Juventus – Barcelona 1:3 (kon.)
koniec
Juventus Turín
1:3 (0:1)
FC Barcelona
Sobota 06.06.2015, 20:45 • Olympijský štadión v Berlíne (kapacita 74 475 divákov) • Liga majstrov • Finále
     
    FC BARCELONA sa stáva víťazom Ligy majstrov 2014/2015!
    NEYMAR - 1:3
     
    90+7
    Barcelona dala gól!
    NEYMAR definitívne poisťuje víťazstvo Barcelony vo finále, Katalánci získajú trofej pre víťaza Ligy majstrov 2014/2015! Piqué odvrátil loptu po štandardke Juventusu a Neymar vyviezol loptu dopredu. V brejku troch proti dvom sa najprv s loptou trochu zasekol, potom ju prihral na pravú stranu striedajúcemu Pedrovi, ktorý mu ju ideálne vrátil na ľavú stranu šestnástky. Odtiaľ strieľal NEYMAR sám pred Buffonom a krížnou strelou k vzdialenejšej žrdi mu nedal šancu na zásah!
     
    90+5
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Luis Suárez, prichádza Pedro.
     
    90+1
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Ivan Rakitić, prichádza Jérémy Mathieu.
     
    89
    Marchisio sa nerozpakoval a vystrelil na bránu z cca 25 metrov, vyslal polovysokú strelu k ľavej žrdi a takmer prekvapil Ter Stegena, ten dokázal zareagovať a vytlačil loptu na roh!
     
    89
    Striedanie v tíme Juventus Turín: z ihriska odchádza Patrice Evra, prichádza Kingsley Coman.
     
    87
    Už sa hrá, a Pereyra mohol vyrovnať! Pogba sa výborne individuálne presadil na pravej strane, z hranice šestnástky našiel v jej strede Pereyru, ktorý mal v jednej sekunde priestor na gólovú strelu, tento moment však preváhal a tak Barcelonu zachránil Piqué!
     
    85
    Striedanie v tíme Juventus Turín: z ihriska odchádza Álvaro Morata, prichádza Fernando Llorente.
     
    82
    Piqué mohol definitívne rozhodnúť! Po ďalšej akcii Barcelony centroval zo stredu poľa Busquets, Piqué sa vyhol ofsajdovej pasci a zakončoval sám z pravej strany šestnástky, volejom tesne prestrelil bránu!
     
    79
    Striedanie v tíme Juventus Turín: z ihriska odchádza Arturo Vidal, prichádza Roberto Pereyra.
     
    79
    Ter Stegen opäť zaváhal a Pogba mohol vyrovnať! Brankár Barcelony podbehol center, ostal medzi čiarou a loptou, vďaka čomu ho mohol prehodiť Pogba, ten však mieril hlavou nad!
     
    78
    Xavi Hernández, žijúca legenda Barcelony, nastupuje vo svojom poslednom zápase za Barcelonu. Okamžite preberá od Andrésa Iniestu, ktorý z trávnika schádza, kapitánsku pásku.
     
    75
    Pirlo centroval na bližšiu žrď, kde loptu minul Pogba a Ter Stegen neisto loptu boxoval pred seba, od jeho vlastného spoluhráča sa lopta potom odrazila nad bránu, Barcelona mala šťastie!
     
    71
    Barcelona sa radovala z gólu, ten však neplatí! Jordi Alba centroval z ľavej strany šestnástky, v jej strede hlavičkoval Neymar, trafil pri tom ešte do svojej ruky a odtiaľ lopta smerovala do siete, bránkový rozhodca vydal hlavnému pokyn, aby gól neuznal!
    Žltá karta
     
    70
    Luis Suárez zrejme neuniesol zvýšené emócie po góle a zbytočne dohrával Bonucciho, oprávnene za to vidí napomínanie v podobe žltej karty.
    Luis SUÁREZ - 1:2
     
    68
    Barcelona dala gól!
    Dramatický, krásny zápas pokračuje, po zvýšenej aktivite Juventusu prichádza nečakaný gól na opačnej strane! A zaslúžil sa o to najmä geniálny Lionel Messi! Ten si prebral loptu ešte na poliacej čiare, dostal sa až tesne pred šestnástku, odkiaľ z ľavej strany prudko vypálil krížne po zemi. Buffon s vypätím všetkých síl vyrazil loptu len pred seba, kde bol dobre postavený LUIS SUÁREZ a nekompromisne zavesil do odkrytej brány!
    Asistencia: Lionel Messi
     
    63
    Tévez mohol kompletne otočiť misky váh na stranu Juventusu! Morata spred šestnástky po postupnej akcii nezištne prihral na jej hranicu Tévezovi, ten bol na osi ihriska a skúšal to strelou do pravého horného rohu, mieril tesne nad!
    Álvaro MORATA - 1:1
     
    55
    Juventus Turín dal gól!
    Je vyrovnané, tak to je neuveriteľné! Juventus sa v druhom polčase snáď druhýkrát dostal k barcelonskej bráne a strieľa veľmi dôležitý vyrovnávajúci gól! Marchisio bol na začiatku akcie, keď na ľavej strane vysunul do behu útočiaceho krajného obrancu Lichtsteinera. Ten z otočky aj s trochou šťastia našiel v strede šestnástky Téveza, ktorého strelu k ľavej žrdi ešte Ter Stegen reflexívne vyrazil. Lopta sa však dostala k voľnému ÁLVAROVI MORATOVI, ktorý trafil do odkrytej časti brány k pravej žrdi!
     
    50
    Priamo z rohu ešte nebezpečenstvo neprišlo, akcia Blaugranas však pokračovala a takmer mala gólovú koncovku. Po zlom odvrátení Bonucciho totiž strieľal z voleja v šestnástke Suárez, mieril tesne nad bránu!
     
    49
    Barcelona ubránila rohový kop a 5 jej hráčov sa dostal do rýchleho brejku proti 3 obrancom! Rakitić ťahal loptu stredom ihriska, pred šestnástkou prihral na ľavú stranu Suárezovi a ten zblízka strieľal k bližšej žrdi, Buffon rukou skvele reflexívne vyrazil!
     
    44
    Skúsený Buffon takmer ponúkol Barcelone gól! Pri nevydarenej rozohrávke nechtiac nahral na pravú stranu Neymarovi, ktorý okamžite centrom hľadal na päťke voľného Suáreza, ten v záklone hlavičkoval mimo!
    Žltá karta
     
    41
    Paul Pogba v strede poľa tvrdo zozadu zasiahol Messiho, vcelku logicky nasleduje žltá karta, je to už druhý napomínaný hráč talianskeho tímu.
     
    40
    Suárez po nenápadnej akcii takmer zvýšil náskok Blaugranas! Povodil si loptu pred šestnástkou, tesne spred jej hranice to skúsil ,,bodlom" z ľavej strany, len veľmi tesne minul protiľahlú žrď!
     
    24
    Chyba v rozohrávke Barcelony, po ktorej mohol Morata vyrovnať! Dostal sa k strele z pravej strany šestnástky, pod nohy sa mu ešte vrhal Jordi Alba, aj tak však vyslal prudkú strelu, ktorá tesne minula pravú žrď!
     
    13
    Dve veľké šance Blaugranas v krátkom slede! Najprv Messiho oblúčik pred bránou nespracoval Neymar, aby potom akcia Barcelony pokračovala po nepresnej rozohrávke Juve. Suárez z ľavej strany poslal loptu na hranicu šestnástky, kde sa do lopty z prvej oprel Dani Alves a mieril k ľavej žrdi do protipohybu Buffona, ten vymrštil ľavú ruku a zázračne loptu z čiary vyrazil!
     
    11
    Arturo Vidal je zrejme premotivovaný, predviedol už tretí faul v zápase a druhý nebezpečný zákrok. Za tento faul na Busquetsa, keď išiel nohami napred bez šance trafiť loptu, vidí žltú kartu.
     
    9
    Zápas sa začal naozaj fantasticky, Neymar sa na opačnej strane uvoľnil pred šestnástkou, potiahol si tam loptu trochu na ľavú stranu a vypálil, mieril tesne nad ľavý vinkel!
     
    8
    Juventus mal veľkú šancu na vyrovnanie! Predviedol perfektný prienik po pravej strane, ťahal tam loptu už od poliacej čiary a zasekol si Mascherana. Potom priťukol na hranicu šestnástky Vidalovi, ktorý osamotený z prvej trafil nad pravý horný roh brány!
    Ivan RAKITIĆ - 0:1
     
    4
    Barcelona dala gól!
    Je tu rýchly gól, Barcelona predviedla prvú ucelenejšiu kombináciu a okamžite je z toho nádherný presný zásah! Skutočne sa bola radosť na to pozerať – Messi vyslal krížnu prihrávku na pravú stranu Albovi, ktorý pred šestnástkou prenechal Neymarovi. Ten videl nabiehajúceho Iniestu, poslal mu presnú prihrávku, Iniesta sa v šestnástke pred Buffonom neulakomil a ešte prihral na stred šestnástky, kde bol IVAN RAKITIĆ a strelou do odkrytej brány rozvlnil sieť!
    Asistencia: Andrés Iniesta
     
    2
    Mascherano pri rozohrávke z vlastnej šestnástky hrubo zaváhal, prihral priamo pred šestnástku Marchisiovi a ten okamžite priťukol na stred Tévezovi, ten mieril volejom tesne nad bránu!

    Tomáš Schügerl

    Góly: 55. Morata – 4. Rakitić, 68. L. Suárez, 90+7. Neymar

    Karty:   11. Vidal (JUV), 41. Pogba (JUV) – 70. L. Suárez (BAR)


    Juventus Turín: Buffon (C) – Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Evra (89. Coman) – Marchisio, Pirlo, Pogba – Vidal (79. Pereyra) – Tévez, Morata (85. Llorente).
    Náhradníci: Storari – Ogbonna, Padoin, Sturaro, Pereyra, Coman, Llorente.

    FC Barcelona: ter Stegen – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Alba – Rakitić (90+1. Mathieu), Busquets, Iniesta (C) (78. Xavi (C)) – Messi, L. Suárez (90+5. Pedro), Neymar.
    Náhradníci: Bravo – Bartra, Adriano, Mathieu, Xavi (C), Rafinha, Pedro.

    Rozhodca: Cakir – Duran, Ongun (všetci Turecko)