Burnley – Newcastle 1:1 (kon.) | Leicester – Liverpool 1:3 (kon.) | Manchester United – Stoke City 2:1 (kon.)
Swansea – QPR 2:0 (kon.) | Crystal Palace – Aston Villa 0:1 (kon.) | West Bromwich – West Ham 1:2 (kon.)
koniec
Manchester United
2:1 (1:1)
Stoke City FC
Utorok 02.12.2014, 20:45 • Old Trafford (Manchester) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Marc Wilson na dvakrát predsa len zostrelil unikajúceho Falcaa a dočkal sa žltej karty, o ktorú sa už tak dlho hlásil.
     
    90+3
    David De Gea práve božským zákrokom získava pre Manchester United dva body! Neuveriteľné, čo teraz na trikrát spálil hostia zo Stoke. Voľný kop Arnautoviča prepadol až na zadnú žrď k Dioufovi, ktorý v superšanci hlavou neprekonal De Geu ani z troch metrov! Španielsky čarodej dokázal vyraziť jeho pokus do strany. Následne ďalší cetner do vápna na Croucha, ktorý sa ešte nepresadil, no zamestnal hneď trojicu v červenom. Na zadnej žrdi znovu zabudnutý Diouf mohol i po druhýkrát vyrovnať, no na milimeter presne z bránkovej čiary vykopáva jeho pokus do odkrytej bránky Ashley Young!
     
    90+2
    Následne Diabli i naposledy z taktických dôvodov striedajú. Na ihrisko sa namiesto Juana Matu dostáva talentovaný Belgičan Adnan Januzaj.
     
    90+2
    Ashley Young ponúka hosťom ešte jednu výhodu štandardnej situácie, keď na ľavej strane ihriska podráža nohy Arnautovičovi.
     
    86
    Louis van Gaal spevňuje svoju stredovú hradbu a k Fellainimu tak posiela ďalšieho bojovníka Darrena Fletchera. Skúsenému Škótovi prepustil miesto Herrera.
     
    82
    Bývalý hráč znepriateleného Manchestru City Stephen Ireland práve opúšťa hraciu plochu. Nahrádza ho rakúsky krídelník Marko Arnautovič.
     
    78
    Napokon prichádza i čas Radamela Falcaa, ktorý nahrádza domáceho tínedžera Jamesa Wilsona. Drzí mladík podal výborný výkon, ktorý mohol ozdobiť i gólom.
     
    77
    Až štvrťhodinku pred koncom manažéri, konkrétne ten hosťujúci, striedajú. Na trávnik príde obrovitý Peter Crouch, ktorý podľa očakávaní nahrádza avizovaného Assaidiho.
     
    72
    Mení sa ale bilancia žltých kariet. Po odvrátení rohového kopu hostí naštartoval na vlastnej polovici aktívny James Wilson, ktorý nasadil okolo Pietersa. Prudko rozbehnutý stroj musel až za cenu žltej karty zastaviť Ireland.
     
    71
    Red Devils mohli zdvojnásobiť svoje vedenie a veľa tomu skutočne nechýbalo. Po Herrerovej prihrávke sa v poliacom kruhu zmocnil lopty James Wilson. Ten následne nasadil jasličky svojmu menovcovi na druhej strane barikáda Marcovi, aby následne postupoval s Robinom van Persiem na bránku. Namiesto prihrávky do strany volil kľúčku na Shawcrossa, ktorá drzému mladíkovi vyšla, no následne mieril z desiatich metrov len tesne mimo pravej žrde. Old Trafford oba tak zahučal. Skóre sa ale nemení.
     
    60
    Ander Herrera teraz zastavil dobre sa rozvíjajúci brejk Stoke City, začo za polovicou ihriska po stiahnutí Irelanda uvidel kartu.
    Juan MATA - 2:1
     
    59
    Manchester United dal gól!
    Pietersa môže ďaleko viacej, než inkasovaná žltá karta, mrzieť inkasovaný gól, ktorý padol práve po jeho zbytočnom faule na Antonia Valenciu. Pri voľnom kope Red Devil z rohu ihriska najskôr ponad loptu prebehol Ashley Young, aby JUAN MATA lišiacky odcentroval na zadnú žrď. Tam skákal Marcos Rojo, ktorý ale podľa môjho názoru na loptu tesne nedosiahol. Jeho pohyb ale dostatočne oklamal Asmira Begoviča, ktorý sa len nehybne prizeral, ako lopta zapadá k jeho pravej žrdi. United znovu vo vedení!
     
    58
    Erik Pieters teraz okrem bolestí musí dohrávať i s prísnou žltou kartou, ktorú vidí za faul na Valenciu na ľavej strane ihriska.
     
    43
    Red Devils sa po následnej štandardnej situácii mohli veľmi rýchlo vrátiť späť do vedenia. Zabránil im v tom famózny Begovič. Voľný kop skraja veľkého vápna rozohrával Juan Mata, ktorý na zadnej žrdi pochopiteľne hľadal Fellainiho. Toho prehlavičkoval Marc Wilson, ktorý ale poslal loptu len na kopačku Robina van Persieho. Tomu sa síce skákavý volej zvnútra šestnástky nepodaril, no lopta pristála znovu u belgického strapáča, ktorý zo svojho gólového miesta tentokrát na Bosniaka nevyzrel. Begovič na dvakrát reflexívne chytá jeho prízemnú koncovku.
     
    41
    Phil Bardsley na druhej strane na okraji šestnástky podrazil unikajúceho Younga a máme tu i prvú žltú kartu dnešného stretnutia.
    Steven N´ZONZI - 1:1
     
    39
    Stoke City FC dalo gól!
    Nuž, ale pozor! Potters sa z ničoho nič podarilo vyrovnať a zápletka na Old Trafford tak dostáva úplne nový rozmer. Geoff Cameron najskôr miernym šlapákom odzbrojil Fellainiho, aby následne založil akciu pre Bojana Krkiča. Ten štrikoval s loptou medzi troma hráčmi v červenom, aby sa mu do toho nejakým spôsobom zamotal Chris Smalling. Od jeho piet sa lopta nešťastne pre domácich odrazila na šestnástkový oblúk, kde stál osamotený STEVEN N´ZONZI. Ten namieril z osemnástich metrov nechytateľne k ľavej žrdi, v Divadle snov začíname odznova!
    Marouane FELLAINI - 1:0
     
    21
    Manchester United dal gól!
    Prvá priamočiara a nádherná akcia domácich hráčov okamžite končí gólom a Red Devils sa v polovici úvodného dejstva ujímajú očakávaného vedenia! Po Carrickovej prihrávke doľava na Juana Matu rozdával španielsky technik opäť doľava na svojho krajana Andera Herreru. Ten vyšperkoval lavínovitý útok Diablov presným centrom do stredu malého vápna hostí, kde najvyššie skákal vysoký MAROUANE FELLAINI. Ten prehlavičkoval Wilsona a povedľa pravej nohy nereagujúceho Begoviča otvára skóre.
     
    17
    Zatiaľ apatických Red Devils mohol teraz posadiť na koňa hosťujúci brankár Asmir Begovič. Ten si vo vlastnom vápne preberal prihrávku z pravej strany od Camerona. Bosenský gólman ale následne nepochopiteľne prihrával presne na kopačku Robina van Persieho, ktorý stál na okraji veľkého vápna. Holandský snajper následne prihrával pod seba na Andera Herreru, ktorý sa nachádzal na hranici šestnástky, no po prebratí lopty ju z asi pokutového bodu napálil poldruha metra nad bránku! Ušetrený Begovič sa ospravedlňuje spoluhráčom.

    Erik Farkaš

    Góly: 21. Fellaini, 59. Mata – 39. N´Zonzi

    Karty:   60. A. Herrera (MAN), 90+2. A. Young (MAN) – 41. Bardsley (STK), 58. Pieters (STK), 72. Ireland (STK), 90+4. Wilson (STK)


    Manchester United: De Gea – Smalling, Carrick (C), Rojo – A. Valencia, A. Herrera, Fellaini, Mata, A. Young – van Persie, J. Wilson
    Náhradníci: Lindegaard – Falcao, Januzaj, D. Fletcher, McNair, Blackett, W. Keane
    Manažér: Louis van Gaal (NED)

    Stoke City FC: Begovič – Bardsley, Shawcross (C), M. Wilson, Pieters – Cameron, N´Zonzi – Bojan, Ireland, Assaidi – M. Diouf
    Náhradníci: Butland – Muniesa, W. Palacios, Arnautovič, Adam, Crouch, Shenton
    Manažér: Mark Hughes (WAL)

    Rozhodca: Jon Moss – L. Betts, S. Long – N. Swarbrick