Juventus – Barcelona 1:3 (kon.)
koniec
Juventus Turín
1:3 (0:1)
FC Barcelona
Sobota 06.06.2015, 20:45 • Olympijský štadión v Berlíne (kapacita 74 475 divákov) • Liga majstrov • Finále
     
    Vážení futbaloví priaznivci, ďakujeme vám za priazeň pri sledovaní zápasov Ligy majstrov i všetkých zápasov futbalovej sezóny 2014/2015. Tá už je na svojom konci, my však pre vás už v priebehu júna a júla pripravujeme prenosy z prípravných zápasov slovenských futbalových klubov a z ich duelov v európskych pohárov. Nezabudnite takisto na nedeľu 14.6. a zápas Slovensko – Macedónsko v kvalifikácii Euro 2016, ktorý vám takisto prinesieme v priamom prenose. Prajeme vám krásny zvyšok večera a dobrú noc! (22:53:22)
     
    A teraz si už zlaté medaily a trofej pre víťaza preberú hráči FC Barcelona! Tí v tejto sezóne získajú treble – vyhrali La Ligu, Ligu majstrov i španielsky pohár. Nový tréner Luis Enrique zaznamenal s tímom fantastický úspech, útočné trio Messi – Suárez – Neymar predvádzalo priam neskutočný futbal, tento tím môže byť na absolútnom vrchole ešte veľmi dlho.
     
    Práve prebieha záverečný ceremoniál, ako prví sú na rade rozhodcovia, teraz sú striebornými medailami ocenení hráči Juventusu. U tých prevláda veľký smútok – Pirlo po sezóne odchádza do USA a túto trofej už zrejme nevyhrá, veľmi smutný je aj Buffon, ktorý vyhral MS, Seriu A, ale Ligu majstrov ešte nie.
     
    Bolo to jedno z najkrajších finále za posledné roky, videli sme celkovo až 31 streleckých pokusov! Barcelona získava 5.titul v Lige majstrov, resp. v predchodcovi Pohári európskych majstrov. Hrdinom zápasu môžeme označiť strelca víťazného gólu Luisa Suáreza, ten si ešte na začiatku sezóny odpykával trest za prehrešok na MS 2014, na jej konci rozhodol v Berlíne veľké finále. Na strane Juventusu skvele chytal Buffon, budúcou futbalovou hviezdou je ofenzívny záložník Pogba. Teraz nasleduje predávanie trofejí, šťastnejší budú určite Katalánci. Juventus sa naozaj nemá za čo hanbiť a na tomto tíme môže stavať aj do budúcnosti.
     
    Štatistiky zo zápasu:

    Strely celkom: 14:17
    Strely na bránu: 6:7
    Rohové kopy: 8:6
    Držanie lopty: 39 % – 61 %
    Žlté karty: 2:1
     
    Máme za sebou krásne finále Ligy majstrov, v ktorom sme sledovali naozaj exkluzívny zápas, ktorý bol tým najlepším zakončením tejto futbalovej sezóny. Barcelona predviedla veľmi kvalitný výkon, jedinou slabinou boli chyby v defenzívne. Vypracovala si viac šancí a pri pohľade na celý zápas je jej výhra zaslúžená. Juventus v druhom polčase dokázal vyrovnať a potom veľmi nepríjemne hrozil, paradoxne potom inkasoval vo fáze, kedy mal viac z hry. Stará dáma sa nemá za čo hanbiť, prispela k dramatickému a skvelému priebehu tohto finále.
     
    FC BARCELONA sa stáva víťazom Ligy majstrov 2014/2015!
     
    90+7
    Koniec zápasu.
    NEYMAR - 1:3
     
    90+7
    Barcelona dala gól!
    NEYMAR definitívne poisťuje víťazstvo Barcelony vo finále, Katalánci získajú trofej pre víťaza Ligy majstrov 2014/2015! Piqué odvrátil loptu po štandardke Juventusu a Neymar vyviezol loptu dopredu. V brejku troch proti dvom sa najprv s loptou trochu zasekol, potom ju prihral na pravú stranu striedajúcemu Pedrovi, ktorý mu ju ideálne vrátil na ľavú stranu šestnástky. Odtiaľ strieľal NEYMAR sám pred Buffonom a krížnou strelou k vzdialenejšej žrdi mu nedal šancu na zásah!
     
    90+6
    Po odvrátení lopty v podaní Barcelony hral rukou v súboji s Bonuccim, Juventus ešte vyšle zrejme už naozaj posledný nákop dopredu!
     
    90+6
    Suárez sa z ihriska príliš neponáhľal, získal tak pre svoj tím ďalšie sekundy. Hrá sa na polovici Juventusu, Buffon zrejme vyšle dopredu posledný výkop!
     
    90+5
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Luis Suárez, prichádza Pedro.
     
    90+4
    Na opačnej strane ťahal loptu dopredu Messi, spolu s Neymarom vybojovali pre Blaugranas rohový kop, po jeho rozohrávke tam samozrejme trochu ťahali čas a získali cenné sekundy.
     
    90+4
    Llorente mal trochu priestoru a času v šestnástke súpera, v ťažkej pozícii chrbtom k bráne ho však do koncovky nepustil výborne hrajúci Piqué! Juventus si na šancu ešte musí počkať.

     
    90+3
    Lichtsteiner teraz na ľavej strane fauloval Neymara, tým pádom tak Stará dáma stratila polminútu zo svojho náporu, už je však znovu pri lopte a vrhá sa dopredu!
     
    90+2
    Tévez sa po rýchlej akcii Juventusu dostal ku koncovke, strieľal z cca 22 metrov, jeho nepríliš dôraznú strelu do stredu brány kryl Ter Stegen.

    Tomáš Schügerl

    Góly: 55. Morata – 4. Rakitić, 68. L. Suárez, 90+7. Neymar

    Karty:   11. Vidal (JUV), 41. Pogba (JUV) – 70. L. Suárez (BAR)


    Juventus Turín: Buffon (C) – Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Evra (89. Coman) – Marchisio, Pirlo, Pogba – Vidal (79. Pereyra) – Tévez, Morata (85. Llorente).
    Náhradníci: Storari – Ogbonna, Padoin, Sturaro, Pereyra, Coman, Llorente.

    FC Barcelona: ter Stegen – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Alba – Rakitić (90+1. Mathieu), Busquets, Iniesta (C) (78. Xavi (C)) – Messi, L. Suárez (90+5. Pedro), Neymar.
    Náhradníci: Bravo – Bartra, Adriano, Mathieu, Xavi (C), Rafinha, Pedro.

    Rozhodca: Cakir – Duran, Ongun (všetci Turecko)