Juventus – Barcelona 1:3 (kon.)
koniec
Juventus Turín
1:3 (0:1)
FC Barcelona
Sobota 06.06.2015, 20:45 • Olympijský štadión v Berlíne (kapacita 74 475 divákov) • Liga majstrov • Finále
    NEYMAR - 1:3
     
    90+7
    Barcelona dala gól!
    NEYMAR definitívne poisťuje víťazstvo Barcelony vo finále, Katalánci získajú trofej pre víťaza Ligy majstrov 2014/2015! Piqué odvrátil loptu po štandardke Juventusu a Neymar vyviezol loptu dopredu. V brejku troch proti dvom sa najprv s loptou trochu zasekol, potom ju prihral na pravú stranu striedajúcemu Pedrovi, ktorý mu ju ideálne vrátil na ľavú stranu šestnástky. Odtiaľ strieľal NEYMAR sám pred Buffonom a krížnou strelou k vzdialenejšej žrdi mu nedal šancu na zásah!
    Luis SUÁREZ - 1:2
     
    68
    Barcelona dala gól!
    Dramatický, krásny zápas pokračuje, po zvýšenej aktivite Juventusu prichádza nečakaný gól na opačnej strane! A zaslúžil sa o to najmä geniálny Lionel Messi! Ten si prebral loptu ešte na poliacej čiare, dostal sa až tesne pred šestnástku, odkiaľ z ľavej strany prudko vypálil krížne po zemi. Buffon s vypätím všetkých síl vyrazil loptu len pred seba, kde bol dobre postavený LUIS SUÁREZ a nekompromisne zavesil do odkrytej brány!
    Asistencia: Lionel Messi
    Álvaro MORATA - 1:1
     
    55
    Juventus Turín dal gól!
    Je vyrovnané, tak to je neuveriteľné! Juventus sa v druhom polčase snáď druhýkrát dostal k barcelonskej bráne a strieľa veľmi dôležitý vyrovnávajúci gól! Marchisio bol na začiatku akcie, keď na ľavej strane vysunul do behu útočiaceho krajného obrancu Lichtsteinera. Ten z otočky aj s trochou šťastia našiel v strede šestnástky Téveza, ktorého strelu k ľavej žrdi ešte Ter Stegen reflexívne vyrazil. Lopta sa však dostala k voľnému ÁLVAROVI MORATOVI, ktorý trafil do odkrytej časti brány k pravej žrdi!
    Ivan RAKITIĆ - 0:1
     
    4
    Barcelona dala gól!
    Je tu rýchly gól, Barcelona predviedla prvú ucelenejšiu kombináciu a okamžite je z toho nádherný presný zásah! Skutočne sa bola radosť na to pozerať – Messi vyslal krížnu prihrávku na pravú stranu Albovi, ktorý pred šestnástkou prenechal Neymarovi. Ten videl nabiehajúceho Iniestu, poslal mu presnú prihrávku, Iniesta sa v šestnástke pred Buffonom neulakomil a ešte prihral na stred šestnástky, kde bol IVAN RAKITIĆ a strelou do odkrytej brány rozvlnil sieť!
    Asistencia: Andrés Iniesta

    Tomáš Schügerl

    Góly: 55. Morata – 4. Rakitić, 68. L. Suárez, 90+7. Neymar

    Karty:   11. Vidal (JUV), 41. Pogba (JUV) – 70. L. Suárez (BAR)


    Juventus Turín: Buffon (C) – Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Evra (89. Coman) – Marchisio, Pirlo, Pogba – Vidal (79. Pereyra) – Tévez, Morata (85. Llorente).
    Náhradníci: Storari – Ogbonna, Padoin, Sturaro, Pereyra, Coman, Llorente.

    FC Barcelona: ter Stegen – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Alba – Rakitić (90+1. Mathieu), Busquets, Iniesta (C) (78. Xavi (C)) – Messi, L. Suárez (90+5. Pedro), Neymar.
    Náhradníci: Bravo – Bartra, Adriano, Mathieu, Xavi (C), Rafinha, Pedro.

    Rozhodca: Cakir – Duran, Ongun (všetci Turecko)