Brazília – Senegal 5:0 (kon.) | Srbsko – Mali 2:1 (po pr.)
koniec
Brazília
5:0 (4:0)
Senegal
cz Streda 17.06.2015, 06:00 • AMI Stadium (Christchurch) • Majstrovstvá sveta U20 • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 06:00.
     
    Příjemné středeční ráno přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům. Mistrovství světa hráčů do 20 let vrcholí, na programu jsou totiž už semifinálová klání. První z nich obstará souboj Brazílie se Senegalem, který prostřednictvím našeho textového online přenosu můžete sledovat od 6 hodin.
    Výbava Brazílie je na utkání připravena

     
    Zápasy obou mužstev na MS

    14.06.15 Brazílie – Portugalsko 1:0pk
    11.06.15 Brazílie – Uruguay 1:0pk
    07.06.15 Brazílie – Severní Korea 3:0
    04.06.15 Brazílie – Maďarsko 2:1
    01.06.15 Brazílie – Nigérie 4:2

    14.06.15 Senegal – Uzbekistán 1:0
    10.06.15 Senegal – Ukrajina 2:1pk
    06.06.15 Senegal – Katar 2:1
    03.06.15 Senegal – Kolumbie 1:1
    31.05.15 Senegal – Portugalsko 0:3
     
    Delegace rozhodčích

    Nedílnou součástí každého fotbalové utkání jsou také rozhodčí. Tím hlavním bude devětatřicetiletý Ital Daniele Orsato, jemuž řízením zápasu budou pomáhat jeho krajené Mauro Tonolini a Lorenzo Manganelli. Funkci čtvrtého rozhodčího pak bude zastávat Ryuji Sató z Japonska.
    AMI Stadium ve městě Christchurch

     
    Úvodní sestavy:

    Brazílie: Jean – Joao Pedro, Marlon, Lucão, Jorge – Danilo, Alef – Gabriel Jesus, Boschilia, Marcos Guilherme – Jean Carlos
    Náhradníci: Marcos, Caju, Malcom, Georgemy, Rodrigo Ramos, Iago Maidana, Leo Pereira, A. Pereira, Jajá

    Senegal: I. Sy – Wagué, Correa, Cissé, Sylla – Gomis, Ndiaye – Koné, Sarr, Nassalan – Thiam
    Náhradníci: Ndiaye, Ndione, Faye, Wadji, Ba, S. Niang, E. Niang, S. Sy, Sow

    Rozhodčí: Orsato – Tonolini, Manganelli (vš. ITA).
    Stadion v Christchurch je na úvodní semifinálový duel připraven

     
    Zazněly hymny obou států, za malou chvíli dojde také k úvodním pozdravům a losu stran, po kterém bude první semifinálový duel konečně zahájen.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Daniele Orsato právě zahájil zápas! Úvodní výkop obstarali fotbalisté Senegalu, kteří do utkání nastoupili v bílých dresech, reprezentanti Brazílie zápas odehrají ve své tradiční žluto-modré kombinaci dresů.
     
    2
    První možnost zahrozit měli po nedovoleném zákroku Afričané, Syllovi ale centr nevyšel podle představ a míč skončil na kopačkách obránců Brazílie.
     
    2
    Na opačné straně zastavil útočnou akci Kanárků před pokutovým územím pouze za cenu nedovoleného zákroku Cissé a za svůj prohřešek proti pravidlům byl potrestán žlutou kartou.
     
    4
    Přímý volný kop ze slibné vzdálenosti zahrával Danilo, podle očekávání vyslal přímou střelu, která však nebyla přesná a skončila nad břevnem.
     
    5
    Brazílie právě vstřelila branku!
    Favorizovaný celek se ujímá vedení už v páté minutě! Míč po pravé straně táhl Joao Pedro, který se ze strany vydal do pokutového území a z úhlu vyslal přízemní centr, po kterém si míč do vlastní brány nešťastně srazil ANDELINOU CORREA.
    Andelinou CORREA - 1:0
     
    7
    Brazílie právě vstřelila branku!
    Náskok brazilského celku je již dvoubrankový! Vynikající vstup Kanárků do zápasu potvrdil MARCOS GUILHERME, který s míčem pronikl do pokutového území a vypálil podél gólmana přesně k tyči.
    Marcos GUILHERME - 2:0
     
    9
    Centrovaný míč vyslal do šestnáctky Brazílie Nassalan, ale defenziva jihoamerického celku byla pozorná a hrozící nebezpečí odvrátila.
     
    11
    Brazilci se pokusili zaútočit pomocí dlouhého nákopu, míč ovšem skončil pouze na kopačkách obránců v bílých dresech.
     
    13
    Příliš důrazně si v osobním souboji počínal Ndiaye a hlavní arbitr mu v blízkosti středové čáry odpískal nedovolený zákrok.
     
    14
    Nařízený přímý volný kop rozehrál vedoucí celek nakrátko, ale k šestnáctce soupeře se mu nepodařilo prokombinovat.
     
    15
    Úvodní čtvrthodina hry byla jednoznačně v režii brazilského reprezentačního celku, který si rychle vytvořil dvoubrankový náskok. Hráči Senegalu nejspíš zůstali hlavama ještě v kabině.
     
    16
    Senegalci vymysleli chytrou útočnou akci, při které do pokutového území vlétly hned dva centry, ale po žádném z nich se hráčům afrického celku nepodařilo zakončit.
     
    17
    Nicméně Senegalci přesto zůstali u míče a jejich další ofenzivní výpad musel zdviženým praporkem zastavit až asistent rozhodčího, který v ofsajdu přistihl Nassalana.
     
    18
    Brazilci si vytvořili obrovskou šanci, po které mohl být jejich náskok ještě výraznější! Ke střele se totiž z bezprostřední blízkosti dostal Gabriel Jesus, který však orazítkoval pouze tyč!
     
    19
    Brazílie právě vstřelila branku!
    Tohle už zavání debaklem! Brazilci podnikli útočnou akci po levé straně, odkud byl do pokutového území vyslán přízemní centr. K odraženému míči se dostal GABRIEL BOSCHILIA, který už neměl problém míč poslal do středu brány.
    Gabriel BOSCHILIA - 3:0
     
    22
    Roger Gomis podrazil jednoho z protihráčů, načež okamžitě zazněl hvizd hlavního arbitra, který v neprospěch Senegalu odpískal přímý volný kop.
     
    24
    S míčem však v tuto chvíli kombinují Senegalci, děje se tak však výhradně na jejich polovině, hlouběji je totiž záložní řada Brazílie nepouští.
     
    25
    Hráči Senegalu se však prokombinovali až do šestnáctky, kde byl k vidění úžasný fotbalový moment. Střelecký pokus bez přípravy totiž vyprodukoval Sarr, který se opřel do míče po centru ze strany a poslal jej do břevna!
     
    27
    Předváděná hra musí diváky rozhodně bavit, přestože Senegal prohrává již o tři góly, nebojí se předvádět také své umění.
     
    29
    Míč se ocitl v zámezí a zpět na hrací plochu jej v blízkosti středové čáry uvedou Senegalci.
     
    30
    Afričané však balon na svých kopačkách dlouho neudrželi a prakticky vzápětí jej odevzdali svým soupeřům, kteří právě v tuto chvíli obléhají jejich šestnáctku.
     
    31
    Za přihrávkou za obranu se dral Boschilia, míč však nabral vysokou rychlost a byl pro brazilského reprezentanta nedostižitelný, rychleji u něj byl totiž Sy.
     
    33
    Na polovině hřiště došlo k nedovolenému zákroku, k rozehrávce přímého volného kopu se postavil Wagué, který v pokutovém území hledal některého ze svých spoluhráčů, avšak míč skončil pouze v moci gólmana Jeana.
     
    34
    Poté vyslal centr do šestnáctky Sylla a jeden z jeho spoluhráčů se opravdu dostal do zakončení, střela však postrádala potřebnou razanci.
     
    35
    Brazílie právě vstřelila branku!
    Tohle je už za strany Senegalu snad na ručník! Náskok brazilského týmu totiž v semifinále Mistrovství světa nabývá nečekaných rozměrů! JORGE si s defenzivou afrického celku pohrál jako kočka s myší, když se prokličkoval mezi několika obránci a poté vyslal přízemní střelecký pokus, který podél gólmana umístil přesně k tyči.
    JORGE - 4:0
     
    37
    Autor posledního gólu se do statistik zapíše podruhé, tentokrát už ovšem nikoliv jako střelec, nýbrž jako hříšník. Jorge se totiž provinil nedovoleným zákrokem, po kterém od hlavního arbitra inkasoval karetní trest žluté barvy.
     
    38
    Také Senegalci ukázali, že umí být nebezpeční! Centr ze strany přilétl na koapčku Mamadoua Thiama, jenž se nacházel na hranici malého vápna, odkud vyslal pohotovou střelu bez přípravy, ale v ideální pozici bránu trestuhodně vysoko přestřelil!
     
    41
    Oba týmy se do hry snaží vnést prvky kombinační souhry, kvalita je však jednoznačně na straně Jihoameričanů, kteří míč svým soupeřům půjčují spíše jen sporadicky,
     
    43
    Reprezentanti Senegalu se vydali na polovinu soupeře, kde vybojovali autové vhazování. Míč do hry znovu uvedl Sylla, poté do šestnáctky přilétl centr zprava, který přistál v náruči Jeana.
     
    44
    Toto je pro Senegal velice nepříjemná a bolestivá rána! Africká země totiž po vyloučení Elimane Cissého, který se provinil nedovoleným zákrokem, za nějž inkasoval druhou žlutou a následně červenou kartu, bude utkání dohrávat v devíti hráčích v poli.
    Cissé nesmyslně fauloval a po druhé žluté kartě byl vyloučen
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Úvodní poločas nabídl spoustu vzrušení a krásných fotbalových momentů. Brazílie dala Senegalu svou kvalitu naplno pocítit už v páté minutě, kdy do p ovlastní brance Correy dostala do vedení. Druhý gól na sebe nenechal dlouho čekat, vsítil ho Guilherme. Brazilci pokračovali v útočném snažení a nadále diktovali tempo hry, díky čemuž se dočkali přesného zásahu Boschilii. Čtvrtou a zároveň poslední branku úvodního poločasu pak přidal Jorge. Nutno však podotknout, že také Senegalci si vytvořili několik nebezpečných šancí, a kdyby je využili, mohl být zápas ještě zajímavý. Naději na úspěch však africkému celku nejspíš definitvně uzmul Cissé, který se v závěru úvodní pětačtyřicetiminutovky nehal hloupě vyloučit, a naprosto zbytečně tak oslabil svůj tým.
    Po úvodním poločase směřují za postupem do finále žluto-modří

     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Brazílie o poločasové přestávce střídala: do druhé půle se nepodívá střelec poslední branky Jorge, kterého nahradil Caju.
     
    47
    Střídání také v týmu Senegal: až po zahájení druhé půle ze hřiště odchází Moussa Koné, místo něhož přichází Moussa Ba.
     
    49
    Ofenzivní tažení senegalského celku zastavil zdviženým praporkem asistent rozhodčího, který v ofsajdovém postavení přistihl Nassalana.
     
    51
    Senegalci však získali míč a podnikli útočný výpad po levé straně, odkud do šestnáctky přilétl vzdušný centr, následné hlavičkové zakončení však postrádalo potřebnou razanci,
     
    53
    V držení míče jsou Kanárci, kteří prozatím kombinují pouze na vlastní polovině hřiště, odkud se pokusí založit další ze svých nemála útočných akcí.
     
    55
    Do pokutového území se míč z levé strany snažil procpat Caju, obrana Senegalu však střídajícího hráče pokryla a jeho centr zblokovala odrazem do zámezí.
     
    56
    Brazilci přesto zůstali u míče a vybojovali rohový kop, ten byl rozehrán nakrátko a bude po něm následovat další kop od rohového praporku.
     
    57
    Boschiliův centr byl tentokrát příliš přetažený a pokutovým územím míč pouze proletěl, skončil na kopačkách hráčů Senegalu.
     
    59
    Kanárci zaútočili podél pravé postranní čáry, kde operoval nový muž na hřišti Caju, který se posléze odhodlal k centru, jenž přilétl jen do rukavic brankáře Sy.
     
    61
    Střídání v týmu Senegal: hřiště opouští na nosítkách zraněný Mamadou Ndiaye, místo něhož přichází na trávník El Niang.
     
    62
    Nyní se na trávník v bolestech posadil Marlon, a hra je proto přerušena. Nejspíš bude muset dojít ke střídání.
     
    63
    Je to tak, střídání v týmu Brazílie: zraněného Marlona, kterého nejspíš postihly křeče v noze, nahradí Leonardo Pereira.
     
    66
    Přestože Senegalci hrají od závěru úvodní půle bez vyloučeného Cissého, na jejich hře není absence jednoho muže v poli příliš znát a Brazílii jsou zdatným protivníkem.
     
    67
    Žlutou kartu za nedovolený zákrok ve středu hracího pole dostává Roger Gomis (Senegal).
     
    69
    Další naprosto zbytečný faul Senegalu ve středu hřiště, kterého se tentokrát dopustil Sidy Sarr, jenž nedovolenými prostředky srazil k zemi Danila a inkasoval žlutou kartu.
     
    71
    Zpoza pokutového území zvolil střelecký pokus Marcos Guilherme, jenže jeho střela nebyla příliš razantní, ani dobře umístěná, a Sy s ní tak neměl příliš práce.
     
    72
    Senegalci zkusili zabodovat dlouhým nákopem, jehož adresátem byl Niang, ten se však v době vzdušného centru nacházel za ofsajdovou linií, praporek pomezního arbitra tak vylétl okamžitě vzhůru.
     
    74
    Brazilci nyní uklidňují hru kombinační souhrou na vlastní polovině hřiště, kde rozvážně kombinují pomocí krátkých přihrávek a narážeček.
     
    77
    Žluto-modří nakonec pronikli přes polovinu hřiště a přihrávka mířila na osobu Gabriela Jesuse, který si však nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    78
    Brazílie právě vstřelila branku!
    Afričané právě inkasují nepopulárního bůra. Parádní přihrávku za obranu obdržel na hraně ofsajdového postavení Boschilia, který nahrál míč doprava lépe postavenému MARCOSI GUILHERMEME, který už měl snadnu úlohu pouze uklidit míč za záda bezmocného Sy.
    Marcos GUILHERME - 5:0
     
    79
    Poslední střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Joao Pedro, opačným směrem putuje Rodrigo Ramos.
     
    81
    Do konce utkání zbývá závěrečná desetiminutovka a zápas se už jen z povinnosti dohrává. Senegalci usilují maximálně o to, aby neschytali výraznější debakl.
     
    83
    Hra se ustálila ke středu hracího pole, kde probíhají četné souboje o míč, který velmi často střídá svého majitele.
     
    84
    Rodrigo Ramos byl při jednom ze zmiňovaných soubojů o míč až příliš důrazný a hlavní arbitr s odpískáním jeho faulu neváhal ani vteřinu.
     
    86
    Střídání v týmu Senegal: hrací plochu opouští Mamadou Thiam, místo něj přichází na hřiště Ibrahima Wadji.
     
    87
    Právě střídající Wadji se mohl ihned po svém příchodu zapsat mezi střelce, když se natahoval po rychlém míči, přihrávku za obranu však dostal na dlouhou nohu, možná proto z dobré pozice nedokázal balon usměrnit mezi tři tyče.
     
    89
    Příliš důrazně si v osobním souboji počínal Roger Gomis, kterému hlavní arbitr odpískal nedovolený zákrok. Míč pro Brazílii.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavil dvě minuty nad rámec řádné hrací doby, tato doba tak dělí Brazílii od postupu do finále.
     
    90+2
    Brazilci podnikli útočnou akci, kterou zastavil hraním míče rukou Moussa Wagué, za což si prohlédl kartónek žluté barvy. Následoval tak přímý volný kop, po kterém se však nic podstatného neudálo.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    O prvním finalistovi je rozhodnuto! Brazilci v utkání zcela potvrdili roli výrazného favorita a Senegalu nedali sebemenší šanci. Kanárci si čtyřgólový náskok vytvořili již v úvodním poločase, po změně stran už jen kontrolovali průběh zápasu a přidali pátou branku. Ve finálovém duelu se Jihoameričané střetnou s vítězem utkání Srbsko – Mali, které je na programu od 9:30, a jeho průběh můžete rovněž sledovat na webu onlajny.com. (08:03:58)

    Lukáš Jasoněk

    Góly: 5. Correa (vla.), 7. Guilherme, 19. Boschilia, 35. Jorge, 78. Guilherme

    Karty:   2. Cissé (BRA), 37. Jorge (BRA), 90+2. Wagué (BRA) – 67. Gomis (SNG), 69. Sarr (SNG)   44. Cissé (SNG)


    Brazília: Jean – Joao Pedro (79. Rodrigo Ramos), Marlon (63. Leonardo Pereira), Lucão, Jorge (46. Caju) – Danilo, Alef – Gabriel Jesus, Boschilia, Marcos Guilherme – Jean Carlos
    Náhradníci: Marcos, Caju, Malcom, Georgemy, Rodrigo Ramos, Iago Maidana, Leo Pereira, A. Pereira, Jajá

    Senegal: I. Sy – Wagué, Correa, Cissé, Sylla – Gomis, Ndiaye (61. E. Niang) – Koné (47. Ba), Sarr, Nassalan – Thiam (86. Wadji)
    Náhradníci: Ndiaye, Ndione, Faye, Wadji, Ba, S. Niang, E. Niang, S. Sy, Sow

    Rozhodca: Orsato – Tonolini, Manganelli (vš. ITA)