Brazília – Senegal 5:0 (kon.) | Srbsko – Mali 2:1 (po pr.)
koniec
Brazília
5:0 (4:0)
Senegal
cz Streda 17.06.2015, 06:00 • AMI Stadium (Christchurch) • Majstrovstvá sveta U20 • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    O prvním finalistovi je rozhodnuto! Brazilci v utkání zcela potvrdili roli výrazného favorita a Senegalu nedali sebemenší šanci. Kanárci si čtyřgólový náskok vytvořili již v úvodním poločase, po změně stran už jen kontrolovali průběh zápasu a přidali pátou branku. Ve finálovém duelu se Jihoameričané střetnou s vítězem utkání Srbsko – Mali, které je na programu od 9:30, a jeho průběh můžete rovněž sledovat na webu onlajny.com. (08:03:58)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Brazilci podnikli útočnou akci, kterou zastavil hraním míče rukou Moussa Wagué, za což si prohlédl kartónek žluté barvy. Následoval tak přímý volný kop, po kterém se však nic podstatného neudálo.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavil dvě minuty nad rámec řádné hrací doby, tato doba tak dělí Brazílii od postupu do finále.
     
    89
    Příliš důrazně si v osobním souboji počínal Roger Gomis, kterému hlavní arbitr odpískal nedovolený zákrok. Míč pro Brazílii.
     
    87
    Právě střídající Wadji se mohl ihned po svém příchodu zapsat mezi střelce, když se natahoval po rychlém míči, přihrávku za obranu však dostal na dlouhou nohu, možná proto z dobré pozice nedokázal balon usměrnit mezi tři tyče.
     
    86
    Střídání v týmu Senegal: hrací plochu opouští Mamadou Thiam, místo něj přichází na hřiště Ibrahima Wadji.
     
    84
    Rodrigo Ramos byl při jednom ze zmiňovaných soubojů o míč až příliš důrazný a hlavní arbitr s odpískáním jeho faulu neváhal ani vteřinu.
     
    83
    Hra se ustálila ke středu hracího pole, kde probíhají četné souboje o míč, který velmi často střídá svého majitele.
     
    81
    Do konce utkání zbývá závěrečná desetiminutovka a zápas se už jen z povinnosti dohrává. Senegalci usilují maximálně o to, aby neschytali výraznější debakl.
     
    79
    Poslední střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Joao Pedro, opačným směrem putuje Rodrigo Ramos.
    Marcos GUILHERME - 5:0
     
    78
    Brazílie právě vstřelila branku!
    Afričané právě inkasují nepopulárního bůra. Parádní přihrávku za obranu obdržel na hraně ofsajdového postavení Boschilia, který nahrál míč doprava lépe postavenému MARCOSI GUILHERMEME, který už měl snadnu úlohu pouze uklidit míč za záda bezmocného Sy.
     
    77
    Žluto-modří nakonec pronikli přes polovinu hřiště a přihrávka mířila na osobu Gabriela Jesuse, který si však nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    74
    Brazilci nyní uklidňují hru kombinační souhrou na vlastní polovině hřiště, kde rozvážně kombinují pomocí krátkých přihrávek a narážeček.
     
    72
    Senegalci zkusili zabodovat dlouhým nákopem, jehož adresátem byl Niang, ten se však v době vzdušného centru nacházel za ofsajdovou linií, praporek pomezního arbitra tak vylétl okamžitě vzhůru.
     
    71
    Zpoza pokutového území zvolil střelecký pokus Marcos Guilherme, jenže jeho střela nebyla příliš razantní, ani dobře umístěná, a Sy s ní tak neměl příliš práce.
     
    69
    Další naprosto zbytečný faul Senegalu ve středu hřiště, kterého se tentokrát dopustil Sidy Sarr, jenž nedovolenými prostředky srazil k zemi Danila a inkasoval žlutou kartu.
     
    67
    Žlutou kartu za nedovolený zákrok ve středu hracího pole dostává Roger Gomis (Senegal).
     
    66
    Přestože Senegalci hrají od závěru úvodní půle bez vyloučeného Cissého, na jejich hře není absence jednoho muže v poli příliš znát a Brazílii jsou zdatným protivníkem.

    Lukáš Jasoněk

    Góly: 5. Correa (vla.), 7. Guilherme, 19. Boschilia, 35. Jorge, 78. Guilherme

    Karty:   2. Cissé (BRA), 37. Jorge (BRA), 90+2. Wagué (BRA) – 67. Gomis (SNG), 69. Sarr (SNG)   44. Cissé (SNG)


    Brazília: Jean – Joao Pedro (79. Rodrigo Ramos), Marlon (63. Leonardo Pereira), Lucão, Jorge (46. Caju) – Danilo, Alef – Gabriel Jesus, Boschilia, Marcos Guilherme – Jean Carlos
    Náhradníci: Marcos, Caju, Malcom, Georgemy, Rodrigo Ramos, Iago Maidana, Leo Pereira, A. Pereira, Jajá

    Senegal: I. Sy – Wagué, Correa, Cissé, Sylla – Gomis, Ndiaye (61. E. Niang) – Koné (47. Ba), Sarr, Nassalan – Thiam (86. Wadji)
    Náhradníci: Ndiaye, Ndione, Faye, Wadji, Ba, S. Niang, E. Niang, S. Sy, Sow

    Rozhodca: Orsato – Tonolini, Manganelli (vš. ITA)