Peter Mikuš.
     
    55:00
    Košice sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za hákovanie Peter Bartoš.
     
    50:32
    Oceliari sa teraz z vlastnej obrannej tretiny dostali do útoku, kde mohli skórovať aj siedmykrát. Puk mal na hokejke Lapšanský, ktorý si Kompasa položil na ľad a zakončoval, ale iba do bočnej siete.
     
    45:45
    Košičania sa budú brániť! Puk z vlastnej obrannej tretiny vyhodil Tomáš Hričina, za čo inkasoval dvojminútový trest.
     
    44:05
    Vladimír Nemec odišiel spolu s lekármi priamo z ľadu do útrob Steel arény, kde podľa všetkého pokračuje jeho ošetrenie. Množstvo krvi na ľadovej ploche upratala rolba a hra môže pokračovať. Pevne veríme, že všetko bude v poriadku.
     
    44:05
    Na ľad dokonca musí prísť aj rolba, ktorá uprace krvavé stopy, ktoré za sebou trenčiansky hráč zanechal. Hrať sa teda chvíľu nebude.
     
    44:05
    Na ľade teraz vidíme nepríjemnú situáciu. Hosťujúci Vladimír Nemec bol zrejme nepríjemne zasiahnutý pukom a odchádza priamo do šatní.
    42:30 Peter BARTOŠ - 6:0
     
    42:30
    Košice dali gól!

    Košičania zakončujú poltucet gólov v trenčianskej sieti presným zásahom v presilovke. O ten sa postaral PETER BARTOŠ, ktorý dostal od Lelkeša presnú prirhávku priamo pred bránku, kde si kľučkou obhodil Kompasa a zakončil do odrytej časti bránky. Asistencia: Richard Lelkeš.
     
    41:23
    Košičania mohli svoj náskok zvýšiť na rozdiel šiestich gólov! Suja pálil z medzkružia, ale Kompas v poslednej chvíli puk iba vyrazil ľavým betónom.
     
    40:56
    Trenčín sa bude brániť! Denis Rehák inkasuje dvojminútový trest za držanie.
    39:32
     
    39:32
    Oceliari vo svojom tlaku neustávajú ani v poslednej minúte tejto tretiny. Hričina získal puk na ľavej strane, natlačil sa s ním až pred bránku a zakončoval, ale Kompas si pohodlne poradil.
    38:51
     
    38:51
    Košičania sa dostali do zaujímavej príležitosti! Bartoš po pravej strane potiahol puk a prudko pálil, ale jeho pokus preletel iba tesne vedľa trenčianskej bránky.
     
    36:26
    Košice sa budú brániť! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za seknutie obranca Radek Deyl.
     
    34:48
    Zmena v bránke hostí! Namiesto gólmana Cháberu stretnutie dochytá Erik Kompas.
    34:48 Matúš CHOVAN - 5:0
     
    34:48
    Košice dali gól!

    Košičania si zo súpera začínajú robiť trhací kalendár a pridávajú aj piaty gól. MATÚŠ CHOVAN dostal prihrávku pred bránku, pohral sa s brankárom a bekhendom zakončil pod hornú žrď. Asistencie: Richard Lelkeš, Tomáš Hrnka.
    32:59 Jiří BICEK - 4:0
     
    32:59
    Košice dali gól!

    Videli sme súvislý tlak hostí, ale gól napokon dávajú domáci hokejisti! Oceliari sa vo vlastnej defenzíve dobre ubránili, presunuli sa do útoku a tam dostal prihrávku do pravého kruhu JIŘÍ BICEK. Skúsený košický odchovanec sa nemýlil a strelou k ľvej žrdi zvýšil na 4:0 pre svoj tím. Asistencie: Matej Češík a Marek Bartánus.
     
    31:20
    Halász sa musí mať na pozore aj naďalej! Košický gólman teraz v rýchlosti vykopával strelu, pretože trenčiansky tím je čoraz viac dotieravejší v predbránkovom priestore.
     
    30:51
    V Steel aréne to len tak zahučalo! Hosťujúci Gašparovič sa natlačil pred ľavú žrď, odkiaľ chcel zakončovať a domáca defenzíva si s pukom dlho nevedela poradiť. Oceliari sa zo situácie vymotali až po niekoľkých sekundách.
    28:12
     
    28:12
    Trenčín trestné strieľanie nepremieňa! Center Jan Dlouhý skúšal Halásza oklamať kľučkou a zakončením ponad ľavý betón, no bezúspešne. Košický gólman si dal pozor.
     
    28:12
    Košičania faulovali unikajúceho hráča a nasledovať bude trestné strieľanie pre Duklu Trenčín.
    27:47 Tomáš HRNKA - 3:0
     
    27:47
    Košice dali gól!

    Oceliari po minúte hry pridávajú aj tretí gól do trenčianskej siete! Obranca Deyl z vlastnej obrannej tretiny na modrej čiare našiel TOMÁŠA HRNKU, ktorý okamžite nasadil raketové tempo, dostal sa do úniku a príklepom skóroval. Asistencia: Radek Deyl..
    26:43 Marek BARTÁNUS - 2:0
     
    26:43
    Košice dali gól!

    Oceliari sa presunuli do útoku a po nenápadnej strele pridávajú svoj druhý gól v zápase! Z ľavej strany pálil Češík, pričom jeho strelu priamo pred brankárom tečoval MAREK BARTÁNUS a Chábera už nestihol zareagovať. Asistencie: Matej Češík a Jiří Bicek.
     
    24:55
    Trenčín mohol vyrovať! Hostia sa dostali do pásma, odkiaľ z uhla tvrdo vypálil Zlocha a jeho ranu Halász neudržal. O dorážku sa pokúšal Ölvecký, no ani ten nepochodil.
     
    22:43
    Teraz sme videli zaujímavé príležitosti na oboch stranách! Nasjkôr Halász v rýchlosti iba vykopol puk a potom sa do menšieho brejku dostal Lelkeš, no ani ten nebol úspešný. Gôlmani zatiaľ držia svoje tímy.
    20:25 Neúspešný pokus Lapšanského
     
    20:25
    Prvé buly druhej tretiny vyhrali hostia a ihneď sa stiahli k svojej bránke. Odtiaľ chceli rozohrať, ale po dvoch sekundách sa skončila dohrávaná oslabovka Košíc. Oceliari sa po nej rýchlo vrhli do útoku, z ľavej strany vypálil Lapšanský a brankár mal čo robiť, aby tento pokus udržal.
    19:44 Jiří Bicek v úniku
     
    19:44
    Dukla gól nedala a dokonca ho mohla dostať! Oceliari puk dostali do stredného pásma, výborné zrýchlenie predviedol Bicek a rútil sa na trenčianskeho brankára, ale po kľučkách zakončil iba do jeho betónov. Chábera si pripisuje ďalší vynikajúci zákrok!
     
    18:02
    Košice sa budú brániť! Na dve minúty za faul kolenom odchádza na trestnú lavicu obranca Miroslav Macejko.
     
    15:59
    Košičania sa do pásma vrátili a opäť z toho bola vyložená príležitosť na skórovanie! Výbornú prihrávku si pred bránkou našiel obranca Dudáš, ktorý bez prípravy pálil, ale iba tesne vedľa pravej spojnice Cháberovej bránky.
     
    14:33
    Košičania útočili aj ďalej a zahodili ďalšiu vyloženú príležitosť! Z medzikružia prudko vypálil Lapšanský, Chábera jeho pokus neudržal a priamo od ľavej žrde začal dorážať Jenčík. Trenčiansky gólman ale ležiac na zemi predviedol svoje kvality a lapačkou zabránil takmer istému gólu vo svojej sieti.
     
    14:20
    Košičania sa dostali do ďalšej skvelej príležitosti! Z uhla z pravej strany pálil Jenčík, ale jeho pokus vynikajúco zblokoval Pavlikovský. Hra sa neprerušuje, pokračujeme ďalej.
    11:18 Nebezpečné zakončenie Bartánusa
     
    11:18
    Oceliari pokračovali vo svojej aktivite a už mohli vyhrávať o dva góly! Z ľavého kruhu prudko vypálil Bartánus, ale CHábera predviedol ukážkový semafor a jeho pokus zastavil v vlapačke.
     
    10:30
    Rozhodcovia vylučujú opäť a brániť sa budú hostia! Za faul lakťom odchádza na trestnú lavicu obranca Miroslav Zaťko.
     
    08:15
    Košičania sa budú brániť! Na dve minúty za hákovanie odchádza na trestnú lavicu útočník Richard Jenčík.
     
    08:02
    Trenčín teda už medzičasom hrá v plnom počte, ale pozor si musí dávať aj naďalej. Lapšanský teraz puk zo stredného pásma od červenej čiary iba nahadzoval na bránku, avšak Chábera mal čo robiť, aby mu puk popod betón neprekĺzol do siete.
    07:32 Radek DEYL - 1:0
     
    07:32
    Košice dali gól!

    Oceliari potrebovali na využitie presilovky iba 48 sekúnd a po veľkom tlaku sa ujímajú vedenia! Bicek posunul puk na modrú čiaru, kde bol na strelu pripravený obranca RADEK DEYL, ktorého strelu gólman Chábera nestihol zachytiť. Asistencia: Jiří Bicek.
     
    06:44
    Trenčín sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za nedovolené bránenie v hre Michal Hlinka.
     
    04:06
    Trenčania predviedli počas hry štyroch proti štyrom výbornú prácu! Puk najskúr bez zaváhania popri pravom mantineli dostali do pásma, následne prišla spoza bránky prihrávka na Mukiša a eho prudká strela. Puk bol ešte pred Halászom tečovaný, no napokon sa zastavil iba kdesi na košickej defenzíve.
     
    03:26
    Pomer síl na ľadovej ploche sa však rýchlo vyrovná. Na trestnú lavicu smeruje za hákovanie aj hosťujúci krídelník Michal Hlinka.
     
    03:15
    Košičania sa budú brániť! Na dve minúty za hákovanie odchádza na trestnú lavicu útočník Matej Češík.
     
    03:10
    Košičania sa mohli ujať vedenia! Z uhla prudko vpyálil domáci Češík, ktorý však trafil iba hosťujúceho obrancu, ktorý si puk nechtiac takmer zrazil do bránky. Chábera sa musel na zemi poriadne natiahnuť, aby v poslednej chvíli zakročil pravou korčuľou.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 8. Deyl (Bicek), 27. Bartánus (Češík, Bicek), 28. Hrnka (Deyl), 33. Bicek (Češík, Bartánus), 35. Chovan (Lelkeš, Hrnka), 43. Bartoš (Lelkeš)


    HC Košice: Halász (Riečický) – Macejko, Dudáš, Chovan, Deyl, Šedivý, Pavúk, Cebák – Bartoš (A), Jenčík, Lapšanský – Bartánus (C), Češík, Bicek (A) -Boltun, Suja, Šoltés – Bortňák, Lelkeš, Hrnka, Hričina
    HK DUKLA Trenčín: Chábera (35. Kompas) – Rehák, Pavlikovský, Hatala, Mikuš, Zaťko, Ryzák, Nechala, Holenda – Hlinka, Dlouhý, Gašparovič – Melichárek, Nemec, Vozdecký – Petrovický, Švec, Ölvecký – Jakúbek, Zlocha, Hudec

    Rozhodca: J. Konc, T. Orolin – Gajan, Smrek