Juventus – Barcelona 1:3 (kon.)
koniec
Juventus Turín
1:3 (0:1)
FC Barcelona
Sobota 06.06.2015, 20:45 • Olympijský štadión v Berlíne (kapacita 74 475 divákov) • Liga majstrov • Finále
     
    Vážení futbaloví priaznivci, ďakujeme vám za priazeň pri sledovaní zápasov Ligy majstrov i všetkých zápasov futbalovej sezóny 2014/2015. Tá už je na svojom konci, my však pre vás už v priebehu júna a júla pripravujeme prenosy z prípravných zápasov slovenských futbalových klubov a z ich duelov v európskych pohárov. Nezabudnite takisto na nedeľu 14.6. a zápas Slovensko – Macedónsko v kvalifikácii Euro 2016, ktorý vám takisto prinesieme v priamom prenose. Prajeme vám krásny zvyšok večera a dobrú noc! (22:53:22)
     
    A teraz si už zlaté medaily a trofej pre víťaza preberú hráči FC Barcelona! Tí v tejto sezóne získajú treble – vyhrali La Ligu, Ligu majstrov i španielsky pohár. Nový tréner Luis Enrique zaznamenal s tímom fantastický úspech, útočné trio Messi – Suárez – Neymar predvádzalo priam neskutočný futbal, tento tím môže byť na absolútnom vrchole ešte veľmi dlho.
     
    Práve prebieha záverečný ceremoniál, ako prví sú na rade rozhodcovia, teraz sú striebornými medailami ocenení hráči Juventusu. U tých prevláda veľký smútok – Pirlo po sezóne odchádza do USA a túto trofej už zrejme nevyhrá, veľmi smutný je aj Buffon, ktorý vyhral MS, Seriu A, ale Ligu majstrov ešte nie.
     
    Bolo to jedno z najkrajších finále za posledné roky, videli sme celkovo až 31 streleckých pokusov! Barcelona získava 5.titul v Lige majstrov, resp. v predchodcovi Pohári európskych majstrov. Hrdinom zápasu môžeme označiť strelca víťazného gólu Luisa Suáreza, ten si ešte na začiatku sezóny odpykával trest za prehrešok na MS 2014, na jej konci rozhodol v Berlíne veľké finále. Na strane Juventusu skvele chytal Buffon, budúcou futbalovou hviezdou je ofenzívny záložník Pogba. Teraz nasleduje predávanie trofejí, šťastnejší budú určite Katalánci. Juventus sa naozaj nemá za čo hanbiť a na tomto tíme môže stavať aj do budúcnosti.
     
    Štatistiky zo zápasu:

    Strely celkom: 14:17
    Strely na bránu: 6:7
    Rohové kopy: 8:6
    Držanie lopty: 39 % – 61 %
    Žlté karty: 2:1
     
    Máme za sebou krásne finále Ligy majstrov, v ktorom sme sledovali naozaj exkluzívny zápas, ktorý bol tým najlepším zakončením tejto futbalovej sezóny. Barcelona predviedla veľmi kvalitný výkon, jedinou slabinou boli chyby v defenzívne. Vypracovala si viac šancí a pri pohľade na celý zápas je jej výhra zaslúžená. Juventus v druhom polčase dokázal vyrovnať a potom veľmi nepríjemne hrozil, paradoxne potom inkasoval vo fáze, kedy mal viac z hry. Stará dáma sa nemá za čo hanbiť, prispela k dramatickému a skvelému priebehu tohto finále.
     
    FC BARCELONA sa stáva víťazom Ligy majstrov 2014/2015!
     
    90+7
    Koniec zápasu.
    NEYMAR - 1:3
     
    90+7
    Barcelona dala gól!
    NEYMAR definitívne poisťuje víťazstvo Barcelony vo finále, Katalánci získajú trofej pre víťaza Ligy majstrov 2014/2015! Piqué odvrátil loptu po štandardke Juventusu a Neymar vyviezol loptu dopredu. V brejku troch proti dvom sa najprv s loptou trochu zasekol, potom ju prihral na pravú stranu striedajúcemu Pedrovi, ktorý mu ju ideálne vrátil na ľavú stranu šestnástky. Odtiaľ strieľal NEYMAR sám pred Buffonom a krížnou strelou k vzdialenejšej žrdi mu nedal šancu na zásah!
     
    90+6
    Po odvrátení lopty v podaní Barcelony hral rukou v súboji s Bonuccim, Juventus ešte vyšle zrejme už naozaj posledný nákop dopredu!
     
    90+6
    Suárez sa z ihriska príliš neponáhľal, získal tak pre svoj tím ďalšie sekundy. Hrá sa na polovici Juventusu, Buffon zrejme vyšle dopredu posledný výkop!
     
    90+5
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Luis Suárez, prichádza Pedro.
     
    90+4
    Na opačnej strane ťahal loptu dopredu Messi, spolu s Neymarom vybojovali pre Blaugranas rohový kop, po jeho rozohrávke tam samozrejme trochu ťahali čas a získali cenné sekundy.
     
    90+4
    Llorente mal trochu priestoru a času v šestnástke súpera, v ťažkej pozícii chrbtom k bráne ho však do koncovky nepustil výborne hrajúci Piqué! Juventus si na šancu ešte musí počkať.

     
    90+3
    Lichtsteiner teraz na ľavej strane fauloval Neymara, tým pádom tak Stará dáma stratila polminútu zo svojho náporu, už je však znovu pri lopte a vrhá sa dopredu!
     
    90+2
    Tévez sa po rýchlej akcii Juventusu dostal ku koncovke, strieľal z cca 22 metrov, jeho nepríliš dôraznú strelu do stredu brány kryl Ter Stegen.
     
    90+2
    Juventusu zatiaľ záverečný nápor nevychádza, teraz len odovzdal loptu až ku Ter Stegenovi, ktorý môže pokojne rozohrávať. Barcelona je už len tri minúty od zisku trofeje!
     
    90+1
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Ivan Rakitić, prichádza Jérémy Mathieu.
     
    90+1
    Messi sa na hrote útoku pri barcelonskom brejku dral do zakončenia, napokon ho zastavil Bonucci. Ešte k Suárezovi – ten už späť na trávniku, zranenie zrejme rozchodil.
     
    90
    Nadstavuje sa 5 minút.
     
    90
    Po centri z rohu skákal v strede šestnástky Pogba, proti nemu tam bol ale Piqué a ten s prehľadom odvrátil loptu do bezpečia.
     
    89
    Marchisio sa nerozpakoval a vystrelil na bránu z cca 25 metrov, vyslal polovysokú strelu k ľavej žrdi a takmer prekvapil Ter Stegena, ten dokázal zareagovať a vytlačil loptu na roh!
     
    89
    Striedanie v tíme Juventus Turín: z ihriska odchádza Patrice Evra, prichádza Kingsley Coman.
     
    88
    V zdravotných problémoch tentoraz Evra, ani s ním to teraz nevyzerá dobre, z nejakého ťahania času ho podozrievať nemôžeme, veď práve Juventus teraz potrebuje každú jednu sekundu na vyrovnanie.
     
    87
    Už sa hrá, a Pereyra mohol vyrovnať! Pogba sa výborne individuálne presadil na pravej strane, z hranice šestnástky našiel v jej strede Pereyru, ktorý mal v jednej sekunde priestor na gólovú strelu, tento moment však preváhal a tak Barcelonu zachránil Piqué!
     
    86
    Suárez znovu v bolestiach na trávniku, tentoraz po súboji s Bonuccim. Nevyzerá to dobre, Suárez sa drží za koleno a obávam sa, že v hre ho už dnes neuvidíme.
     
    85
    Striedanie v tíme Juventus Turín: z ihriska odchádza Álvaro Morata, prichádza Fernando Llorente.
     
    85
    Messi teraz odcentroval od pravej postrannej čiary a našiel na vzdialenejšej strane šestnástky Suáreza, jeho krížny volej vhodne netečoval Xavi a Buffon tak zasiahnuť nemusel.
     
    84
    Barcelona to hrá veľmi umne, drží loptu na súperovej polovici a získava tam množstvo štandardných situácií. Takto jednu získal Messi, keď ho fauloval Pogba.
     
    83
    Juventus sa stále v ofenzíve snaží, rozhodne to po inkasovanom góle ,,nezabalil." Lichtsteiner teraz centroval z ľavej strany šestnástky, Pogba tam na loptu v jej strede nedoskočil.
     
    82
    Piqué mohol definitívne rozhodnúť! Po ďalšej akcii Barcelony centroval zo stredu poľa Busquets, Piqué sa vyhol ofsajdovej pasci a zakončoval sám z pravej strany šestnástky, volejom tesne prestrelil bránu!

     
    81
    Xavi vysielal center zo štandardky, loptu najprv zadáci Juventusu odvrátili, avšak len k Albovi, ktorého volej z otočky mieril vedľa pravej žrde brány!
     
    80
    Luis Suárez ostáva ležať na zemi po tvrdom súboji s Lichtsteinerom, strelec vedúceho gólu sa bolestivo drží za chrbát. Už však z trávnika vstáva a hra tak bude môcť pokračovať.
     
    79
    Striedanie v tíme Juventus Turín: z ihriska odchádza Arturo Vidal, prichádza Roberto Pereyra.
     
    79
    Ter Stegen opäť zaváhal a Pogba mohol vyrovnať! Brankár Barcelony podbehol center, ostal medzi čiarou a loptou, vďaka čomu ho mohol prehodiť Pogba, ten však mieril hlavou nad!
     
    78
    Xavi Hernández, žijúca legenda Barcelony, nastupuje vo svojom poslednom zápase za Barcelonu. Okamžite preberá od Andrésa Iniestu, ktorý z trávnika schádza, kapitánsku pásku.
     
    77
    Z priameho kopu to skúsil Lionel Messi, mieril však pomerne výrazne nad bránu, Buffon teda zasahovať nemusel.
     
    76
    Po odvrátenom rohovom kope predviedla Barcelona ďalší brejk piatich proti trom, na ľavej strane šestnástky sa však v rozhodujúcej chvíli pošmykol Neymar. Potom akcia pokračovala a Neymar bol pri ďalšej snahe faulovaný, je tu štandardka z cca 25 metrov.
     
    75
    Pirlo centroval na bližšiu žrď, kde loptu minul Pogba a Ter Stegen neisto loptu boxoval pred seba, od jeho vlastného spoluhráča sa lopta potom odrazila nad bránu, Barcelona mala šťastie!
     
    74
    Postupná akcia Juventusu skončila centrom Vidala na Moratu, pred ním odhlavičkoval loptu na rohový kop Dani Alves.
     
    73
    Center z rohu napokon len preletel na zadnú žrď, kde sa Katalánci presadiť nedokázali, Juventus získava loptu a môže založiť útočnú akciu.
     
    72
    Na ihrisku zavládli veľké diskusie a emócie, už sa však hrá ďalej. Nasleduje rohový kop Barcelony, Juventus sa musí brániť.
     
    71
    Barcelona sa radovala z gólu, ten však neplatí! Jordi Alba centroval z ľavej strany šestnástky, v jej strede hlavičkoval Neymar, trafil pri tom ešte do svojej ruky a odtiaľ lopta smerovala do siete, bránkový rozhodca vydal hlavnému pokyn, aby gól neuznal!
    Žltá karta
     
    70
    Luis Suárez zrejme neuniesol zvýšené emócie po góle a zbytočne dohrával Bonucciho, oprávnene za to vidí napomínanie v podobe žltej karty.
     
    69
    Obrovské oslavy Blaugranas, razom sú bližšie k zisku trofeje, chýba im niečo viac cez 20 minút, Juventus má teda ešte dostatok času na prípadné vyrovnanie.
    Luis SUÁREZ - 1:2
     
    68
    Barcelona dala gól!
    Dramatický, krásny zápas pokračuje, po zvýšenej aktivite Juventusu prichádza nečakaný gól na opačnej strane! A zaslúžil sa o to najmä geniálny Lionel Messi! Ten si prebral loptu ešte na poliacej čiare, dostal sa až tesne pred šestnástku, odkiaľ z ľavej strany prudko vypálil krížne po zemi. Buffon s vypätím všetkých síl vyrazil loptu len pred seba, kde bol dobre postavený LUIS SUÁREZ a nekompromisne zavesil do odkrytej brány!
    Asistencia: Lionel Messi
     
    68
    Akcia Juventusu pokračovala, po centri z ľavej strany sa pred päťkou presadzoval Pogba, navzájom sa tam ,,objímali" s Alvesom, rozhodca prosby Pogbu o penaltu nevyslyšal.
     
    67
    Pogba sa na opačnej strane technicky uvoľnil pred šestnástkou a z pravej strany vyzval na center Evru, jeho pretiahnutý center na zadnej žrdi len hlavou pohladil Vidal.
     
    66
    Messi sa v druhom polčase ťažšie presadzuje, teraz ho tvrdo, ale čisto zastavil Vidal. V jeho výkone je badať obrovský rozdiel, po nervóznom predstavení z prvej polovice hrá oveľa koncentrovanejšie.
     
    65
    Streleckých pokusov pribúda, Evra sa presadil na pravej strane a nahral na stred Pogbovi, ten sa nerozpakoval a z 25 metrov vystrelil z otočky do stredu brány, Ter Stegen kryl!
     
    64
    Na opačnej strane skvelé myslenie a futbalová vybavenosť Iniestu, ten ideálne stredom obrany nahrával cez voľný priestor Suárezovi, pred ním ale loptu pokryl vybiehajúci Buffon.
     
    63
    Tévez mohol kompletne otočiť misky váh na stranu Juventusu! Morata spred šestnástky po postupnej akcii nezištne prihral na jej hranicu Tévezovi, ten bol na osi ihriska a skúšal to strelou do pravého horného rohu, mieril tesne nad!
     
    62
    Juventus sa posúva nahor pri každom úspešnom súboji, ako aj teraz, keď Evra pri pravej strane zastavil výborne Messiho. Hráči talianskeho tímu po vyrovnaní naozaj ožili.

     
    61
    Sledujeme krásne futbalové momenty, jeden z nich predviedol Iniesta, keď dlhým oblúčikom hľadal na pravej strane šestnástky Messiho, ten napriek veľkej snahe loptu na ihrisku nedostihol.
     
    60
    Na opačnej strane mal po dlhej prihrávke priestor na pravej strane Pogba, loptu dobehol a posunul do šestnástky Tévezovi, ten sa už chrbtom k bráne presadiť nedokázal.
     
    59
    Neymar na hrote útoku Barcelony usilovne zozadu napádal Bonucciho, ten mal čo robiť, napokon ale dokázal loptu poslať až na rozohrávajúceho Buffona.
     
    58
    Pirlo vyslal zaujímavý center zo štandardky, v strede šestnástky si naň najvyššie vyskočil Morata a posielal loptu smerom na bránu, mieril nad brvno.
     
    57
    Juventus okamžite ožíva, darí sa mu držať loptu na kopačkách a rozohráva na vlastnej polovici. Teraz bol faulovaný v druhom polčase evidentne pokojnejší Vidal, štandardka pre Juventus.
     
    56
    Tento gól môže futbalu len prospieť, razom tu máme vyrovnanú situáciu, keď sú oba tímy k zisku vytúženého titulu rovnako blízko! Ostáva len čakať, ako Barcelona na tento úder zareaguje.
    Álvaro MORATA - 1:1
     
    55
    Juventus Turín dal gól!
    Je vyrovnané, tak to je neuveriteľné! Juventus sa v druhom polčase snáď druhýkrát dostal k barcelonskej bráne a strieľa veľmi dôležitý vyrovnávajúci gól! Marchisio bol na začiatku akcie, keď na ľavej strane vysunul do behu útočiaceho krajného obrancu Lichtsteinera. Ten z otočky aj s trochou šťastia našiel v strede šestnástky Téveza, ktorého strelu k ľavej žrdi ešte Ter Stegen reflexívne vyrazil. Lopta sa však dostala k voľnému ÁLVAROVI MORATOVI, ktorý trafil do odkrytej časti brány k pravej žrdi!
     
    54
    Piqué s Ter Stegenom predviedli veľké sebavedomie, keď spolu rozohrávali na pravom kraji šestnástky Barcelony, napriek veľkému tlaku napádajúcich hráčov to zvládli.
     
    53
    Neymar sa najprv pošmykol, potom však chybu napravil a vybojoval loptu pre Messiho, pred ním už definitívne zasiahol Bonucci a rozohrávať mohol Buffon, najlepší muž v drese Juventusu v zápase.
     
    52
    V druhom polčase je Barcelona jasne aktívnejšia, Juventus sa predovšetkým bráni a do akcií sa nedostáva. Teraz Katalánci kombinujú v strede poľa, typicky dlho držia loptu na svojich kopačkách.
     
    51
    Útočné trio Barcelony v krásnej akcii. Messi si najprv narazil pred šestnástkou s Neymarom, potom aj so Suárezom a na konci strieľal tesne spoza šestnástky, namieril tesne nad bránu!
     
    50
    Priamo z rohu ešte nebezpečenstvo neprišlo, akcia Blaugranas však pokračovala a takmer mala gólovú koncovku. Po zlom odvrátení Bonucciho totiž strieľal z voleja v šestnástke Suárez, mieril tesne nad bránu!
     
    49
    Barcelona ubránila rohový kop a 5 jej hráčov sa dostal do rýchleho brejku proti 3 obrancom! Rakitić ťahal loptu stredom ihriska, pred šestnástkou prihral na ľavú stranu Suárezovi a ten zblízka strieľal k bližšej žrdi, Buffon rukou skvele reflexívne vyrazil!
     
    48
    Pirlo vyslal zaujímavý nadýchaný center na zadnú žrď, kde bol pripravený Pogba, pred ním loptu upratal na rohový kop Piqué.
     
    48
    Na opačnej strane fauloval Téveza Pique, Juventus má k dispozícii štandardku z veľkej vzdialenosti, snáď aj zo 40 metrov, Pirlo teda bude centrovať.
     
    47
    Lionel Messi sa presadzoval proti trojici protihráčov, nakoniec bol nútený prihrať do šestnástky Suárezovi, ten sa chrbtom k bráne presadiť nedokázal a je z toho odkop od brány.
     
    46
    Výkop mala k dispozícii Barcelona a okamžite začala s typickou postupnou rozohrávkou, postup Rakitića dopredu však zastavil pri čiare dobre postavený Evra.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Štatistiky po 1.polčase:

    Strely celkom: 5:8
    Strely na bránu: 1:4
    Rohové kopy: 3:3
    Držanie lopty: 34 % – 66 %
    Žlté karty: 2:0
     
    Máme za sebou veľmi zaujímavý a rušný prvý polčas finále Ligy majstrov. V samom úvode išla do vedenia Barcelona, keď vyšachovala obranu Juventusu a na konci bol zakončujúci Rakitić, ktorý s prehľadom trafil odkrytú bránu. Pri ďalšej veľkej šanci Alvesa podržal Juventus Buffon, popri tom mohli na opačnej strane vyrovnať Vidal či Morata. Všetko je otvorené, Juventus má na to, aby vyrovnal a zvýšil svoje šance na zisk titulu. Nebude to však ľahké, Barcelona hrá dnes totiž naozaj výborne, jedinou slabinou sú občasné chyby v defenzíve. Pri začiatku druhého polčasu sa na vás teším o 21:48, určite sa bude na čo pozerať.

     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Barcelona ešte podnikla protiúder, Messi sa preštrikoval po ľavej strane šestnástky a bol tam v dobrej pozícii, napokon sa sám vyhnal až za čiaru.
     
    45
    Na opačnej strane okamžitý protiútok Juventusu, Vidalova strela bola najprv zablokovaná, do odrazenej lopty sa z 25 metrov oprel Marchisio a Ter Stegen jeho tvrdú strelu mierenú do stredu brány na dvakrát kryl!
     
    44
    Skúsený Buffon takmer ponúkol Barcelone gól! Pri nevydarenej rozohrávke nechtiac nahral na pravú stranu Neymarovi, ktorý okamžite centrom hľadal na päťke voľného Suáreza, ten v záklone hlavičkoval mimo!
     
    43
    Lopta končí až pri brankárovi Ter Stegenovi, Barcelona túto akciu spomalila a dopredu sa nevydala. Polčas sa pomaly blíži, akýkoľvek gól či iný podstatný okamih by bol teraz ešte dôležitejší.
     
    42
    Juventus sa pri tomto vývoji už bude snažiť hlavne do prestávky neinkasovať, teraz sa bráni konsolidovane, Katalánci kombinujú najmä v strede ihriska ďaleko od brány.
    Žltá karta
     
    41
    Paul Pogba v strede poľa tvrdo zozadu zasiahol Messiho, vcelku logicky nasleduje žltá karta, je to už druhý napomínaný hráč talianskeho tímu.
     
    41
    Center z rohu smeroval do stredu šestnástky, tam boli vyššie stopéri Juventusu, ktorí napokon odvrátili loptu do bezpečia.
     
    41
    Ďalšia nebezpečná akcia Barcelony, tá zvyšuje svoju aktivitu s blížiacou sa prestávkou. K strele z pravej strany šestnástky sa aj s trochou šťastia dostal Suárez, jeho pokus do stredu brány vyrazil Buffon na roh.
     
    40
    Suárez po nenápadnej akcii takmer zvýšil náskok Blaugranas! Povodil si loptu pred šestnástkou, tesne spred jej hranice to skúsil ,,bodlom" z ľavej strany, len veľmi tesne minul protiľahlú žrď!
     
    39
    Na opačnej strane mal trochu priestoru s loptou na kopačkách Pogba, na pravej strane mal pri čiare Vidala, tomu ale na malú vzdialenosť neprihral presne a hrať mohol Jordi Alba.
     
    38
    Pomaly sa blížime k záveru polčasu, v týchto momentoch sme sledovali postupnú akciu Barcelony, Iniesta však cez spleť tiel neprepasíroval loptu na Messiho a Suáreza, ktorí už čakali v šestnástke.
     
    37
    Stará dáma zostala v útoku, Pirlo, ktorého dnes nie je veľmi vidno, vysielal oblúčik do šestnástky na Marchisia, ten ale na loptu ešte na hracej ploche nedosiahol.
     
    36
    Barcelona stratila loptu v rozohrávke a okamžite z toho bola šanca Juventusu, Pogba tam bol podozrivo zastavený na hranici šestnástky, Jordi Alba tam však zrejme ako prvú hral loptu, rovnako to videl aj rozhodca.
     
    35
    Juventusu rozohrávka neprišla, po rozohrávke nakrátko prišiel center zo stredu ihriska, ktorý s prehľadom pokryl Ter Stegen, ktorý si konečne siahol na loptu.
     
    34
    Taliansky tím dnes podniká akcie hlavne po ľavej strane, kde operuje Evra. Z tejto postupnej akcie vyťažil Vidal aspoň rohový kop.
     
    33
    Súboj dvoch ,,10-tok" v strede ihriska, lepšie sa dnes z tejto dvojice jednoznačne javí Messi, a tak ho teraz musel Tévez nedovolene zastaviť.

     
    32
    Juventus sa na opačnej strane snažil vyvinúť tlak na rozohrávku brankára Ter Stegena, ktorý dnes prakticky ešte nemal prácu, mladý nemecký brankár to zvládol a úspešne rozohral.
     
    31
    Po rozohrávke štandardky po faule na Rakitića centroval Iniesta do šestnástky, kde si najvyššie vyskočil Buffon a s prehľadom stiahol loptu do svojich rukavíc.
     
    30
    Je za nami polhodinka hry, po ktorej ostane v držaní lopty Barca, keď Evra v strede poľa skosil Rakitića. Z hľadiska držania lopty sú na tom Blaugranas už tradične lepšie, Juventus však inak veľmi nezaostáva.
     
    29
    Roh bol rozohraný na krátku vzdialenosť, Messi si ale na ľavej strane neporadil, keď proti nemu zasiahol dobre postavený skúsený Andrea Pirlo.
     
    28
    Sledujeme veľmi dobré a atraktívne finále Ligy majstrov, nie je to žiadne veľké taktizovanie či bránenie. Teraz uvidíme po zablokovanom centri rohový kop v podaní Barcelony.
     
    27
    Neymar bol na konci neúspešnej akcie Barcelony, keď nepresne centroval, Evra mu však veľmi zlou hlavičkou dal druhú šancu a Brazílčan strieľal z hranice šestnástky, s jeho pokusom si Buffon poradil a loptu kryl.
     
    26
    Tímy si vymieňajú taktovku, teraz zase v akcii Barcelona, skúšajúca to tradičnou rozohrávkou v strede poľa, ktorou ,,uspí" súpera. Uvidíme, čo príde v ofenzíve Blaugranas.
     
    25
    Stará dáma sa teraz častejšie dostáva do hry, prispievajú k tomu aj chyby v defenzíve Barcelony. Po jednej z nich centroval do šestnástky Evra a lopta sa ešte odrazila pred šestnástku k Marchisiovi, jeho strela tesne nad brvno bola síce krásna, ešte predtým však rozhodca pískal útočný faul Téveza.
     
    24
    Chyba v rozohrávke Barcelony, po ktorej mohol Morata vyrovnať! Dostal sa k strele z pravej strany šestnástky, pod nohy sa mu ešte vrhal Jordi Alba, aj tak však vyslal prudkú strelu, ktorá tesne minula pravú žrď!
     
    23
    Na opačnej strane pekná akcia Juventusu, na jej konci bol Tévez, ktorý si vyšprintoval zo stredu poľa až na hranicu šestnástky, odtiaľ vysielal zrejme strelu na vzdialenejšiu žrď, tú však výrazne minul.
     
    22
    Postupná akcia Barcelony skončila nepresnou prihrávkou Suáreza, ten síce nasadil jasličky Marchisiovi, spoluhráčov v strede šestnástky však presne nenašiel. Barcelona však po strate Juventusu ostáva aj naďalej pri lopte.
     
    21
    Po centri z rohu vyskočil najvyššie v šestnástke Piqué a s prehľadom odvrátil loptu do bezpečia, tieto štandardné situácie dnes Starej dáme zatiaľ príliš nevychádzajú.
     
    20
    Na opačnej strane po rýchlom brejku veľmi pekná myšlienka Pogbu, ten z ľavej strany krížne nahrával do šestnástky Moratovi, pred ním skvele odkopol na roh Mascherano.
     
    19
    Po akcii Barcelony sme videli viacero tvrdých súbojov pred šestnástkou Juventusu, na zemi tam boli Suárez i Neymar, rozhodca ich prianie nevyslyšal a priamy kop Blaugranas neprisúdil.
     
    18
    Po dlhšej dobe v postupnej rozohrávke aj Juventus, Taliani sa po rušných minútach potrebujú skonsolidovať. Momentálne rozohrávajú na vlastnej polovici medzi stopérmi.
     
    17
    Neymar si chcel na pravej strane naraziť loptu so Suárezom, potom by prenikal po pravej strane smerom k bráne, túto myšlienku zastavil v poslednej chvíli sklz Barzagliho.

     
    16
    Barca rozohrala aj rohový kop vskutku nápadito, po strieľanej prihrávke na bližší roh šestnástky zakončoval z prvej krajný obranca Jordi Alba, mieril nad brvno.
     
    15
    Nápaditá rozohrávka štandardky, po ktorej sa na pravej strane šestnástky technicky uvoľňoval Neymar, Marchisio bol proti a odvrátil loptu na roh.
     
    14
    Vidal si koleduje o vylúčenie, to by bolo po necelej štvrťhodine aj trochu kuriózne. Teraz zase fauloval Neymara a ešte aj diskutuje s rozhodcom. Nasleduje štandardka Barcelony z 35 metrov.
     
    13
    Dve veľké šance Blaugranas v krátkom slede! Najprv Messiho oblúčik pred bránou nespracoval Neymar, aby potom akcia Barcelony pokračovala po nepresnej rozohrávke Juve. Suárez z ľavej strany poslal loptu na hranicu šestnástky, kde sa do lopty z prvej oprel Dani Alves a mieril k ľavej žrdi do protipohybu Buffona, ten vymrštil ľavú ruku a zázračne loptu z čiary vyrazil!
     
    13
    Suárez sa už-už dostával na pravej strane do šestnástky a to už by potom šiel sám na Buffona, skvelým obranným sklzom ho tam zastavil Barzagli.
     
    12
    Držanie lopty zatiaľ jasne pre Barcelonu, Juventus sa k lopte dostáva len ťažko a pri napádaní často fauluje. Bolo tomu tak aj teraz, keď Evra na poliacej čiare nedovolene zastavil Messiho.
     
    11
    Arturo Vidal je zrejme premotivovaný, predviedol už tretí faul v zápase a druhý nebezpečný zákrok. Za tento faul na Busquetsa, keď išiel nohami napred bez šance trafiť loptu, vidí žltú kartu.
     
    10
    Sledujeme typickú barcelonskú hru, pokojná kombinácia v strede poľa, po ktorej zrejme príde nečakaná prihrávka dopredu. V tejto minúte platí tá prvá časť z napísaného, na prihrávku dopredu zatiaľ čakáme.
     
    9
    Zápas sa začal naozaj fantasticky, Neymar sa na opačnej strane uvoľnil pred šestnástkou, potiahol si tam loptu trochu na ľavú stranu a vypálil, mieril tesne nad ľavý vinkel!
     
    8
    Juventus mal veľkú šancu na vyrovnanie! Predviedol perfektný prienik po pravej strane, ťahal tam loptu už od poliacej čiary a zasekol si Mascherana. Potom priťukol na hranicu šestnástky Vidalovi, ktorý osamotený z prvej trafil nad pravý horný roh brány!
     
    7
    Barcelona sa okamžite dostala do lepšej hernej pohody, naopak, Juventus vyzerá byť zaskočený a nedostáva sa k lopte. Teraz prišiel ďalší faul na Messiho v strede poľa, Katalánci pri lopte.
     
    6
    Vidal v strede poľa zozadu pomerne hrubo fauloval Iniestu, bol to zrejme zákrok na žltú kartu, rozhodca Cakir to napokon vyriešil dohovorom. Barca rozohráva na svojej polovici.
     
    5
    Obrovská radosť Blaugranas, tento gól okamžite mení podmienky hry, Juventus sa už nemôže spoliehať na pevnú defenzívu s prípadnými brejkami, má manko a hra sa tak určite otvorí.
    Ivan RAKITIĆ - 0:1
     
    4
    Barcelona dala gól!
    Je tu rýchly gól, Barcelona predviedla prvú ucelenejšiu kombináciu a okamžite je z toho nádherný presný zásah! Skutočne sa bola radosť na to pozerať – Messi vyslal krížnu prihrávku na pravú stranu Albovi, ktorý pred šestnástkou prenechal Neymarovi. Ten videl nabiehajúceho Iniestu, poslal mu presnú prihrávku, Iniesta sa v šestnástke pred Buffonom neulakomil a ešte prihral na stred šestnástky, kde bol IVAN RAKITIĆ a strelou do odkrytej brány rozvlnil sieť!
    Asistencia: Andrés Iniesta
     
    3
    Barcelona odpovedá na úvodné ofenzívne manévre Starej dámy, Neymar prenikal po pravej strane, proti početnej presile vybojoval aspoň out.
     
    2
    Loptu do šestnástky tradične posielal Pirlo a na bližšej strane šestnástky našiel Evru, ten ale nie je typický hlavičkár a bolo to poznať, zo záklonu len slabo poslal loptu pred seba.
     
    2
    Aktivita Juventusu pokračuje, po zásahu Mascherana uvidíme prvý rohový kop v zápase.
     
    2
    Mascherano pri rozohrávke z vlastnej šestnástky hrubo zaváhal, prihral priamo pred šestnástku Marchisiovi a ten okamžite priťukol na stred Tévezovi, ten mieril volejom tesne nad bránu!
     
    1
    Úvodný výkop mal k dispozícii Juventus, a okamžite prišiel dlhý nákop Bonucciho na hrot útoku, kde operuje Morata, pred ním hlavou spoľahlivo zasiahol Piqué.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Máme za sebou živé prevedenie nádhernej hymny Ligy majstrov, tento okamih určite priniesol zimomriavky všetkým fanúšikom, ktorí túto súťaž už dlhodobejšie sledujú. Nasleduje podanie rúk, úvodný žreb o lopty a stranu, a potom môžeme ísť na to! Prajem vám príjemný športový zážitok.
     
    Na trávnik už prichádzajú oba tímy! Juventus nastupuje v tradičných bielo-čiernych pruhovaných dresoch, Barcelona nastúpi takisto v tradičnej modro-červenej farebnej kombinácii.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, prajem vám príjemný letný večer! Po horúcom dni nás večer zabaví ten najlepší európsky futbal – a síce finále Ligy majstrov medzi Barcelonou a Juventusom! Vypredaný štadión v Berlíne sa už postupne zapĺňa, vonku panuje takisto krásne počasie a aktuálna teplota dosahuje príjemných 26 stupňov. My už poznáme zostavy oboch tímov. V základnej jedenástke Juventusu nachádzame aj obrancu Barzagliho, ktorého štart bol pre zranenie otázny. V barcelonskej zostave nenachádzame väčšie prekvapenie, silná defenzíva Juve na čele s Buffonom sa už určite pripravuje na útočné trio Messi – Suárez – Neymar. Dámy a páni, pohodlne sa usaďte a vychutnajte si náš priamy prenos s videami gólov. Začíname už o 20:45, ja sa vám prihlásim tesne pred zápasom.
     
    Úvodné zostavy:

    Juventus Turín: Buffon (C) – Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Evra – Pirlo – Marchisio, Vidal, Pogba – Tévez, Morata
    Náhradníci: Storari (NB), Ogbonna, Padoin, Sturaro, Pereyra, Coman, Llorente Tréner: M. Allegri

    FC Barcelona: Ter Stegen – Daniel Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba – Rakitič, Busquets, Iniesta (C) – Messi, Suárez, Neymar
    Náhradníci: Bravo (NB), Bartra, Adriano, Mathieu, Xavi Hernández, Rafinha, Pedro Rodriguez Tréner: L. Enrique

    Rozhodca: Cakir – Duran, Ongun (všetci Turecko).
     
    Vážení športoví fanúšikovia, vítame vás pri vyvrcholení futbalovej sezóny 2014/2015! Od júla minulého roka vám prinášame priame prenosy z európskych líg, medzištátnych zápasov i európskych pohárov. Sezóna končí zápasom z kategórie najväčších – finále Ligy majstrov!

    Stretnú sa tu dva skvelé kluby – taliansky Juventus Turín a španielska FC Barcelona. Taliansky futbal prináša do ligy šampiónov príjemné osvieženie, poslednýkrát sa taliansky zástupca predstavil vo finále v sezóne 2009/2010, kedy Inter Milán ešte pod vedením J. Mourinha zdolal vo finále Bayern Mníchov 2:0. Španielsky futbal si užíva početné zastúpenie vo finálových dueloch – pred rokom sme videli čisto španielske finále, v ktorom Real zdolal mestského rivala z Atlética 4:1 po predĺžení.

    Juventus sa do Ligy majstrov kvalifikoval ako víťaz talianskej Serie A, ktorú vyhral už 30.krát vo svojej histórii. V základnej skupine A to nemal ľahké, napokon skončil na 2.mieste za Atléticom Madrid, pričom na tretí Olympiacos Pireus mal náskok iba jeden bod. V osemfinále prešlo Juve cez Dortmund, doma zvíťazilo 2:1 a vonku súpera totálne detronizovalo po výhre 3:0. V štvrťfinále stačil Talianom jediný gól, po premenenej penalte vyhrali doma nad Monakom 1:0 a v odvete im stačila bezgólová remíza. Veľké zápasy odohral Juventus v semifinále – doma zdolal Real Madrid 2:1 a vonku po vyrovnávajúcom góle odchovanca španielskeho klubu Moratu remizoval 1:1.

    Barcelona sa do Ligy majstrov kvalifikovala z 2.miesta v španielskej La Lige. V základnej skupine F nemala väčší problém, prehrala jediný zápas, a to na ihrisku PSG 2:3. So ziskom 15 bodov postúpila z 1.miesta do osemfinále, kde vonku vyhrala v šlágri na ihrisku Manchester City 2:1 a doma po jasnej prevahe poistila postup výhrou 1:0. Vo štvrťfinále prišlo repete s Paríž St. Germain, a Barca sa so súperom nemaznala – vonku vyhrala po skvelom výkone 3:1 a doma vyhrala 2:0. Žreb prihrával Blaugranas silných súperov, v semifinále to bol Bayern Mníchov s trénerom Guardiolom, ktorý na poste hráča i trénera dlhodobo pôsobil práve v Barcelona. Súboj vyšiel jednoznačne lepšie Barce, tá doma vyhrala 3:0 a vonku podľahla 2:3.

    V drese Barcelony by nemal chýbať nikto, v tíme Juventusu evidujeme niekoľko absencií – pre zranenie členka nebude hrať Cáceres, pre zranenie nenastúpi ani Chiellini a otázny je štart Barzagliho. Práve neúčasť Chielliniho trochu ,,mrzí" – možno si spomínate na záverečný zápas základnej skupiny na MS 2014, kedy Luis Suárez kusol do ramena Taliana Chielliniho mimo dohľadu rozhodcov. Títo dvaja by si na ihrisku ešte určite mali čo povedať, takto si Chiellini pozrie duel len z tribúny, kým Suárez by mal nastúpiť v základnej zostave.

    Z hľadiska zostáv existuje niekoľko otáznikov. V Barcelone bol jednotkou Cladio Bravo, zápasy Ligy majstrov však odchytal Marc-André ter Stegen. Môžeme očakávať, že mladý Nemec dostane od trénera Luisa Enriqueho šancu aj vo finále. Určite sa môžeme tešiť na útočný trojzáprah Messi, Neymar, Suárez. V zostave trénera Juventusu Massimiliana Allegriho je istotou v bráne Buffon, uvidíme, aké bude konečné zloženie obrany pri absencii Chiellinho a otáznom štarte Barzagliho.

    Čaká nás veľký futbalový večer, súboj hráčov ako Messi, Neymar, Suárez proti Buffonovi, Tévezovi či Pirlovi. V sobotu večer sa na vás pri priamom prenose s videami gólov teší Tomáš Schügerl.
     
    Olympijský štadión v Berlíne

    Tento štadión bude v rozmedzí dvoch týždňov hostiť ďalšie veľké podujatie – minulú sobotu to bolo finále Nemeckého pohára, v ktorom vyhral Wolfsburg nad Dortmundom 3:1. Štadión bol otvorený ešte v roku 1936, rekonštruovaný bol v rokoch 1974 a 2006 pre účely vtedajších MS v Nemecku. Kapacita je 74 475 divákov, celkovú atmosféru kazí jedine pomerne veľká vzdialenosť tribún od ihriska spôsobená atletickým oválom. Domáce zápasy tu hráva účastník bundesligy Hertha Berlín.
     
    Pre oba tímy je to 8.finále v Lige majstrov, resp. v predchodcovi Pohári európskych majstrov. Juventus doteraz vo finále vyhral len dvakrát, prvý raz v tragédiou poznamenanom finále v roku 1985, keď v Bruseli zdolal Liverpool 1:0. Pri výtržnostiach fanúšikov na zastaranom štadióne Heysel vtedy zomrelo 39 ľudí, bezduchý zápas rozhodla penalta Michela Platiniho. Druhý titul sa datuje do roku 1996, Juventus vtedy zdolal vo finále Ajax Amsterdam, po remíze 1:1 bol úspešnejší na penalty.

    Bilancia Barcelony je oveľa priaznivejšia. V siedmich finále 4-krát zvíťazila – v roku 1992 nad Sampdoriou Janov 1:0, v roku 2006 nad Arsenalom 2:1, v roku 2009 nad Manchesterom United 2:0 a v roku 2011 znovu Manchester United 3:1.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Tomáš Schügerl

    Góly: 55. Morata – 4. Rakitić, 68. L. Suárez, 90+7. Neymar

    Karty:   11. Vidal (JUV), 41. Pogba (JUV) – 70. L. Suárez (BAR)


    Juventus Turín: Buffon (C) – Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Evra (89. Coman) – Marchisio, Pirlo, Pogba – Vidal (79. Pereyra) – Tévez, Morata (85. Llorente).
    Náhradníci: Storari – Ogbonna, Padoin, Sturaro, Pereyra, Coman, Llorente.

    FC Barcelona: ter Stegen – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Alba – Rakitić (90+1. Mathieu), Busquets, Iniesta (C) (78. Xavi (C)) – Messi, L. Suárez (90+5. Pedro), Neymar.
    Náhradníci: Bravo – Bartra, Adriano, Mathieu, Xavi (C), Rafinha, Pedro.

    Rozhodca: Cakir – Duran, Ongun (všetci Turecko)